Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 8

Viestit - Kasmet

Ei näy mulla 23 tiedoissa. Nooh portaalis näkyy riittäköön..

Ei kannata huolestua, sillä viivettä on useampiakin päiviä tietojen siirrossa järjestelmien välillä.

En tiedä miten muuta asian on mieltäneet mut esim. 100ha tila sai ennen muokata 40ha ja 60ha sängellä. Euroja tuki 54e x 100 ha = 5400e.
Nyt jos menee samoilla hehtaareilla niin tuolla 70e/ha korvauksellakin jäädään 60ha alalla 4200e joka on enää noin kolmeneljäsosaa alkuperäisestä.

Sit kun mennään käytäntöön niin 60% sänki ei ollut mikään ongelma, 100% sänki alkaa suorakylväjällekkin olemaan ongelma jos pinta-alaa reilusti. Ai miksi? No sänget kyl yleisesti kuivuvat myöhemmin jolloin kevään viivästyessä saattaa alkaa hiki nousemaan otsalle. Ja jos tulee savilla reilut alkukesän sateet niin varsinkin ohra tykkää kyttyrää. Näin ollen riskin jakamisen näkökulmasta ei ole järkeä tavoitella mielestäni 100% kasvipeitettä. Eriasia jos syyskasveja reilusti niin silloin mut muuten en kyl ymmärrä et mikä syy nyt olisi yrittää maksimoida 100% eurot..

Noinhan se menee eli ennenkin kasvipeitteisyystoimenpidettä isoimmilla portailla hyödyntäneille tukipudotusta tulee samoilla tasoilla toteutettuna nykyisessä järjestelmässä.

Aiemmin aina helposti täyttyi kohdallani 60 % -taso. Nyt nousi tilallani huonojen muokkausolosuhteiden vuoksi 87 %. En silti ole vielä huolissani keväästä 150+ hehtaarin tilallanikaan, sillä yksivuotisten satokasvien osuus tulee olemaan vain n. 20%. Pitkä kylvöajasta joka tapauksessa tulee, mutta onneksi sitä on 30.6 asti!Huonompikin korvaus on kuulemma mahdollinen. Kaivoin asiasta vanhoja materiaaleja läpi ja löysin vaihteluväliksi 30-70 e/ha. Jaettava summahan on enintään 86 miljoonaa euroa koko ekojärjestelmätuelle.

Niin materiaaleissa puhutaan vaihteluvälistä kaikissa ekojärjestelmätuissa, mut jossakin oli ainakin mainita et vuodelta 23 monimuotoisuus saa 300e oli hehtaareita kuinka paljon vain. Tämän vaihteluväliksi oli ilmoitettu 270-330 niissä materiaaleissa.

Nyt kysymys kuuluukin et onko ainoastaan monimuotoisuuden eurot lyöty lukkoon ja muut liikkuvat vai mikähän tämä juttu nyt sit on?

Juttu lienee siinä, että monimuotoisuusalat tiedettiin jo kesällä 2023. Kasvipeitteisyystoimenpiteen lopullinen määrä selviää vasta toukokuussa 2024.

-SS-

Jonkunhan pitää joustaa, että raameissa pysytään!  Onkohan se sitten viimeiseksi jaolle tullut kasvipeitteisyys?
Mites, tuleeko tuosta ekojärjestelmän kasvipeitteisyyden säilyttämisestä ongelma niille, jotka haluaisivat kylvää ennen 15.4.?

Toki, jos kynnät tai muokkaat. Suorakylvö ei liene maan muokkaamista.

Sokerijuurikkaalla ja varhaisperunalla, palkoherneellä, tuo päivämäärä on monesti liian myöhäinen. Mutta viljelijällä lienee suunnitelma pellon käytölle jo syksyllä, mitäpä sitä sitten edes ilmoittamaan aidoksi kasvipeitteeksi. Lisäksi ekojärjestelmän kasvipeitteisyyden voi peruuttaa, jos näkee aikaisessa kylvössä suuremman voiton kuin sen viisikymppiä.

-SS-

Ja kasvipeitteisyysalaa ilmoitettu nyt niin paljon, että eräässä koulutuksessa sanottiin korvauksen olevan nelosella alkava summa.
49e on ihan riittävä summa sekin.  ;D

Huonompikin korvaus on kuulemma mahdollinen. Kaivoin asiasta vanhoja materiaaleja läpi ja löysin vaihteluväliksi 30-70 e/ha. Jaettava summahan on enintään 86 miljoonaa euroa koko ekojärjestelmätuelle.
Mites, tuleeko tuosta ekojärjestelmän kasvipeitteisyyden säilyttämisestä ongelma niille, jotka haluaisivat kylvää ennen 15.4.?

Toki, jos kynnät tai muokkaat. Suorakylvö ei liene maan muokkaamista.

Sokerijuurikkaalla ja varhaisperunalla, palkoherneellä, tuo päivämäärä on monesti liian myöhäinen. Mutta viljelijällä lienee suunnitelma pellon käytölle jo syksyllä, mitäpä sitä sitten edes ilmoittamaan aidoksi kasvipeitteeksi. Lisäksi ekojärjestelmän kasvipeitteisyyden voi peruuttaa, jos näkee aikaisessa kylvössä suuremman voiton kuin sen viisikymppiä.

-SS-

Ja kasvipeitteisyysalaa ilmoitettu nyt niin paljon, että eräässä koulutuksessa sanottiin korvauksen olevan nelosella alkava summa.
Mihin mennessä tuo pitikään suorittaa?

Viimeistään 30.04.2024 eli aikaa kyllä on, mutta keväisten kelien lähestyessä sitä tuntuu aina olevan liian vähän!
Mara korttiin asti pääsi vaan siitä pääsi vaan takaisinpäin. Mikähän jippo siinä sitten on?

Samoin kävi itselläni ja aiheutti ihmetystä pitkään! Vaikka mielestäni edeltävät alakohdat olin tehnyt loppuun, niin tarkastuskierroksella piti yksi osio vielä toiseen kertaan loppuun saattaa.
Tuli sitten tehtyä heti tänään aamusta tuo ensimmäisenä listalla ollut Hiilensidonta peltomaahan ja maaperän kasvukunto -osio hyväksytysti. Ihan selkeä ja helppokäyttöinen alusta hyvine ohjeistuksineen. Arviona oli 4 tunnin suoritusaika, josta itselläni kului tunnin verran. Loppupuolella eteneminen sujuikin jo reipasta tahtia.
Nyt pääsee sitten tutustumaan ympäristösitomuksen verkkokoulutukseen, jos on valinnut ympäristö- ja ilmastokoulutus -toimenpiteen. Pitääpä hoitaa se itsekin piakkoin pois vaivoista.

https://www.ruokavirasto.fi/tuet/maatalous/peltotuet/ymparistokorvaus/ymparistositoumuksen-verkkokoulutus/
Pysähdyin pohtimaan tätä asiaa. Tulostetussa tukihakemuksessa näkyy vain pääsivulla valitut rastit. Ympäristötuen lisäosat esille vain Vipu-palvelusta kaivetun listan kautta, jossa näkyy mitä on valittu, mutta sellaista kohtaa, missä olet nimenomaisesti valinnut täpällä jonkun kohdan, sitä ei löydy mistään. Eikös tämä mennyt kevään hakemuksessa jotenkin niin, että kun valitsit ympäristötuen, niin sitten tuli esiin popup-ikkuna, josta valitsit lisää asioita. Tämä on oikeastaan aika jännä juttu, että et pysty mitenkään todistamaan sitä, että olet oikeasti valinnut sen talviaikaisen kasvipeitteen. Olisi pitänyt ottaa siinä vaiheessa valokuva, kun ikkuna on auki ja valinnat tehty.

Sanoisin, että aika vakava puute viljelijän oikeusturvaan tällainen prosessi. :D

Itseäni jäi vaivaamaan heti tukihakemukseni jätön jälkeen juuri kaikkien rastien oikeellisuus, kun huomasin, ettei niitä tulostetulla kaikkia näkynytkään. Olin yhteydessä maataloustoimistoon ja hekään eivät päässeet tulostumattomia osioita tarkastamaan siinä vaihessa. Oli kuulemma jäänyt puute tulostusprosessiin, joka pitäisi olla ensi kaudelle korjaantunut. Ainut neuvo oli silloin, että peru hakemus ja tarkistuksen jälkeen jätä uusi, kun hakuaikaa oli onneksi vielä jäljellä. Tarvittavat rastit löytyi ja kirjoitin vielä tekemäni valinnat paperille muistiin. Näköjään pitää sitten jatkossa ottaa kuvat kaikista maatalouden tukiin liittyistä asioista!
Kasvintuotanto / Vs: Syys ilmotus
: 14.01.24 - klo:20:30
Onkos viljelijät jo täyttäny lomakkeen,oliko helppo vai vaikee
ja onko jotain erikoista mitä pitää huomata...

Tästä on jo ketju meneillään ja oikeinkirjoitettuna!:

https://uusi.keskustelukanava.agronet.fi/agronet/index.php?topic=99359.0
Tuo kysymysmerkki otsikossa on ihan aiheellinen! Omalla kohdallani viime vuonna 27.11 maksuun luvattu ympäristökorvauksen ennakko-osuus tuli maksuun vasta tänään! Useaan kertaan loppuvuoden aikana kyselin sen perään, mutta järjestelmä ei sitä millään antanut maksaa yrityksistä huolimatta, vaikka millään viranomaisella ei ollut sille estettä meneillään olevan valvonnankaan puolesta! Vaati melkoisesti taloudellisia lisäjärjestelyjä joulukuun loppupuoli ja viime vuoden verotuskin tulee menemään aivan sekaisin!
Ensi viikolla, jos Luoja suo, niin pääsemme viimein tekemään viime vuoden 2023 peltotukiin liittyvän viimeisen hakemuksen eli "Syysilmoituksen". Koulutuksiahan tällä viikolla alettukin järjestämään. Talviaikaisesta kasvipeitteisyydestä on mielestäni tehty turhankin monimutkaista, joka varmaan osasyynä haun siirtymiseen tämän vuoden puolelle. Eikö tosiaan olisi pärjätty jatkossakin kahdella luokituksella: aito kasvipeite ja kevennetty muokkaus?
Kasvintuotanto / Vs: Apulannan hinta
: 15.11.23 - klo:18:51
Eilen on kuulemma Yaran hinnoitteluun tullut tarjouskampanja eli - 5% alennus, josta kauppiaani tänään soitteli. Taitaa olla tällä hetkellä lannoitekauppa hiljaista, kun innokkaimmat ovat menneinä "hulluina päivinä" omansa jo ehtineet tilata. Tämäkö on nyt Yaran lannoitevalikoima?                                   
https://www.yara.fi/lannoitus/lannoitteet/myynnissa-olevat-lannoitteet/
Tämän kasvukauden syysilmoitus siirtyy tehtäväksi tammikuulle 2024!  Vielä en ole ehtinyt analysoida, että onko se hyvä vai huono asia?

https://www.ruokavirasto.fi/tuet/maatalous/uutiset/syysilmoitus-on-nyt-osa-peltotukien-hakua--ilmoitusaika-siirtyy-tammikuulle/?fbclid=IwAR0a1Rn8TtMMICgqhns1vbmV01WAncOJLvhC7fuXNZY34inKsqghXujZrZE
Sivuja: [1] 2 3 ... 8