Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 6

Viestit - Kasmet

Kasvintuotanto / Vs: Puinnit 2019
: 19.09.19 - klo:19:37
hitto, ku ei iha uskalla laittaa puimuria talviteloille,  jos joku kaipaa piumaan vielä.     viime syskynä laitoin teloille ja jo heti olipari isäntää kerjäämässä puimaan.   noooo, 66 sai olla huilissaq.  nyt on ehkä toisin.

Jos olisin tuossa tilanteessa, niin kävisin kysymässä potentiaalisilta rahtipuijan tarvitsijoilta loppukauden suunnitelmia. Näin epätietoisuus loppuisi ja olisi yksi ongelma jälleen ratkaistu :)
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit 2019
: 15.09.19 - klo:09:52
juuri tuo vaihtelevuus on maan suola.  ite en jaksais varmaan yhtä ja samaa tehä montaa päivää, mutta nyt kun on aina jotain tilalle jos yhtä asiaa ei voi tehä...         kivoja vaan nuo kuurot;   eilen sain puolet pehkuista pois, joku eiäinen sanoi;  aja tehtyt paalit sisälle välillä..  ja kun meinasin jatkaa paalausta ni hiipi päälle pikkupilvi ja sylki kuuron niskaan.   nooo, kuivat oljet sisällä jo.

Siis en tajua tuota "pehkulogiikkaasi".  Siis ennemmin olisin yrittänyt saada kaikki paaliin, sillä tiiviissä paalissa (etenkin pyöröpaali) vaan pinta kastuu ja saa kuivateltua nopeastikin poudalla kosteuden pois. Nyt kun karho kastuu kunnolla ja painuuntuu, niin joudut ainakin pöyhimään ja pitempää poutaa odotella.
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit 2019
: 13.09.19 - klo:17:09
Eikös se ole juuri kasvinviljely johon tulevaisuudessa kannattaa investoida ja panostaa?
Lihan syönti kun on nykyään kriminalisoitu ja pitkässä juoksussa tuhoon tuomittu.
No sitten pitää pystyä vaan tuottamaan elintarvikkeeksi meneviä kasveja. Eläinten rehuksihan nykyään useimman tilan tuotanto päätyy.
Kasvintuotanto / Vs: Syyskylvöt 19-20
: 12.09.19 - klo:20:43
Kuinkas myöhään sitä voi ruista kylvää? Vai joko meni ohi. Reetta siis lajikkeena.
Itse kylvän TOS-Reettaa vielä tulevana lauantaina täällä EP:llä, vaikka pitäisi puimassakin vielä olla. Riskillähän tässä jo mennään, mutta jos on pitkä syksy, niin voi onnistuakin. Viikko sitten kylvetyt hybridit jo mukavasti itäneet.
Kasvintuotanto / Vs: Lhp prosentti..
: 09.09.19 - klo:14:36
Hei,,onkos Pirkanmaa kohdentamisaluetta...maaseudun mukaan se prosentti
tippuu nyt 15 prosenttiin....

Itsellä ei ole Maaseudun nettilehteä, enkä ole pariin viikoon lukenut paperilehtä, lienee jo paperinkeräyslaatikossa. Onko kyseinen prosentti monimuotoisuuspeltojen kanssa yhteinen, niin kuin aikaisemmin ? Joka tapauksessa esimerkiksi suojavyöhykkeet jäänevät vähemmälle tulevina vuosina, mutta hallitusohjelmassa on monimuotoisuuden lisääntyminen mukana. Eli jonkinlaisia kukkapeltoja pölytyspelto-ohjelmaa suunnitellaan. HUnajakukan siemen muuten on helppo puida, ja aika pienen alan vaatii seuraavan vuoden kylvösiemen valmistelu. Auringonkukkaa pitäisi tehdä niin, että niittää auringonkukat siemenmöykkyineen ja kuivaa kunnolla puhalluskärryssä, ja laittaa vasta sitten puimuriin. Muuten tahtoo tulla sotkua.

Ja säätökaivojen omistajien tyytyväisyys pitää varmistaa ainakin 2100 - luvulle asti.

-SS-

Tämän päivän MaasTullin paperilehdessä oli juttua aiheesta. Luonnonhoitopeltonurmille 15% (nyk. 20%) tilan ympäristökorvaussitoumusalasta maksetaan ympäristökorvausta ensi vuonna ainoastaan luonnonhoitopeltonurmien kohdentamisalueella. Muualla ei sallita edes nykyistä 5 %, jos ympäristökorvausta haluaa ko. aloilta. Nämä rajoitteet kannattaa huomioida jo tänä syksynä ensi vuoden viljelysuunnitelmaa ajatellen, sillä 1.9 alkaen on saanut jo alkaa päättämään LHP-nurmia.
Kasvintuotanto / Vs: Lhp prosentti..
: 09.09.19 - klo:12:51
Kasvintuotanto / Vs: Syyskylvöt 19-20
: 08.09.19 - klo:17:31
Kuivahokko se on, mutta joka päivän iltapäiväkuurot vähän sotkee. Vähän aurinkoo silleen että jyrsin- laahavannas pystyi kylvää, no pitihän se rupee tihkuu, sileen että kyvökoneen pyörä, se joka käy kylvetyn päällä muuttu valtavaksi ja kookkaita klimppeinä tippuu.
Parina edellisenä päivänä sain hybridirukiin siemenet ( KWS Vinetto ) kylvettyä 13 ha alalle E-P:llä sateiden välissä.  Muokkaukset ( kyntö ja äestys ) ehdin tehdä todella kuivan kelin aikaan. Tämän viikon sateet muuttivat pintakerrosta kuraksi, joka välillä esti takapyöräkoneen pyörien pyörimisen ja alkoi keräämään maata edellään (pääasiassa multavia hiesuja) ja ainakin pintatiivistymistä kääntöpaikkoihin. Onkohan tuosta huonoissa olosuhteissa tapahtuneesta kylvöstä kuinka paljon haittaa kasvin kehitykselle jatkossa?
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit 2019
: 16.08.19 - klo:23:37
Mitä vanhoihin romuihin tulee, niin päivitin minäkin puimurin tänä vuonna 580->680, vuosimalli pysyi samana -87. Ja mitä koppiin tulee, niin yleensä on niin kuuma, että pitää ajella ovi auki shortsit jalassa, ja omaviritelmä tuuletin pauhaa täysillä. On tuos uudes ilmastointiki ollu joskus, kompura tosin jäänyt johonkin matkan varrelle. Ja mitä puintiin tulee, niin ehkä viikon päästä aloitellaan wolmarin puintia.

No 680 taitaa olla jo ihan puimuri. Sen verta 600:sta kiertänyt lähietäisyydeltä, että sekin ihan "suurtehopuimuri" , mutta jos sen puintikuntoisen puimurin puintikuntoisuuden pitää yrittää sinne hajonneiden ja peltoon jääneiden osien tilalle kumminkin itte rakennella, niin alkaa rasat päröötä ja miettii ihan muuta. Rahtipuimurin käyttö on nykyaikaa :) Kun ei ihan ymmärrä kaikkien ajatuksen juoksua. Miksi myydään romua priimana, kun sille romulle on ihan omat markkinat. No meitä on moneen junaan. Jotkut puhuu mustan valkoiseksi, vaikka ei osaa muuttaa vettä viiniksi.
Miksi pitäisi pienemmillä aloilla olla  oma puimuri? Jos rahtipuintia saatavilla, niin paljon huolettomampaa ja saa keskittyä ydinliiketoimintaan :)
Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: 07.08.19 - klo:19:46
Oho, kuukauden tauon jälkeen näkyy vähän tihuttavan, taitaa olla turhaa toivoa että tulisi tarpeeksi..
Pienellä alueella täällä Etelä-Pohjanmaalla tuli vartin sadekuurosta 12 mm. Olin juuri peittelemässä hakepuukasoja, kun sade alkoi. Kytötietä mennessä pölypilvi leijaili autoni takana, poistullessa isot vesipiskot pomppivat tiellä muodostaen virtauksia :)
Olen 30-vuotta kylvänyt muutamia riistapeltoja n. 5 ha/vuosi. Osa on tukipelloilla ja osa ei. Tukipelloilla ei voi käyttää tuholaistorjunta-aineita, tuettomilla alueilla olen käyttänyt tuholaistorjunta-ainetta Karatea. Siinä on suuri ero sadossa. Siemenenä olen käyttänyt rehukaalta, rehurapsia ja rehunaurista. Missä ei ole käytetty torjunta-aineita, on kato suuri. Uskon, että tuholaiset ovat syöneet juuri orastuneen kasvuston. Olen ollut yhteydessä Ähtärin kansanedustajaan, joka istuu maa- ja metsätalousvaliokunnassa. Olen kritisoinut tuholaistorjunta kieltoa riistapelloilta. Hän yrittää saada asiaan muutosta, kun istuntokausi alkaa syksyllä. Jää nähtäväksi saako ensivuonna tukipelloilla torjua tuholaiset.
Tuskin. Tuollaista muutosta ei näin lopputukikaudella enää tule. Eihän riistapeltoon kannata muutenkaan kun kylvää peitatut kylvösiemen jämät. Muuten ei jää euroja koko hommasta..
Itselläni myös menee riistapellon kylvö "vasemmalla kädellä" pääsääntöisesti eli kaikki jämät kylvöön. Yhden vuokrapellon kylvän valmiilla riistasiemenseoksella, kun maanomistaja haluaa niin ja ostaa siemenet. Ja kasvinsuojelutoimia en ole edes ajatellut.
Onko kellään tietoa kun vuokralle tarjottii muutaman ha:n palaa ja selvis et nykyinen omistaja ei ole vaatinut tukioikeuksia peltoihin ja tars vaatia entisen omistajan perikunnalta. Mutta maaseututoimesta sanottii vähän et kannattaako muutaman hehtaarin takia mettästää jokasen perikunnan jäsenen allekirjoitusta kun2012-13 tukuoikeudet loppuvat?

Jos perikunnan jäsenet suostuvaisia, niin allekirjoitukset pitkänkin etäisyyden takaa hoituu postin välityksellä. Vuosi sitten kävin samanlaisen "rumban"lävitse, jotta ei tarvitse tulevaisuudessa jossitella.
Kasvintuotanto / Vs: Somerolla lisämaata
: 03.12.18 - klo:15:30
Obotin että ois noussut 16 Th.n hehtaarilta.

Ne ajat oli ja meni, nyt ollaan 10000-12000€ paikkeilla.

Tässä kylällä tehtiin muutamia 15000-18000€ kauppoja, nyt on vakuudet finaalissa ja korkojen nousu jäytää takaraivossa.

Pankitkin kusessa kun vakuusarvot on pudonnut....

Tuohon sitten vehnää kasvamaan ja kova poru, että on tää maatalous niin huonoa hommaa nykyään, miksei hallitus / EU / MTK tee mitään.
Juuri näin. Eihän noita tarjouksia vielä oltu hyväksytty, että ei se hintataso vielä ole selvä...
Tarjoukset molemmista näytti olevan hylätty.
Kasvintuotanto / Vs: Peltovuokra tilanne
: 27.11.18 - klo:20:04
Asiaan sen enempää puuttumatta mutta, ei kyllä mitään sikoja olla säkissä ostettu.

Molempien paikkakuntien vuokramaat ovat itse kullekin tuttuja kaikkine juttuineen.......

 Kirjelmässä itkettii lumista vuodenaikaa tarjousten jättöaikana.
Jee lisää tuollaisia vuokran maksajia.... :D

Joo, helpottaa meidän muiden halukkaiden vuokraajien tilannetta, kun paikkakunnilla lisääntyy "ongelmatapaukset", joille ei mistään hinnasta vuokrata jatkossa enää :D

Puolustetaan nyt hiukan, eipä ole Herran vuokrat jääny ikinä maksamatta.

Ja kaikesta huolimatta meininki on ollut aina mallikasta, ja tyhmähän se on jos ei tinkaa kaupungilta, toiset kehtaa mennä hakemaan kaupungin tai kunnantalolta GL-Mersulla 150euron ruokakuponkeja ja ruikuttaa raha-asioistaan pitkin valtamediaa kun ei ole enää edes sähköä....

Vai miten se meni...?
Lähinnä tarkoitinkin, että tuollainenkaan toiminta ei miellytä vuokranantajia, joten "leimautuessaan" hankaloittaa itselleen sopparien saamista.
Kasvintuotanto / Vs: Peltovuokra tilanne
: 27.11.18 - klo:15:49
Asiaan sen enempää puuttumatta mutta, ei kyllä mitään sikoja olla säkissä ostettu.

Molempien paikkakuntien vuokramaat ovat itse kullekin tuttuja kaikkine juttuineen.......

 Kirjelmässä itkettii lumista vuodenaikaa tarjousten jättöaikana.
Jee lisää tuollaisia vuokran maksajia.... :D

Joo, helpottaa meidän muiden halukkaiden vuokraajien tilannetta, kun paikkakunnilla lisääntyy "ongelmatapaukset", joille ei mistään hinnasta vuokrata jatkossa enää :D
Kasvintuotanto / Vs: Syysviljat 2018
: 01.09.18 - klo:19:18
Tänään on oikein hyvä rukiin kylvöpäivä. Tänä vuonna puolet kylvöistä Livadolla ja puolet Reetalle. Kynnetyt ja äestetyt maat Reetalle ja ohran jälkeen lautasmuokatut Livadolle. Mielenkiintoinen seurata kumpi toiminta tapa tuottaa paremman sadon. Livadoa varmaan riittää noin 60 kg/ha kun päästään näin aikaisin kylvään. Reettaa ajattelin laittaa noin 160 kg/ha .Vettä ei oo luvattu. Kylvö noin 3 cm syvyyteen. Lannoitus Y-1 noin 110 kg /ha. Näillä spekseillä päästään puimaan noin 4000 kg/ha  ruissatoo 220 tonnihintaan :)

Eilen Reetta-rukiit ruiskutettuun ja kynnettyyn sänkikesantomaahan TOS-siemenen muodossa reilu 160 kg/ha, joissa itävyys 93 %. Tänään pintoja kasteleva sade, joten itäminen pitäisi pikaisesti kyllä tapahtua näillä lämmöillä. Naapuri hernemaahan suoraan kynnökselle kylvi ilman lannoitusta samoja siemeniä, joten hyvä vertailukohta löytyy omille jatkossa :)
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 6