Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 69

Viestit - turkki

Kasvintuotanto / Vs: Peltovuokra tilanne
: 21.10.21 - klo:23:04
Lyhyt esimerkki edelleen, neljä 0,5 ha:n tilaa , Kaksi 50 ha:n tilaa, kolme 100 ha:n tilaa ja yksi 500 ha:n tila  , keskikoko 90 ha, mediaani 50 ha.
Jos näiden viljelysmaat laitettaisin jonoon pienimmästä tilasta suurimpaan, niin jonon keskimmäinen peltohehtaari olisi 500 ha:n tilalta.

Joskus muistelen kuulleeni luvun, joka kertoi, että minkäkokoiselta maitotilalta tuli se keskimmäinen litra, kun Valion maitolitrat laitettiin jonoon samalla periaatteella pienimmästä tilasta suurimpaan. Ei enää tarkkaa muistikuvaa, mutta aika suurelta tilalta se keskimmäinen tippa muistaakseni oli lähtöisin.
Multivalla jo ensi talven kalenteri täynnä, eivät ehdi ottaa tehdaskunnostukseen koneita ennen, kuin vuoden päästä taas
Varaa jo nyt hyvissä ajoin kunnostus vuoden päähän ja yritä pärjätä vielä yksi kevät?
Vapaa sana / Vs: Kaurapelto katosi
: 13.10.21 - klo:11:52
Ensimmäisenä tuli mieleeni, että oliko jollakulla noilla leveysasteilla tosiaan vielä kauraa puimatta  ::)
Vapaa sana / Kaurapelto katosi
: 13.10.21 - klo:08:33
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008329018.html

Porvoolainen 45-vuotias Niklas Magnusson koki valtavan yllätyksen, kun hän ajoi autollaan kaurapeltojensa ohi Porvoon Eestinmäessä maanantaina.

– Olin viemässä tytärtäni kouluun ja katsoin peltojani. En ollut uskoa silmiäni. Joku oli puinut kaurapeltoni, hän kertoo Ilta-Sanomille.

Magnusson kertoo, että noin 1,7 hehtaarin pellot sijaitsevat lähellä Eestinmäen ST1:n huoltoasemaa.
Kasvintuotanto / Vs: Apulannan hinta
: 12.10.21 - klo:20:43
Millä logiikalla?
Jos nyt ens vuonna tulisi normaali kesä, tai edes sinne päin.
Leikitään nyt vaikka 100 hehtaarilla, johon on 50ha lantaa kunnon käyttö määrälle.
Sitten jos lannan määrä puolitetaan jotta saataisiin kaikki hehtaarit kyvettyä.
-siementä kuluu puolet enemmän.
-työmäärä tuplaantuu (melkein, kun jotain sille hömpälle pitää kylvää)
-kasvinsuojelut tuplaantuu
-ja puinti

Ilman muuta vaikuttaa tuohon suuntaan, jos rajoitetulla lannoitemäärällä lisättäisiin pinta-alaa. Oikea suhde voi olla joku muukin kuin se, että 50 ha lannoilla kylvettäisiin 100 ha. Se pinta-ala voisi olla vaikka esim. 60 ha. Mutta jossain määrin optimi kuitenkin liukuisi sinne laajaperäisen lannoituksen suuntaan. Kyllä niukahko lannoitus myös vähentäisi joitakin muitakin kustannuksia ja riskejä.
Kasvintuotanto / Vs: Apulannan hinta
: 12.10.21 - klo:17:34
Oletetaan, että lannoitteita olisi vain rajattu määrä käytettävissä, eikä lisää haluta ostaa.

Tällöinhän vähenevän lisätuoton laki aiheuttaa sen, että sadon maksimoidakseen kannattaisi mieluummin viljellä isompaa pinta-alaa pienellä lannoitemäärällä, kuin pientä pinta-alaa täydellä lannoitemäärällä.
Kasvintuotanto / Vs: Apulannan hinta
: 07.10.21 - klo:17:41
Paras olisi ollut, jos ne höpöheinät olisi kylvänyt suojaviljaan jo tänä kesänä. On se aina jonkinlainen kustannus ja vaiva lähteä kesantoa varten muokkaamaan ja kylvämään. Parille pikkulohkolle onkin nyt höpöheinät näin perustettuna, muttei kovin laajassa mittakaavassa.

Sikatalous / Vs: SLC
: 30.09.21 - klo:12:58
Jos siis tarkoitat Kiinaa, niin sikarutto on hanskattu.
Oonko ymmärtänyt väärin, kun olen kuvitellut, että sikarutto olisi paljon vaikeampi saneerata pois kuin esim. dysenteria, porsasyskä, salmonella jne...? Jopa lähes mahdotonta?

Kasvintuotanto / Vs: Syyskylvöt 21
: 24.09.21 - klo:11:45
Ei -70-luvulla ollut lannoiterajoja mutta Kemira teki syysviljan kestolannosta missä Didiniä oli muistaakseni ihan sinne Yara fuusioon asti.
Näin oli joo. EU-liittymisen jälkeisessä ensimmäisessä ymp. tukiohjelmassa oli muistaakseni korkeampi typpiraja kestolannosta käytettäessä.
Kasvintuotanto / Vs: Syyskylvöt 21
: 23.09.21 - klo:20:24
lisäaine nimeltä oliko se nyt Kemira Didin,  ei ollut myynnissä kauan
Sitä markkinoitiin sekä osana syyviljan lannoitetta, että erillisenä aineena jota olisi pitänyt sekoittaa lietelantaan syyslevitetyn typen huuhtoutumisen estämiseksi. Senaikaiset ympäristötuen ehdotkin taisivat sallia 30 typpikilon sijasta 40 kg N/ha syysviljan syyslannoitukseen, jos oli käytössä Didin-lannoite.
Ihan on tuurista kiinni tarttuuko vai ei.
Ihan kaikki elämässä on tuurista kiinni. Mutta hyvän ja huonon tuurin todennäköisyyksiin voi itsekin vaikuttaa.
 
Kasvintuotanto / Vs: Syyskylvöt 21
: 08.09.21 - klo:21:21
Syyskylvöt menossa plörinäksi hyvää vauhtia, kun vettä tulee joka välissä sen verran jotteivat maat kuivu kylvökuntoon. Näillä paikallissäillä ja maalajeilla eivät ne silloin tällöin mainostetut lokakuun kylvöt onnistu käytännössä ikinä. Todella harvoin kehtaa siihen aikaan ollenkaan ajaa traktorilla mustaan maahan, ainakaan niin että sieltä vielä toivoisi sen jälkeen kasvien nousevan.
Kasvintuotanto / Vs: Syyskylvöt 21
: 04.09.21 - klo:17:57
Jos asiaa oikein ajattelee, ei se tonnihinta edes ole yhtään sen parempi, vaikka viisi kertaa olisi
ruiskulla kiertänyt ruismaassa syksyllä ja heinäkuussa jo kylvöä hankkinut.
Muilta olen kuullut positiivisia kokemuksia Mateno Duon tehosta kylänurmikkaan, tämä kyllä kiinnostaa vaikkei kukaan viljasta enempää maksaisikaan.
Fiksuinta olisi, että mylly hankkii linjastolleen teollisen mittaluokan lajittelijan ja nämä torajyvät otetaan pois vastaanoton päässä. Tämä olisi reilua ja reilua olisi myöskin se, että siitä voidaan periä suolainenkin korvaus, koska se on kuitenkin edullisempi ja helpompi vaihtoehto kuin se, että me täällä maakunnassa raahaamme kahujamme johonkin seulottavaksi.
Asia on juuri näin. Mittakaava- ja tehokkuusedut olisivat saatavissa parhaiten siten, että tuollaiset käsittelyt tehtäisiin teollisuudessa, eikä pienissä kopeissa ympäri maakuntaa.
Sivuja: [1] 2 3 ... 69