Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 138

Viestit - Magia

Vapaa sana / Vs: Kauanko luulette
: tänään kello 12:58
Emppu jaksaa..

Se on varma kuin auringon nousu kun alottaa valituksen joka aamu.

Eemeliltä kai on joku tissinkoittaja tundralta vienyt vaimon tai morsiamen jossain välissä. Ei muuten voi olla noin katkera.
Eipä tarvii ihmetellä eihän munatonta miestä kukaan eukko huoli...ei ainakaan elävä ja järjissään oleva.
Se että maidon tilityshinta on euroopan kärkeä ei automaattisesti tarkoita että hinta on tarpeeksi korkea kattamaan kulut, puhumattakaan että saisi työstä arvoisensa palkan...
Nii mähän tossa yllä kirjoitin et sen jälkee kyse o yrittäjästä itsestään, mutta lähtökohdat on annettu hyvät. Se tästä nyt vielä puuttuisi et joka helvetin lypsäjä takois ihan jäätävää tulosta. Sellasta se vaan on et jollekkin vaikka annettais kuinka helvetisti rahaa niin se saa ne hukattua ja homma karkaa hanskasta.

Se että maidon tilityshinta on euroopan kärkeä ei automaattisesti tarkoita että hinta on tarpeeksi korkea kattamaan kulut, puhumattakaan että saisi työstä arvoisensa palkan...
Ei todellakaan .
Kertoo kyllä sianlihan kannattavuudesta et varaa lopettaa . Rahaa tullut riittävästi
Oot sä kyl ihme jankkaaja. Kysy niiltä possukavereiltas kun et kerran mua usko. Kävikö mielessä et  millasia ne tilat on jotka on lopettanut sikojen pidon. Ja mitä tekevät nykyään? Jos se sikala on maksettu niinku monesti on niin miksei lopettais jos siltä näyttää ettei homma kannata. Eiköhän maitotilat tee ihan samaa? Ajallisesti homma vaan menee niin et sikaloiden rakentamisen kulta aika oli 15 vuotta ja yli sitten. Sen jälkeen onkin ollut hiljasempaa. Jos kerran niin kannattavaa niin miksei oo rakennettu? Navetoita nyt on tehty senn jälkeen ja paljon että ehkä siellä on sitä velkaa sitten jäljellä? Luulisi ton nyt ymmärtävän..

Naapurilla on vapaaporsituksen takia rakenteilla 3700m3 laajennus sikalaan, ja samalla pistää 10 000m3 lisää lietetilavuutta. Toki kuuluu vähemmistöön ja tuottaa aika ison siivun suomen porsaista.
Oliko se tällä se snella jokunen aika sitten?
Eiköhän se sika ja vilja ole ollut Suomessa erityisasemassa,koska taitaa olla ainoat alat joilla omavaraisuus on sata tai yli eli ylituotannon puolella.Tai sitten on vain poikkeusellisen tyhmiä jusseja näillä aloilla.Agron kirjoitusten perusteella sanoisin viimeistä syyksi.Valiolaisille tämä viimeisin kiintiö merkitsee sitä ,että meijeri ja kauppa sanelee hinnan maidolle osuuskunnassakin eli tuottajat maksaa siitä,että saa olla renkinä.Tuotantokustannukset nousee kumminkin,missä menee raja,saa tuotta ilmaista maitoa kuluttajille.Se on ainakin varma ettei tämä yhdenkään maitotilan kannattavuutta paranna.
Mun täytyy varmaan unohtaa kylvöt sitten kokonaan. Siemenet idättämättä, lajittelematta, kalusto rempallaan jne...
Täällä on vielä hiihtokell...
Kun eivät enää paskan kanssa pärjää.
Aprillipäivänä hyvä suunnitella, mutta onhan tuossa ajatusta.
Eikös marketeissakin aikanaan seteleilä liikuteltu kassoilta pois tuollaisen putken avustuksella.

Nythän sitä voitaisiin käyttää siirtämään Loimaalaisten rahoja takaisin c-alueelta.
Jyväjemmareiden järjenjuoksu näkyy olevan yhtä nopeaa kuin pankolla makoilu.
Vapaa sana / Vs: tos-maksut
: 31.03.20 - klo:11:01
Tietääkö Eemeli joutuuko Kaikki tissinkoittajat maksamaan Faballe oman sonnin tekemistä tempuista ?
Kaikkihan se täydessä viisaudessaan maksaa sitten kaikki nuo tarkastusmaksut.rekisteröimismaksut,ym.mitä meikäläisellekkin on siunaantunut.Tulee muuten pikkuisen isompi summa kuin jostain  tos-maksusta.
elämme mielenkintoisia aikoja. Euriborit nousee. Saa nähdä milloion pankit vetää tosiaan käsijarrusta.
Jarrukahvan otti nyt Valio käteensä, kun muilta puuttui rohkeutta. Se oli vasta neljäs jarrutusketjussa. Tässä järjestyksessä sen olisi pitänyt mennä: 1. Valtion investointipolitiikka, 2. tuottajat., 3. pankit, 4. maidon ostajat. Tähän asti kaikki ovat painaneet vain kaasua kuluttajien ja kaupan halvan hinnan toivossa. Hinnan lasku vain lisää tuotantoa ja se sit.en edelleen laskee hintoja, kunnes tulee äkkipysähdys.
Eihän Suomen toimissa ennenkään ole ollut järkeä ja nykyisin vielä vähemmän.Ennen ja  varsinkin nykyisin kaikkien töppäilylle maksajat on valmiina ja maajussi ottaa nöyräästi kaikki maksut vastaan.
Vapaa sana / Vs: Muu Suomi
: 29.03.20 - klo:20:09
Koski Tl ei päässyt mukaan, valitettavasti. Joutui jäämään Pohjois-Suomeen. ;D


Eetulle sopiva kartta.
En juurikaan mitään ymmärrä maidontuotannosta, mutta ihmettelen tuota kiintiö-juttua. Hinnallahan tuo tuotanto olis alentunut kaikkein tasapuolisimmin. Vai olisiko käynyt Valion kannalta huonosti eli isoimmat ja velkaisimmat tilat olisi kyykähtäneet tai vaihtaneet leiriä. Oksa ja kumppanit satavuotiaineen kivinavetoineen ja pikkukarjoineen olis jääneet jäljelle. Enkä tällä siis väheksy oksaa tai muitakaan pieniä tiloja

Kuljetuksen kannalta joku pieni tila saattaa olla hyvinkin hyvä meijerin kannalta. Sopivalla reitillä rekan kyytiin mahtuu vielä pienemmän tilan maidot, muttei isomman ja toisaalta isolta ei tule nuppia tai rekallista kerralla, joten ajelisi kuitenkin vajaalla. Sitten on iso tila tehokkuudessa meijerille hyvä, kun viedään yksi tai kaksi puolikasta tyhjänä ja tuodaan saman verran täysiä paluuna. Jos vielä paluuna tuotaisiin jotain vasikoiden juomaa tilalle päin.lli teillä kuin teurastamoilla.
Meijereillä taitaa olla nykyään pahempi ralli teillä kuin teurastamoilla.Eri meijerit kiertää samoja teitä ja ainakin kolmen sortin maitoa kerätään.Lisäksi Arla ajaa kaiken maidon pohjoisesta etelään.
Onko joku kieltänyt suomalaisia ottamasta yhteyttä kausityövoimaa normaalisti käyttäviin tuottajiin ? Kokeile onneasi, saatat päästä pellolle.
Eetuhan on aina pihalla ja pellolla,ainakin kirjoituksissaan.
Vapaa sana / Vs: Seisokki uhkaa?
: 28.03.20 - klo:13:54
No,eipä tuota pelata jääkiekkoakaan tänä keväänä...havis amandakin kiittää.
Kuinka moni iso tuottaja mahtaa siirtyä kilpailijan leipiin...? Vai ottako esim. arla tällä hetkellä uusia tuottajia
maidon purkittajilla sama liika maito ongelma, kun kulutus tippuu. Arla ei ole tainnut enää muutamaan vuoteen ottaa uusia tuottajia.

Kuulin huhua että investointituki uusiin navetoihin olisi tippumassa reilusti ensi rahoituskaudella. Tuskin uusia alle 100 lehmän navetoita tulevaisuudessa enää rakennetaan. Yhdysvalloissa rakennetaan jo vuosittain tollaisia 9500 lehmän navetoita https://youtu.be/c41Aahto7VY?t=166
Amerikassa taitaa harvemmin olla puhtaita jersey-karjoja,enemmän tanskalaisten juttu.Ehkäpä pitoisuuksista maksaminen näkyy tuollakin.
" Matematiikka on kaunista ja hyvää, mutta luonto vetää meitä nenästä."

- Albert Einstein
Tässä Suomen "kukkiville"virkamiehille huoneentaulu.
Vapaa sana / Vs: Muu Suomi
: 27.03.20 - klo:15:13
Nyt kun Uusimaa on joutunut karanteeniin, niin maamme on jaettu kahteen osaan. Tästä seuraa eräs järkyttävä tilanne joillekin, jotka eivät asu Uudellamaalla:

-Eemeli huomaa asuvansa Muu Suomessa.

-Veeti tajuaa olevansa Muu Suomessa.

-Sepekään ei pysty pakenemaan faktaa, että hänestä tuli äkisti Muu-suomalainen.

https://www.youtube.com/watch?v=vWEt5dMYrtc


Juu,ihan tundralla vielä.
hieman tarkennusta;  jos meijeri näkyy niin rahtikulu ei kait niiiiin hirmuinen?      joten;  miksi etelässä ei meijerin kupeella ole suurnavettoja?
Ota huomioon,Eetu kahteloo maailmoo pottukuopan luukusta.
Sivuja: [1] 2 3 ... 138