Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 24

Viestit - Rakkine

Vapaa sana / Vs: Sato näkymät.
: 12.07.20 - klo:12:34
Ei ole ja101 turhaan huudellut jos tällaisia juttuja kaakossa: https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/kouvolalainen-tuomo-etsii-maatilaa-poikkeuksellisin-keinoin-tarjoaa-tonnin-vihjepalkkiota-facebookissa-julkaistu-ilmoitus-sai-paikallaan-junnanneen-hankkeen-uusille-kierroksille/7861406

Painetta riittää. Ja rahhaa. Muttei maata... kuin sitten "tundralla". ;D

Niin käsitääkseni kyseinen henkilö ei etsi peltoa viljelyyn vaan vanhaa maataloa jossa tontti olisi hieman isompi kuin puoli hehtaaria...

Aika vähän kymijoen länsipuolella on tiloja(taloja) tyhjillään kyllä niihin asukkaat on yleensä löytynyt ja pellot ovat löytäneet ostajansa. Sitten kun mennään enemmän itään niin peltokuviotkin pienenee ja tyhjiä talojakin näkyy enemmän.

Aena vaen kovenee nuot vaatimukset.Tuntralta tuvet helevettiin .Naapurin pellot minulle.Mitäs viellä.Oon aena ite pyrkinny siihen kun oon ostannu maata notta ostan sieltä missä voen ite vilijellä ee sitte tartte muiten maeta himota.Peltova se on oltava mielellään vaekka vähän enemmänki ja liki etusella paekalla. Niilä viellä aenaki on mahollisuutta. :D
No sama ajatus itsellä. Eli peltoja sieltä missä niitä voi itse oikeasti viljellä. Toki nykystä tukisysteemiä kun kattoo niin pellot nyt voi ostaa melkein mistä vain jos hinta kohdallaan. Pitelee siellä sitten heinää ja niittelee sillon tällön pois. Keräilee tuet tilille ja unohtaa kokonaan sen, että pitäisi jotain tuottaa.

En ole mitään uusjakoa tekemässä, mut se olis aika viisastemppu pidemmässä juoksussa. Suomessa ei tarvita lähes 50000 maatilaa, huoltovarmuus säilyy pienemmälläkin tilamäärällä. Siihen suuntaan ollaan toki menossa ja ehkä vuonna 2050 ollaan siinä tilanteessa, että tiloja on vain puolet. Mielestäni kuitenkin nyt hommaa jarrutetaan politiikalla. Annetaan avokätisesti erilaisia tukia jolla ei ole tarkoituskaan tuottaa mitään. Tilusrakenne pirstoutuu entisestään kun jatkavat tilat yrittävät kasvattaa pinta-alaa jotta eläminen olisi mahdollista jne.

Olen kans ihmetellyt tätä, kun on pikkutiloja, joilla on koko peltoala heinällä, eivätkä edes vuokraa pois kellekkään, niin täytyy olla todella hyvät tuet näillä hömppäheinillä,siinä se rakennekehityksen este.
Edelleenkin, kun Jäyhä ei tiedä mihin se ylimääräinen fosfori joutuu, niin hän OLETTAA että se joutuu vesistöihin, kun ei muuta keksi. No samanlaisia arvaajia on koko viherpiipertäjäporukka kokonaisuudessaan.
Metsätalous / Vs: vaijettu uutinen
: 12.07.20 - klo:12:16
Jos hiilen sidonta muodostuu metsien tärkeimmäksi tehtäväksi, niin tehokkain keino on kasvattaa puuta niin voimallisesti kuin suinkin mahdollista, ja säilöä korjatut puut vesistöihin tai soihin. Siellä hiili ja biomassa säilyy ilman hävikkiä, ja uutta hiiltä sitoutuu koko ajan metsissä.

Järvet täynnä puuta, siitä ei mökkiläiset varmaankaan tykkäis. Ikävästi kolahtaa hienot veneet ja vesiskootterit tukkeihin.
Jäyhä laittaa lähtötiedoiksi  laskelmiinsa hatusta vedettyjä keskiarvoja, mutta kun  näillä keskiarvoilla ei ole mitään tekemistä todellisuuden kanssa, ne on olemassa vain paperilla, laskennallisina. Suurin osa tiloista on ympäristöjorvausjärjestelmässä,   jossa on ihan lohkokohtaisesti määritelty, kuinka paljon fosforia ja typpeä saa kullekkin lohkolle kylvää. Pienille sadoille vähän, suurille paljon, kasvin tarpeiden mukaan   Tämä sinänsä jo estää liiallisen fosforilannoituksen.  Joten ei mitään hätää, kaikki on kunnossa.
On helvetinmoista yksinkertaistamista väittää, että kaikki se lannoitefosfori, mitä kasvit ei käytä hyväksi, joutuisi suoraan vesistöön, voidaanko sitä mitenkään todistaa, vai onko se pelkkä olettamus, väitän että se on pelkkä olettamus.  Entä ns. taustavalunta, eli se fosfori, mitä valuu vesistöön  viljelemättömiltä alueilta, miksi sitä ei oteta laskelmissa huomioon?  Sitäpaitsi, jos oletetaan että kasvien käyttämättä jättämä lannoitefosfori valuu vesistöihin, ja  sillä perusteella aletaan fosforin käyttöä rajoittamaan, on se epäoikeudenmukaista niitä kohtaan, jotka ottaa esim. viljoista yli 5-6 tonnin /ha satoja, heillä fosforitase on negatiivinen.  Onneksi on olemassa satotasokorjaus, jonka perusteella isoja satoja  ottavat voivat lannoittaa isommilla fosforimäärillä. Niin kuin esim. minä. ;D ;D
Vapaa sana / Vs: Sato näkymät.
: 11.07.20 - klo:17:33
Juuri raivatuilla ja kylvetyillä alueilla on  sarkaojia ensimmäisenä ja ehkä toisena vuotena ne salaojitetaan ojat poistuu siinä yhteydessä. Jos   kuvio on  kuiteski 50 + ha ei ojat haittaa  parina vuotena  luulisi niin.

Mitä järkee on raivata koska peltoa on nyt liikaa ?

Miten niin liikaa, kenellä?  Tuo lauseesi on yhtä järkevä kuin jos sanoisi: Mitä järkeä yrittää tienata rahaa, kun jotkut jossakin tienaavat miljoonia.

Onko maailmassa rahaa liikaa?
Kasvintuotanto / Onko mennyt ohi?
: 11.07.20 - klo:00:29
Tää kamala uutinen, kun ei keskustella:


https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maatalous/artikkeli-1.1139010

Nyt ei oo enää tavalliset viljakasvitkaan turvassa ötököiltä, rypsithän on ilmeisesti jo kaikilta syöty, mutta että nyt popsitaan jo viljojakin, pelottavaa....
Kaksi sankaria jo ilmoittautui...  ;D Mikä helvetti siinä on, että jengi haluaa ihan väkisin takaisin keskiajalle? Jos joku apilas haluaa asua korvessa ja olla ottamatta rokotetta, niin mikäs siinä. Mut kun nää valopäät ei tajua vaarantavansa samalla kanssaeläjiä omalla tyhmyydellään.  :o

Aihetta sivuten:  Brasilian  koronaa vähätellyt persupresidentti on saanut tartunnan. Karma is a bitch, sanotaan ulkomailla.  ;D :P 8)

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006564612.html

Takaisin keskiajalle ilman rokotuksia joo. Mutt tuohon Brasilian presidenttiin niin saapa nähdä kuinka käy. Ainakin napsii Trumpin suosittelemaa lääkettä. Mutta tuurista kiinni. Niinhän se brittien Boriskin oli sitä mieltä, että tavallinen flunssahan tämä. Kunnes sairastui itse ja joutui teholle ja nippa nappa henki säilyi. Eikä varmasti ollut hoidon puutteesta tai laadusta kiinni. Seuraamme tilannetta mielenkiinnolla. Miten käy.

Oliko muuten Trumpin vaalitilaisuus viruslinko? Hiukan siltä alkaa vaikuttaa? Seuraamme sitäkin.

Ai vaalitilaisuus on viruslinko,mutta ei mielenosoitukset ja mellakointi  näiden BLM -terroristien toimesta?
No johan on konemyyjät lobanneet hankaluuksia
kone kauppaan. Oikein kunnon kauas haiseva
varpusparvi päässyt perceestä, tai sitten aprillipäivän
paikkaa on muutettu. Käytetyn koneen tuonti ulkomailta
saattaa heidän mielestään johtaa ruokapulaan. Eipä ole
konekauppiaan nöyryytyksiä, eikä ylimielisyyttä tarvinnut
kuunnella aikoihin. Ei tarvitse tästä eteenpäinkään.

Mistähän sä nyt höpötät? Voisit vaivautua laittamaan edes linkin tai muun lähteen höpinöillesi. Ihan ihme juttua..
Vai tarkoitatko tätä uutista:

https://www.farmit.net/kasvinviljely-metsa/2020/07/09/kaytettyjen-maa-ja-metsatalouskoneiden-tuonnissa-kasvinterveysriskeja
Se näyttää tuo tieteeseen vetoaminen olevan aika valikoivaa, varsinkin vihreillä. Maataloudesta kun on kyse, sitten ei enää uskotakaan tieteeseen.  Ei uskota, vaikka kuinka paljon tahansa on näyttöä, että OIKEIN käytettynä glyfosaatti ei ole vaarallista ihmisille eikä ympäristölle. Samaten ei uskota että geenimuuntelu OIKEIN käytettynä on hyödyllistä maanviljelyksessä. Samaten ei uskota, kun ihan tutkimuksin on todettu että torjunta-aine jäämät on hyvin pieniä suomalaisessa maaperässä ja vesistöissä.   Väitetään että tutkimukset ei ole puolueettomia, että muka firmat on teettäneet tutkimukset omia etuja edistääkseen, mutta eikö tuo sama  väite silloin koskisi myös lääketiedettä ja lääketeollisuutta?

Eli taas jälleen kerran vihreiden kaksoisstandardit jylläävät, tiede hyvä muualla, tiede paha maataloudessa.
Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: 08.07.20 - klo:11:48
Mitä mieltä olette, kun tän päivän Maaseudun Tulevaisuuden etusivulla kuvatekstissä sanotaan että ” ei tästä katovuotta tule  ”.  Sisäsivuilla puhutaan keskinkertaisesta sadosta tälle vuodelle. Olen kyllä eri mieltä , tästä on tulossa katovuosi ainakin meillä päin länsi-suomessa, viljat on jäämässä lyhyiksi ja tähkän tai röyhyllä jyväluvultaan heikoksi, ei tästä enää millään saada normivuoden satoa, kertokaahan muutkin odotatteko edes keskinkertaista satoa kuten Maastullin tänään toitottaa.

Suomi on iso maa ja sademäärät vaihtelee hyvin paljon alueellisesti. Koskeeko tuo vähäsateisuus kuinka isoa osaa läntistä Suomea, siihen en osaa sanoa mitään, mutta ilmeisesti nyt itä-Suomessa sitä vettä on tullut riittävästi, ainakin täällä kaakossa.  Vuosi 2017 oli isossa osassa Suomea todella runsassateinen loppukesällä ja syksyllä, muistini mukaan läntisessä Suomessa silloin sateiden osalta kaikki osui nappiin, eli sopivasti keväällä ja kesällä, mutta puintien aikana ei liikaa satanut, kuten muualla Suomessa satoi.
Se on luonnon vastaista että kaikkia tarttuvia tauteja vastaan kehitetään rokotteita, jossain vaiheessa tulee luonnolta vastaisku, et rokotteet ei tehoakaan. Luonnossakin taudit estää eläinpopulaation liiallisen kasvun, jotta ravintoa riittäisi kaikille.  Ihminenkin on eläin, nyt kun taudit ei juurikaan enää rajoita ihmispopulaation määrää,on se kasvanut liian suureksi, seurauksena on nälänhätää ja ilmastonmuutosta. Ilmastonmuutos on todellakin seuraus sekä ihmisten liiallisesta määrästä että myös liiallisesta kulutuksesta.

Tuolla perusteella mm kaikki antibiottit ja muutkin lääkkeet, jotka turhaan estävät ihmisä kuolemasta pitäisi kieltää. Samoin yleensä lääketiede.

Niin ja itse asiassa myös maatalous. Ihminen oli alkuaan kasveja, hyönteisiä ja toukkia syövä keräilijä. Maatalouden kehitys ja viimeisenä ns vihreä vallankumous itse asiassa olivat ne tekijät, jotka mahdollistivat väkiluvun kasvun. PItäisi kieltää?

https://fi.wikipedia.org/wiki/Vihre%C3%A4_vallankumous

"Vihreä vallankumous tarkoittaa maanviljelyssä noin vuosina 1960–1985 tapahtunutta teknistä edistystä ja sitä seurannutta viljelyalan tuottavuuden kasvua. Kehittyneissä maissa viljojen sadot kaksinkertaistuivat ja maailmanlaajuisesti kolminkertaistuivat. Arviolta miljardi ihmishenkeä pelastui. Vihreä vallankumous muunsi maanviljelyn luomuviljelystä runsaasti ulkoisia panostuksia vaativaksi tehomaanviljelyksi tai teolliseksi maanviljelyksi. "

Maapallon resurssit ei lisäänny sitä mukaa kun väestömäärä lisääntyy, tämä tarkoittaa sitä että jossain kohtaa tulee raja, että resurssit loppuu, kaikille ei riitä kaikkea, sen seurauksena talouskasvu loppuu ihan automaattisesti ja ruokakin loppuu. Täten joko kulutusta on vähennettävä tai väestömäärän kasvulle laitettava stoppi. Asioita on turha moralisoida, tässä ei ole väärää eikä oikeata.
Jos mietitään asioita vähän laajemmin, niin jos aikanaan kun isorokkoa hävitettiin olisi ollut enemmän tässä esitetyn kaltaisia mielipiteitä, niin meillä olisi todennäköisesti isorokko riesanamme tänäkin päivänä. Kuolleisuus oliko luokkaa 30%?

Ja toinen on tuberkuloosi. Se on länsimaista saatu lähes kokonaan hävitettyä rokotuksilla. Mutta siinä juuri huomataan, mikä vaikutus on sillä, että kehittymättömissä maissa ei rokoteta ja nykyisin ei myöskään kehittyneissä maissa rokoteta, koska "eihän tuberkuloosia enää ole" ja tämän seurauksena uhkaa käydä niin, että rokotuskattavuus pienenee ja tuberkuloosi tulee takaisin riesaksemme.

Jos lähdetään laskemaan, montako kuolemaa ja vakavaa sairastumista joko itse sairastumista tai jälkitautia vuosittain estetään, niin rokotus on yksi halvimmista ja kustannustehokkaimmista terveydenhoidon keinoista.

Se on luonnon vastaista että kaikkia tarttuvia tauteja vastaan kehitetään rokotteita, jossain vaiheessa tulee luonnolta vastaisku, et rokotteet ei tehoakaan. Luonnossakin taudit estää eläinpopulaation liiallisen kasvun, jotta ravintoa riittäisi kaikille.  Ihminenkin on eläin, nyt kun taudit ei juurikaan enää rajoita ihmispopulaation määrää,on se kasvanut liian suureksi, seurauksena on nälänhätää ja ilmastonmuutosta. Ilmastonmuutos on todellakin seuraus sekä ihmisten liiallisesta määrästä että myös liiallisesta kulutuksesta.
Täytyy vaan seurailla, mitä se rokote muille aiheuttaa, sit vasta itse päättää että ottaako vai ei.  uskon kuitenkin että jos pahoja sivuvaikutuksia onkin, niin valtamedia niistä vaikenee, ettei syntyisi paniikkia ja rokotevastaisuutta.

Tuo jäyhis nyt on semmonen punavihreä konformisti ja hutisalon palvoja.
Niin, hiukan älyähän tuo haku vaatii jota ei tavan sontaluukusta tirkistelijällä taaskaan näkynyt löytyvän.
Eli valitsee sen pesurityypin niin kyllä sieltä pitkä lista huoltoliikkeitä löytyy.Jopa Seinäojallakin näkyy olevan.Kipin kapin lypsyukkeli sinne ruuttas kanssa. 34 huoltoliikettä löytyy ympäri maan.
Kerroppa Rakkinen mistä päin pitäs löytyä niin haen sen liikkeen.

Löysin, Kaakkois-Suomessa lähimmät huoltoliikkeet on Lahdessa ja Lappeenrannassa. Mut  varaosia saa tilattua verkkokaupasta, yritän korjata itse.
Sivuja: [1] 2 3 ... 24