Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 6

Viestit - Kasmet

Kasvintuotanto / Vs: Kuminan viljely
: 21.10.19 - klo:22:38
Milläköhän tasolla kuminan hinta mahtaa olla tällähetkellä?Aattelin, jos taas pienen tauon jälkeen kokeilis, jos vaan hinta kannattavalla tasolla?
Viime vuoden sadon kokonaishinnaksi muodostui 70 senttiä/kg. Varmaankin samalla tasolla tulee olemaan lopullinen hinta tämänkin vuoden sadolle. Nyt ollutkin pari huonommin hinnoiteltua satokautta, kun tarjontaa ollut enemmän kuin kysyntää maailmalla.
Metsätalous / Vs: kaato kolo
: 20.10.19 - klo:19:54
https://www.youtube.com/watch?v=MBj5eApD9ZM
näin

Hyvä opastusvideo. Jännä, että aloittaja ei yhdyssanoja osaa kirjoittaa, vaikka videon esittelyssäkin malli :)
Kasvintuotanto / Vs: Rapsi
: 04.10.19 - klo:18:23
Ilman muuta ,samanlailla mitä kaksikymmentä vuotta jo ollut kylvössä, eli
viljelykierrolla mennään joka viides vuosi samalle pellolle.

Juuri noin täälläkin mennään eli viljelykierron mukaan kylvetään, eikä muiden vaikutteiden anneta liikaa hämätä. Ruistakin kylvin isännyyteni (18 vuotta) ajan eniten juuri tänä syksynä, kun oli suunniteltuna saneerauskasvien ja sänkikesantojen jälkeiset alat kylvöön. Ensi keväänä suunnitellusti tulee kasvukauden tauko öljykasvien viljelyyn, kun sopivia lohkoja ei tuolla 5 vuoden kierrolla ole käytettävissä.
Paikalliselta maaseutuviranomaiselta tukikoulutuksessa saadun monisteen mukaan niitto sallittu 1.8 alkaen.
Mulle lähettivät selvityspyynnön eli näkyy asia ainakin vireillä olevan :D
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit 2019
: 21.09.19 - klo:15:03
Eilen olisi ollut loistava puimasää, ja huomiseksikin on luvattu. Vaan kun on puimuri hajalla ja aikasintaan maanantaina saa osan että pääsee edes kasaamaan.

Jos on oikein paljon vielä puitavaa ja ennuste ei näytä jatkossa hyvältä, niin liikenevää rahtipuijaa pyytäisin apuun.  Näin kuivurillekin saa tasaista syöttöä koko ajan.
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit 2019
: 19.09.19 - klo:19:37
hitto, ku ei iha uskalla laittaa puimuria talviteloille,  jos joku kaipaa piumaan vielä.     viime syskynä laitoin teloille ja jo heti olipari isäntää kerjäämässä puimaan.   noooo, 66 sai olla huilissaq.  nyt on ehkä toisin.

Jos olisin tuossa tilanteessa, niin kävisin kysymässä potentiaalisilta rahtipuijan tarvitsijoilta loppukauden suunnitelmia. Näin epätietoisuus loppuisi ja olisi yksi ongelma jälleen ratkaistu :)
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit 2019
: 15.09.19 - klo:09:52
juuri tuo vaihtelevuus on maan suola.  ite en jaksais varmaan yhtä ja samaa tehä montaa päivää, mutta nyt kun on aina jotain tilalle jos yhtä asiaa ei voi tehä...         kivoja vaan nuo kuurot;   eilen sain puolet pehkuista pois, joku eiäinen sanoi;  aja tehtyt paalit sisälle välillä..  ja kun meinasin jatkaa paalausta ni hiipi päälle pikkupilvi ja sylki kuuron niskaan.   nooo, kuivat oljet sisällä jo.

Siis en tajua tuota "pehkulogiikkaasi".  Siis ennemmin olisin yrittänyt saada kaikki paaliin, sillä tiiviissä paalissa (etenkin pyöröpaali) vaan pinta kastuu ja saa kuivateltua nopeastikin poudalla kosteuden pois. Nyt kun karho kastuu kunnolla ja painuuntuu, niin joudut ainakin pöyhimään ja pitempää poutaa odotella.
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit 2019
: 13.09.19 - klo:17:09
Eikös se ole juuri kasvinviljely johon tulevaisuudessa kannattaa investoida ja panostaa?
Lihan syönti kun on nykyään kriminalisoitu ja pitkässä juoksussa tuhoon tuomittu.
No sitten pitää pystyä vaan tuottamaan elintarvikkeeksi meneviä kasveja. Eläinten rehuksihan nykyään useimman tilan tuotanto päätyy.
Kasvintuotanto / Vs: Syyskylvöt 19-20
: 12.09.19 - klo:20:43
Kuinkas myöhään sitä voi ruista kylvää? Vai joko meni ohi. Reetta siis lajikkeena.
Itse kylvän TOS-Reettaa vielä tulevana lauantaina täällä EP:llä, vaikka pitäisi puimassakin vielä olla. Riskillähän tässä jo mennään, mutta jos on pitkä syksy, niin voi onnistuakin. Viikko sitten kylvetyt hybridit jo mukavasti itäneet.
Kasvintuotanto / Vs: Lhp prosentti..
: 09.09.19 - klo:14:36
Hei,,onkos Pirkanmaa kohdentamisaluetta...maaseudun mukaan se prosentti
tippuu nyt 15 prosenttiin....

Itsellä ei ole Maaseudun nettilehteä, enkä ole pariin viikoon lukenut paperilehtä, lienee jo paperinkeräyslaatikossa. Onko kyseinen prosentti monimuotoisuuspeltojen kanssa yhteinen, niin kuin aikaisemmin ? Joka tapauksessa esimerkiksi suojavyöhykkeet jäänevät vähemmälle tulevina vuosina, mutta hallitusohjelmassa on monimuotoisuuden lisääntyminen mukana. Eli jonkinlaisia kukkapeltoja pölytyspelto-ohjelmaa suunnitellaan. HUnajakukan siemen muuten on helppo puida, ja aika pienen alan vaatii seuraavan vuoden kylvösiemen valmistelu. Auringonkukkaa pitäisi tehdä niin, että niittää auringonkukat siemenmöykkyineen ja kuivaa kunnolla puhalluskärryssä, ja laittaa vasta sitten puimuriin. Muuten tahtoo tulla sotkua.

Ja säätökaivojen omistajien tyytyväisyys pitää varmistaa ainakin 2100 - luvulle asti.

-SS-

Tämän päivän MaasTullin paperilehdessä oli juttua aiheesta. Luonnonhoitopeltonurmille 15% (nyk. 20%) tilan ympäristökorvaussitoumusalasta maksetaan ympäristökorvausta ensi vuonna ainoastaan luonnonhoitopeltonurmien kohdentamisalueella. Muualla ei sallita edes nykyistä 5 %, jos ympäristökorvausta haluaa ko. aloilta. Nämä rajoitteet kannattaa huomioida jo tänä syksynä ensi vuoden viljelysuunnitelmaa ajatellen, sillä 1.9 alkaen on saanut jo alkaa päättämään LHP-nurmia.
Kasvintuotanto / Vs: Lhp prosentti..
: 09.09.19 - klo:12:51
Kasvintuotanto / Vs: Syyskylvöt 19-20
: 08.09.19 - klo:17:31
Kuivahokko se on, mutta joka päivän iltapäiväkuurot vähän sotkee. Vähän aurinkoo silleen että jyrsin- laahavannas pystyi kylvää, no pitihän se rupee tihkuu, sileen että kyvökoneen pyörä, se joka käy kylvetyn päällä muuttu valtavaksi ja kookkaita klimppeinä tippuu.
Parina edellisenä päivänä sain hybridirukiin siemenet ( KWS Vinetto ) kylvettyä 13 ha alalle E-P:llä sateiden välissä.  Muokkaukset ( kyntö ja äestys ) ehdin tehdä todella kuivan kelin aikaan. Tämän viikon sateet muuttivat pintakerrosta kuraksi, joka välillä esti takapyöräkoneen pyörien pyörimisen ja alkoi keräämään maata edellään (pääasiassa multavia hiesuja) ja ainakin pintatiivistymistä kääntöpaikkoihin. Onkohan tuosta huonoissa olosuhteissa tapahtuneesta kylvöstä kuinka paljon haittaa kasvin kehitykselle jatkossa?
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit 2019
: 16.08.19 - klo:23:37
Mitä vanhoihin romuihin tulee, niin päivitin minäkin puimurin tänä vuonna 580->680, vuosimalli pysyi samana -87. Ja mitä koppiin tulee, niin yleensä on niin kuuma, että pitää ajella ovi auki shortsit jalassa, ja omaviritelmä tuuletin pauhaa täysillä. On tuos uudes ilmastointiki ollu joskus, kompura tosin jäänyt johonkin matkan varrelle. Ja mitä puintiin tulee, niin ehkä viikon päästä aloitellaan wolmarin puintia.

No 680 taitaa olla jo ihan puimuri. Sen verta 600:sta kiertänyt lähietäisyydeltä, että sekin ihan "suurtehopuimuri" , mutta jos sen puintikuntoisen puimurin puintikuntoisuuden pitää yrittää sinne hajonneiden ja peltoon jääneiden osien tilalle kumminkin itte rakennella, niin alkaa rasat päröötä ja miettii ihan muuta. Rahtipuimurin käyttö on nykyaikaa :) Kun ei ihan ymmärrä kaikkien ajatuksen juoksua. Miksi myydään romua priimana, kun sille romulle on ihan omat markkinat. No meitä on moneen junaan. Jotkut puhuu mustan valkoiseksi, vaikka ei osaa muuttaa vettä viiniksi.
Miksi pitäisi pienemmillä aloilla olla  oma puimuri? Jos rahtipuintia saatavilla, niin paljon huolettomampaa ja saa keskittyä ydinliiketoimintaan :)
Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: 07.08.19 - klo:19:46
Oho, kuukauden tauon jälkeen näkyy vähän tihuttavan, taitaa olla turhaa toivoa että tulisi tarpeeksi..
Pienellä alueella täällä Etelä-Pohjanmaalla tuli vartin sadekuurosta 12 mm. Olin juuri peittelemässä hakepuukasoja, kun sade alkoi. Kytötietä mennessä pölypilvi leijaili autoni takana, poistullessa isot vesipiskot pomppivat tiellä muodostaen virtauksia :)
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 6