Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 114

Viestit - Magia

Eetu on ottanut yliannoksen rennietä,tästä seurauksena Eetun paskahyyssin alla oleva torni on kasvanut niin isoksi,että on pistänyt Eetua takapuoleen.Siellä se hyyssin nurkalla ulvoo,miten paskahyyssin ylitäyttyminenkin on kepun ,MTK:n ja tundratuottajien vika.
Ennuste meinaa reilua lisäystä. Tähän sitten tulevaisuudessa sadonkorjuuvelvoite. Nouseeko kannattavuus? Mitähän ajattelee Jari Leppä?
Eiköhän se markkinatalous ole karsinut lähes kaikkea muuta maataloustuotantoa kuin viljantuotantoa,jos sitten alhaisilla hinnoilla viljantuotantoakin.Vaikka kylläkin mieluummin viljaa kuin höpöheinää.
Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: 23.06.19 - klo:07:21
10mm lähinnä jäitä ja isoja.Alakaa tuntumaan ihan juhannukselta,valkoiset maat mittari nollassa ja nokka jäässä.Suomen kesä on lyhyt ja vähäluminen.
Näkyy entinen meno jatkuvan, vai onko täällä jotain uuttakin tapahtunut lomani aikana. Lomalle oli kyllä tarvetta, uusi virka, uudet kujeet, vai miten se meni.  Ihan kuolluttahan tämä meinki on...säälittävää. Kaukana kultaiset ajat..mikä harmi ja menetys.
Kusilahen Rennie- kulutus taas nousee...
Kannattaa ottaa näytteitä rehuista.Tämän vuotiset näyttäisivät olevan ihan päinvastaisia viime vuotisiin.D-arvo on alhainen heinän kehitukseen nähden ja valk.on paljon ainakin täällä.
Eikös se Fazer olekaan maitosuklaata tehnyt?

Ja Fazer vähät välittää Kaslinkin tuottajista tai maidosta tai mitä tuottajat ajattelevat.

Fazer osti Kaslinkin sen kehittäminen uusien ja hyvien kauratuotteiden takia. On aika selkeästi näkyvissä trendi kasvipohjaisten (kaura?) tuotteiden noususta kun ihmiset tekevät valintojaan yhä tiedostavammin. Ja Fazer aikoo ottaa kyseisestä kehityksestä oman siivunsa. Laittaa sivuun maitopohjaisia tai niitä ei enää paljon jakokehitetä ja keskittyy kaurapohjaisiin. Hyvä näin.
Ja etelän jauholakit on vahvassa uskossa,kyllä lehmät lentää ja kaurabuumi jatkuu ikuisesti...
Oliko oikein vai väärin.Vietiinkö Valiota kuin pässiä narussa.
Valion mahdollisuudet maksaa hyvää tuottaja hintaa katoaa.
Mikä seuraus tästä.
No,ei tuo sakko kovin iso ole eikä konkkameijerit saaneet sitä mitä pyysivät.Vähän haiskahtaa siltä,Valio halusi päästä vihdoin ja viimein tästä eroon,jarrumeijereistä huolimatta.Kaikkea huonoa Maitomaalle ja Maitokolmiolle,onko etes omaan kiuluun paskottu olo?Kiville myös terveisiä,olette turhakkeita,joko olisi aika olla muidenkin kuin tanskalaisten asialla?
Vapaa sana / Vs: Kumma juttu
: 18.06.19 - klo:09:27
Äkkiä luulisi, että petojenhalaajat ovat  enemmän kaupunkilaisvihreitä naiseläjiä. Petokorvauksia muuten maksetaan eteläänkin ja hinnastokin lienee sama.
Kotieläimistä korvaus on surkea ja H.joenkin maksun maksaa omistaja itse.
Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: 18.06.19 - klo:08:55
No niin kaadetulle reilun 5ha:n rehulohkolle oli sitten taas osunut joku monsuuni sade. Tai ukkoskuuro se kait oli ollut. Lähdin kattomaan autolla, kun oli sielläpäin vähän synkkää. Kotona ei tullut tippaakaan, parin kolmen kilometrin jälkeen piki oli märkä. Perillä 10km tietä pitkin, ehkä 4-5 linnuntietä naapurin kylvöksellä suuria laksoja ja muutamassa tienhaarassa sateen kuljettamaa sepeliä korkeammalla olevasta pihasta. Kylätiehenkin oli kaivanut "puroja". *ittu näitä sadekesiä. Sadetta ei ennusteta ja silti sataa joka välissä :(
Tuo on ihan tuttua,kotona ei sada yhtään,10 km päässä uppoaan rehuvehkeillä peltoon ukkoskuuron jälkeen.Eilen satoi tässä pihassa 1,5mm 1km päässä enemmän.36,3mm on koko kuun sademäärä. Heinät pistettiin paaliin ennen sadetta,tänään lisää,jos ei sada.
jepjep.  saabi sepe käytä kyyläämässä.  on paketisa nyt ja kuhan kasvaa pikkasen ni harmonia päälle ja taas mennään...     kohta, kuhan ripsauttaa vettänsä, ajelen sakujaarat peltoon ja jään uottaan uutta rupeamaa..

Oot sää hyvä saamaan hommas järjestykseen. Mä oon tehnyt muutaman hehtaarin viikko tahdilla rehua jo toista viikkoa :) Nytkin kaadetut heinät makaavat vesimärkinä maassa. Oikeastaan alkaa kyllä tuntua olo lomalta, aurinko paistaa illalla terassille ja akka meni töihin loman loputtua :)
Joko tähkii.Täällä  heinikot eivät tule tähkälle ei sitten millään.Kovia satoja tulee,rannikolla tiettävästi ihan kovimmat.
Vapaa sana / Vs: Tukihakemuskone jumittaa
: 14.06.19 - klo:12:56
Sinutkin ehdittiin tuomitsemaan tumpeloksi.
Tai sitten suurimmat ulvojat ovatkin näitä syyllisiä, ainakin tyhjyydestä päätellen voisikin olla.

Voisitko, vanha äijänrähjä, painua v1ttuun siitä ulvomasta?
Eetu kylläkin tarttee kartan tuonnekkin menemiseen ,on sen verran outo asia...Kyllä huhtikuulla tukihakemuksien lähettäminen onnistu vallan hyvin.
Vapaa sana / Vs: Ajoiko kepu miinaan
: 12.06.19 - klo:10:56
Eetu vois kokeilla miinanpolkijanuraa Ambomaassa.
Vapaa sana / Vs: KKV!
: 12.06.19 - klo:10:37
Kuulemma mannaa alkaa sataa varsinkin C-alueelle  luomupelloille !
Onko iikan Äo pienempi kuin kengännumero?
Pouttu tekee Lidllille Dulano tuotteita. Komiaasti Suomen lippu paketissa. Ahvenanmaan meijeri tekee näitä Pohjolan juustolan tuotteita. Tehneekö Kiva maidusta? Nämäkö Jari Leppä haluaa kieltää 🤣🤣🤣🤣🤣
Kivikin sitten sai pitkän ja haaartaan pohdinnan jälkeen aikaan päätöksen,Valion kivimaitoluovutus vähenee ja jopa loppuu kokonaan kaupanmerkeille.Terveisiä etenkin Maitomaalle.
Jos yhtään lohduttaa,niin tuossa loppuvaiheessa tuolle paras ratkaisu oli tuo lopetus.Se minkä näit aiemmin oli alkava juoksutusmahaongelma.Tuolloin olisi jo pitänyt hoitaa tuota ja vähentää väkirehuja,koska pötsin pitää toimia eikä toimi väkirehujen asidoosivaikutuksen takia.Alkulaitumella korrettomuus on se ongelma,omat lehmät syövät syöntiolkia häkistä vieläkin laitumen lisäksi,kuivaa heinää navetassa.Juoksutusmahaongelmasta seuraa lisää samaa ongelmaa ja venmyrkytys joka näkyy mm.sokeutena.Omille hoitaville terveisiii 6-10 vuotta jja tukikierukka...
Sivuja: [1] 2 3 ... 114