Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 202

Viestit - Magia

Vapaa sana / Vs: Taas se tuli
: tänään kello 06:14
Iltalehdessä viimeisimmät niksit. Helteiden sattuessa lehmiä pitää viilentää vedellä ja märillä pyyhkeillä.
https://www.iltalehti.fi/mieli/a/8d827fd1-7df2-43c4-b6b2-825034eb094f
Paljonko lemmikkilehmän sorkkahoito saa enimmillään maksaa ?
Harvemmin ulkoelukoilla on tarvetta sorkkahoitoon.
Eilen tuli apulannat... vieläköhän kerkejäesi eka satoa kasvattamaan
Uataha ku lasku tippuu,niin kakkoselle mennöö tai ei sillekkään...
Vissiin alakaa heinäpouvat,satteet kuivaa ja mooseskin saa pittää turpasa kii.Saapaha tehä rehut iliman liejusulukeisia.
Kasvintuotanto / Vs: Apulannan hinta
: 22.06.22 - klo:06:41
Tämä on kyllä huomattu vaikka olenkin melko poikanen vielä. -80 luvulla juotettiin eläimet laidunpumpulla valtaojasta tai niskakaivoista. Toki eläimiä oli laitumilla paljon vähemmän kuin nyt. Nyt vaan ei ole vettä enään niissä paikoissa ollenkaan kesäisin. Vaikka lunta voi olla talvella paljon, häviää kevään tuulissa haihtuen.
Täällä taas katkaistut isot vesisuonet pilpittää vettä teitten yli,että ei ihan joka paikassa kuivuudesta kärsitä.Tärä ei ollut ennen,mutta nykyään on ,koska tuota vettä tulee nykyään niin paljon kerralla.
Tuas tännään tehhään rehuwa kerta luppoo poutoo :o
Niin lupas. Kaatamaan kerkesin ja nyt sade sade ropisee. pili pili pom.
Vähän satoi eilenkin.To luppoo tänne myös,mutta jos sitten ainakin vähenis.Pellot on kantavassa kunnossa nyt.

No just :o  Täällä aurinko on paistanu koko päivän. Toivottavasti paistaa koko viikon vielä
Väittäisin delvon olevan niin herkkä,että reagoi muuhunkin kuin ab:hen esim.maidon happamuuteen,pH:n.
Yhtään tähkää en ole vielä nurmissa nähnyt. Toki ehtii tulemaan täysin tähäälle ennen korjuuta. Talvella tuli kyllä ajateltua että lannoitan kunnolla vaan eka sadon. Näillä näkymin teenkin kait vain eka sadon  ::) Jos nyt joskus kelit tulis. Onneksi nytkin vajaa 10 lämmintä, jotta ei se nurmikaan nyt kerralla vanhene.
Pitää tähän lisätä,alkaa tuo pö olla taas siinä hinnoissa ettei yhtään tee mieli turhaan pelloilla ajella.Eikä   ilmaiseksi aja ykskään urakkamieskään kyllä.Veikkaus on seuraaville rehuille yli 2euroo litra.Venäläinen öljy on loppunut.
heh,   miulla ois tallessa pari rullaa jopa siilomuovia,  kylläkii vuotelta kiveskeppi.  mut pimiässä ja mustassa kääreessään avaamattomana.      mut en taija alkaa siiloon tekemään rehua enää..
Ootko kahtonna ettei hiiret oo tehnynnä siilomuovista lintuverkkoo.
Tuntralla on heinikot menny ihan lakoon Net joita on oikein lannotettu Nurmi märkänee nyt Täälläki on nyt muutaman päevän satannu Nyt jo haetalle asti net jotka jäe oottamaan ilimojen paranemista ja heinän viellä lissää kasvamista on nyt Onkelmissa Paako on nyt vaen tehä rehua Päevä päevältä tilanne vaen pahenee jos jää oottmmaan.
Ei sitä keskenkasvusena kannata tehä erillisruokintaan.Väkkäritiloilla tuntuu olevan turhankin kiire.Toisekseen kevätrehu taitaa harvemmin märätä.Hevonnierakka on ainoa tällä hetkellä joka kukkii komiasti lähinnä laitumilla.
Jos tuo Eetu myytäs ulkomaille,niin ottaskohan sen joku maa,jos myyjä maksas siitä?
Jos Make on nyt vasta rehun tehnyt, niin muiden ei tartte vielä viikkoon edes ajatella rehun tekoa,
Talvi oli jättänyt vain timpat henkiin. Niiden korjuuaika on hiukan myöhäisempi ja tartti hiukan kasvattaa, että silppurimies löysi karheet.  ::)
Täällä taas talvi ei ole vuosiin ollut näin hyvä nurmille.Toisaalta taas loput kylvöt saattaa isänniltä jäädä tekemättä...Vettä tulee taas kuin esterin jerseestä.
ite ostin just hankkijalta 8 rullaa triotrappia  104,70 / rulla.   mitä sit???
Kuulin noista lypsyukon mainitsemista hinnoista.Vuodenvaihteessa oli jo tuon vähänpäälle satkun.
Eiköhän kohta saada ainakin jotakin pois ja täällä ainakin hyvissä ajoin,päälle 74mm on kuun sademäärä tähän mennessä eli varsin normaali.Tuulet saisivat loppua.
ite aikoinaan mietin tuota ku ajot lähihommaa..  mut tuossa kait pikkasen onkelmaa silpun pituutella ja täytöllä.   vaunu oli paaaljon parempi.    nooo, jäi molemmat hankkimatta ja paali linja tuli tilalle..
Tietääkö oksa,paljonko muovirulla maksaa tällä hetkellä?
Siilomiehet tekee rehua vaikka vettä puottaa ku aisaa :o  👍 Se on oikeeta meininkiä😎  Ite tekee mieli ootella että saa paaliin sellasta tavaraa ettei ole lätäkkö lattialla kun paalin avaa :o

Seuraavan reilun viikon lämpötilat 9-16 astetta tässä vähän pohjoisempana, että ei se heinä ihan käsiin vanhene vaikka muutaman päivän kelejä odottelisikin. Toki seuraava täysin sateeton päivä näyttäisi olevan viikon päästä, elämme mielenkiintoisia aikoja.  :P
Tänne lupaa 5-10astetta,vissiin juhannus tulossa...Eloperäisillä ei ainakaan mitään kiirettä,lämpimätmaat joutuu ensin.
Sivuja: [1] 2 3 ... 202