Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 6

Viestit - Kasmet

Pitäisi keväällä päästä kylvämään heinällä olleita ja olevia heinämaita, viljalle.

Millä tyylillä pääsis varmimmin tuottamaan hyvän viljasadon?

Kyntääkö vain suoraan keväällä, ja äestyksen jälkeen vehnä kasvamaan. Kesällä broadway tai muu vastaava vehnälle tehty, heinääkin kurittava ruiskutus?
Vai nouseeko se heinä sieltä viljan ohi/yli?
Puinnin jälkeen sitten glyfosaatti.

Vai kuinka myöhälle heinän kasvuun lähtöä pitäisi odottaa, että vois/kannattaas ajaa glyfo keväällä?
~Viikon päästä kyntö, äestys ja vaikka joku aikainen ohra.

Vai joku muu?

Näitä on nyt paljon, kun 7 vuotta kasvaneet suojavyöhykenurmetkin käännettävä keväällä eli hyviä neuvoja kaivataan!
Kasvintuotanto / Vs: Apulannan hinta
: 08.08.22 - klo:15:05
Yara jatkaa lannoitteiden myyntiä piakkoin. Jokohan hinnat syöksyy?

https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maatalous/7c9ad725-d491-43eb-b382-a7740b3d513e

Niin näyttää jatkuvan. En usko ainakaan hintojen mahdottomaan syöksymiseen, maltillista nousua varmaan tarjoavat.
Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: 12.07.22 - klo:19:35
Huomiseksi lupaa 13mm

Paremminkin kannattaisi käyttää ilmaisua ennustaa :)
Kasvintuotanto / Vs: kasvin vaihtaminen
: 03.07.22 - klo:13:53
Lajikkeen vaihtumisen yhteydessä en ole ainakaan uutta kasvulohkoa lähtenyt perustamaan. Eri kasvilajin vaihtuessa ilmoittaisin muutoksen, vaikka yhden lohkon eriäväisyys ilmoitetusta tarkastuksessa saman tukimäärän vallitessa ei aiheutakaan sanktioita.
Kasvintuotanto / Vs: Apulannan hinta
: 05.10.21 - klo:22:12
Melkoista haipakkaa apulannan hintakehitys nyt laukkaa ja painetta on aina vaan:

https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maatalous/artikkeli-1.1583210?fbclid=IwAR38e-KN7x7WRDRa9GS3QUnNrY2_W9KOHZ_OLvGNx2XKwbJIWRaVxiANrqg

Kallista se oli jo kauden alussakin, mutta nykyisellä/tulevalla hintatasolla pitää jo tosi tarkkaan miettiä, että mihin kohteisiin panoksia laittaa.
Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: 01.08.21 - klo:20:24
Alkaa jo hymyilyttää nämä sääennusteet. Torstai illaksi ennuste muuttui juuri ennen sateen alkamista poudaksi. No sillä poudalla tipahti 13mm vettä. Nyt viikonloppuna läppäriä avatessa osuu kerta toisensa jälkeen joko myrsky tai rankkasade varoitus. Mielestäni ei oo näkynyt kumpaakaan. No vettä on sumuna tullut koko viikonloppuna yhteensä 3mm. ennusteissa kait oli 30-40mm. No onneksi en suunnitelmistani huolimatta uusinta kylvänyt keväällä kylvettyjä , kesällä kuivuuteen kuolleita nurmia, eipä ne siellä vieläkään olisi itänyt ja huomisen 5mm suursateen jälkeen luvassa onkin pelkkää poutaa. Tai eipä sääennusteet nyt tiedä *****akaan.
Paikallisia näyttävät olevan sateet ja voimakkuudeltaan pienelläkin etäisyydellä vaihtelevia, joten ymmärrän kyllä ennustamisen vaikeuttakin. Omalla kohdallani edellisistä sateista kertymä 3 mm ja tänään 2 mm, vaikka ennusteissa oli mahdollisuus rankkoihinkin sateisiin. Seinäjoen Kunkkareissakin näytti satavan kovia kuuroja aiheuttaen lätäköitä, kun samaan aikaan meillä hetkeksi aikaa pöly vain sitoontui. Tyytyväinen olen myös, että suunnitelmissa olleet kesän kylvöt ( erilaisten heinikoiden uusiminen ) jätin toteuttamatta. Jos ei tilanne piakkoin muutu, niin syyskylvöjen suorituskin menee vakavaan harkintaan.
Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: 29.07.21 - klo:20:17
Taas on ennustettu sade päivä saatu iltaan ja ennusteet taas tälle illalle lupaa aurinkoa. Olishan se koko päivän sade tihuutus 10mm määrällä ollut ihan hieno edes pölyävälle pihalle. Ehkä se 2mm saadaan vielä täyteen heinäkuulle.
Paikkakuntani keskustan paikkeilla oli satanut iltapäivällä tuo 10 mm. Omalle kohdalleni 15 km keskustasta osui vain muutama pisko aamupäivällä. Ensi yölle kyllä ennustetaan suurella todennäköisyydellä kunnolla sadetta, mutta aamulla on tästä asiasta käytettävissä enemmän faktaa :)
Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: 07.07.21 - klo:11:34
Ei ole viikkokausiin tullut tippaakaan vettä.
Pieleen menee tämäkin vuosi,  en edelleenkään ymmärrä näitä kuivan kesän hehkuttajia. Kaikki kuolee kuivuuteen pystyyn. No ei tarvi vaivautua puimaan.

Erityisesti varmaan harmittaa, kun on puitaviksi tarkoitettuja kasveja paljon viljelykierrossa mukana ja niihin on ehtinyt täysillä panostaa. Omalla kohdallani harmittaa lannoituspanostuksen osittainen hukkaanheitto kevätviljojen kohdalla. Hyvissä ajoin huomasin, jotta kevytmuokkaus ei ollut sopiva menetelmä tälle kasvukautta ja kasvinsuojelutoimenpiteet on niiden kohdalta minimoitu. Ruis näyttää parhaimmalta satokasveistani nyt, kun kuminankin siemenmuodostus näyttää hyvän kukinnan jälkeen huolestuttavan huonolta. Huolissaan olen myös herneen kohtalosta.
Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: 07.07.21 - klo:08:12
^ arvelinkin että jossain on kyllä pakko sataa. Länsi ja pohjoinen tosi synkkiä. Tai normi kesänä tässäkin päällä olleista pilvistä olis varmaan satanut, mutta eipä satanut  :(  Eikä enää edes luvata sadetta. tai oliko se sunnuntaiksi 1.1 mm.

Jep.Vierestä meni kyllä isompikin sade mutta tuokin kelpas. Lisää saa tulla,kai se sataa sitten puintiaikana.Kovasti tuo välillä lupailee mutta vähiin jää.
Suuret olivat eilisen sateen vaihtelut lyhyelläkin siirtymällä paikkakunnan sisällä vaihdellen omasta havainnostani 13 mm aina yli 30 mm asti.
Kasvintuotanto / Vs: Syysklyöt 21
: 04.07.21 - klo:18:01
Olisi nyt voinut aloittaja huolellisemmin edes otsikon kirjoittaa ja muunkin tekstinsä ymmärrettävään muotoon, kiitos!!!
Kasvintuotanto / Vs: Apulannan hinta
: 01.07.21 - klo:20:36
Tarjous kyselyjä laittelin tänään.
Varoittelivat etukäteen että 100e/t viime vuotta kalliimpaa.

Omalla kohdallani tuollainen hintataso saa viimeistään nyt luomuun siirtymisen vakavaan harkintaan tai vähintään käytetyt lannoitemäärät/ha tulee putoamaan radikaalisti. Ei suuren sadonkaan tuottamisessa ole mitään järkeä, jos tuotantopanosten hintojen muodossa paljon ulosmitataan saatua hyötyä.
Kasvintuotanto / Vs: Apulannan hinta
: 01.07.21 - klo:16:21
Uusi lannoitekausi alkoi hinnoittelultaan varsin korkealta tasolta:

https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maatalous/artikkeli-1.1460084

Itseltäni vei ainakin halut kysellä edes tarjousta, kun puitavan sadon arvostakaan ei vielä pysty päätellä tarkasti oikein mitään.
Metsätalous / Vs: Tarjouksia puukauppoihin
: 25.03.21 - klo:22:59
Miksi ei ite voi ottaa tarjouksia? Mitä se mhy siinä välissä tekee muutakun rahastaa ja kehuu mitenkä meitän kautta kun kaupat hoitaa niin kyllä on puulla hirvee hinta🤪
Sähköpostilla laittelee firmojen ostomiehille leimikkotiedot ite,helppo homma.

Tuo osuushan kaupankäynnistä onkin helppo hoitaa, mutta tarjousten vertailu ei niin helposti maallikolta luonnistukkaan. Käytössä monta katkaisumittaa ja lisäksi hakkuusta saatavalla puumäärällä pystyy tarjouksessa pelaamaan, sillä onhan vain arvio. Toteutumakin voi olla yrityksen senhetkisen tarpeen mukaan erilailla painottuva. Jonkinlaisena ohjenuorana olen itselläni pitänyt, että tukkileimikoista en käy kauppaa sellufirmojen kanssa vaan paikallisten sahojen. Onneksi täällä E-P:llä tämä on mahdollistakin.
Kyllä jäsenmaksujen laskutus on mennyt nyt virheelliseksi. Jää tällä kertaa maksamatta. Näinhän ne jäsenet vähenee kun virheitä tehdään.

Virheet on tehty korjattaviksi eli mitään peruuttamatonta ei ole tapahtunut kuin lähinnä ajatusmaailmassasi. Itsekin tietoja pystyy järjestelmään korjaamaan tai sitten ilmoittamalla muutoksista jäsensihteerille. Muutosten jälkeen saat uuden laskun.
Moni kaupunkilaismetsänomistaja ei ole aikaisemmin välttämättä tajunnut mhy:iden nykyistä MTK-kytköstä, jota ei vielä pakollisen metsänhoitomaksun aikana ollut, kunnes  siitä luopumisen jälkeen MTK ikään kuin omi Mhy:t alaosastokseen. Eikä se ilmennyt vielä aiemmassa laskutuskäytännössäkään,mitään mainintaa mhyn jäsenmaksuissa ei ole MTK:sta ollut, kunnes tänä vuonna sitten on, moni  kaupunkilainen metsänomistaja varmaan jättääkin nyt maksun maksamatta, koska kokee tahtomattaan tukevansa näin MTK:ta,vaikka ei haluaisi, koska on pelkkä metsänomistaja eikä ole mitään siteitä MTK:hon ja maatalouteen.

Noinkin voi käydä, mutta pelkkä laskun maksamattomuus ei riitä jäsenyyden irtisanomiseen, vaan pitää muistaa ilmoittaa jäsenyyden päätymisestä myös yhdistykseenkin. Muuten järjestelmä muistaa säännöllisin väliajoin maksumuistutuksella.
Sivuja: [1] 2 3 ... 6