Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 94

Viestit - Peltola

Kyllähän niitä mopopojat kiinnostaa. Tarviis olla joku suonyli poistumistie, mihin pyörän jättäisi kuukaudeksi..

Kunnon rossipyörä ei ole ollut kovin käytännöllinen, kun tarviis aina tiukat ajosaappaat (käyntiinpolkaisussa hajoo lenkkari ja kumppari, ja nilkkasuoja hyvä) sekä kypärän (pakollinen, kun pää on niin painava että aina kaatuessa lattiassa kuitenkin). Ja ei seisontatukea niin ei voi pellolle parkita.
Joku mopompi melkein helpompi. Mutta oikeaan ajoon pitää olla tehoakin (lähes rajattomilla kakstahdeilla on ollut voltteja ja muita happipaikkoja). Nyt suojelen jo enemmän elämää itseltäni.
Kesälaadun hinta alkaa olla kohta vanhanajan alle euron verottomana. Samaa tahtia laskee kuin viljan hinta. Mutta apulannat eivät vaan halpene. Joillakin saattaa vielä olla kymmenen kuution tankki täynnä melkein kahden euron öljyä.

-SS-

10m3 kertaa 70snt/litra tekee 7000 euroa säästöä tuohon. Periaatteessa velallakin kannattaisi ottaa, jos tietäisi taas tuollaisen nousun. Mutta löpöähän menee jatkuvasti kuitenkin.
Jokohan pitäisi ottaa. Isompi määrä kesälaatua ehkä jo alle 1,25e/l
https://www.tecson.de/heizoelpreise.html

Nyt ollaan sotaa edeltävällä tasolla.
Meni Nesteenkin kesälaatu alle 1,30. Saksan hinta tippumassa.
kiva kun koneita kasaillaa millä osialla nyt lattialla sattuu löytymään..      oha se kunnon valumöntti!

Dana/Sige mielestäni paras aikansa akseli. Ihan samoja ostokamppeita kaikissa merkeissä. Ei Suolahden tekosia.
Myös nivelten kierrekoot kummastakin päästä on aina mitattava ennenkuin ostaa uuden. Muuten tulee huti.
Tässä mun 8400ssa on näköjään 32mm männänvarsi. noitakin on näköjään kaikenmoisia.

Tuo ohkasempi on paljon parempi (voimakkaampi) käytössä. 40mm varsi hukkaa voiman eikä käänny kunnolla paripyörillä pehmosella. Mutta sitä vastoin 32mm varren pään sisäkierteeseen jää niin ohut seinämä, että pikkasenkin löystyttyä venyttää kierteen pilalle. Tälläin varsi menee pakosti uusiksi ja maksaa.
Onko tuo?

https://www.kiertokanki.com/verkkokauppa/index.php?main_page=product_info&products_id=7810

Tarkkana sitten männän varteen tulevien nivelten kiinnityksessä. Lukitetta, sitten kun tiivisteet varmaan pitää.  Jos löystyy käytössä, niin varren kierre väljistyy pilalle. Koskee enemmän ohkasempaa männänvartta eli esim. 8550, jossa on myös enemmän voimaa ohjauksessa, koska männälle tulee ohkasemmalla akselilla isompi pinta-ala.

Teen nykyään eräänlaista kuolinsiivousta. Konmari ja tällaiset, ne ovat ohimeneviä muoti-ilmiöitä, mutta ryjäkasa kertyy aikojen yli.

-SS-

Aiotko sääkin kuolla joskus?

Yks tytöistäni käänteli tallilla päätä ja kysyi: Iskä, peritäänkö me nää kaikki joskus?

Paras kehoitus kuolinsiivoukseen mitä ikinä olisi voinut keksiä.
Ja varmasti ajatteli, että tuo vielä pystyis ite siivoamaan (hävittämään) nää romut.
Olis kampetta huutokaupat.comiinkin. Tai jopa vanhaan paikalliseen huutokauppaan. Sen onnistuminen on vaan kiinni siitä saako tarpeeksi porukkaa enää paikalle.

Ja kun tuotakin vielä tarttee...

Nyt jatkoin, minne hittoon sp viestiketjussa jossa eestaas vastailtu liiteet hävis nytte?

Paras otta kaljaa nytte vaa....

No sittenpähän häviää se uus salasana päästäkin ja taas manataan..
Perässä juostava vai mikä?
Ainahan klappi saa iskua aikaan, mutta alimitoitettu, jos ei sammu.

[/quote]
Millähän saisi nuo traktoriaurat säädettyä niin että aura ei pomppisi koko ajan? Todella ärsyttävää ajaa jousittamattomalla  traksalla kärryn kanssa 10 km tuollaista 'tyynen kelin maininkia' jossa aallonharjojen väli on puolesta metristä metriin.

Silloin kun Sisun noukalla oli vanhan mallin todella pitkä aura niin tiethän olivat tasaisia kuin höylätty. Nyt tuntuu että kaikki pienemmät tiet ovat enemmän tai vähemmän laineilla? Luulisi auraajaa itseäkin jo hatuttavan kun seuravaa kertaa ajaa. Vai onko se niin että kun ilmajousitetulla vetää viittäkymppiä niin noita ei huomaa?
Autollakin jos ajaa sopimatonta vauhtia niin hytkeen huomaa.
[/quote]

Traktoriauroilla kun aurataan 6 metristä valtion tietä niin alueaura on yleensä liian kapea. Siksi sen joutuu kääntämään liiaksi poikittain että menisi eestaas ajolla. Tästä seuraa tökkiminen ja pomppiminen. Myös heittäminen huononee ja penkat kasvaa. Mitä leveämpi aura, sitä"pidempänä" sitä voi pitää ja aura vain oikoo tietä.
Laitan tähän hyvän version, vaikka en tiedäkään saako edes Ferguun tilattua. T4:een pitkään suunniteltu järeä laite, joka nousee oikeasti myös ylös.

https://vuomet.fi/tienhoitolaitteet/alustera/
Siis maanpinnalla..
Sivuja: [1] 2 3 ... 94