Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 20

Viestit - Rakkine

Muistattehan Edd Chinan, tuon hauskan mekaanikon Wheeler Dealers-ohjelmasta, no, ukko on kehitellyt hauskan ajettavan sohvan:

https://youtu.be/CTgLnUgzZYk

Vapaa sana / Vs: Eroa kulmuni
: 05.06.20 - klo:23:51
Ainoa oikea ratkaisu. Kun ministeriltä menee omat ja
valtion rahat sekaisin, niin se on sitten siinä.  Toisaalta
oliko mitään konsulttikoulutusta oikeasti edes olemassa?
Vai olivatko takapirut vain tehtailleet rahaa Terikille
vaalirahojen takaisinmaksuna? Kukaan ei voi sanoa mitään
jyrkkää, koska kaikilla on sama lehmä ojassa. Kaikkien
puolueiden edustajat vain ovat pahoillaan ja hyssyttelevät.
Mutta maksaako ex ministeri 50 tonnia takaisin lupauksensa
mukaan?

Se on kuulkaa tässä maassa ihan yleistä että työnantajan piikkiin ostellaan vähän kaikkea, alkaen pikkufirmoista maan hallitukseen asti. Kuka meistä on synnitön, heittäköön ensimmäisen kiven.  Maatiloillakin on yleistä että maatalouden verovähennyksiin laitetaan yksityistalouteen kuuluvia menoja.
Vapaa sana / Vs: vanhanen vai aho
: 05.06.20 - klo:23:46
Sipilä Kulmunin tilalle, olisi sitten hallituksen ylivoimaisesti osaavin ministeri, hän pyyhkisi tyttösillä pöytää.  Sipilällä on kokemusta kovista paikoista.
Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: 05.06.20 - klo:16:37
Kyllä sitä on jo 17 mm tullut ja jatkuu vaan.  Hyviltä näyttää kasvustot ja ensi viikolla lähes hellelukemia tiedossa. Tämä on huono juttu, voi tulla ennätyssadot tänä vuonna ja viljan hinnat romahtaa syksyllä.  Hyvä sää viljojen kasvun kannalta onkin huono asia siis.

Kasvintuotanto / Vs: Luomu
: 04.06.20 - klo:08:19
Luomuviljojen  markkinatilanne taitaa olla nyt huono:

https://mobile.twitter.com/VYR_fi/status/1227203178766225408?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Eembeddedtimeline%7Ctwterm%5Eprofile%3AAYlhainen&ref_url=https%3A%2F%2Fkaytannonmaamies.fi%2F

Onkohan tuossa viljojen 1900-2500 kg/ha satoarviossa huomioitu latausvuodet vai pitääkö ne vielä laskea pois keskiarvosadosta?
Latauskasvit taitavat olla jotain muuta, kuin satokasvit eli menevät omiin tilastoihinsa. Luomualan kasvukin on pääasiassa erilaisia heinäpeltoja, osalla näistä ruokitaan karjaa, joka taas ei ole luomussa.

Luomun tilastoja ei kannata katsoa, ne ovat karua luettavaa, aiheuttaa vaan pahan mielen. Ehkä pahin osa tilastoista on vähittäiskaupan myyntitilastot, kun luomusta on ollut jatkuva pulaa ja kauppaan ei tavaraa ole saatu, nyt alkaa myös kulutuskysyntä vähenemään. Ainoa mikä enää kasvaa, on pinta-ala ja sen seurauksena tukieurot. Onneksi se ei ole keneltäkään pois  ;D ;D

Puhutaan mieluummin humuksesta, mykorritsoista, pellon kasvukunnosta, hiilensidonnasta ja hyvästä kannattavuudesta  ;D

Kerros onko 300-800 ha uusilla koneilla kannattavaa peltojen vuokran ollessa 600-700 €/ha ?

Kerros vielä kuinka kauan menee 15.000€ maksetuista pelloista lainan takaisin maksuun tehossa ?

Onko kannattavaa rahdata lannoitteet , siemenet 100 km päähän ja syjsyllä rahdata ne sieltä 100 km päähän kuivaamolle ?

Se, onko joku kannattavaa vai ei, pitäisi laskelmilla todistaa, liian paljon on sitä että lonkalta heitellään näitä " ei kannata" tai "kannattaa" juttuja.
Helsingin mielenosoityksessa jotain 3000 ihmistä,siinä se varsinainen kaikkien viruslinkojen äiti. Toivottavasti nuo kaikki osallistujat saa koronan ja uusimaa uudelleen kiinni.
Vapaa sana / Vs: Onko aihetta hakata?
: 03.06.20 - klo:20:28
Suomessakin julkkikset hokee black lives matter-hokemia, ja laittaa mustia ruutuja näkyviin,  niin kuin nyt ketään kiinnostaisi suomijulkkujen mielipiteet. Suomijulkkikset, maailman turhimmat julkkikset.
Vapaa sana / Vs: Musta päivä.
: 03.06.20 - klo:17:31
Mää laitan mieluummin tälläsen, tulkitkaa miten lystäätte:

Odottelemme sorkkiksen lausuntoa asiasta.
No voisihan tähän ketjuun laittaa hyviä korjausvinkkejä ja testausvinkkejä oomeista, käämeistä tai meemeistä.

Hessuko niitä laittais, tuo kaikkien alojen erikoisasiantuntija koronasta kolvaamiseen. :o
Kyä te jaksatte vääntää, ilman että itse aiheessa tapahtuisi yhtään edistystä, melkein yhtä tympeä ketju kuin keskustelu jostain vanhasta tumesta, siinäkin jumitettiin monta sivua jossain kiertokoeaiheessa.
Oomi kertaa käämi, pimenee koko lääni....parasta antaa nuo sähkövikojen korjaukset alan ammattilaisille, tulee halvemmaksi kuin itse yrittäminen.   Mikään ei ole niin noloa kuin se, kun joutuu ammattilaisen kutsumaan paikalle, kun ensin tee-se-itse mies  on yrittänyt korjailla paikkoja.  Ei todellakaan ole mitään hävettävää oman osaamattomuuden tunnustamisessa.
Minäkun olen sitä mieltä että veloitus alkavalta tunnilta on asiakkaalta varastamista:

https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/koneet-autot/artikkeli-1.1105867

Kiinteän taksan sijasta Pasi Laine laskuttaa asiakkaitaan kymmenen minuutin jaksoista, joista muodostuu vakiintunut tuntiveloitus. Työn hinnoittelu on taannut tasaisen kassavirran ja liiketoiminnan jatkuvuuden.

”Mallin tähän otin Saksasta ja se on toiminut hyvin omalla kohdallani. Pidän asiakkaan kannalta käsittämättömänä, että hän joutuu maksamaan kokonaisesta tunnista, vaikka työhön menisi vain osa siitä. Erityisesti vierastan tapaa laskuttaa täysi hinta alkavalta tunnilta”, hän toteaa.

Sähölaitteiden korjausten erikoismies:

https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/koneet-autot/artikkeli-1.1105867

Yrittäjät ja urakoitsijat, huomatkaa erityisesti tuo kohta jutussa:

Kiinteän taksan sijasta Pasi Laine laskuttaa asiakkaitaan kymmenen minuutin jaksoista, joista muodostuu vakiintunut tuntiveloitus. Työn hinnoittelu on taannut tasaisen kassavirran ja liiketoiminnan jatkuvuuden.

”Mallin tähän otin Saksasta ja se on toiminut hyvin omalla kohdallani. Pidän asiakkaan kannalta käsittämättömänä, että hän joutuu maksamaan kokonaisesta tunnista, vaikka työhön menisi vain osa siitä. Erityisesti vierastan tapaa laskuttaa täysi hinta alkavalta tunnilta”, hän toteaa.
Sadetta jos ei saada riittävästi seuraavaan 2 viikkoon, voi ne kuustonnaritkin unohtaa, jopa syysviljoilta.
Sivuja: [1] 2 3 ... 20