Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 12

Viestit - torppis

Kasvintuotanto / Vs: venäläinen apulanta
: 15.07.12 - klo:14:03
Parina vuotena ollut venäläistä ja hollantilaista, kummastakaan ei pahaa sanottavaa. Lannoittevalinnassa kannattaa käyttää myös järkeä käyttötarkoituksen mukaan. Maailmalla käytetään selvästi nopeampiliukoisempia lannoitteita kuin Yaran tavara suomessa on ollut. Jos antaa kaikki lannoitteet kylvön yhteydessä keväällä, Yaralaisen hidas liukenevuus voi olla etu ja se lienee ollut myös tuotekehittelyssä ajatus. Lisätyppenä taas on nopea liukenevuus etu, Salpietarin rakeet löytyvät tähkälle levitettynä vielä puintiaikanakin pellosta.

Itse olen siirtynyt jaettuun lannoitukseen eikä paluuta vanhaan ole näköpiirissä. 16 - 7 - 13 tai muu vastaava yleinen nopealiukoinen lannoite liukenee nopeasti ja antaa nopean orastuvuuden. Lisätyppi sitten pensomisvaiheessa sopivan sateen alle ja vehnälle loput tähkälle. Ajoituksessa kannattaa seurata oraiden väriä ja nopealiukoisella lannoitteella väri muuttuu melkein välittömästi. On mahdollista, että jaetulla lannoituksella saadaan pienemmällä lannoitemäärällä suurempi sato, koska ei ole sitä vaaraa, että keväällä annetusta lannoitteesta osa häviää sateiden mukana ennen loppukautta. Toisaalta nykyhinnoilla on täysin järjetöntä laittaa kaikki panokset peltoon kerralla tietämättä mitä sieltä tulee. Jos ei sada, ei kannata lannoittaa ja säkit säästyvät ensi vuoteen. Tämän takia Yara vastustelee jaettua lannoitusta, koska se vähentää lannoitteiden kokonaismyyntiä.
Kasvintuotanto / Vs: Moddus kauralle
: 15.07.12 - klo:13:51
Jos vain lakoriskiä on olemassa, korrensäätö kannattaa aina. Moddusta esim. belindalle 0,3 l/ha jos sato-odotus 5 - 6 tn/ha. Ylireagointia en ole huomannut koskaan. Lippulehtivaiheessa annettuna röyhy purkautuu lippulehden viereen ja puintiaikanakin kasvuston korkein kohta saattaa joskus olla lippulehti. Mutta siinähän se saa aurinkoa :) Saattaa se hieman viivästyttää puintiin lähtöä, mutta puinti sujuu sitten vastaavasti nopeasti. Lakoviljan sönkiminen ei kuulu enää oikein tähän aikaan..
Ajoissa tehdyt rikkaruiskutukset eivät juuri näy jos ei tule muita ruiskutuksia. Silloin voi olla parempi jopa leveä rengas jossa korkea ripa. Normaaliin ajouraan mahtuu juuri sopivasti 13,6, mutta jättää raiteet ongelmakeleillä. 16,9  on aika hyvä kompromissi, tallaa ajourassa yhtä riviä. Riippuu siitäkin miten ajoura ja traktorin raideleveys sattuu yksiin. Tallaamisen suurin haitta lähinnä vihretä jyvät syksyllä. Raiteita taas ei kaipaa, jos on suorakylvö tai vaikkapa nurmen suojavilja.
Kun kerää muutaman tilan porukalla tarjoukset ja lähettää tarjouspyynnöt kaikille myyjille, mitä maasta löytyy, nin kyllä siinä eroja syntyy. Eri liikkeillä on eri maahantuonti ja eri aineet, joten vertailu teettää hieman työtä, mutta kyllä siinä päivän palkoille siinäkin pääsee. Tilauksen voi jakaa parille kolmelle halvimmalle, koska yhdestä paikasta ei koskaan saa välttämättä kaikkia mitä tarvitsee juuri maahantuontikuvioiden takia. Raisio ei pariin vuoteen ole oikein pärjännyt.
viime kesänä käytin Raision sato+ tuotteita, 16 - 7 - 13 kylvön yhteydessä ja Can 27 täydennyslannoitukseen. Ei mitään valittamista, päin vastoin. Venäläinen 16 7 13 on erinomainen starttilannoksen tyyppinen kylvölannoite. Can 27 liukenee nopeammin kuin salpietari ym yaralaiset, joten vehnän valkuaisnosto onnistuu paremmin. Salpietarista ei tähkälle ole juuri hyötyä, jos rakeet löytyvät pellosta vielä puintiaikana.

Nyt tulee cemagron tavaraa, NPK  kylvölannoitukseen ja NS täydennykseen. Tuo NS vähän mietityttää että saako ureapitoisen lannoitteen sopivasti sateen alle levitettyä, mutta kokeillaan nyt kerta ainakin. cemagron tavaralla sain sekä hinnan että käsiteltävän tonnimäärän tällä kertaa pienimmäksi. En näe mitään järkea maksaa Yaralle useampaa tonnia ylimääräistä. Hyvä palkka päivän laskutyölle.
Kokemuksia tästä lannoitteesta?
tuli näköjään näppivirhe, siis 6160 - 6180 näkyy olevan  liikkeellä. Suunnanvaihtajista olen kuullut minäkin, pahakin vika?
Kokemuksia? noita näkyy olevan liikkeellä.
[
kaikkia tukia leikataan jatkossa ja rajusti tyhjään päiväset sivutoimi täppärit joutaas kortistoon 8)
[/quote] :)
[/quote]


ja ensimmäiseksi nie sivutoimiset yksimahaisten omistajat eli automaattkanaloiden ja automaattisikaloiden...
[
yksimahaisilla on merkitystä
[/quote]


Sinulle voi olla muttei muille.
Vapaa sana / Vs: kahuviljat tuleekin....
: 12.04.10 - klo:20:36
näiltä kahuviljojen tuottajilta on sitten myös peräisin se käsitys töistä viikko keväällä ja viikko syksyllä, se kun menee sen ohratilkun tekemiseen karjatilalla...   kuitenkin karjatiloilla on aina mahtavammat viljakoneet mitä varsinaisella viljatilalla, ainakin minun havainto ;) 
Ei siinä tarvitse muuta kuin  on tarkka ja oikeaan aikaan oikeassa paikassa ja oikealla lajikkeella. Rikat torjuin ja sillä siisti. Öljypitoisuus ratkaisi tällä kertaa sekä rikkapitoisuus. Taisi olla ainut kasvi viime kesänä jolla sai muuttuvat kulut peittoon oikeasti.

... eli tuurilla  :D Saan oman analyysin varmaan huomenna, täytyypä sitten vertailla. Mikä tuossa oli öljyprosentti?

Muistaakseni hieman alle 45
Ei siinä tarvitse muuta kuin  on tarkka ja oikeaan aikaan oikeassa paikassa ja oikealla lajikkeella. Rikat torjuin ja sillä siisti. Öljypitoisuus ratkaisi tällä kertaa sekä rikkapitoisuus. Taisi olla ainut kasvi viime kesänä jolla sai muuttuvat kulut peittoon oikeasti.
Vapaa sana / Vs: mtk sekoilee
: 11.04.10 - klo:20:47
sikatilojen huipputulojen säilyttämiseksi ei ole oikein maksaa mitään tukia sikatiloille. Tuki tarvitaan sinne missä on pulaa tuloista eli viljatiloille.
Rypsin viljely onkin ammattilaisen puuhaa :) viime kesän laatulisät +27 euroa tonni
Sivuja: [1] 2 3 ... 12