Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 91

Viestit - Peltola

Jos polttoturvetuotannosta tulee esim. 90% tuloista ja muusta 10%, niin kukapa elää sillä 10%.
Useimmilta tuotanto loppuu kokonaan. On niin kallista pitää Avin isoa ympäristölupaa, pumpata kymmenien hehtaareiden vedet ja maksaa tonneja vesinäytteistä. Siksi rahkaisemman pelkän pintaturpeen ottajia ei jatkossa ole. Se vaatisi jatkuvasti uusia suoaloja kuitenkin ilman polttoturpeen tuomaa kannattavuutta.
Kytkin on viiatin heikko paikka. Ottaako poljin liian alhaalla liikettä. Säädä poljin ylemmäs jos on niin. Onko kykin myös oudon jäykkä.
Navetasta hukkui haju nopeasti. Laitoin lietekouruihin hiekkatäytön ja valun yhteydessä kunnon viemäröinnin. Lattialämmitystäkin kannattaa harkita noihin kohtiin.
3-vuotisella sopimuksella kahden pullon vuokrasta viime vuonna Lindellä jäi veroton 59,37€/ pullo / vuosi pelkkä pullovuokra.
Pullon täyttö aja sisään, vaihda täysi ja aja ulos. Ei oman pullon odotusta, uutta hakua tai katsastusta. Huono homma, jos hinnat (MTK-alennus) ovat nousseet.
Onhan nuo 5000 kilon Mega-Valtrat edullisia vetokoneita edelleen. Can-väylä koneet vain valitettavasti tarviis 100t€ lisää rahaa tuomatta liikkumiseen mitään muutosta hiljasuutta ja jousia lukuunottamatta. Liian huonotuottoista vaan on maatalous kaikkineen.
Kostea ilma on ilmalämpöpumpun ongelma. "Ulko" kenno jäätyy kosteassa alle +5 asteessa ja ottaa huoneistosta lämpöä sulattaessa. Nyt oli muutama kuiva pakkaspäivä ja lämpöä tuli hyvin. Muuten talven ilmankosteus on ollut pakkasellakin korkea ja tappanut tehoa. Eikä se kellarin "lämpö"  voi riittää talon lämmitykseen ellei ole todella iso.
Halkeamat nipistelee sisuskumia, eniten nopeassa tieajossa, ei niinkään pihahommissa. 50 km/h:ssa tiekoneeseen uudet kumit eteen.
Kun vaihdoin stokerisysteemin, laitoin koko pannuhuoneen sähköiset toiminnat erilliseksi ja syöton kumiroikalla 16A kolmivaiherasiaan. Näin saan 800 euron kolmivaihedieselagrigaatilla nopeasti lämmityksen jatkumaan vaikka olisi 30 astetta pakkasta ja sähköt katkeaisi. Vetäsen vaan agrin ulos ja käyntiin ja vaihdan roikan. Näin koko stokeri ja kiertovesipumput toimii pariin taloon ja verstaalle. Vain vesipumppu puuttuu tästä syötöstä, mutta ei haittaa lämpimänvedenkiertoakaan sähkönpuute, kun ei laske vedenpainetta kokonaan pois.
Tuolla ei taida vielä olla koronaa, joten sinne ehdottomasti (?). https://www.youtube.com/watch?v=wE-aQO9XD1g  PS. Kuvaa pitää itse liikutella vas. yläreunasta

Niin, tai just vietiin se sinnekin. Mutta mitäväliä..
Naapurit ihmettelee kun en lainaa  Tuhtia. Säästän sen vain viljalle, hakkeelle ja kevyelle rseulotille uokamullalle. Ei sonnanajoon ja toisten kolhimaksi ja kaadettavaksi. Peltiä on huono korjata ja pohjan pitää olla liukas.
Runko on V-malli.

Tuota runkoa sanon A-rungoksi. Se on paljon heikompi ja huterampi kuin H-runko.
Itsellä M12o taipui runko vain kippaillessa pelloille kosteaa turvetta alle 12 tn painoilla. Sylinteri painoi kipin alapäästä rungon mutkalle. Jouduin vahvistamaan C-palkin laittamalla järeää lattaa c:n sisään. Kestänyt siitä lähtien. Ei ole 12 tonnin kantavuutta todellisuudessa ja kippaus mielellään paikallaan ja suorassa. Runko on veltto.
Katottiin kerran Weckmannin pomon kanssa minun kärryä näyttelyssä, olivat vahvistaneet tehtaalla joitain A-runkoja.
Tuli annettua lypsylehmille keväisin ja syksyisin kuukauden ajan lajittelujäteperunaa paljon pilkkomatta tyhjälle ruokintakourulle ennen säilörehun jakoa. Suurin osa söi valtavalla halulla ja rouske oli veikeää kuunneltavaa kun joka puolella rouskui. Tuotos oli ihan hyvä tuohon aikaan, mutta silti maitomäärät nousi vielä tuon kuurin aikana. Totuttelu hitaasti kuten kaikki ruokinnanmuutokset. Joillekin nuorelle karjalle murskattiin, mutta ei i koskaan lehmille. Joskus muksuna oli joku peruna torvessa tapaus mutta ei pariin vuosikymmeneen sen jälkeen. Peruna on hyvä lisärehu, mutta nyt lienee listerian pelossa potut pitäisi pestä tai keittää.
Keskisestä tuli mieleen Keskiseltä ostettu 3/4 mutterinväännin, painoa on kyllä mutta ei voimaa ;D

yleisesti sanoisin että tuo + kevyt 1/2 on paras yhdistelmä. Milwaukeen tehokkaimmalle 1/2 luvataan melkein samat tehot, mutta käytännössä ei niin pienellä karalla kyllä saa samanlaisia vääntöjä.

Joo, tuo iso Milwaukee on hyvä ja tehokas kone, ei tarvitse enää hyvääkään 3/4 ilma konetta, jotenkin tuo paska ostos vaan ylitti uutiskynnyksen ;D
Kaikkihan näiden merkkivalmistajien akkukoneet on hyviä ja käteviä, jos vaan on käyttöä että kannattaa hankkia.

Milwaukee 1/2 tuumainen M18 jollain 1700Nm aukaisulla ollut kaksi kertaa takuussa, kaikkien sähköjen vaihdossa.
Rekisteröikää koneet 3 vuoden takuulle, on tarpeen.
Palikka, jonka kautta jarrulla vapautetaan tasauspyörästön lukko, on aika monimutkainen ja kallis. Mulla ollut öljynvaihdon jälkeen aina ilmausongelma ulosoton päälle saamiseksi. Aina on lähtenyt, eikä vikaa ole ollut, mutta  selvää ratkaisua ilmauksen logiikkaan ei ole ilmaantunut. Joskus on auttanut että ajaa perän ylös ja sen jälkeen keulan ylös ja perä pyörii taas. Hydrauli- ja ohjauspumppu jakopäässä on ongelmallinen, kun se väljänä ei ala imemään öljyä oikein. Jos moottorissa  lisääntyy öljy, on pumppu remontattava.
Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 91