Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 178

Viestit - Magia

Kasvintuotanto / Vs: Peltovuokra tilanne
: tänään kello 08:08
Omalla kylällä on noin 75% tiloista  ja pinta-alasta yli 45 vuotiailla joilla ei ole mitään tietoa jatkajasta( lapsettomia, sinkkuja tai jälkikasvua ei yhtään nappaa maatalous).Joten rakennemuutos jatkunee ja vuokratasot ja pellon hinnat  ovat olleet loivassa laskussa.
Täällä isot höppöheinätilat pitää huolen ettei viimeisille jatkajille ole peltoja.Tämä Suomen maatalous on rusakon ampumista puskaan ja pahasti.
Vapaa sana / Vs: Grillihiilet
: 19.10.21 - klo:21:48
Vieläkö voi käyttää, kehtaako valosaan aikaa ostaa? Kaasukin taitaa kortilla olla ens kesän.
Se on nykylinjauksen mukaisesti purtava raakaa porkkanaa...se hamppu on sitten eriasia.
Hesalaisilla ilmeisesti on varsin huono viinapää kuten Koskellakin...
Vapaa sana / Vs: Spämmääminen
: 16.10.21 - klo:00:03
Tää on osa vihreää siirtymää. Muovijoulukuusen varustaminen sähkökynttilöillä vaatii ensi jouluna tulityöluvan (jonka hintaa nostetaan). Oikeita kuusia voi jatkossa vain vuokrata elävänä. Jos haluaa siihen valot, viereen pitää asentaa aurinkopaneeli.
Hutisalon porukka ottaa pian neuvosta vaarin,on nykyään varallista byronatsikaudella ajatellakkaan tuommoisia.
Ehottomasti vaihtoehdot e ja f.
Hyvä kysymys. Riippuu paljolti hatun ja maan etäisyydestä toisiinsa ja niiden välisestä aineesta. Jos hatussa on niin paljon sähkövarausta, että jännite kasvaa hirveäksi, voi tapahtua läpilyönti. Sellainen salama. Kuitenkin välittömään varaustason tasaantumiseen, on hyvä olla joku johdin hatusta maahan. Jos hattua pidetään päässä tilanne on toinen. Kumisaappaita ei kannata pitää jalassa.
Eetulle ja sorkkikselle ehottomasti tuo langaton malli,eihän mikään johdin kestä moista säteilyä.
eläkeläisiltä tuet pois
Kannatetaan!Eiköhän,jos se maksaa kuka raivannut,niin vapo ja valtio joutuisi maksamaan melko suuren osan tuosta laskusta.
Tuli ajatus mieleen. Jos ympäristöluvassa edellytettäisiin että tilan tuottamasta lannasta vaikka 80% pitää olla tilan omaa peltoa, ei siis vuokrapelto tai lannanlevitys sopimuksia. Toki tila saisi vuokrata peltoa mielinmäärin ja ajaa lietteet naapurin pellolle, mutta sitä ei hyväksiluettaisi ympärisöluvassa.

Koko elinkeinolle olisi paljon hyötyjä ja varmasti haittaakin ja sitten ongelmana nämä onnettomat pientilalliset jotka on tehneet navettansa, sikalansa ja kanalansa vuokrapeltojen varaan.

Hyötyjä.
- kasvinviljely ja kotieläintilat lähempänä tasa-arvoa
- vuokrahinnat tipahtaisivat
- tilojen investoinnit vakaammalla pohjalla kun ei olisi epämääräisiä sopimuksia
- tilojen rehuomavaraisuus paranisi kun yksikkö koko olisi pienempi
-  kannattavuus paranisi, ei kilpailtasi näin älyttömästi vuokrapelloista ja lannan ja rehun ajaminen kauaksi vie suuren osan siitä kotieläin tuotannon katteesta, tuethan menevät pellonvuokraan.
Ei tuosta muut hyötyisi kuin pellonmyyjät.
Tuki uudistuksessa on vain lehmäpalkkio, eli emo- ja lypsylehmän sama tukitaso. Lypsäviltä putoaa ja emoilla nousee. Kattaako maidon hinta lisäkustannukset maidontuotannosta jää arvailujen varaan.

Kuullostaa todella käsittämättömältä idealta siirtää maidontuotannolta tukea naudanlihantuotantoon (varsinkin kun melkein saman määrän naudanlihaa saa lypsylehmän kautta)

Mutta jos siihen mennään etelässä niin reiluuden nimissä varmaan myös C-alueella tuotantotuet tasataan maidon ja emolehmien kesken?
Eikös Antti olekkin mukavaa,Valion tuotantosopimus vähentää nykyisiltä tuottajilta tuotantoa,mutta antaa mahdollisuuden pukata jättinavetan toisaalle. Eikö tämä ole hölmöläisen peitonjatkamista?
Kirjoittaa maastulli
Eipä taida olla vaikea keksiä, mille tuotannonalalle rakennetaan taas kriisipakettia, kun tilanne on niin vaikea,
vaikka jokainen kriisissä oleva maitotila on itse, vain ja ainoastaan, syypää omaan taloudelliseen tilanteeseensa.

Rannalla huutaa hän tyhmyyksissään .
Eikö nämä kaksoset olekkaan samaa mieltä joka asiasta?No kumminkin oma pyllyreikä on aina tärkein.
Kasvintuotanto / Vs: Apulannan hinta
: 10.10.21 - klo:10:15
Mitä se haittaa ? Maito tuotetaan alueilla missä tuet ovat suurimmat , Lappi pois lukien . Pohjoispohjanmaa on suurin maidontuottaja ja ylitarjonta pudottaa tuottajahintaa . Kyllä se haittaa . C-alueen tuet tasatuiksi , 9 senttiä litra . Haittaaks se ?
Sullekkin on monta kertaa sanottu että se tuotanto nousee Oulusta alaspäin p-pohjanmaata, eli C2 alueella. 9 senttiä litra se taitaa sillä seudulla olla jo valmiiksi.

Mutta ei mulla oo mitään sitä vastaan kunhan etelä antaa ne muhkeat peltotukensa vaihdossa. Aikalailla saman rahan sais sitten ilman lehmiä ja työtä ois 1/3 nykyisestä. Talvet vois sitten nauttia mallasjuomaa ja naureskella apulannan nousevalle hinnalle.

Onhan c alueella vielä erikseen pohjoinen hehtaari tuki 45e350e/ha riippuen kasvista.

Ab alueella 26e/ha parempi perus ja viherrytystuki. Ei paljon auta.
Tuosta tuesta taitaa todellinen hyötyjä olla pottu ja hyvillä alueilla vehnä.Täällä vehnäinnostus lopahtaa varsin kovasti huonona syksynä kuivauskuluihin.Sorkkis se jaksaa joittenkin muiden taunojen kanssa jauhaa tuosta maidontuesta.Se kuulkapa poijat on niin,että ei siinä muuta tee kuin itsensä idiootiksi,jos menee sellaisten kanssa väittelemään jotka elää sitä elämää,mutta ihan vappaasti vaan,naurattaa todellakin.Kavereilla maatietokin on ilmeisesti mennyt lunttaamalla läpi.
Tavallisestihan,jos epäilee ut:tä ja se  ei ole sitä,niin sitten on kyse vertymästä eli joku on sattunut utareeseen.Tuo näyte kannattaa ottaa poikiissa viimeistään uudelleen,jos vähänkään epäilee tulehdusta tai lehmä muuten oireilee.Kns ja aureus viihtyy yhdessä ja aureus ainakin täällä tekee patteja vetimen juureen.
Vapaa sana / Vs: Hintojen nousu.
: 07.10.21 - klo:18:33
Kannattaa  maksaa  20 tuhatta ekee  ha kuin vuokraa 800 ekee ha.

Niin varmaan mutta tuntuu vaan et kiusaavat muita viljelijöitä . Ei niitä montaa ole mutta pakan sekoittavan .
Eläintilojen  eläinkorotus tuilla on helppo peitota Kaikki viljan viljelijät .
Kaikki näköjään aiheuttaa katkeruutta,64eurookin.Taitaa tuo nykynen ymppi olla niin pyhitetty jauholakeille ettei nurmitilan tuilla noille tuille pärjää millään.
Kasvintuotanto / Vs: Apulannan hinta
: 07.10.21 - klo:18:02
Eihän tälläinen hintojen nosto mihinkään muuhun perustu kuin siihen,että tukirahat on tulossa.
Jos viime pe nousi 10% ja ma 15%,niin ei siinä maakaasun hinta ehdi vaikuttamaan. Väittäisin,että
Yara on kaasunhinnan suojannut,tuskin mitään päivän hintaa maksavat. No,luomumiehet nauravat
partaansa. Taitaa luomukurssin pito olla pop ensi talvena? Herne ja härkäpapu on ihan hyviä kasveja
kalliin apupaskan aikana.
Yaran bisneshommissa on vain yksi heikkokohta ja se on se etteivät ymmärrä käytännöstä mitään.Eihän suomalaisilla maajusseilla ole vara maksaa ihan mahottomia apupaskoista ja jos ei myyntiä,ei myöskään voittoa osakkeenomistajille.
Sivuja: [1] 2 3 ... 178