Maidontuotanto ja lihanaudat / Vs: syntymä ilmoitus
: tänään kello 07:22
Riittääkös teurastamon tekemä esitytettyilmoitus poistoilmoitukseksi?
LukeKaskas toimii tietokoneessakin. Lataa vain kännykkäkuvia sinne. Ja omat havainnot -listalta voi näyttää sinne syötetyt jutut. Eli on helppo osoittaa ohjelman käyttö.
-SS-
Jos haluaa hakea jännitystä elämään, niin kannattaa mennä Särkänniemeen, tuosta nurmen enallistamis-
pykälästä ei sitä saa.
Pysyvän nurmen ala vuonna 2018 oli 175 001 hehtaaria ja maatalousmaan ala 2 288 568 hehtaaria, eli viiteosuus on 7,65 %. Pysyvän nurmen säilyttämistä tarkastellaan koko maan tasolla.
Jos pysyvän nurmen osuus maatalousmaasta vähenee Suomessa yli viisi prosenttia, otetaan käyttöön pysyvän nurmen ennallistamismenettely, eikä olemassa olevia pysyviä nurmia saa ottaa muuhun viljelykäyttöön. Viitevuoden 2015 pysyvän nurmen ala on 132000 ha ja joka vuosi on tullut lisää pysyvää nurmea aika paljon, joten turha pelko.
Mikä noista soveltuu nurmiviljelyyn?
Eikä kielenä ole vinkuintiaanien kyriliset kirjaimet.
En muista onko tästä ollut jo aiemmin juttua, mutta erilaisten heinänurmien ilmoittaminen tukihakemukseen yksinkertaistuu ja asia käsitellään tässä blogissa hyvin selkeästi.
https://www.ruokavirasto.fi/tietoa-meista/ajankohtaista/ruokaviraston-blogi/blogitekstit/blogi-rehunurmi-on-nyt-vihreampaa/
Eli tiivistetysti käytössä ovat seuraavat lajit
Rehunurmi
Laidunnurmi
Luonnonhoitonurmi
Siirtonurmi
Viherlannoitusnurmi
Suojakaista
Suojavyöhyke
Ja joissakin tapauksissa.
Luonnonlaidun ja niitty
Ympäristösopimusala pysyvä nurmi
Siemenviljelyalat ilmoitetaan sitten tarkemmin kyseiselle kasville.Onhan tuo tervetullut uudistus. Olisivat nyt vieneet uudistuksen niin pitkälle et olisi vain yksi nurmi. Tai no tuo siirtonurmi on nyt hieman hankala käsite itselle et kuinka se tähän malliin sopisi mut siis yksi nurmi jonka tukitaso olisi viljan tukitaso miinus jotain. Nurmen käyttäjät kun saavat edelleen tuen ey pohjaisesti niin homma pelaisi noinkin. Jokainen saisi sillä "nurmellaan" tehdä sit mitä haluaa. Velvoite olisi minimissään sama kuin mikä nytkin viherkesannossa on et niitto kerran vuodessa. Jos korjaat sadon niin ok jos laidunnat niin ok. Suojavyöhykkeet yms. Määräytyisivät sitten niinkuin nytkin et mikäli vesistö niin oltava suojavyöhyke tai kaista jne.
Yksinkertaistaisi paljon koko systeemiä. Ei tekisi nurmen kasvattelusta niin houkuttelevaa jos tukitaso olisi alempi. Tätä voitaisiin korjata sitten ey kautta maksettavilla tuilla. Voisi helpottaa rakennemuutosta melkoisesti..
Jonkun käsi tuli yhtäkkiä mun taskuun
heh, ja kiva kun on laitunnus mut tartteeko SE niittää kuten muut? jos ei laitunnakaan.. ite en nuihin kanssa lähtenä..
Lannoitteiden kustannustuki haettu, 10 minuutin nettihommalla pari tonttua "tienattu"
Kiitos tästä kepulle, vaikka niitä en kevään ek-vaaleissa äänestänytkään.Melko nopeeta toimintaa, eka päivänä haettu ja viime yönä tuli 2 aikaa päätös jo.
täälä nuo pienet on puonnu aika hyää tahtia... saa nähä miten maitonkeräily kehittyy... yökeräilyyn en halua enää...
Itte sain olla aikoinaan yökeräiyssä. Paras aika maidonhaulle, mutta ei toki hyvässä päiväkeräilyn ajassakaan mitään suurta vikaa.
Ravinteet liikkuu huonosti kasvin käyttöön näin vilpoisilla keleillä.
Tuo voi olla syy ja mulla lannoitus perustuu vielä kuivapaskaan. Toki salttusta typpeä joku 30-50kg lohkosta riippuen. Mutta tuo jonka kanssa juttelin oli ihan väkilannoitteen käyttäjä. Toki oma havaintokin vain siitä lohkosta joka tuvan sohvalle näkyy. Ja voi näin päivittäin havainnoida että vaaleus ei ainakaan vähene .