Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 64

Viestit - turkki

Ei polizai ehdi syrjäkylille tuollaisia valvomaan, ylileveysvalotkin vielä hankkimatta  :P

Paluuaurat vai sarka-aurat?
Onhan tuossa taas sellaiset tavoitteet, että jos kaikki toteutuvat, niin on elintarvike- ja puuntuotantoketjuissa aika monella jännäkakat housuissa. Ihan tuottajasta kuluttajaan asti.


Samaa ihmettelin, mutta omaverossa lomake tarjosi valmiin lukeman, tosin vain puolet siitä mitä pitäisi olla. Verottaja taas sorkkinut lukemat pieleen.

Mullakin oli omaverossa tuo valmis lukema laskettu päin hittoa, kuten tuossa muutama päivä aikaisemmin kirjoittelin, Nyt, kun kävin uudestaan katsomassa, oli lukema korjaantunut itsestään oikealle tasolle. En ollut edes vielä ehtinyt kysellä asiasta mitään, eli verottaja oli omatoimisesti laskenut sen uudestaan. Ilmeisesti verohallinnossakin luetaan Agronettiä...
Mulla on nyt tälle vuodelle pudonnut reilusti verottajan laskema pellon arvo. Rupesin nyt laskemaan asiaa tarkemmin. Pudonnut lähes tarkalleen puoleen tuosta, mitä pitäisi olla aiemmin mainitun laskukaavan mukaan. Omistan tilan kiinteistöt ja pellot vaimon kanssa puoliksi, ja vaikuttaa ikään kuin siltä, että nyt nettovarallisuuteen laskettaisiin vain minun osuuteni.  Molemmat työskentelemme päätoimisesti tilalla ja maataloustulo on jaettu molemmille puoliksi, vaikka olenkin jättänyt 2-lomakkeen vain omalla nimelläni. Ja tähän asti kaikki on näin toiminutkin ihan OK.
Voiko muuten  viljoja kuivata sähköllä? Sähkö kuumentaisi vastukset ja puhallin puhaltaisi kuuman ilman kuivaamoon?

Kyllä voi, oon nähnytkin tuollaisen viljankuivaamon. En tosin Suomessa, vaan Norjassa.
Ja sehän löytyy viimeisimmästä verotuspäätöksestä.

No katsoppas että löytyykö se sieltä vai luuletko vain...
Verottajan uudella kaavalla tosiaan pääsee vain karkeasti puoleen toissavuotisesta arvosta, mikä tekee pääomatulo-osuuden tavoittelemisen entistä vaikeammaksi niille jotka sitä tarvitsisivat. Tämä on taas varmaan jotain kulissien takana virkamiestyönä tehtyä säätöä ilman poliittista ohjausta.
Verottajan laskentaohjeen mukaan pellon arvo kyllä putoaisi melko selkeästi siitä, mitä se oli toissavuonna...
Puuttuuko keltään muulta viime vuoden verotuspäätöksen erittelyistä maatalousmaan arvo? Nyt vasta huomasin että koko lukua ei ole mainittu ollenkaan. Maatalouden verovuoden nettovarallisuuskin kyllä löytyy, mutta maan arvoa ei. Mistähän tuotakin nyt rupeaisi kaivamaan, vai käyttäisikö toissavuotista lukua?
200 litran tynnyreissä olen AdBlueta ostanut, ja sitä varten hankin IKH:n ureampumppu+pistooliletkusarjan. Ei kestänyt kovin montaa vuotta kun rupesi ahdistamaan ja lopuksi moottorin akseli jämähti kiinni. Loppuvuosi meni siten, että päästin tynnyrin hanasta pikkukanisteriin, jolla kippasin traktoriin.

Nyt olen miettinyt paikkaa (joku hylly jossain konehallin seinustalla), johon saisi AdBlue-tynnyrin niin korkealle, että liemen voisi valuttaa omalla painollaan pistoolilla traktoriin.
Vapaa sana / Vs: Hutisalo
: 08.12.19 - klo:22:24
POLAMKin pääsyvaatimuksissa ei ole nytkään mitään, mikä estäisi musliminaisten hakeutumista koulutukseen, eli poliisin ammatti on jo tällä hetkellä heille täysin mahdollinen siinä kuin muillekin kansalaisille.
   

https://www.polamk.fi/amk/haku_ja_valinta/hakuvaatimukset
Kasvintuotanto / Vs: Alle 2 mm jyvät
: 07.12.19 - klo:22:00
Mallasohranäytteitä varten on ollut sellaisia muovilaatikoita joissa on pari seulaa, ylimpään näyte ja sitten ravistellaan ja katsotaan mikä osuus jyvistä päätyy minnekin.

Raisio taisi joskus wanhoina hyvinä aikoina jaella sellaisia sopimusviljelijöille. Oma ainakin edelleen tallella ja pelikunnossa.
Kehittelyn alla on lähettää pieni lentokone 500 metriin vetämään sylinterinmuotoista purjetta, jonka keskellä on generaattori.

Onko mitenkään mahdollista saada generaattorista enemmän energiaa kuin mitä kuluu vetävän lentokoneen moottorissa?  ???

Kuulostaa vähän samalta kuin yrittäisi saada purjevenettä liikkumaan siten että veneessä istujat puhaltaisivat purjeeseen.
Vapaa sana / Vs: ei pensamoottorille!!
: 05.12.19 - klo:11:07
mutta kuin moni on käytössä etelleen?     kyl tuo kaasu kiinnostais mut onnistuuko kaasarikoslaan?

http://www.ekoautoilijat.fi


Sivuja: [1] 2 3 ... 64