Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3

Aiheet - torppis

Kokemuksia tästä lannoitteesta?
Kokemuksia? noita näkyy olevan liikkeellä.
Kasvintuotanto / Anttila saatava sivuun!
: 11.04.10 - klo:10:25
Ministeri Anttila on saatava eroamaan ministerin paikalta välittömästi. Ministeriasemassa ei voi laukoa tuollaista tekstiä omaa elinkeinoa kohtaan, mitä nyt Turun Sanomiin on kirjoittanut.

Netissä pauhaaminen ei riitä.

Kyse on siitä, että metelistä riippumatta hanke etenee. Anttila on esittänyt Suomen kantana tilatuen erilaistamista tuotantosuuntien kesken EU:lle. Tuo esitys on saatava pois hinnalla millä hyvänsä. Eikä se onnistu, jos ei ministeri vaihdu.

Kyllä Anttila tiesi, millaisen kohun nuo kannanotot herättävät. Hän ei vain välitä siitä. Hän ei välitä suomalaisen kasvinviljelytilan kohtalosta tuon taivaallista. Häntä ei kiinnosta kotimainen leipä. Häntä kiinnostaa vain ilmainen rehuvilja ja se, että tukijärjestelmillä saadaan varmistettua suomalaisten peltojen siirtyminen kotieläintilojen haltuun.

Tämä kehitys pohjustettiin jo silloin, kun nykyistä kilpailulainsäädäntöä muutettiin viimeksi nykyisen hallituspohjan alkumetreillä: heti toisessa pykälässä todetaan, että kilpailulainsäädäntö ei koske maataloustukia. Eli niillä voidaan vääristää mitä tahansa. Se muutos tehtiin mahdollistamaan lfa- ja ympäristötukien vääristymät tuotantosuuntien kesken.

Meitä kasvinviljelytiloja on tässä maassa muutama kymmenen tuhatta. On aika näyttää, että tämän joukon yli ei kävellä miten vain. Puheet ja purnaamiset ei auta. On aika näyttää, että joko ministeri lähtee, tai sitten nämä kasvinviljelytilat. Siis puolueesta.
Muutama vuosi sitten viljan hinnat nousivat. Maailmalla puhuttiin ruokakriisistä. Pääministeriä ja johtavia poliitikkoja myöten kannustettiin viljelijöitä: Nyt kaikki pellot käyttöön. Kauppalehdet ym tekivät juttuja: viljelijän sato valmistuu myyjän markkinoille.

No me teimme mitä tilattiin, se kun sattuu olemaan työmme. Tällä kertaa myös onnistuimme. Samoin ammattiveljet maailmalla. Ruokakriisi oli voitettu. Meille jäi käsiin mustapekka, ja kasa viljaa.

On todellakin väärin syyllistää meitä viljelijöitä siitä, että me teimme mitä tilattiin ja vielä onnistuimme.

Nyt totuus alkaa paljastua kaikille muille paitsi ministeri Anttilalle. Viljatilojen kannattavuuskertoimeksi on MTT:n toimesta ennustettu 0,05. Pahin on kuitenkin vasta edessä. Nyt meille annetaan yksi neuvo: älkää kylväkö. No viisas neuvo silloin, jos kylvämällä saa vain vahinkoa itselleen aikaan. Seuraukset näkyvät kuitenkin ensi talvena: kun ei ole kylvetty, ei ole puitu, ei ole myytävää. Pelkällä tukien optimoinnilla ei tulosta tehdä. Sillä tuloksella ei palkkaa nosteta eikä tilaa kehitetä, tarvitaan myös viljelystä syntyvää katetta.

Miten meitä tuetaan tässä tilanteessa? Uhkaamalla entistäkin suuremmalla tukierolla kotieläintiloihin nähden, mikä ajaa meidät lopulliseen paitsioon lisämaiden osalta, lopulta myös tuotemarkkinoilla.


Kun muilla tuotantosuunnilla tulee puolen prosentin heitto markkinahintoihin, ollaan heti korottamassa tukia.

Me saamme silmillemme pilkat korkeimmalta taholta, "omalta" ministeriltä.

Tämä ei jää tähän.
Kielletään kasvituotannon myyntituotanto tiloilta, jotka saavat kotieläinkorotuksia peltotukiin.

Lopetetaan rehuviljan myynti kotieläintiloille, jotka harjoittavat kasvinviljelyn myyntituotantoa.
Kasvintuotanto / Anttila leikkii tulella
: 31.03.10 - klo:22:47
Miettikäähän huviksenne mitä tapahtuu, jos Anttilan ehdotus tilatuen porrastamiseksi 100 e/ha kotieläintilojen hyväksi toteutuisi.
Kasvintuotanto / viljelysopimuksia pukkaa
: 19.01.10 - klo:14:00
Ostajat ovat liikkeellä, sopimuksia ja viljelyhalukkuutta kysellään joka puolelta.

Nyt on pelin henki se, että katsotaan kuinka paljon saadaan sopimksia avohintaan, varsinkin mallasohrasta. Vasta sitten jos on pakko, ostajat alkavat julkistamaan kiinteitä hintoja.

Älkää menkö tähän lankaan. Ei yhtään avohintaista sopimusta, vain näin me pakotamme ostajat julkistamaan syksyn hinnat!
Kasvintuotanto / Mitä ensi kesänä?
: 28.11.09 - klo:17:54
Miten aiotte ratkaista ensi kesän viljelyn?

Vai vieläkö perämettät ja palkkatyöt kestää kylvää ihan kuin ennenkin hinnasta välittämättä?
Kasvintuotanto / Härkäpapubisnes
: 05.11.09 - klo:21:33
MTK esittää luonnonhoitopeltojen lisäämistä aina 50 % saakka viljataseen tasapainottamiseksi.

Anttila vastusti heti vaatien sen sijaan lisäämään valkuaiskasvien vilelyä.

Härkäpavun hinta ei tästä ainakaan lähteynyt nousemaan.

Oletteko tehneet härkäpavusta millaisia viljelysopimuksia? Oletteko saaneet kiinnitettyä hintaa mihin?

Veikkaan, että härkäpavun hinta laskee ja siemenen hinta nousee niin paljon, että kate jää rehuviljan tasolle. Sitten rummutetaan suureen ääneen esikasviarvoa aivan kuten rypsissä.

Härkäpavun ainut teollinen ostaja on agrimarketin Suomen Rehu. Agrimarket kruunaa pajatson tarjoamalla siementä vain sopimusviljelijälle, jonka on sitten sopimuksen mukaan myytävä sato agrimarketille.

minä kierrän tämän papusopan kyllä kaukaa.
Kasvintuotanto / vehnän laatu
: 09.09.09 - klo:07:56
Kehutaan että vehnästä on tulossa iso ja hyvälaatuinen sato.

Kuinka moni on saanut jo sadon talteen hyvänä?

Ainakin osassa Suomea vehnät itää parhaillaan pellolla. Onkohan tilanne miten laaja?
Kasvintuotanto / Lannoitekauppa
: 08.07.09 - klo:22:45
Oletteko pyytäneet tarjouksia lannoitteista? Pitääkö MT väite paikkansa, että viime syksyn ennakko-ostaja saa alennuksen vain ostamalla samasta kaupasta ilman kilpailua? Tästä tarvitaan nyt näyttöjä, on sen verran räikeä juttu, että ei voi mennä läpi.
Tuolla kasvinviljelytopiikissa on hämmästelty kuivuri-investointeja suhteessa pinta-aloihin.

Laitanpa tänne uuden aloituksen, saa porukat pohdittavaa.

Oma hämmästelynaiheeni on yhteiskuivureiden kannattavuus, sillä en ole nähnyt vielä yhtään joka pääsisi alle oman kuivurini investointikulujen / ha.

Eli vertailun vuoksi, kuivurikoneisto ja siilostot joiden kapasiteetti riittää ilman puintikauden myyntejä hyvälläkin satotasolla n 800 e/ha alv 0 % n 10 v sitten.

Yhteistoiminta on hieno asia, mutta eikö sillä pidä saada aikaan säästöjä eikä päinvastoin?
Kasvintuotanto / suorakylvö
: 18.04.09 - klo:23:04
Otetaanpas aihe käsittelyyn pitkästä aikaa.

Mitä kokemuksia eri suorakylvökoneista? Suorakylvöstä yleensä? Tiivistääkö takapyöräkone liikaa? Onko etukiekko tarpeen?(esim. GP)
Uusi lannoitekausi lähestyy päivä päivältä. Siis se hetki kun Yara kohtaa viime vuoden petetyt asiakkaansa. Tai siis pitäisi kohdata, mutta voipi olla hiljaista.

Olisi kiva olla kärpänen kilpailuviraston katossa, mitä siellä touhutaan vaiko ei mitään?
Sivuja: [1] 2 3