Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 6

Viestit - Kasmet

Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: 01.08.21 - klo:20:24
Alkaa jo hymyilyttää nämä sääennusteet. Torstai illaksi ennuste muuttui juuri ennen sateen alkamista poudaksi. No sillä poudalla tipahti 13mm vettä. Nyt viikonloppuna läppäriä avatessa osuu kerta toisensa jälkeen joko myrsky tai rankkasade varoitus. Mielestäni ei oo näkynyt kumpaakaan. No vettä on sumuna tullut koko viikonloppuna yhteensä 3mm. ennusteissa kait oli 30-40mm. No onneksi en suunnitelmistani huolimatta uusinta kylvänyt keväällä kylvettyjä , kesällä kuivuuteen kuolleita nurmia, eipä ne siellä vieläkään olisi itänyt ja huomisen 5mm suursateen jälkeen luvassa onkin pelkkää poutaa. Tai eipä sääennusteet nyt tiedä *****akaan.
Paikallisia näyttävät olevan sateet ja voimakkuudeltaan pienelläkin etäisyydellä vaihtelevia, joten ymmärrän kyllä ennustamisen vaikeuttakin. Omalla kohdallani edellisistä sateista kertymä 3 mm ja tänään 2 mm, vaikka ennusteissa oli mahdollisuus rankkoihinkin sateisiin. Seinäjoen Kunkkareissakin näytti satavan kovia kuuroja aiheuttaen lätäköitä, kun samaan aikaan meillä hetkeksi aikaa pöly vain sitoontui. Tyytyväinen olen myös, että suunnitelmissa olleet kesän kylvöt ( erilaisten heinikoiden uusiminen ) jätin toteuttamatta. Jos ei tilanne piakkoin muutu, niin syyskylvöjen suorituskin menee vakavaan harkintaan.
Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: 29.07.21 - klo:20:17
Taas on ennustettu sade päivä saatu iltaan ja ennusteet taas tälle illalle lupaa aurinkoa. Olishan se koko päivän sade tihuutus 10mm määrällä ollut ihan hieno edes pölyävälle pihalle. Ehkä se 2mm saadaan vielä täyteen heinäkuulle.
Paikkakuntani keskustan paikkeilla oli satanut iltapäivällä tuo 10 mm. Omalle kohdalleni 15 km keskustasta osui vain muutama pisko aamupäivällä. Ensi yölle kyllä ennustetaan suurella todennäköisyydellä kunnolla sadetta, mutta aamulla on tästä asiasta käytettävissä enemmän faktaa :)
Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: 07.07.21 - klo:11:34
Ei ole viikkokausiin tullut tippaakaan vettä.
Pieleen menee tämäkin vuosi,  en edelleenkään ymmärrä näitä kuivan kesän hehkuttajia. Kaikki kuolee kuivuuteen pystyyn. No ei tarvi vaivautua puimaan.

Erityisesti varmaan harmittaa, kun on puitaviksi tarkoitettuja kasveja paljon viljelykierrossa mukana ja niihin on ehtinyt täysillä panostaa. Omalla kohdallani harmittaa lannoituspanostuksen osittainen hukkaanheitto kevätviljojen kohdalla. Hyvissä ajoin huomasin, jotta kevytmuokkaus ei ollut sopiva menetelmä tälle kasvukautta ja kasvinsuojelutoimenpiteet on niiden kohdalta minimoitu. Ruis näyttää parhaimmalta satokasveistani nyt, kun kuminankin siemenmuodostus näyttää hyvän kukinnan jälkeen huolestuttavan huonolta. Huolissaan olen myös herneen kohtalosta.
Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: 07.07.21 - klo:08:12
^ arvelinkin että jossain on kyllä pakko sataa. Länsi ja pohjoinen tosi synkkiä. Tai normi kesänä tässäkin päällä olleista pilvistä olis varmaan satanut, mutta eipä satanut  :(  Eikä enää edes luvata sadetta. tai oliko se sunnuntaiksi 1.1 mm.

Jep.Vierestä meni kyllä isompikin sade mutta tuokin kelpas. Lisää saa tulla,kai se sataa sitten puintiaikana.Kovasti tuo välillä lupailee mutta vähiin jää.
Suuret olivat eilisen sateen vaihtelut lyhyelläkin siirtymällä paikkakunnan sisällä vaihdellen omasta havainnostani 13 mm aina yli 30 mm asti.
Kasvintuotanto / Vs: Syysklyöt 21
: 04.07.21 - klo:18:01
Olisi nyt voinut aloittaja huolellisemmin edes otsikon kirjoittaa ja muunkin tekstinsä ymmärrettävään muotoon, kiitos!!!
Kasvintuotanto / Vs: Apulannan hinta
: 01.07.21 - klo:20:36
Tarjous kyselyjä laittelin tänään.
Varoittelivat etukäteen että 100e/t viime vuotta kalliimpaa.

Omalla kohdallani tuollainen hintataso saa viimeistään nyt luomuun siirtymisen vakavaan harkintaan tai vähintään käytetyt lannoitemäärät/ha tulee putoamaan radikaalisti. Ei suuren sadonkaan tuottamisessa ole mitään järkeä, jos tuotantopanosten hintojen muodossa paljon ulosmitataan saatua hyötyä.
Kasvintuotanto / Vs: Apulannan hinta
: 01.07.21 - klo:16:21
Uusi lannoitekausi alkoi hinnoittelultaan varsin korkealta tasolta:

https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maatalous/artikkeli-1.1460084

Itseltäni vei ainakin halut kysellä edes tarjousta, kun puitavan sadon arvostakaan ei vielä pysty päätellä tarkasti oikein mitään.
Metsätalous / Vs: Tarjouksia puukauppoihin
: 25.03.21 - klo:22:59
Miksi ei ite voi ottaa tarjouksia? Mitä se mhy siinä välissä tekee muutakun rahastaa ja kehuu mitenkä meitän kautta kun kaupat hoitaa niin kyllä on puulla hirvee hinta🤪
Sähköpostilla laittelee firmojen ostomiehille leimikkotiedot ite,helppo homma.

Tuo osuushan kaupankäynnistä onkin helppo hoitaa, mutta tarjousten vertailu ei niin helposti maallikolta luonnistukkaan. Käytössä monta katkaisumittaa ja lisäksi hakkuusta saatavalla puumäärällä pystyy tarjouksessa pelaamaan, sillä onhan vain arvio. Toteutumakin voi olla yrityksen senhetkisen tarpeen mukaan erilailla painottuva. Jonkinlaisena ohjenuorana olen itselläni pitänyt, että tukkileimikoista en käy kauppaa sellufirmojen kanssa vaan paikallisten sahojen. Onneksi täällä E-P:llä tämä on mahdollistakin.
Kyllä jäsenmaksujen laskutus on mennyt nyt virheelliseksi. Jää tällä kertaa maksamatta. Näinhän ne jäsenet vähenee kun virheitä tehdään.

Virheet on tehty korjattaviksi eli mitään peruuttamatonta ei ole tapahtunut kuin lähinnä ajatusmaailmassasi. Itsekin tietoja pystyy järjestelmään korjaamaan tai sitten ilmoittamalla muutoksista jäsensihteerille. Muutosten jälkeen saat uuden laskun.
Moni kaupunkilaismetsänomistaja ei ole aikaisemmin välttämättä tajunnut mhy:iden nykyistä MTK-kytköstä, jota ei vielä pakollisen metsänhoitomaksun aikana ollut, kunnes  siitä luopumisen jälkeen MTK ikään kuin omi Mhy:t alaosastokseen. Eikä se ilmennyt vielä aiemmassa laskutuskäytännössäkään,mitään mainintaa mhyn jäsenmaksuissa ei ole MTK:sta ollut, kunnes tänä vuonna sitten on, moni  kaupunkilainen metsänomistaja varmaan jättääkin nyt maksun maksamatta, koska kokee tahtomattaan tukevansa näin MTK:ta,vaikka ei haluaisi, koska on pelkkä metsänomistaja eikä ole mitään siteitä MTK:hon ja maatalouteen.

Noinkin voi käydä, mutta pelkkä laskun maksamattomuus ei riitä jäsenyyden irtisanomiseen, vaan pitää muistaa ilmoittaa jäsenyyden päätymisestä myös yhdistykseenkin. Muuten järjestelmä muistaa säännöllisin väliajoin maksumuistutuksella.
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit 20
: 10.08.20 - klo:09:10
riittäköhä nostovara pöytässä puita kahteen kerrokseen?   ensin ylempi kypsäsato ja sit kuun päästä se toinen.

Noinpäin ollessaanhan tuota tarvitsisikin miettiä. Nyt vaan se kypsempi sato on alimmaisena ja vihreämpi sen yläpuolella.
Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: 06.07.20 - klo:10:03
Vihdoin ! 14mm yöllä, ei pöläjä enää , jees !

Auttoi täällä satanut 8 mm myös sitomaan pölyn :)
Kasvintuotanto / Vs: Rukiin kylvötiheys
: 05.07.20 - klo:13:21
Dollarin kuvat silmissä tai pankinjohtaja niskaan hengittämässä, en kylväisi koko ruista. Jos ihan pakko on kierron ja kaiken muun vuoksi, mahdollisimman helppo ja kestävä populaatio on oikea ratkaisu.

Syysviljoja kylvän juurikin viljelykierron ja kevään kylvöurakan/syksyn puintien tasaamiseksi pitemmälle ajanjaksolle. Hybridit menee itseltänikin nyt ainakin tauolle ja palataan TOS-Reettaan, jota tulee kylvöön kesantojen ja heinikoiden jälkeen elokuun puolivälin paikkeilla.
Kasvintuotanto / Vs: Rukiin kylvötiheys
: 05.07.20 - klo:11:33
Rukiista puheenollen, missäs kohtaa suosittelette kylvämään SU Performerin? Elokuun puoliväli, loppu, syyskuun alku?

Viime vuoden perusteella kylväisin tänä vuonna hybridit lähempänä elokuun puoltaväliä, kun syyskuun alun kylvökseni eivät E-P:llä ehtineetkään kasvaa tarpeeksi ja keväällä kasvusto oli harvahkoa. Pitkään lämpiminä jatkuvina syksyinä aikaisempi kylvös saattaa jo kasvaa liiaksikin, mutta eihän noita säitä etukäteen voi tietää kylvöaikana :)
Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: 20.06.20 - klo:08:41
Viljat alkaa olla kait taputeltu, vai mihin piisaa 6mm vettä kylvöjen jälkeen. Viljan jälkeen kylvetty ja orastanut nurmi alkaa olla aika aukkoinen (vaikka oli jo tasainen oras). No silläkään niin merkitystä, mutta pari viikkoa sitten istutetut 2400 kuusen tainta kaipais kait kans vähän nestettä.

No niin tuosta ehkä parikytä minuuttia ja kuuntelin miten ukkonen jyräjää. Pian isä soitti 8km päästä ja sanoi, että ihan hullusti tuloo vettä. 12mm ja yhä tuli. Itte otin hikisen navettapaidan pyörän jopparilta ja menin iltakierrolle. No oli se paita kostea, mutta kuivempi kuin lypsyltä tulles:) Mutta näin määkin vesitippoja, syöksytorven päästä niitä tipahteli.

Osuiko miten kohdille omille lohkoillesi ja erityisesti kuusentaimillesi?
Sivuja: [1] 2 3 ... 6