Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 80

Viestit - JIIWEE

 Reilun 2 vuoden kokemuksella ei kyllä mitään huonoa sanottavaa Dairytecin tuotteista tai muutenkaan koko firmasta. Myynti asennus jälkimarkkinointi tuotteet asiantuntemus ehdotonta alan huippua huippua. Heillä tapana hoitaa asiakkaat hyvin mutta joskus kullut aikasisemminkin että pyynnöstä huolimatta eivät ole tarjousta tehneet .Ehkä eivät anna tarjousta jos tietävät etteivät kerkeä hoitaa hommaa riittävän hyvin kun  muutenkin myyntiä ja työtä riittävästi. 
 Nuorenkarjan parsipedit saapuivat tänään;)
Olipa pakanakin katsomassa pohjoisen komeinta navettaa.Mukava päivä,ja oli todella pitkämatkalaisiakin kaksin kappalen siellä.Heillä oli ympärillään porukkaa joille vääriä ja valheellisia tietojaan tyrkyttivät.
No se tuntui kääntyneen heitä itseään vastaan.
Etelästä paikanpäällä käynneenä tunnen syytösten mahdollisesti kohdistvan minuun. Olisi kyllä valaisevaa saada lisäinformaatiota aiheesta.
Vähän syrjääs on täältä keskimoommalasta kattellen :D
Niin  kaukana onneks et voi pyhittää koko päivän matkalle ja vaikka vois jäädä toiseks päiväks palutumaan johonkin
Betonibunkkeri bileet tiedossa tulevana perjantaina arlan kätyrin luona eläinpuiston lähellä. Muita lähtiöitä?
Karusellirobotin voisit saada tukkuhintaan muista voit joutua maksamaan täyden hinnan 8)
Syö se :)
Arla dumppaa Danone ei...


Velkomustuomioita ja protestilistaa kun katselee netissä, niin joukossa on pirusti maidontuottajia !

Minkä takia?          Kun suuta ei saada auki tarpeeksi ajoissa ja ne pullanpalat on tärkeämpiä kuin
TILITYSHINTA  >:(

Kiva on aina saada enemmän, mutta jos nykyisellä tilityshinnalla (Valion tai muiden) ei tule tulosta niin kannattaa vaihtaa alaa. Mikä muuttuja muka näillä näkymin kääntyisi paremmaksi?

Saa kai sitä rähjätä Valiolle jos ei osaa bisnestään hoitaa, ja Valion pitäisi pelastaa oman tyhmyyden aiheuttamasta ahdingosta. Valio voisi lopettaa investonnit ja tuotekehityksen että saataisiin ainakin tänä vuonna pari senttiä lisää hintaa idiooteille.....

Taitaas olla aika hommata niitä toisesa ketjusa mainittuja "pattereita" niihi taskulaskimii!
Jos nykyysellä litrahinnalla tekee hyvää tulosta niin:
a ) Osa kuluista jätetää laskemati
b ) Lasketaa erellisvuaren hinnoolla
c ) Ollaan C-....... ( Jaa nii tästä kohrasta ei saanukkaa keskustella !)
d) Eläkkeelle ollaan pääsemäsä huanompienki ennusteiren mukaan 3-5 vuaren sisällä eikä jatkajaa oo!
e) Lasketaan pellon tuet litrahinnan osaks.
Kustannustehokas ja kannattava maidontuotanto on edelleenkin ala joka vaatii ammattitaitoa ja näkemystä. Pelkällä suunsoitolla ei kovvin pitkälle pötkitä.
Kävin kerran vierailulla suomalaistilalla, jossa isäntäpariskunta hoiti kahdestaan 80 lehmää. Lisäks oli kolme tai neljä alle kouluikäistä lasta. Lehmät lypsettiin kolme kertaa päivässä ja lypsyt oli jaettu niin, että toinen lypsi yksin aikaisin aamulla, päivällä lypsyllä oltiin yhdessä ja illalla myöhään taas toinen oli yksin lypsyllä. Käytännössä yhteinen aika pariskunnalla on vaan toisella lypsyllä ja yöllä nukkuessa. Sanoivat että tämä tapa sopii heille. Tossa tapauksessa mä harkitsisin kyl jo robottia tai työntekijää :)
Olen mahdollisesti käynyt samalla tilalla. Nyt heillä roottilypsy vaikka käydessäni vannoivat toisin...
1 000 € autoissakin on OBD-pistoke josta voi kysäistä mikä anturi on mätinyt milloinkin.

On se kyllä kumma että 150 000 €:n lypsysysteemejä korjaillaan edelleen purkamalla ja rakentamalla sitä uudelleen navetassa  ;)

Johtuuko ero siitä että auton voi tunnissa hävittää ja vaihtaa toiseen jos huolto ei onnistu tai se kyrsii muuten vaan, mutta robotin vaihtamiseen uppoaa 6 kuukautta ja muutama pankkikierros  ???
  Ihan samalailla autojakin välillä korjaillaan vaikka nillää se sun mainitsema pistoke...
 Potkiva ja pomppiva hieho aiheuttanut 3 hälyytystä onneksi päiväsaikaan 2 viikon aikana.
Muuten mennyt tämä vuosi ilman hälytyksiä :)  No on se muistutellut huonomuistista isäntää mut ne sit omia mokia kun maitosuodatin vaihtamatta  ja erottelusangot jäänyt kuittamatta.
Puuhapete jos ei skulaa niin reitin tekijässä vika. Siihen kehittyy yllättävän äkkiä kun tajuaa sen heikot kohdat ekoissa reiteissä. Varma laite se on.

 ;D ;D ;D ;D ;D

Ei meiän ainakaan ja sitä ei oo saanu lelyn huoltomietkään toimimaan.. Siis silloin kun vahingossa satut saamaan huoltomiehen. Varaosiakin siihen on palanut huru mycket ja aina toki palaa tuplamäärä kun arvonnassa aina osuu ensin viallinen osa.  ::)
Kylme sit arvostetaan tota lely-laatua.  ;D ;D
Mutta lelyn näkemys asiasta on jotta kone on ok mutta me käytetään liikaa kuivikkeita. Voihan se olla niinkin, raappa ei varmaan aiheesta murehtis.
En ihmettele...
Emäntiä ei paljoa näkyny, ennakkokirjoittelusta johtuen pönkäsivä ne kammarin puolelle  :)

Muuten aika tilatehokas paketti, n, 1000m2 ja 80 lehmäpaikkaa  :o
Tilatehokas kullostaa ainakin minun korvissa ahtaaalta osastoa tai että jotain oleellista jätetty pois esim leveä ruokintapöytä...

Tuossa oli kyllä yksi oudoimmista pohjista, mitä oon nähnyt. 4+0 pohja, mattoruokkijalla. Koska toisella puolella ei ole eläimiä työntelemässä rehua lähemmäs, sen joutuu tekemään itse, mutta siihen ei oikein ole tilaa, kun oli kapea pöytä. 4 parsiriviä/ruokintapöytä, takoittaa, että arimmat (ensikot) eivät pääse syömään silloin kun haluavat. Apetta varten oli kärry, mutta sillä ei ajeta sisällä vaan mattoruokkija jakaa rehut. Neliöitä oli säästetty ruokintapöydässä ja poikimakarsinoissa, joita oli aivan liian vähän. Mutta toisaalta sosiaalitiloja oli pienen omakotitalon verran, jotka oli vielä hienosta paneloitu lattiasta kattoon.
Ei kai kukaan aikaansa seuraava enään tee poikimakarsinoita???
Emäntiä ei paljoa näkyny, ennakkokirjoittelusta johtuen pönkäsivä ne kammarin puolelle  :)

Muuten aika tilatehokas paketti, n, 1000m2 ja 80 lehmäpaikkaa  :o
Tilatehokas kullostaa ainakin minun korvissa ahtaaalta  tai että jotain oleellista jätetty pois esim leveä ruokintapöytä...
Kun olen tuossa omassa päässäni mietiskellyt navetan päätyseinän viemistä hieman kauemmas ja samalla ehkä lypsyjärjestelmän muuttamista, niin mitenkähän kauas lypsyrobotin pystyy viemään maitohuoneesta niin ettei tule mitään ongelmia? Onko 20- 25 metriä liikaa? 
Delavalin myyjää koitin jututtaa navetan avajaisissa asiaan liittyen mutta en saanut siltä suoraa vastausta.

Mulla on kauimmaiselta robolta tankin laskuhanaan n. 30 metriä. Eikä se ainakaan vemssin kanssa ole ongelma. Pitkäs linjas on tärkeää hyvä kiertopesu eikä yhdensuuntainen huitaisu kuten jollain toisella merkillä
Mun ymmärtääkseni meijerin näytteisssä olevat matalat bakteeriluvut näyttävät  kuinka hyvin laitteisto linjat ja tankki pesty tehtiin se  hönkäyksellä tai ei.
Sivuja: [1] 2 3 ... 80