Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 65

Viestit - turkki

Miten noiden haketta polttavien biouunien kanssa pärjää, jos uuni stoppaa sähkökatkoon yhtäkkiä, ja pesässä palaa hiillos 500-1200 kW teholla?
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit 20
: 10.09.20 - klo:08:16
Oletteko samaa mieltä Maastullin jutussa (sivu 7 )Olli-Pekka Ruposen kanssa että kun v.2017 sadesyksynä jäi 8% sadosta korjaamatta Salon suunnalla niin tänä syksynä jää Ruposen mukaan enemmän kuin 8% korjaamatta sadosta , en ole Salon suunnalta, mutta voiko olla totta että jopa kymmenesosa sadosta jäisi Salon suunnalla korjaamatta tai ei kannattaisi edes yrittää korjata.

Tilanne on siinä mielessä erilainen verrattuna syksyyn 2017, että silloin oli tulossa hyvä kilomääräinen sato, mikäli sadonkorjuun sai onnistumaan. Siksi niitä yritettiin puida viimeiseen asti, en nyt muista oliko hintakin silloin jo nousussa puintiaikana. Tänä syksynä on tulossa useilta pelloilta huono sato, ja ainakin toistaiseksi vielä hintakin junnaa alakantissa, joten kynnys puimatta jättämiseen on matalampi kuin v. 2017.
Jos kaksi laittaa päällekkäin, pitää miettiä jo ihan mekaanista kestävyyttäkin. Tiedän ainakin yhden kuivaajakaapin revenneen viljan paineesta.
Koneet, laitteet ja tekniikka / Vs: Mf 186
: 01.09.20 - klo:21:29
506 oli tuon jatkumo, eikä niitäkään kehuttu.

Isällä oli aikoinaan MF506, minullakin vielä pari ensimmäistä vuotta ja sillä puitiin muistaakseni 25 kautta. Ei se mielestäni huono ollut, ja puintitehon sanoisin olevan lähes samaa luokkaa kuin SR 2045:ssä. Toki loppuvaiheessa jo tuli sitä sun tätä remonttia ja varaosien saanti hankaloitui.


 
Kasvintuotanto / Vs: Hukkakaura
: 30.08.20 - klo:12:06
Myrkytys väh. 2 vuotena peräkkäin.

Jos saastunta on paha, niin tekisin kemiallisen torjunnan kaikki 5 vuotta. Sitten voisi saada pellon puhtaaksi seuraavaa 5-vuotiskautta varten. Pelkästään kahteen vuoteen en kyllä luottaisi.
Jos olen aloittajan tapauksen käsittänyt oikein, niin hänellä oli tarkoituskin jättää pelto kokonaan viljelemättä enää kenenkään toimesta. Mitään vahinkoa ei ole tapahtunut, eikä kiinteistön arvo ole romahtanut koska sillä on joku muu käyttö kuin maatalouskäyttö. Irralliset tukioikeudetkin saattavat menettää arvonsa jollain aikavälillä, ja silloin kun siitä tulee tieto, olisi myynti siinä vaiheessa myöhäistä. Eli vanha pappa teki ihan oikein että otti edes tukioikeuksista pienen rahasumman kotiinpäin.
Vapaa sana / Vs: Italiaa pelastamassa
: 28.08.20 - klo:08:02
Seuraavaksi pelastetaan vielä avaruuskin. "Katri Kulmuni: Suomesta miehitettyjä avaruuslentoja"
 
https://www.verkkouutiset.fi/katri-kulmuni-suomesta-laukaistaan-miehitettyja-avaruuslentoja/

 

Kasvintuotanto / Vs: Puinnit 20
: 08.08.20 - klo:10:41
Alkaa tulla mieleen varasto kuivaus tehokkaalla puhaltajalla . Niitä nimittäin on tyhjillään käyttämättöminä . Kylmäilmakuivurissa  vihreät jyvät valmistuu .

Joo, kyllähän multakin kylmäilmakuivuri löytyy. Vieläpä kylän suurin ja tehokkain. On vaan viljelyalat kasvaneet jonkin verran sen jälkeen. Nyt kylmäilmakuivuriin sopisi alle 10% kokonaispinta-alan sadosta, jos oikein kukkuralleen täyttäisi.
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit 20
: 08.08.20 - klo:04:59
Puidakko nyt pääversot, kun sivuversot menisi vielä kokonaisina tähkinä puimurista pihalle ja säästää kuivauskuluissa
Itse olen suunnitellut tekeväni ohrien kanssa pääasiassa näin. Eli pian alkaa puinti. Jos ei onnistu niin sitten täytyy muuttaa suunnitelmaa.
Sateista lähti versoamaan. Osa tähkällä, osa tupessa ja lippulehdellä. Taitaa olla syyskuu pitkällä, kun tuota pääsee puimaan.

Niin, minkälaista strategiaa olette suunnitelleet todella pahasti jälkiversoneilla ohrapelloilla? Odotellako loppusyksyyn jotta kaikki on tuleentunutta, vai pitäisikö parin viikon kuluttua vain ruveta rohkeasti puimaan? Jos rupeaa puimaan, pitäisi yrittää poimia valmiit jyvät säiliöön ja päästä jälkiversoneista eroon puinnin ja kuivauksen aikana. Voisiko onnistua isolla puintivälillä jotta vihreät menisivät olkien mukana läpi? Ainakin tällä hetkellä uudet vihreät tähkät vielä käytännössä jyvättömiä, eli jos eivät ehtisi liikaa kehittyä puintiin mennessä niin temppu voisi onnistuakin.

Amerikan ukoilta löytyy ratkaisut tähänkin ongelmaan:

Lisäkäpälät kaatokelaan:  https://youtu.be/sI1OmZMN3Ms?t=231

Nuo käpälät vaikuttivat kyllä oikeasti hyviltä lyhyen kasvuston puintiin. Mahtaisikohan jostakin päin Eurooppaa löytää tuollaisia, ja meikäläisiin puimureihin sopivina. Aika monen asian pitäisi osua kohdalleen: Kiinnitys kelaan, varren pituus, käpälän leveys jne...  :-\
Onneksi en lähtenyt koston ja kaunan linjalle vaan sille toiselle linjalle.

Pari kertaa myös joutunut tilanteeseen jossa piti valita joko sillat polttava tie, taikka ottaa rahallisesti takkiin rauhan säilymiseksi. Myöhemmin sitten on saanut todeta, että sille rahalle sai vastinetta tavalla tai toisella.
Kasvintuotanto / Vs: pellon tasauslanaus
: 20.07.20 - klo:09:14
Itselleni tehtiin myös eräälle lohkolle tasaus muutamia vuosia sitten. Tasauksen ajankohta oli keskellä kesää. Jätin lohkon edellissyksynä sängelle, ilmoitin avokesannoksi, ja ruiskutin glyfot alkukesästä. Kynnön+äestyksen jälkeen sitten suoritettiin tasaus. Kynnöksen painuminen tasauksen jälkeen saattoi aiheuttaa lievää painumaa täytettyihin kohtiin, mutta lopputuloksena pellon pinnanmuoto parani kuitenkin sellaiseksi kuin pitääkin.

Kyseinen urakoitsija toimi GPS-ohjatulla lanalla, ja käsittääkseni GPS on tähän paljon parempi tekniikka kuin laserohjaus. GPS:llä on mahdollista tehdä useampia hallittuja kaatoja pellolle eri suuntiin. Tässäkin tapauksessa pellon pinnan muodosta tuli sellainen, että suorakaiteen muotoisella pellolla oli pitkän sivun ensimmäisen kolmanneksen jälkeen se korkein paikka, ja siitä oli tasakaato molempiin suuntiin. Lopputuloksena ei siis välttämä tarvitse tavoitella kulmasta kulmaan täysin tasaista "pöydänkantta".
Kasvintuotanto / Vs: viljan hinta
: 19.07.20 - klo:14:29
Jälleen kerran, kun viljan tarjonta on suurempaa kuin kuin kysyntä, mitkään kikkailut ei auta, hinnat pysyy alhaisina, varsinkin kun ostajat tietää, että viljaa on aina saatavilla, jostain, joltakin myyjältä.

Ja lisäksi se, että koko maan mittakaavassa ei ole merkittävissä määrin varastotilaa, joka olisi käytettävissä vanhan sadon varastoimiseksi seuraavan sadonkorjuun yli. Eli käytännössä koko sato tulee kuitenkin markkinoille jossain vaiheessa ennen seuraavaa puintiaikaa.
Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: 11.07.20 - klo:19:58
kertokaahan muutkin odotatteko edes keskinkertaista satoa kuten Maastullin tänään toitottaa.

Kevätviljoista korkeintaan hyvien lohkojen vehnistä voi tulla keskinkertainen tai parempi sato. Pääosin kuitenkin on selkeästi tulossa EU-ajan heikoin sato. Näin ainakin omalla tilallani.
Sivuja: [1] 2 3 ... 65