Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 ... 6 7 [8]

Viestit - Kasmet

Kasvintuotanto / Vs: Kyntöbuumi
: 04.11.16 - klo:22:26
Kummallinen syksy tämä...
Ihan yllättäen lupasivat pakkaset, nyt luvataan jo -10 yöksi, tänään vielä maa kääntyi, mutta epäilen että huomenna voi tehdä jo tiukkaa.. Aiemmin kynnetyt olivat mukavan kovia jo (piti päisteitä tehdä niin se ensimmäinen/viimeinen viilu vaati voimaa...)

Jos ei huomenna onnistu niin jää pari ha vajaaksi suunnitellusta.  :(

Tulin juuri kyntämästä, kun juuri kylmenemisen takia piti saada tänään viimeiset syyskynnöt valmiiksi. Tuo pari ha ei ole mikään urakka, vaikka jäisi kevääseenkin.
Millaista hintaa ne kuminalle maksavat? Paljonko rahti tekee ja kuka sen maksaa?

Caraway Finland viime vuoden sadosta maksoi huippuhintaa eli 1,12 e/kg ja näyttäisi samaa luokkaa olevan tulevallakin kaudella.
Joo, noille 10 aarin länteille saa LHK:n ja ympin, muttei perustukea. No, eipä haittaa, kun tukioikeuksia tuli taannoin ostettua. Täten nämä alat siirtyy täysien tukien piiriin. Pari lohkoa on sellaisia, että on yhteydessä kahteen eri peruslohkoon, joten täysien tukien piiriin siirtyy 20 aaria. Jos tämä tukiautomaatti jatkuu myös ensi vuonna, niin taas lähtee seuraavat 20 aaria lisäykseen jne. ;D

Ei jatku, vain tänä vuonna mahdollista.
Mites kun uusia hallintaan tulevia lohkoja selaa vipu-palvelussa niin niissä lukee ympäristötuki KYLLÄ mutta ympäristökorvauskelpoinen EI.

Tarkottaako sitä että niihin ei saa kerääjäkorvausta ja muuta???

Tuota samaa kyselin tänään maataloustoimistosta. Selitys:

Lohkot eivät näy sitoumuksissa, koska uutta sitoumuspäätöstä ei ole voinut vielä tehdä meidän päässä.
Todennäköisesti nyt toukokuussa meille annetaan mahdollisuus tehdä päätökset näihinkin ja
sen jälkeen pitäisi lohkot näkyä sinullakin oikein.

Kasvintuotanto / Vs: Peltovuokra tilanne
: 08.02.16 - klo:09:09
Tuossa kuulin kolleekan maksaneen jostain märästä kivikosta 300+e/ha vuokraa, taustalla laajentunut lihakarjanavetta.
 8)

Ihan jokapäiväistähän tuo on vuokramarkkinoilla. Heinälle kun laittaa ja ojitusta sitä ennen uusii, niin ei muutamaan vuoteen ole kivistä haittaa.
Kasvintuotanto / Vs: Pellonraivaus
: 08.01.16 - klo:10:36
Ja eikö ojan kaivuustakin ole vähennyskelpoista vain vanhan ojan perkaaminen. Eiköhän noilla pellontekijöillä ole sen verran mielikuvitusta että saa tekokustannukset vähennyksiin.

Piiriojan kaivuuhan on vähennyskelpoista :)
Kasvintuotanto / Vs: Pellonraivaus
: 08.01.16 - klo:10:23
Jos laskussa lukee 210 volvo telakone ja tunnit miksei se olisi vähennyskelpoinen.

Kysykin jyrsinmiehen laskua. En ota kantaa vuokra tai omaan kaivinkoneeseen! ;D

Pienissä jyrsinprojekteissa kuulemma lasku kohdistettu valmiin pellon jyrsimiseen :)
Kasvintuotanto / Vs: Kaskisten lannoite?
: 08.01.16 - klo:10:21
Kattos vaan! Tuolta ei tosin selviä typen muotoja tai fosforin vesiliukoisuuksia.  :-\

Onko tuo premium yhdessä rakeessa vai mitä meinaa?

Sen verran tilanneena selvisi, että suurin osa ravinteista yhdessä rakeessa. Blendiin verrattuna pyöreämmät rakeet ja hienoaines seulottu pois.
Kasvintuotanto / Vs: Pellonraivaus
: 06.01.16 - klo:17:15
Millä perusteella tohon vois tuet saada? Nimimerkillä itsellä voisi olla sama homma tiedossa..

Perustukea nuoret viljelijät saavat hakea 5v aloituksesta varannosta, mutta vain kerran. Jos ei itse kuulu kohderyhmään, niin vuokraus ehdot täyttävälle nuorelle. Ei Korvauskelpoisuutta ymp./ LFA-tukeen.
Joko tehty tai ainakin tulokset selvillä? Miltä näyttää? Itsellä vielä ajatus asteella. Ennakoista oli ainakin otettu muutama saturainen pois riittääköhän tuo todellisuudessa näin maidontuottajan vinkkelistä.

Tulos selvillä, muttei ilmoitusasteella. Viimeisten tukimäärien selvittyä hioin tilalleni sopivaksi. Ihan hyvältä näyttää, koska sato oli hyvä, tuli maksimoitua ympäristökorvauksen tuet ja peltoala vuokraamalla kasvanut.
Mitä te nuolla summilla oikein teette etukäteen? Vai onko taksi jo tilattu portille, kun ennen vanhaan tehtaissa kuulemma palkkapäivinä. Kyllä ne sieltä joskus tuloo. Ja tuloo mitä tuloo, kattoo sitten tiliotteelta, ei tarvi arvuutella. Mutta jos haluaa tuollaasestakin asiasta räksyttää, niin kovasti on ihimeelliset ongelmat :(

Onhan sillä merkitystä, tuleeko kolme tonnia vai kolmekymmentä, että kummalla puolella vuodenvaihdetta nuo räpsähtää tilille, jotain on nyt luvassa mutta summat oli vielä hukassa. Tai onhan ne vieläkin, vieläkin näyttää nollaa osa tuista, jotka piti maksaa tänä vuonna.

Onko valvonta osunut tälle kasvukautta vai mistä johtuu? Mulla näyttäisi tuet kyllä tulleen/tulevan, mutta ainoastaan tuo perus-/viherryttämistuen summa ihmetyttää.
Noup. Se on kokonaissumma. Jämät tulee keväällä.
Summat ei oikein täsmää tuohon. Paremmin täsmäis, jos olisivat nuo 80% ja 85%

Eilisestä summa hieman vielä oli tälle päivää pienennyt. Jotain säätöä näköjään vielä laskennassa, mutta pian alkaa tulla kiire saada luvut oikeiksi.
Kasvintuotanto / Vs: Kaskisten lannoite?
: 02.12.15 - klo:22:09
Vähän oli turhan särmäistä ja toisaalta jauhoistakin, joten oli herkkä kosteudelle. Tälle kaudelle tullut Premium -laatu, jossa ravinteet enemmän samassa rakeessa ja muutenkin pyöreämpää. Tilasin sitä.
 
ite uottelen noita karttoja ja papereita joita kait jossain vaiheessa alkaa tippua... milloin mahtaa...?  ja mitä sieltä mahtaa tällä kertaa löytyäkään...?

Ittellä ei hermo kestäisi odotella tietoja vasta paperilla tulevaksi. Kävin VIPU:sta esim. heti karttapäivitysten tultua peruslohkoille tarkastamassa, että vastaavatko lohkoja todellisuudessa rajojen suhteen. Muutenkin saisi kaikki tieto tulla ajoissa, sillä koko ajan kevättä kohden mennessä on lisääntyvässä määrin muutakin hommaa.

Tosiaan maapallo oli imaissut "vain" 26 aaria, pelkäsin isompaa pudotusta  :) :o
Likimain saman verran saan niitä pikkulohkoja tukikelpoiseksi, jos lupaus alle 10 aarin lohkojen liittämismahdollisuudesta pysyy  ::)


Onko tästä kellään tarkempaa tietoa, miten menee käytännössä? Onnistuuko lohkojen yhdistämisessä syntyneen tukikelvottoman kannaksen uittaminen tukikelpoiseksi ?

Tänä vuonna ei ainakaan pitäisi saada alle 10 aarin lisäyksiä tehdä. Ensi vuodesta ei vielä tietoa.
Sivuja: 1 ... 6 7 [8]