Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 91

Viestit - Peltola

Riippuu ihan, onko lypsykoneen pesurilla 10kW vastus ja lämmityksessä toinen tai 11kW jauhorobotin täyttömoottori?
Mulla 50kWA:n riitti juuri ja juuri, ettei niiannut liikaa, kun laittoi kuormaa. Nyt ilman karjaa riittäisi alle 20kWA eli alle 20kWattinen.
Jotkut käytää mustaa muovia, ettei linnut noki hyönteisiä paalin päältä eikä istuskele paaleilla.  Eivät näe ruokaa mustalla muovilla, brittein saarten tutkimus..
Aina on verottaja vienyt kolmanneksen, mutta kauppias kaiken.
On nuo Kew Nilfisk Alto -pikaliitinkin kestänyt ihan vuoskymmenen. Taitaa olla rosteria kun aina kirkkaat. O-rengas uusi, jos kerran vuotaa.
https://www.lantmannenagro.fi/tuotteet/tyovaline-ja-pienrauta/painepesurit/kuumavesipainepesuri-nilfisk-mh-4m-2201000-fax/

Tuommoinen ollut hyvä minun käyttää. Kone lämpöisessä aina, 15 metrin letku kelalla riittää ulos. Möivät tarjouksessa 3 tonnin, niin otin nimenomaan FAX letkukelalla. Kestoa ei tiedä vielä yhtään. Jos pesuaine hörppää ilmaa, voi tulla vikavalo tai jos pätkii liikaa pesua polttimen kanssa. Siis kuumapesurina pitkiä vetoja, niin poltin pysyy kunnossa ja jos höyryllä, niin kierukan jäähdytys ilman poltinta lopuksi. Virta pois ja päälle, niin kuittaa häiriön.
jepjep.   tynnyri jo sisällä ja paikallaan..   himppa on hakusessa tuo käsittely kun ei ihan äsken moisen kanssa paininnu.   ja nyt on jatkoa varten tilattu kärri jolla siirtyy helposti.       evp nyt vaan yrittää päteä aina.     lie huomasit et ei hydrania etes tynnyrissä myyty,   pelkissä 24 litran kanistereissa..                noooo, nuoleva koira ei pure!

Hydran- laatu:             Hydran on rasvainen hoitava perusvoide, joka soveltuu kuivalle, karhealle ja hilseilevälle Fendtille, erityisesti
                                        psoriaatikoille tai riiteleville agrolaisille. Vain pikkupakkaukset.

HyTran- laatu:             Kaikkiin Case- raktoreihin

HyBran- laatu:            Kaikkiin muihin merkkeihin
Kaikki vakuutusyhtiöt yrittävät säästää jokaisen vahingon, niin myös Mela. Siksi Melan lääkäri voi todeta melkein terveeksi vaikka erikoislääkäri toteaa toisin. Varsinkaan eläkkeelle ei päästetä, vaan pallotellaan lisäaikaa vuosia. Siksi Melankin kanssa pitää olla tiukkana ettei käsittelyyn mene vuosia. Uudelleenkoulutus tosin Melalle helpompi tapaus.
Jos polttoturvetuotannosta tulee esim. 90% tuloista ja muusta 10%, niin kukapa elää sillä 10%.
Useimmilta tuotanto loppuu kokonaan. On niin kallista pitää Avin isoa ympäristölupaa, pumpata kymmenien hehtaareiden vedet ja maksaa tonneja vesinäytteistä. Siksi rahkaisemman pelkän pintaturpeen ottajia ei jatkossa ole. Se vaatisi jatkuvasti uusia suoaloja kuitenkin ilman polttoturpeen tuomaa kannattavuutta.
Kytkin on viiatin heikko paikka. Ottaako poljin liian alhaalla liikettä. Säädä poljin ylemmäs jos on niin. Onko kykin myös oudon jäykkä.
Navetasta hukkui haju nopeasti. Laitoin lietekouruihin hiekkatäytön ja valun yhteydessä kunnon viemäröinnin. Lattialämmitystäkin kannattaa harkita noihin kohtiin.
3-vuotisella sopimuksella kahden pullon vuokrasta viime vuonna Lindellä jäi veroton 59,37€/ pullo / vuosi pelkkä pullovuokra.
Pullon täyttö aja sisään, vaihda täysi ja aja ulos. Ei oman pullon odotusta, uutta hakua tai katsastusta. Huono homma, jos hinnat (MTK-alennus) ovat nousseet.
Onhan nuo 5000 kilon Mega-Valtrat edullisia vetokoneita edelleen. Can-väylä koneet vain valitettavasti tarviis 100t€ lisää rahaa tuomatta liikkumiseen mitään muutosta hiljasuutta ja jousia lukuunottamatta. Liian huonotuottoista vaan on maatalous kaikkineen.
Kostea ilma on ilmalämpöpumpun ongelma. "Ulko" kenno jäätyy kosteassa alle +5 asteessa ja ottaa huoneistosta lämpöä sulattaessa. Nyt oli muutama kuiva pakkaspäivä ja lämpöä tuli hyvin. Muuten talven ilmankosteus on ollut pakkasellakin korkea ja tappanut tehoa. Eikä se kellarin "lämpö"  voi riittää talon lämmitykseen ellei ole todella iso.
Halkeamat nipistelee sisuskumia, eniten nopeassa tieajossa, ei niinkään pihahommissa. 50 km/h:ssa tiekoneeseen uudet kumit eteen.
Kun vaihdoin stokerisysteemin, laitoin koko pannuhuoneen sähköiset toiminnat erilliseksi ja syöton kumiroikalla 16A kolmivaiherasiaan. Näin saan 800 euron kolmivaihedieselagrigaatilla nopeasti lämmityksen jatkumaan vaikka olisi 30 astetta pakkasta ja sähköt katkeaisi. Vetäsen vaan agrin ulos ja käyntiin ja vaihdan roikan. Näin koko stokeri ja kiertovesipumput toimii pariin taloon ja verstaalle. Vain vesipumppu puuttuu tästä syötöstä, mutta ei haittaa lämpimänvedenkiertoakaan sähkönpuute, kun ei laske vedenpainetta kokonaan pois.
Sivuja: [1] 2 3 ... 91