Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 71

Viestit - turkki

Keskusteltuaan lähes puolitoista tuntia inflaation vaikutuksista talouteen, Hetemäki ja Nordnetin kaverit pääsivät viimeisen parin-kolmen minuutin aikana lopputulokseen, että mihin nyt kannattaisi laittaa rahat:

https://youtu.be/ndPiv3qqnNs?t=4835

Olemme siis oikealla asialla.
Kasvintuotanto / Vs: Liukas peittausaine
: 01.06.22 - klo:22:10
Multiva.

Sekoitusakseli otettiin ekana keväänä valmistajan toimesta pois.
Kuulostaa kyllä yhtäkkiä aika hölmöltä. Miten sekoitusakseli nyt voisi siemenen kulkua huonontaa?
No jo on aikoihin eletty, kun luonnonsuojelijat haluaisivat tehostaa valkohäntäkauriin torjuntaa vahinkojen vähentämiseksi. Ja metsästäjät tyrmäävät Luonnonsuojeluliiton esityksen  :o

Suomen luonnonsuojeluliitto haluaa valkohäntäkauriin haitalliseksi vieraslajiksi – metsästäjät tyrmäävät ajatuksen
Vapaa sana / Vs: Suruaika
: 15.04.22 - klo:10:59
Tällä saitilla varmaan suurin osa hehkuttaa kepua pelkästään siitä syystä, että sillä tavalla on vuodesta toiseen niin helppo saada eemeli ylikierroksille ja verenpaineet tappiin.
 

Energiaveron palautus + yrittäjävähennys verotuksessa. Jo pelkästään nuo kaksi MTK:n edunvalvonnan tuloksena syntynyttä asiaa tuovat minulle maksamani jäsenmaksun noin 8-10-kertaisena takaisin.


Onkohan HVK:lla apulantoja?Näkyy valmassa olevan kysely siitä mitä tilat tarvitsee vielä ensi kesäksi.
Tiina Jylhä on varmaankin jo laskemassa HVK:lle tarjousta vuoden 2023 lannoitteista.
Seuraavaksi Eemeli varmaan menee ennallistamisen nimissä Alankomaihin vaatimaan, että valtion pinta-alasta lähes kolmasosa palautetaan vedenalaiseksi  ::)Vapaa sana / Vs: Hallitus.
: 11.02.22 - klo:00:07
Eipä ole kaatunut.
Enpä huomannut vuonna 19 tätä keskustelunavausta, mutta olisin silloin veikannut että kyllä hallitus pysyy pystyssä loppuun asti. Tässä 2000-luvulla on ollut ties kuinka monta hallitusta, joita ovat jotkut ennustaneet lyhytikäisiksi. Nykyisessä poliittisessa kulttuurissa eivät hallitukset kaadu, vaan niitä tekohengitetään niin paljon, että jaksavat sinnitellä maaliviivalle asti.  En sanoisi vapaaehtoisia (pää)ministerin vaihtoja hallituksen kaatumiseksi.
Vapaa sana / Vs: Mutakuonot
: 08.02.22 - klo:13:01
Muistaakseni joku vihreä kolumnisti oli joskus pahoillaan, kun ei rasistiseen Suomeen ole edes syntynyt kunnollista gangsta rap-kulttuuria. Toivottavasti hänellä nyt on parempi mieli.
Neil Young ei ole muuten "joku Neil Young" , vaan Neil Young.
Alle 30-v: "Kuka on Neil Young?"
30-60 v: "Elääkö Neil Young vielä?"
Yli 60-v: "Mikä on Spotify?"
Raatasin tässä yhen sonninkasvattajan kans. Navetta rakennettu kymmenkunta vuotta sitte ja melekeen joka vuosi menny nollatuloksella ja kauraryynit ja makkarat ja lemunaatit vissiin ostettu mehtärahalla. Viime vujen tilinpäätös kuulemma sitte reilusti tappiolla, tosin siitä syystä kun tehty täyvvet poistot.
Tuon sonninkasvattajan kannattaisi vaikka maksaa jollekin asiantuntijalle veroneuvonnasta.
Ja siitä että tekee innostuneesti ja kasvaa miettimättä liikaa koko ajan kannattavuutta, tulee lopulta jotakin. Se että jämähtää paikalleen uskaltamatta tehdä juuri mitään, johtaa taantumiseen
Kyllähän tuossa on totuuden siemen. Maatalouden kannattavuus on varmaan aina pystytty laskelmilla osoittamaan huonoksi. Samalla kuitenkin monet tilat ovat kehittyneet satojen vuosien ajan ja tarjonneet joka sukupolvelle toimeentulon.
Oudolta tuntuu että näitä arvioverotettuja on nyt paljon ja joka maakunnassa. Kun helpommalla pääsisi jos sen ilmoituksen tekisi tai teettäisi. Kertoo kyllä huolestuttavaa viestiä porukan jaksamisesta.
Verottajan saatavissa summissa toistuvat usein tietyt tasatonnit, esim. 25000 €. Tuskinpa näihin lukuihin sattumalta osuisi niin usein, muuten kuin arvioverotuksen kautta.
Jos verottajalla on saamisia ,niin onhan silloin tulojakin ollut.
Tai sitten on jätetty alv- ja/tai tuloveroilmoitus tekemättä. Tällöin verottaja tekee arvioverotuksen, joka on niin raskas että varmasti riittää. Todellisia tuloja ei välttämättä ole ollut ollenkaan, vaikka arvioverotuksessa verottajan saatavat olisivat suuriakin.
Tuskinpa sitä maalämpöputkia sisältävää pinta-alaa on hehtaarikaupalla, vaan korkeintaan joitakin kymmeniä aareja?
 
Itse varmaan tekisin tuossa tapauksessa niin, että myisin pois sen määräalan, jossa ei putkia ole, ja pitäisin itselläni sen osuuden, jossa putket ovat. Voihan senkin sitten vuokrata pellon tulevalle viljelijälle.
 
Eikä tuo edes pilkkoisi lohkoa huonommin viljeltäväksi, kun peruslohkoraja menisi vain paperilla, ja käytännössä koko pelto on kuitenkin yhtä viljelyaluetta.
Sivuja: [1] 2 3 ... 71