Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 110

Viestit - ravenlord

Maidontuotanto ja lihanaudat / täp täp
: 25.06.14 - klo:15:13
"Kasvulla on aina varjopuolensa ja jo nyt näkyy, että hintataso on laskenut monissa tuoteissa markkinoiden täyttyessä."

Että tuottakaa viä vähä lisää maitoa että saataisiin tuottajahintaa alaspäin nopeammin....
Kyllä se kolme satoa tulee, halusi tai ei. Tietysti jos tykkää jättää sen 3. sadon lehtimassan talveksi nurmeen, saa mausteet ensivuoden ekalle sadolle.

Tai saa sen saman määrän enemmän ensi vuonna. Niitin yhdeltä lohkolta neljä kierrosta syyskuulla, kun mailanen oli kasvanut kolmatta satoa n. 30 cm:n korkeuteen.
kasvusto oli harvahko, koska mailasta normi nurmiseoksessa. Muut kasvit eivät juuri kasvaneet. Korjuukeli oli ihan hyvä ja kalusto suht. kevyt.

Tämän vuoden kasvustossa oli mielestäni n. 10 cm pituusero syksyllä niittämättömän eduksi.

Kolmen korjuun taktiikalla taitaa kalenteri ja sää olla merkittävämpiä kuin Artturi-ennusteiden seuraaminen. Ensin määritellään viimeinen järkevä korjuuviikko ja sitä edeltävä kesä jaetaan lopuille kahdelle korjuulle.

Mitä iesuksen järkiä tuossa artturi ennusteessa on? Juhannuksen jälkeen sulavuus 690 tasolla ja näyttää kuivaltaheinältä?  Ja joka vuosi ollu sama ilmiö...  Älkää hyvät ihmiset sitä artturia seuratko... 
Maidontuotanto ja lihanaudat / Vs: Nokkonen
: 24.06.14 - klo:13:40
Kyl siihenkin aineet löytyy mut pitää ajaa silloinkun nokkonen on pientä. Enään ei tehoa

No mikä? Puhdistusniiton jälkeen ajattelin lääkitä. Tehoaako starane xl?
Maidontuotanto ja lihanaudat / Nokkonen
: 24.06.14 - klo:12:31
Millä saa nokkosen pois laidunnurmista?
Kyllä se kolme satoa tulee, halusi tai ei. Tietysti jos tykkää jättää sen 3. sadon lehtimassan talveksi nurmeen, saa mausteet ensivuoden ekalle sadolle.
Uusiahan ei saa enää pian tehdä mutta koska pitäminen vanhoissa kielletään? Siinä moni saa hyvän syyn parantaa elämänlaatuaan ja pistää ne iesuksen elukat vihdoinjaviimein autoon :)  Ja pellot luomuun, ja ruveta myymään tuotteen sijaan mielikuvaa :) Sehän on sitä trendikästä nykypäivää.
Kaikkeen sitä pitää tyhmän ihmisen suostuakkin..  kantakirjata lehemä 50 tonnari luokkaan ja maksaa semmosesta tyhjänpäiväsestä paperilapusta..  EI herrannen aika....
Vapaa sana / Vs: Lidl
: 10.06.14 - klo:11:18
Litlin grillimaisterituotteet on ainakin sitä mitä paketissa kerrotaan, eli valmistettu Suomessa, tietystihän ostajaa saattaa hämätä se Suomenlippu ja luulla myös lihan olevan kotimaista, mitä se ei ole.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/e/ec/Flag_of_the_German_Empire.svg/175px-Flag_of_the_German_Empire.svg.png
Koneet, laitteet ja tekniikka / Paalaimista
: 10.06.14 - klo:11:14
Onko tuommonen Vicon RF 130 minkämoinen vehjes? Kokemuksia?
Vapaa sana / Vs: Lidl
: 22.05.14 - klo:16:14
http://yle.fi/uutiset/kauppojen_omien_merkkien_hinnoissa_isot_erot__katso_paljonko_saastat_vuodessa/7234563

Tuolla on lista siitä moniko tuote on korissa suomalainen. Näyttäisi olevan Liiterin tuortteissa vähiten niitä siniristilippuja vaikka muuta voisi mainoksistaan luulla...

Ja tällä on sitten joku merkitys? Kuinkahan paljon S ja K ryhmän tuotteista on simmottii että raaka-aineet tuodaan ulkoa ja sitte tuote jalostetaan/valmistetaan suomessa ja sitte tua saadaan tuotteen arvoon riittävästi suomalaista prosentuaalista arvoa jolloin käy niin notta tuote onkin suomalainen?

Samoin perustein se lippu on kaikkien ketjujen tuotteille annettu. Ja oletko sinä siis sitä mieltä että kotimaisella jalostuksella ei ole merkitystä jos kaikki raaka-aine ei ole suomalaista? Esim. uuden kaupungin mersuissa on varmaan aika vähän suomalaista, mutta silti Valmet Automotive työllistää 1600. Suomessa ei kahvi kasva mutta Paulig työllistää yli 1800 ihmistä. Valtran osista kanssa suurin osa ulkomailta, 2100 työntekijää.

Kaakaopapukaan ei kasva suomessa ja Fazer työllistää yli 15000 ihmistä.

Jos kotimainen jalostus ei ole olennaista, niin ei ole kotimainen alkutuotantokaan. Ainakin paljon vähemmän se alkutuotanto suomessa työllistää ja tuottaa lisäarvoa meinaan.

edit: Otetaan vaikka joku vehnäleipä. Sen hinta kaupalle voisi olla vaikka 50 senttiä. Siitä raakaaineiden osuus on tyyliin 5-10 senttiä ja leipomon osuus loput. Kumpi on olennaisempaa, se että se on leivottu suomessa vaiko se että se on suomalaisesta viljasta? Miljoonaan leipään menee yhden osa-aikaviljelijän viljat, mutta se leipominen voi työllistää ainakin 5 ihmistä kokopäiväisesti...

No tätäpä tarkoitinkin, että ei se suomalaista alkutuottajaa palioo lämmitä se avaanlippu tuotteessa missä raaka-aine on tuontitavaraa. Että maatalous vain pois suomesta, kyllä baltianmaat suomen ruokkii
mutta eikös neuvostoliitto pyörinyt juuri saduilla?     ei taida olla muuta eroa kuin nimi jossain paperissa.

https://www.youtube.com/watch?v=spTqcpUn4rA
Vapaa sana / Vs: Lidl
: 22.05.14 - klo:09:08
http://yle.fi/uutiset/kauppojen_omien_merkkien_hinnoissa_isot_erot__katso_paljonko_saastat_vuodessa/7234563

Tuolla on lista siitä moniko tuote on korissa suomalainen. Näyttäisi olevan Liiterin tuortteissa vähiten niitä siniristilippuja vaikka muuta voisi mainoksistaan luulla...

Ja tällä on sitten joku merkitys? Kuinkahan paljon S ja K ryhmän tuotteista on simmottii että raaka-aineet tuodaan ulkoa ja sitte tuote jalostetaan/valmistetaan suomessa ja sitte tua saadaan tuotteen arvoon riittävästi suomalaista prosentuaalista arvoa jolloin käy niin notta tuote onkin suomalainen?

Samaahan harrastetaan autotehtaiden toimesta, eikös toyotallakin ole turkissa isoot tehtaat, ja ku käyttävät tarpeesi palio liittovaltion puolella tehtyjä komponentteja niin säästyy suojatullit :D Ja laatu on sitte ooppelitasoa...
Vapaa sana / Vs: Lidl
: 22.05.14 - klo:09:05
http://yle.fi/uutiset/kauppojen_omien_merkkien_hinnoissa_isot_erot__katso_paljonko_saastat_vuodessa/7234563

Tuolla on lista siitä moniko tuote on korissa suomalainen. Näyttäisi olevan Liiterin tuortteissa vähiten niitä siniristilippuja vaikka muuta voisi mainoksistaan luulla...
S- ja K näkyvät myyvän kotimaista kahvia.Missähän päin Suomea lie kasvanut pavut.

Samoilla tiluksilla missä kotimainen riisi  ;D
Vapaa sana / Vs: Lidl
: 22.05.14 - klo:09:03
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288676349933.html

..sieltä saa halpaa kotimaita maitua...ei-Valiolaista
-------------onhan se surkeeta olla noin köyhä >:(

Jännä juttu ku satamaito maksaa aivan samaa hintaa tuottajille ko suuri valio, ja lidli myy Karvialaista maitoa halvemmalla. Ja varmasti suurimmasta päästä asiakkaita tuo liiteli satakunnassa valmistetulle laktoosittomalle maidolle..

  Näin paljon katetta syö ostospalatsi verrattuna ns. rahvaan kauppaan?
Vapaa sana / Vs: Sotilasarvosi?
: 22.05.14 - klo:07:28
TKM since -99 ja kertauskutsua ei ole näkynyt..  Kyseistä patteria ei ole edes enää olemassakaan, eli lienee melkomoinen kriisi kyseessä ennenkuin valtio lähestyy muutenkin kuin ennakkoverojen tiimoilta. Vaikka kyllä kelpaisi viikon loma valtion pikkiin...  Eipä sitä enää mitää kyllä muistakkaa siitä tulenjohto hommasta.. 

Muttamutta, tässä pieni muistilista kertausharjoituksiin liittyen :) :

"Koska viimeisestä kertausharjoituksesta on aikaa, kiinnittäisin huomiota ennakkoharjoitteluun, sillä fyysiset koettelemukset voivat muodostua ylivoimaiseksi esteeksi harjoituksen aikana. Tärkeätä on valmistella aineenvaihdunta kestämään koulutuksen rasitukset.
 
Harjoittelukauden alussa kiinnitetään huomiota aamiaiseen: Ruisleipää tai hapanta näkkileipää 4 palaa, voita 2 x 15 g, juustoa 8 siivua ja kinkkuleikettä 4 siivua. Maitoa (punaista) 0,5 litraa. Puuroa noin 7 dl. Omenahilloa 4 rkl tai mustikkakeittoa 2 dl. 2 x 2 dl jugurttia, metsämarja.
 
Nämä pistellään nopeaan tahtiin kello 06:15, välittömästi reippaan heräämisen jälkeen.
 
Seuraava harjoitusohjelman vaihe on lounas: Noin kello 11.
 
Usein voidaan käyttää perunasoppaa, tai sitten jauhelihakastiketta ja perunaa. Annoskoko noin 1 ltr tai 800 grammaa. Leipää kaksi isoa sämpylää, voita 3 x 15 g. Juustoa joskus. Juomaksi punaista maitoa 2 x 0,5 litraa, tai maito plus 0,5 litraa laimeata marjamehua. Jälkiruuaksi kiisseli ja kahvi /tee. Kahviin kerma ja sokeri.
 
Lounaan jälkeen siirrytään kahvittelemaan kermamunkin ja kahvin ääreen.
 
Seuraava pitempi ruokaväli onkin sitten kello 16:30 asti, siellä on sitten lihaisa naudanliha/maksakastike, hernekeitto, kalapaistos. Annoskokoa 600-900 g . Palan paineeksi kuusi näkkileipää, 45 g voita, lihaleikettä ja litra punaista maitoa. Jälkiruuuaksi peltitonkallinen kahvia tai kaakaota. Omena tai pillimehu mukana kannettavaksi, josta voi tankata yllättävän verrensokerin laskun yllättäessä.
 
Kello 19 otetaan taas kahvi ja Fazerin kermamunkki, tai vaihtoehtoisesti sokerinen rengas- tai hillomunkki. Mansikkahillolla. Tässä vaiheessa voi syödä 100 g Fazerin sinistä eli puoli levyä.
 
Kello 20 otetaan kolme sämpylää, 3 x 15 g voita, 4 sulatejuustoviipaletta, 0,5 litraa teetä tai mehua ja 2 dl mustikkamehua.
 
Sitten aikaisin nukkumaan.
 
Harjoitus toistetaan noin neljänä päivänä, turpea olo ja hengästyttävä olo on normaalia. Vatsan toiminta alkaa hitaasti, ja välttämättömän tapahtuessa ehkä kolmannen vuorokauden lopussa tai neljäntenä päivänä, saattaa pikkukamarissa seurata järkyttävä mutta henkisesti puhdistava näytelmä, jos ei visuaalisesti niin kuitenkin tuntemuksellisesti . Perhettä kannattaa varoittaa tästä harjoituksen vaiheesta.
 
Näin elimistö on tottunut ns. inttimetaboliaan, ja pääsee rauhallisin mielin oikeaan kovaan harjoitukseen mässäilemään.
 
Löysät vaatteet mukaan, ne kutistuvat jo viikonkin harjoituksen aikana !"
Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 110