Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 234

Viestit - Magia

Vapaa sana / Vs: no jo!!
: 03.12.23 - klo:05:58
Vahva veikkaus ettei suomalaiset ole tuosta ongelmasta kärsineet.
Vapaa sana / Vs: Eemelille suurkiitos!
: 03.12.23 - klo:05:40
Että tulos on näinkin selvä.

Synkkä tulos: Valtaosa suomalaisista kokee keskustelu­kulttuurin heikentyneen https://www.is.fi/kotimaa/art-2000010031729.html

Vesilahden maine Suomen myrkyllisimpänä asuinpaikkana pitää edelleen kutinsa, jos joku edes yrittää nähdä auringonsäteen jossain, tulee yksi katkera ukonkäppänä ukkosineen ja homma on siinä. Mustaa alakuloa riittää Eemelin toimesta, ei mitään muuta.

Olikos se Vesilahden slogan muka "positiivinen Vesilahti? - Siinä on mennyt kunnan rahat kyllä täysin hukan persiiseen. ;D ;D
En kyllä itsekkään tietäs Kusilahest yhtään mittään iliman Eetua...
ja ite en moista ole avannu kertaakaan..  mihin tuota tartee`?`  tuo miun valvojaelli on samaa mieltä..    mut ohan yks jolla kiusata tuottajia....
Sulla sitten on nasevan mielestä kaikki hyvin,et oo ainakaan punanen riskitila tai no pitäshän ne ellien käyttämät lääkkeet mennä sinne.
Maidontuotanto ja lihanaudat / Vs: hianoa.
: 30.11.23 - klo:17:17
Tämän illan minun maatilani on taas aurinkoaan pyöritelly.
5-6aikaan pelas ainakin muuten hyvin,mutta poikinutta lehmää ei löytyny listalta kuin hakemalla.
No en🤣🤣🤣. Ehkä 50€
Tänne tuli Elenialta melkein sama hyvityslaskua sähkökatkoista.12h sähkötpoikki yhdenkin kerran,naurettavaa...
Kirjautuminen aivan älytön, hiton pitkä salasana lause. Eikö ismkkitunmukset olisi nykyaikaa?

Meillä ei ainakaan mitään ihmeellistä ole siellä vaikka olisi vain simpeli salasana
Ite oon aina kirjaantuneena,mutta valtuutukset ei koske kaikkia ellejä,tuo on todella typerää.Menikö peräti niin,jos joku ulkopuolinen tekee nasevan,sille on ensin annettava valtuutukset,että pääsee yleensä tekemään nasevan.Yleensäkkin koko naseva on vuodelta kirves ja miekka eli vuodelta 2000eaa.
Kasvintuotanto / Vs: viljan hinta
: 27.11.23 - klo:05:17
Kyllä kaura paremmin kuivuutta kestää kuin kevätvehnä. Kaikkina näinä kuivina ja kuumina viime vuosina on kauran satotaso ollut kaksin- tai kolminkertainen vehnään verrattuna,
Piti oikein kaivaa arkistoista esiin wanha kunnon Pekka Köpän Kasvinviljelyoppi 2 -kirja. Siinä todettiin näin: "Kaura on kosteiden olojen kasvi. Nekin kauralajikkeet, jotka käyttävät vettä taloudellisimmin, tarvitsevat yhden kuiva-ainegramman tuottamiseen 20% enemmän vettä kuin ohra." 
 
Käytännön viljely on kuitenkin osoittanut että kaura pärjää muille kevätviljoille kuivissa olosuhteissa. Ovatkohan lajikkeet parantuneet tuolta 80-luvulta, vai onko kaura niin paljon parempi ottamaan vettä, että se pystyy lisäsadon lisäksi repimään maasta irti vielä tuon 20% lisätarpeen? Vai onko legendaarinen eepos väärässä...
Kauraa on käytetty märillä,happamilla suopelloilla,kasvaa hyvin,ohra ei ollenkaan.
Vapaa sana / Vs: Posketon hintako
: 26.11.23 - klo:14:26
https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/metsa/cb0df8e5-f24e-4663-80f6-d6ee98a2270a

Miten sen laskee, taitaa kaurankin hinta pompsata kaurahiutaleessa.
Tuskimpa monikaan mökkiään viikonlopun noilla lämmittää.
Varmasti oiva apu, jotta saadaan  piiput vetämään kylmille, nihkeille omille puille poltettavaksi.
kyllä mie Virossa bensa-asemalla hinnan puulle katsoin mut en nyt sitä muista....myynnissä oli koivua ja leppää

niin ja dieselin hintaa seurasin .....se oli 1,609 joka ikisellä mittarilla...kartelliako??
Katoitko kaljalle hinnan?
Metsätalous / Vs: Hirvikanta
: 25.11.23 - klo:07:00
Taitaapa nyt käydä niin että kun petojen mehtuu suomessa loppui, niin metästäjät alkanevat kasvattaa hirvieläinkantaa siinä määrin että pedoillekin riittää ruokaa. Toisin sanoen hirvi/peura kanta pidetään niin suurena että petojen jälkeenkin jää jotain metsästettävää🤔
Hirvikanta on pienentynyt huomattavasti ja yks syy on pedot.Peurakannan kasvu taas on maanomistajien,peuranmetästäjien oma vika.Kyllä peuroillekkin ampujia löytyy,näillä ampujilla vain ei tahdo olla metästysmaita.
Tällä alueella vaikuttaa peurakantaan myös se että pitäjässä on useampi tuhat hehtaaria maita kaupallisia jahteja järjestävien tahojen hallinnassa. Siinä tavotteet kannan suhteen on hyvin eriävät keskiverto maanomistajaan nähden.
Täällä on valtio ainoa joka myy hirvenmetästykseenmaita.Jotkut porukat toimii todella hyvin,toiset taas ei.Alueet myös ovat menneet melko pieneksi.Jokunen
vuosi uusilta porukoilta tahtoo mennä opetteluun,opettelun jälkeen saattaakin sitten tulla uusi porukka jo samalle alueelle. 12-13kpl
äkkiä laskettuna on näitä hirviporukoita n.30km säteellä kaiken kaikkiaan.
Tänään on tienattu.

Harmi jos jollakin on määräaikainen.

Kyl ottas kaaliin jos olis 12 tai 24kk määräaikanen.

Koska, mitä enemän esmes tänään kuluttaa sähköä, sen enemeän tienaa. 8)
Eiköhän SKN:sän hyny talavenmittaan hyyvy samanlailla kuin pullonpohjan paistaessa.Ei vaan kyl Suomeen pitäs rakentaa näitä pumppuvoimaloita ja muita varavoimaloita,saatas nämä norskien möhläykset näin paremmin hyödynnettyä.
Metsätalous / Vs: Hirvikanta
: 23.11.23 - klo:06:28
Taitaapa nyt käydä niin että kun petojen mehtuu suomessa loppui, niin metästäjät alkanevat kasvattaa hirvieläinkantaa siinä määrin että pedoillekin riittää ruokaa. Toisin sanoen hirvi/peura kanta pidetään niin suurena että petojen jälkeenkin jää jotain metsästettävää🤔
Hirvikanta on pienentynyt huomattavasti ja yks syy on pedot.Peurakannan kasvu taas on maanomistajien,peuranmetästäjien oma vika.Kyllä peuroillekkin ampujia löytyy,näillä ampujilla vain ei tahdo olla metästysmaita.
Kasvintuotanto / Vs: Apulannan hinta
: 21.11.23 - klo:10:10
Minkäslaista pakotepolitiikkaa se on, että itketään lakki kourassa, josko ryssä voisi edes lantaa meille lähettää. Voi ristus teidän kanssanne !
Eihän siinä mitään,jos hinnat pysyy kurissa,mutta kun ne ei tahdo pysyä.Toisekseen karjatilalliset ostaa nyt ja myöhemmin no.lantoja,en todellakaan toivo lisämenoja meille.Itelle ei vaikuta,lannat on tulossa.Euroopassa kyllä käytetään yhä edelleen ryssäöljyä-kaasua,minkäslaista pakotepolitiikkaa tuo on?
Eetun juttuihin en ota kantaa,mutta pörssisähköläisille hyvä päivä,euron kwh.
Kasvintuotanto / Vs: Apulannan hinta
: 21.11.23 - klo:07:08
Cemagrolle taisi tulla tiukka paikka. Eivät saa enää raaka-ainetta Venäjältä kun Niirala meni kiinni. Hankalaa myös Itä-Suomen viljelijöille, varmaan aika moni tilaa lantansa C:lta.

Toisaalta, Suomen Yaran tehtaatkin ilmeisesti käyttävät venäläistä ammoniakkia.  Eli jos naapuri oikein tosissaan alkaa viduilemaan, laskun maksajia ei tarvii kaukaa hakea.
Hyvä pointti. Apulannan hinta ei liene laskussa hetkeen aikaan.
Viime vuonna tuli opittua ettei mikään ole niin epävarmaa kuin apulannanhinta.
Kasvintuotanto / Vs: Syysmuokkaukset
: 19.11.23 - klo:06:54
Muutaman maanäytteen otin, kun menee vanhaksi. En välttämättä tuon käynnin perusteella traktorilla pellolle menisi.
Tiistaina otin yhdeltä nurmilohkolta. Liejusavi oli niin kuivaa, että kairaa sai painaa tosissaan maahan. Hietasavi oli melko märkää.
Täällä on maat olleet ainakin kk:n tönkköjäässä ja hankijaisia on pijelly.-15 on ollut pakkasta ja lähipäivinä tuo menenee rikki.
Sivuja: [1] 2 3 ... 234