Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 32

Viestit - Rakkine

Kasvintuotanto / Vs: Puinnit 20
: tänään kello 08:29
SKN:n kanssa sama tilanne vettä vasta heinäkuussa ja sadot 1000-2000 kg/ha, härkäpavun korjasin kesantosilppurilla
Tää se on jännä homma. Mainostettuna kuivana vuonna 2018 ekat ja ainoat sateet juhannusviikolla. En muista millejä mut olisko ollu joku 10mm. Satoa tuli ohrasta 4500kg/ha ja vehnästä 4000kg/ha. Nämä tavanomaisia. SV1 kaurasta 3000 kg/ha.

Tämän vuoden sadot olikin jo ylhäällä. On se kumma kun tykkään kuivasta vuodesta...
Täytyy olla hikeviä maita, että kestää kuivuuden. Kuivuuttakin on niin monenlaista, lisäksi on nämä helteet, jotka tuperruttavat kasveja. Tämän vuoden kesäkuu on ennätys urallani. Helteisiä ja liian kuivia jaksoja on yleisesti toukojen päälle ja kesäkuun alussa, mutta tämä ylitti kasvien sietokynnyksen pahasti.
Ei ole hikeäviä maita. Vehnät oli kaikki suorakylvetty. Osa ohrista kevytmuokattu syksyllä ja osa kynnetty. Kauroista sama homma osa kynnetty osa kevytmuokattu. En nyt ole ihan varma, mutta näin muistaakseni. Se pelto ainakin meillä kestää yllättävän paljon kun ei sitä turhaan keväällä ronkita montaa kertaa.

Se on totta et tänä vuonna kesäkuun lopun helteet olivat kovemmat kuin 2018 vuonna, mut väitän et meillä oli vielä kesäkuun lopulla ihan hyvät kasvustot helteistä huolimatta. Heinäkuun sateet sen sadon vei.

Ihan uteliaisuudesta kysyn, et mitenkä tuo suorakylvö toimii luomussa? Kun ei rikkoja voi kemikaaleilla torjua. Onko siemenpankki saatu aiempina vuosina köyhäksi?
Kasvintuotanto / Vs: Syyskylvöt 2020
: 23.09.20 - klo:19:44
Tosi lämmintä ja poutaista tiedossa ainakin viikko tästä eteenpäin. Se pelastaa paljon sekä puinneissa että myös syysvehnien kylvöissä. Nyt maat ehtii vielä kuivua hyvään kylvökuntoon, ja itämiselle tarpeellisia sateita tulee varmasti lokakuussa.
Vapaa sana / Vs: kokoomus tukee rasismia
: 21.09.20 - klo:10:53
Kyllä eläimen omistaja saa antaa sille ihan minkä nimen itse haluaa, ei se ole rikollista nimetä sitä vaikka jonkun poliitikon nimellä. Voihan vihreä antaa nimeksi koiralleen vaikka  Aadolf, Donald tai Jussi.
Vapaa sana / Vs: Turve / Hamppu
: 20.09.20 - klo:20:46
En usko tuollaisen "vaihtokaupan" toteutumiseen. Maalaisia ei päästetä hyötymään hampusta, jos sen viljely ja käyttö sallittaisiin. Bisnesmiehet ottaisi homman haltuun,  entisille turvenuijille sitä bisnestä ei annettaisi.  Pienimuotoiseksi harrastukseksi se kyllä monilla yleistyisi.

Niin syvää ja leppymätöntä on vihreiden maalais- ja maaseutuviha.
Etelän miehet ja naiset ne lapissa riehuu kännissä lomillaan, siittä johtuu lapin korkeat luvut.
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit 20
: 17.09.20 - klo:22:49
Vihreistä on haittaa niin pellolla kuin politiikassa.
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit 20
: 17.09.20 - klo:10:52
Milloinkahan viimeksi on ollut normaali kasvukausi?
 Epänormaali kasvukausi alkaa olla uusi normaali.
Omat puintini päätin muutama päivä sitten viimeiseksi lohkolla, jonka kylvin ihan ensimmäiseksi, eli vappuaattona kylvetty Sibelius-kevätvehnä jonka runsas jälkiversonta viivytti sen puimista.
Nykyään omamyyjät ei tarjoa edes pullakahveja.  Tiukaksi on mennyt.
Käsittääkseni Kokoomus  on oppositiossa, tiedänkö väärin.
Taas kerran kepu koettaa syytä vierittää toisaalle.

Jos sekoomus olisi hallituksessa, niin innokkaasti vihreiden kanssa olisi lopettamassa turvetuotantoa.
Tervetuloa Persuihin Hoskonen.
Jos ollaan huolissaan itämerestä ja ilmastosta, niin ekana pitäis tosiaan pistää rajat kiinni, ettei tänne tule lisää porukkaa saastuttamaan itämerta ja ilmastoa. Suomessa sen hiekkaneegerin ja viidakkoneegerin hiilijalanjälki on paljon suurempi kuin lähtömaassaan, ja ruokkiakin ne pitää. Tämän vihervasemmiston ajattelu on sisäisesti tosi ristiriitaista, hyvinvointiyhteiskuntaa kaikille pitää olla, mut toisella kädellä estetään verovarojen kerääminen valtiolle, esim. turpeeen käytön lopettamisvaatimuksilla, turkistarhauksen lopettamisvaatimuksilla ylipäätänsä tällä EI EI politiikalla, mutta KYLLÄ KYLLÄ kaikenlaiselle rahantuhlaamiselle.
Mutta kaivopuiston pahoinpitelytapon neegeritekijöitä ei ole vieläkään kehdattu pidättää....sehän olisi razizmia.
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit 20
: 13.09.20 - klo:16:56
Kyllä😠 sai maksaa omat viljat kun kuivuutin vieraalla. Vielä kun ois vieras puinukki niin voi hyvä luoja🤪 Paljonkohan säästäis € jos ostais sen rehuviljan mitä tarvii vuoteen🤪

Ei sitä pidä ainakaan naapurin viljanviljelijältä ostaa, se hyötyy siitä ja sehän ei ole hyvä asia lainkaan.
Sivuja: [1] 2 3 ... 32