Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 110

Viestit - ravenlord

15 hehtaaria mettää päätehakkuu kypsänä metsäkeskuksen mukaan, meijerin ja teurastamon osuuspääomat täynnä, velaat maksettu ja pian 10 vuoden ajan  vuosittain sijoituksiin mennyt 15-20 tonnia. Olisiko järkevintä sijoittaa metsärahat suoriin osakekauppoihin vai mitä tehdä?
Mikä on Satamaidon tilanne, onko kenellekään tietoa? ;)

Valtiovalta suojelee heidän tehotonta bulkki/kopiointitoimintaa kuten ennekin, luulisin ;)

Valiomafian kateellista panettelua ;) Ei tartte kiiltää ja olla komiaa jotta kannattaa ;)
Mikä on Satamaidon tilanne, onko kenellekään tietoa? ;)
Leikataan tuotantoo. Moniko on valmis talkoisiin hinnan pelastamiseksi. Huonoiten lypsävät nyt ensiksi autoon. Antti ja Adam etunenässä ja minä perässä. Huomenna soitto ja kyyti.

eikun väkirehu prosentti nollaan. Eiköhän ala ylitarjonta kotimaisesta raaka-aineesta asettumaan..  ;)
mutta saammako parempaa hintaa kun maitosta pulaa?   ei ole ainakaan näillä kiintiöillä tullu vastaan.

Tottakai se nostaa tuottajahintaa jos raakaaineesta on pulaa. Ylitarjota on vain ahneuden tulos, ja omaan pesään paskantamista.
Höpö höpö... alitarjonta aiheuttaisi välittömästi lisääntyvän tuonnin 5-10 vuoden sopimuksilla... se laskisi hintaa tai lopettaisi ko. tuotteen jalostuksen Suomessa.

Rypsi toimii hyvänä esimerkkinä... kun tuotanto aleni niin hinta putosi todella rajusti maailmanmarkkinahintaan nähden. Ja kun kotimainen tuotanto väheni edelleen, niin 1 puristamo pantiin kiinni... nyt mwlkein kaikki rypsi on tuontitavaraa..sama juttu voi käydä ihan kaikessa...

Ihminen voi tehdä muutakin kuin lypsää lehemiä talakoilla. Vasta siinä vaiheessa sen tajuaa ku viimenen sorkkaeläin poistuu tontilta. Miten paljon päivässä onkaan aikaa tehdä kaikkea muuta kun ei ole elukoita riesana..
ei liikevaihtoa ei velkaa  :o

veroja maksetaan 35.000 mukaan..
Laaksosen jakkkara taitaa alkaa heilumaan kun alkaa meille tuottajille eli omistajille jo pokkuroimaan ;)

Jos tämä on pelkää matematiikkaa, niin asia on silloin varmaan niin yksinkertainen, että laskentatoimen proffat voivat sen ratkaista. Tätä Laaksonen on koko ajan koittanut todistella, taitaa vain siinä Kivin raportissa olla muitakin todisteita (sähköposteja jne.)

On hieno puolustus johtajalle kertoa, että ilman minun taistelua tuottajahinta laskisi 18c, mutta kuka tämän sotkun on aikaan saannut? Mistä tämä 18c on nyt oikein ilmetynyt?

Ennustan että vuoden lopussa Valion johto hehkuttaa ennätys liikevaihdolla. Ei 30% tukkuhinnan nousua voi hukata edes markkinaosuuden putoamisella! Onhan tähän asti kerrottu, että sen saman maidon voi antaa vaikka ilmaiseksi, eikä tunnu missään!

Kuvitellaanko Valion johdossa ja hallituksessa todella, että Valiolla on ainoastaan oikeus Suomen maitomarkkinoihin? Ei eletä enää 70-lukua.

Entä Valio itse. Jos paljon kehuttu tuotekehitys olisi niin ylivoimaista, ei kait kukaan ostaisi kuin Valion tuotteita? Tuonti tyrehtyisi siihen ;)
Valion vienti on myös ihmeelinen asia. Välillä viennistä tulee rahaa vaikka kuinka ja tänään taas se oli pelkkä rasite! Joskus viime syksynä Laaksonen vasta kertoi, että tulevaisuudessa Valio myy enemmän ulkomaille kuin Suomeen!!!!!!!!!Pitääkö tästä huolestua?

Lopuksi väitän, että tuottajille kuuluvaa rahaa on Valioon varastoitu jo kauan. Siitä parhaana osoituksena on Valion velka, joka on 5% liikevaihdosta. Kuinka moni maidontuottaja pääsee samaan? ;D ;D ;D ;D

Mulla on 0% velka liikevaihdosta.

Mutta eiköhän se kivin sakko makseta vaikka ny nii että jälkitilit tilitämättä muutaman vuonna? Vai jättäväkkö muutaman kuukauden maksamatta kokonaan?
En minä noita lehmiä paskankaan takia pidä. Kyllä ne seinät asettaa rajat jos ei muuten. :-\

Ja määrä korvaa laadun...  niinku neuvostoliitossa hjuvina aikoina...
Suomalainen voittaa aina  :)

Joo, satamaidon tuottaja...   
mutta saammako parempaa hintaa kun maitosta pulaa?   ei ole ainakaan näillä kiintiöillä tullu vastaan.

Tottakai se nostaa tuottajahintaa jos raakaaineesta on pulaa. Ylitarjota on vain ahneuden tulos, ja omaan pesään paskantamista.
ite aina ihmetelly noita honkajoen vierailuja joita aika tiuhaan joillain pihatoilla ja itellä ei es vasikoita kuollu vuosiin, mutta nehän onkii parsilehmien jälkeläisiä ja kohta taas talven sisällä, muuten ulkona.   lehmätkin käy vaan kääntymässä sisälä lypsyn ajan.   laitumet ihan vieressä ja mettään pääsevät kun haluaa laitumelta.

Täälä parsinavetta ja elukat laitumella ja jokapäivä noin kello 15.00 porukka tulee veräjälle makaamaan, odottaman navettaanpääsyä. Tartte ku aukasta veräjä ja kävellä reippaaseen tahtiin navettaakohti että ehtii ensimmäisen elukoiden mukana navettaan. Onko elukoiden psyykkeessä joku vika ku ne ei käyttäydy niinku niiden pitäs viherfasistien mukaan käyttäytyä....   Ja nyt jo pihallemeno verrattain nahkiaa..   syksymmällä yhtä tappelua.
Tuosta kun alkaa Koneet, laitteet ja tekniikka osiota selaamaan, huomaa nopeesti miks ei kannata sortua 2000-luvun traktoritekniikkaan.

Tällä sivustolla ylivoimasesti paskimpia jörnis ja valumötti.

Jos joku kyselee jeesuksen aikaseen sampoon osia ni siinä ei ole todellakaan mitään hävettävää. Enemän hävettäis kysellä 80000euron rattorin pilarissa palavia vikakoodeja... :P

Älä nyt, agrouskottavuus kärsii ja jää verotettavaa ansiotuloa jos tekee työn 70-80 heppaasella 80 luvun koneella ku naapurissa samaan työhön tarvitaan 150 heppaanen uudenkarha :D  Ku kuulemma pienemmällä ei vain päriää :) Toinen murehtii sijoituksistaan, toinen lainojen korkojen maksuunsaamisesta. Kumpiko on kumpi?
Minkä ikääsena sonnipaikat ottaa vasikat loppukasvatukseen?
herneohravehnäkaura seos vaikuttanut nyt ainakin hyvinkin onnistuneelta :D
Ei tää asia ihan yksselitteinen oo. Mää oon nähny tosin hyvin hoidettuja elukoita parsissa ja tosi kurjia sorkkavikasia elukoita pihatossa. Tietty myös toisinpäin. Mulla on parsinavetta ja mielestäni mun elukat on suht hyvässä kunnossa ja ovat onnellisia. Ainaki siitä kun pääsevät laitumelle.

Mun mielestä laiduntaminen pitäs olla pakollista. Sen verran tekee elukalle hyvää, niin fyysisesti kun henkisesti.
Pihattoihmistenki kannattas aatella, jos ei elukoita, nii ainaki ittiään sen verran että jos elukat paskantaa 3kk ulkona nii montako pytyllistä on lieteralli vähempänä...

Ja kun pihaton ovet auki laituumelle niin pari kolme henggailee pihalla loppu seurakunta sisällä... 
Sivuja: [1] 2 3 ... 110