Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Nyt, kun uudessa ymppituessa ei enää tarvitse olla valtaojien varrella 1 m suojakaistoja, oon muutamalta lohkolta yrittänyt ottaa noita takaisin viljelyyn. Mutta ei ihan helppo homma, tuollainen piennar niin täynnä kaikenlaista juurta, että ei oikein tahdo tulla hyvää muuten kuin pitämällä yhden kesän kesantona. Näin saa niitellä, muokkailla ja glyfottaa koska tahansa ja vaikka pariinkin kertaan. Kunnon glyfot, sitten kyntö reunaa myöden ja jyrsimellä mättäät pieneksi. Suurimman osan metrin kaistoista olen antanut olla kuten ennekin.
Luulisi et otollisin aika olisi jossain 3-6 viikon päässä.. mut voihan se tietysti olla et ensi lumi tulee samaan aikaan
Itse ainakin miettinyt, että silloin kylvetään kun on kelejä. Jossain syys-lokakuun vaihteessa voi olla sen verran sateista, ja poutapäivienkin kuivatuskyky niin heikko, että jäisi kylvöt tekemättä.
Minkä perusteella ruisvehnä hinnoitellaan? Rehuksihan se menee, onko rehuvehnä hinnanmäärittäjä? Ostaako isot toimijat sitä vai meneekö se suoraan tilojen välisessä kaupassa, kun ei sille hintaa näy lehdessä
https://anoraindustrial.com/fi/ruisvehna-on-uusi-sopimusvilja-koskenkorvan-tehtaallehttps://www.farmit.net/kasvinviljely/2023/12/08/syysruisvehnassa-potentiaalia-anoran-viljelysopimuksiin"Alustavasti Kiltilä lupaa mahdollisen hinnoittelun osuvan vehnän ja ohran hinnoittelun välimaastoon. "
KWS Tayo hybridiruista kylvin sunnuntaiaamuna, vesisade alkoi viimeisillä aareilla ja 7 mm tuli välittömästi kylvön päälle.
Syysvehnän siemenen loput pitäisi hävittää kylvämällä, ja sen jälkeen siirtyä ruisvehnään pääasiallisena syysviljana. Tuntuu olevan satotykki kasvi, mutta tähkäidännän herkkyys on pienenenä pelkona.
Muuta Venäjälle kaltaistesi seuraan. Putte tarjoaa erityiskohtelun kun muutat pakoon homoja, hippejä ja muuta länsimaista hapatusta.
Liittymistarjouksena saa varmaan ruosteisen rynkyn käteen ja menolipun suoraan rintamalle tykinruuaksi.
Aika laajalti on siis ruvettu tarkastamaan vuokrasopimuksia ja myöskin ilmeisesti maan omistamista. En kyllä usko että näiden tarkastaminen tuo mitään lisäarvoa tuenmaksajan ( / veronmaksajan) kannalta. Tuskinpa tähänkään asti on ollut ongelmana peltojen viljeleminen ilman maanomistajan suostumusta...
Uusi tarkastusmuoto, jota mielestäni ei ole ennen ollut muuten kuin kokotilan valvontojen yhteydessä, on pellonvuokrasopimusten tarkastus. Ruokavirastolta tulee ilmeisesti paikallisille maaseutuviranomaisille lista tarkistettavista vuokrasopimuksista. Itseltänikin on tarkastettu näitä nyt kasvukausina -23 ja -24, vaikka muita valvontoja ei ole ollut.
Vähän ihmetyttää, että pitääkö tuon edes kuulua viranomaisvalvonnan piiriin. Vipu-palvelu ei salline sitä, että saman lohkon ilmoittaisi tukihakemuksessaan useampi hakija. Jos jollakulla herra X:llä olisi vuokraoikeus lohkoon Y, ja yrittäisin luvatta siirtää sen hallinnan itselleni, ei tämä jäisi X:ltä huomaamatta.
On kyllä vastuutonta journalismia tuollainen alenevien hintojen uutisointi. Paha mielihän siitä eemeleille tulee.
Samoin esim. Taloussanomat, Kauppalehti ja Arvopaperi-lehti pitäisi velvottaa tekemään Nokia-uutisia pelkästään siitä kun Nokian osakkeen arvo oli 65 euroa. Näin saisimme Suomen takaisin kukoistukseen.
Nyt yritetään Zimbabween saada valkoisia farmareita takaisin, kun maiden pakkosiirto mustien pientiloiksi ei tuonutkaan leipää pöytään.
https://x.com/UltraDane/status/1824927319007654338
Taas pukkasi tämän kasvukauden kyselyä kännykkään. Nyt ei ollutkaan kohteena mikään metsän varjostama muutaman aarin pikkupläntti vaan kunnon yli 9 hehtaarin viljavainio, jonka tunnistamisessa ei kyllä satelliitilla olisi pitänyt olla mitään epäselvyyttä. Kasvustokin oli varsin hyvä. Lisäksi kysely tuli vasta muutama päivä puinnin jälkeen, joten ei ole enää muuta kuvattavaa kuin sänki
Dementiako vaivaa ettet muista mihin jäi viime syksynä, vai kännissä puinut viimeiset ja ajanut johonkin nokkelaan paikkaan jemmaan😆😆.
Sellaisenkin tapauksen tiedän, että isäntä meni puintien kynnyksellä hakemaan puimuria ladosta, huomatakseen jotta Massey-Harriksen moottori oli menneen vuoden aikana otettu polttoleikkamalla irti ja varastettu.
https://www.rantalakeus.fi/rantsilan-heinajalostamo-irtisanoi-vuokrasopimukse/11283602Koko juttua ei saa luettua ilman tilausta, mutta muutama ilmaiseksi näkyvä rivikin kertoo mikä on tilanne.
Molemmat olivat alttiita tähkäidännälle.
Hyvin tuntuu itävän tähkään nämä nykyiset ruisvehnät. Pystykasvusto aukealla paikalla alkoi jo heinä-elokuun vaihteessa pukata itua ensimmäisistä tähkistä, vaikka sateet ovat olleet vain kuurottaisia. Toki aika monena päivänä on vettä tullut ainakin vähän, eikä sää muutenkaan ole mitään kovin kuivattavaa ollut. Näin kova tähkäidännän herkkyys on kyllä aika iso miinus ruisvehnälle, varsinkin kun näitä kosteita puintikauden alkuja on nyt ollut useina vuosina.
Ei kai nyt ketään veneestä veteen heitetä. Ihan pikkuisten kanssa on käyty vauvauinnissa, ja sitten laitettu ne kesäisin kunnan uimahallissa järjestämään uimakouluun. Ja tietysti käyty silloin tällöin rannoilla, uimahallissa tai kylpylässä polskimassa. Näillä eväillä lapsesta tulee hyvä uimari ihan luonnostaan. Perään toki piti katsoa, kun tietyssä vaiheessa rohkeutta oli enemmän kuin aitoa uimataitoa. Nyttemmin teini-ikäiset tai vanhemmat uivat ja sukeltavat luontevasti vaikka miten pitkiä matkoja.
Voisin kuvitella että kannattavampi liiketoimintamalli näihin firmoihin verrattuna jotka vuokraavat tontteja siirtolinjojen varsilta akustoilleen.
Eivät nuo tontit syrjäkyliltä niin paljoa maksa, jotta tontin hinnalla olisi jotain merkitystä kokonaisuudessa. Yhdellekin hehtaarille sopisi akkuja aikamoinen määrä. Ja siellä omalla tontilla ne akut olisivat paljon helpommin asennettavissa ja huollettavissa, kuin ihmisten tupien nurkissa ympäri valtakuntaa.