Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 93

Viestit - Peltola

Löpön hinta tipahti noin 1,60€:oon.
Kannattaa katsoa kuivuriöljyt ja talviläpöt ennenkuin nousee taas.
Näyttää Valtralla tulevan asiakkaalle kalliita laatuongelmia sitä enemmän, mitä nopeammin suoltaa uusia malleja markkinoille; artisti maksaa.

Kuuhun on panostettu parhaimmat komponentit mitä Valtralla on tähän asti ollut. Softakin on jo koeponnistettu, joten paras Valtra on mahdollinen nyt. Kiitos Valtran, Agcon ja Fendtin yhteistyön.
Ellei perinteistä Mega-Valtraa oteta 
lukuun.
Metsätalous / Vs: Miksi puu ei kallistu
: 22.05.22 - klo:23:07
https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/metsa/0f66e22e-979f-4c4f-8b80-fc8feff1ca14

Maltetaan nyt olla myymättä alihintaan. Mhy pitää ukkonsa töissä eikä välitä niinkään hinnoista. Isäntien tämä on hoidettava.
Haulla löytyy vanhoja juttuja aiheesta, ei jaksa kirjoittaa uudelleen. Mm. mun juttua. Nyt ollut Heizomat 7,5 vuotta ja on huoleton, kun on kunnon hake. Lainaus vanhasta:
laitoin 50Kw:sen Heizomatin jousipurkaimella 6 vuotta sitten. Patterit ja kanaalit oli, noin 35t€+ sähkäriä lisäksi. Verstasta kahden talon lisäksi 300m2. Onneksi otin pienen kattilan, enkä ylisuurta, niin toimii kesälläkin moitteetta jatkuvalla tulella. 1500 litran varaaja on tuplarosterilämminvesikierukkaa ja lämpövastuksia varten. Lämpövastuksia ei vaan kertakaikkiaan ole tarvinnut.
Ei yhtään palovaaratilannetta, viikkoihin ei pannulla tarvii käydä. Häiriö tulee viestinä kännykkään, jos lokerosyöttimessä liian iso tukki. Ruuvit auki, puu pois, ruuvit kiinni, 5 minuuttia huolto. Tuhkaa tulee älyttömän vähän, kattilan nuohousta ei ole.
Olen tehnyt tuottavaa työtä entisen pannun ajalla tuon hinnan monasti.
Olisinpa laittanut ennemmin
Mulla 60 A Timco. Kyllä se luvattuun 20 mm pystyy, mutta pitää kuljettaa poltinta tosi hitaasti ja vakaasti. Leikkuujälki on mitä on.  ::) Suuttimet ja muutkin polttimen osat kulutustavaraa. Kiinasta tilasin pussillisen kärkiä. Erikseen niitä ei Suomesta saa, vain sarjan jossa kaikki osat.

Hei,  mistä olet löytänyt Timco NP60CUT -malliin elektrodeja kiinankaupoista?

En ebaysta löydä noita malleja.

https://www.tuontitukku.fi/tyokalut/plasmaleikkurin-suutinsrj-timco-np60cut/p/6438014211695/

https://www.karkkainen.com/verkkokauppa/timco-np60cut-plasmaleikkurin-suutinsarja?id=102073824&gclid=Cj0KCQjwmPSSBhCNARIsAH3cYgZumEq2mKfpQjyvDEB7C6qLyBCdXE-JGXdTlUQiqpo1MEpyXPLrsb0aAj-rEALw_wcB
Harvoimpa niitä pakkoja vaihdellaan. Luultavasti alkuperäiset, mitä sitten tunteja onkaan. Kurinasta en muuta tiedä kuin muutan ajotapaa heti, jos epäilenkin kolmosen pakan luistavan pienillä kierroksilla 7,4 litraisen väännöllä.
Paljonko tunteja pakoilla ajettu?
Paine helppo mitata nipasta perärepusta (18-20 baria ok).
Mulla yhdestä meni pakat 8500 tunnin kohdalla (230hv). Vaihdettiin 2 sunnanvaihtopakkaa, 3 pikavaihdepakkaa, ja jarrupakat.

Muissa ei ongelmia, yhdessä 11500h ilman pakkaremonttia.
Jos kolmosen pikavaihde kurisee luistamisen takia, on se sen menoa. Kolmonen sipaisee ensin tyhjää.  Imusiivilä paljastaa parhaiten tuossa vaiheessa, että siellä on jo pakan kulutuspinnan paloja. Joku kahdeksasta? pinnasta jo mennyt. Yli viis tonnia kannattaa remonttiin varata. Täytyy olla jo jonkunlainen seppä että kannattaa itse tehdä. Väärinasennus räjäyttää paikat.
Pikavaihteet saa säädettyä vaihtamaan pehmeästi, mutta luistamisen lisääminen vähentää kestoa.
Valtran XT60+ öljy vaihtaa terävämmin kuin esim Agrol Hybran Plus G2.
Metsätalous / Vs: Miksi puu ei kallistu
: 11.04.22 - klo:20:09
NYT ALKAA TAPAHTUA.

Jos venäjän raja pysyy kiinni, niin kuitupuut on kaikki vähintään 5 euroa enemmän ensi syksynä ellei hölmöillä myymällä samaan hintaan. Nyt on jo energian kiintohinta ohittanut havukuidun ja koivukuitua ei tämän talven hinnalla kannata myydä. Vaan kuivattaa laanissa  kesän ja siitä saa enemmän syksyllä. Tukki nousee samalla karkuun, mutta kuidulla nähdään nousu eka kertaa sitten euron.
Metsätalous / Vs: Miksi puu ei kallistu
: 12.03.22 - klo:11:00
Tässä aikaisemmin tilanne oli, että Suomen puusta 1/3 tuli yhtiöiden metsistä, 1/3 sopimusasiakkailta ja 1/3 vähän villeimmiltä yksittäisiltä puunmyyjiltä. Reilun kymmenen prosentin tuonnilla säädeltiin tarve tasapainoon. Ei ollut väliä mitä tuontipuu maksoi, kunhan 90% kotimaisen puun hinta pysyi vakaana (alhaalla). Sopimusasiakkaat uskoivat saavansa huippuhinnan, jos hinnat nousee esim. syksyllä. Mutta juuri siksi hinnat eivät koskaan nousseet (älä sano, että sait viime vuonna 2021 hyvän lisätilin, se ei ollut kuin murusia edellisistä syistä).
Tämä meno jatkuu, sopimusasiakkaat pilaavat markkinaehtoisen hinnan, ja MTK ym. ovat hiljaa "kartellin" pelossa. Kilpailuvirasto on suitsinut niin Valion kuin puumarkkinatkin.
 Upm:n lakko sotkee nyt ja Jämsänkoski laitetaan kiinni ay-pomoille vastauksena.
Ollaan me huonoja kaupankävijöitä, ei muuta kun riidellään keskenämme ja hävitään edelleen koko inflaatiovauhti. Euroon siirtymisen jälkeen on jo puolet hinnasta (kun otetaan verot huomioon) sulanut pois ja koko ajan menee lisää, kun inflaatio alkoi laukkaamaan.
Kuka alkaisi yhteiseksi äänitorveksi, Tiirolakin hiljaa??
Ajat huononee ,panokset kovenee. Varaudu huonoihin aikoihin EMP-pulssin kestävä työkone. Multi-power,3-tieventtiili hydrauliikalle.

https://huutokaupat.com/3348743/massey-ferguson-165-1970
Hollannissa oli maidon hinta jo 50snt. Että varmaan tuontia ollut. Suomessa tietenkin hinta laskee, kun venäjän vienti tökkää kokonaan.
Uskon että vaihderattaista tuleva metalli riittää mäntäpumpulle ja tarkalle multipowerille tuhoksi. Että öljynvaihto voi olla ajankohtainen sillä, jolla moinen kone vielä on.
Kuivanako ajoit?

Ei varmaan. Hankkijan Universal (!) öljyt, ehkä joskus karttunut kosteutta? Aikaahan tuosta on. Nuorena noilla ajettiin kesät talvet. Talvella mm. vinssi puomilla kuormaimena. Ei viittis enää. Nivelaisa nostolaitteessa meni hangessa yllättävän hyvin.
Tuollainen kiinalainen halppis minulla.

https://www.tuontitukku.fi/koneja-autotarvike/mutterinvaannin-1-2300nm-pulttipyssy-raskaan-sarjan-laadukas-vaannin/p/6430032153810/

Tarvii tosiaan hurjasti ilmaa. Pyörii vain pienen hetken normiletkulla. Ja isoakin 4kW kompuralla odoteltava välillä. Mutta pultit aukeavat, kun on naapurin ukko pitämässä kankea välissä ettei mutteri pyöri joutavaa. Ja jos ei aukea niin polttaa mutterin pois. Suosittelen joka tapauksessa uusia pultteja.
Milwaukeen 1/2" 1700 Nm akkupyssy ampuu uuden pultin aika sopivaan kireyteen. Kun metrisellä varrella koettaa, niin momentti jo sopiva. Samoin auki pyöritys onnistuu, kun norsupyssyllä ottaa alkuun.  Mutta Milwaukeen sähköt ei ole kestänyt noissa, takuuseen laitettu kahdesti, kun on lakannut pyörimästä. Nyt takuu ohi, kevennettävä käyttöä.
Kiinalaisia voimahylsyjä ja parempiakin nylppääntyi useita perusketjujen vaihdossa.
Sivuja: [1] 2 3 ... 93