Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 245

Viestit - Magia

Moniko aikoinaan meni sikasirkan vipuun.
Taitaa olla yksi pääsyylinen sikasektorin alamäkeen.
Investoikaa, investoikaa, valtaamme maailmanmarkkinat puhtailla tuotteillamme.
Yksikään, ei yksikään keputaustainen ole kritisoinut silloin vallinnutta politiikkaa.
Vieläkin vain huutelevat bhää bhää bhää.

Missä tuollainen huuto kuuluu ? Taidat olla osastosi ainut asukki, joka kommunikoi tuolla lailla.
Kato se on säälittävää olla katteellinen sillekkin jolla mennee huonosti,ni pistää määkimään nämä kaks jantteria kuin lammas.Ihan vain tiedoks,jos ja kun älykkys näyttää olevan pienempi kuin kengännumerö,niin Suomessa mennöö kohta kaikilla huonosti tai no jätetään ylempi"kasti"pois laskuista.
taitaa olla nykyhallitus aika perso rahan perään..    ja keksii vaikka mitä sitä saatakseen..
Taitaa kunnat verottaa kiinteistöjä ja kuulemma ovat keksineet muitakin mielenkiintoisia pakkomaksuja oman rahanvajeen takia.
Itellä on noi kympit ollu käytössä ties kuinka kauan,ei suurempaa moittimista. Tosin vaihoin alfan lypsimiin,kun ufo 2:een ei saa osia ja alfat vaikuttaa pysyvän paremmin kiinni.Uniflow3:sta en oo koskaan tykänny,Lac:it kympit mennee yhteen tommoseen.Mejerin nännikumien kanssa ei ole ollut suurempia ongelmia nyt.

Niin ne kakkoset olis pysynyt paremmin kiinni niillä 12 kummeilla , mutta tosiaan niihin ei kuulemma saa enää osia. Ittellä kokemusta vaan noista 3sta ja monen oon kuullut niitä moittivan. En vaan tiedä  miksi. Johtuuko se sitten ergonomiasta sen paineen katkaisunapin tai muun kanssa. Mulla ei oo niitä nuppeja / läppiä, kun milkkari hoitaa ne. Reijät on tulpattu. Narusta / kepistä ylös ja lypsin vasempaan käteen etupäästä ja taittelee kummit nänneihin. Noi Lac kummitkin taittuu ihan ääneti , mutta jostain syystä ne ei perskeles vaan pysy. Nytkin putosi yks lypsin ihan lennosta loorin reunalle ja siitä looriin. Mikkari kyllä ehti katkaista imun , mutta paskas ne oli  >:( Jos numero oliskin 10 niin ymmärtäisin mutta ... ei meijerin 12 noin toiminut. Noi Lacit on kyllä ihan paskat, jos ei aika pehmitä tai jotain.
Kolomosessa on se nappisysteemi todella heikko ja muovi ei ole yhtä kestävää kuin teräs.Kolomonenhan myös työntää sitä maitoo siitä keskuskappaleitten välistä.Alfan huoltomies sanoi alfan lypsinten voivan tipahtaa,jos maidonvirtaus on kova,tuo on tullut jo nähtyäkin.Jokunen lehmä ei ole oikein tykännyt noista alfan lypsimistä,syy saattaa olla noissa nännikumin reikienkoossa.
Kasvintuotanto / Vs: Nurmen perustaminen
: 15.04.24 - klo:07:26
Tekisin niinkuin  povk kerran olille säilikselle ei ole tarvetta.Onko tuo pelto glyfotettu?Juolavehnä ei todellakaan ainakaan paranna kuivanheinänlaatua.
Vapaa sana / Vs: pohhhjanmaan tulvat
: 14.04.24 - klo:15:17
Eemelillä taas sukat kusessa, kun tulee tulvat mieleen.
Eikö sitä pelottaa,mitä jos Kusilahellkin tuluvii ja perintönä saatu paskahyyssi lähtöö jäitten mukkaan ,kun tuo ummetuskin vaivaa joka aamu ja paskaa suoltaa kumpikin piä ja pitkään.Niin ja hyyssi on yhtä pihalla,ku Emppukin.
Itellä on noi kympit ollu käytössä ties kuinka kauan,ei suurempaa moittimista. Tosin vaihoin alfan lypsimiin,kun ufo 2:een ei saa osia ja alfat vaikuttaa pysyvän paremmin kiinni.Uniflow3:sta en oo koskaan tykänny,Lac:it kympit mennee yhteen tommoseen.Mejerin nännikumien kanssa ei ole ollut suurempia ongelmia nyt.
Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: 13.04.24 - klo:23:47
Taas tulee vettä kaatamalla,ei tartte ihmetellä,jos joet tuluvii.
Ei taida maitokuskista olla pöllinajoon.
Näillä naiskuskeilla on isommat vehkeet haarojen välissä kuin Empulla koskaan.
Kasvintuotanto / Vs: Rehunurmi
: 10.04.24 - klo:06:59
Ei se timppa niin harvaksi mene jos ei ihan vesi lopu kesken ja aika paha talvikin saa olla että timppa kuolisi sillä tavoin että tukiehtojen kanssa tulee ongelmia vaikka olisi 20v. Se on kyllä totta että joku apilakin sekaan voi auttaa  ainakin kasvukunnossa myöhemmin, mutta mun käsittääkseni se pitää joko olla ympätty tai että bakteerikanta on muuten pellossa kunnossa, muuten apila ottaa sen typpensäkin maasta niinkuin timppakin. Apila maksaa ja ymppäyskin vaatii puljausta sekä tuki on suht sama oli apilaa seassa tai ei.
Parantaahan se apila maata.
Eikö esimerkiksi kaurasta saa vihantana niitettyä kuin yhden sadon? Kyllähän se katkaisun jälkeen "toista satoa" alkaa kasvamaan, taitaa tosin jäädä varsin heikoksi...
Kyllä se yhteen jää. Mikä nurmea perustettaessa on ihan hyvä ominaisuus.

Liekö jotain kasvuvyöhykekohtaisia eroja? Olen täällä etelässäpäin kyllä nähnyt, että kerran vihantana niitetystä kaurasta on kasvanut toinen sato, varsin heikko kylläkin,  mutta samalla kun alle kylvetty nurmi on herännyt paremmin kasvuun, on toisen niiton satokin ollut kaikkinensa ihan ok.
Saattaa niittoajalla olla merkitystä,mutta kyllä se heikkoo on jäläkikasvu normaalina rehuna tehtynä.Rikkaruohot tahtoo pompata,kun vilja lähtee pois varjostamasta.
Lehmien vähennyksellä pulasta tulee vaan syvempi… Mutta kyllä siltikin saadaan ruuhka tulevaisuudessakin aikaiseksi. On tämä nautahomma niin tuulen vietävää. Kaikki tekee kuten parhaaksi näkee ja yhteinen pidemmänajan visio puuttuu. Siis hallinnolta, teurastamoilta, kaupalta sekä tuottajilta. Kukaan ei sitoudu mihinkään pitkäksi aikaa. 5 vuotta on naudanlihan tuotannon kvarttaali.
Tämän vuoden loppuun on ritilät peitettävä matolla lihapuolella,aiheuttaa lopettamista.Mutta tavotehan on Suomessa ajaa nautapuoli alas.
Kohta ollaan pulassa, ei taida vapuksi ehtiä, mutta juhannukseksi🤣🤣
Maitotiloja lopettaa kyllä nyt paljon,nämä omalta osaltaa ruuhkauttaa elukkaliikenteitä.24pv näky ikä olevan sonnilla lapussa täällä ,kun hakivat.
Vapaa sana / Vs: Vesilahti
: 07.04.24 - klo:16:25
Juuri kävin Vesilahden kirkossa hautajaisissa. Pappikin oli oma persoonallinen itsensä, mutta hyvän muistopuheen piti. Lapset sytyttivät kynttilän vaarin muistolle jne. Tämmöistä tämä kirkollinen touhu nyt on.

No se kuuluu meidän kulttuuriin.
Ei kiinnosta tommonen nynnerötouhu. Papin pitää olla tuima karjuja, joka pelottelee helvetillä tunnin kestävän saarnan aikana niin, että kaikilla on sen jälkeen paskat housuissa.

Körttikampaus kuuluu asiaan ja oikeaan kirkkotunnelmaan pääsee heti kirkon edustalla, jossa tyypit istuskelevat jalkapuussa.

Jos kirkossa olisi tuollaista, niin silloin siellä voisi joskus käydäkin.
Mitä,jos tulisit vaikka Nivalaan kirkkoon,niin saattas löytyä palavelua sullekkin.
Kasvintuotanto / Vs: Kylvöt 2024
: 07.04.24 - klo:16:12
Eilen yritin hakea paaleja M85 tuhdit perässä. Tyhjät kärryt sain pellolle, kun ne pysyi hangen päällä. Aika korkealla V6400 kans pysyi eteenpäin ajaessa. Mutta kun yritin kuormata, niin takaperin ei mennyt kuin metrin pari rynttäämällä. Eteen päin kulku lukkopäällä oli vaivattomampaa. Lastasin 5 paalia kärryyn ja taistelin kärryn taivaspaikkani menettäen lähimmälle auratulle kapealle uralle ja vein kärryn oikein auratun tien varteen ja hain vielä yhden paalin nupilla ja päätin että seuraavan kerran yritän kuukauden päästä , sieltä  ::)Kuukauven päästä sitten akselia myöten...juu sama se on täällä,toki toi hanki välillä pehmiääkin.Traktorit joutuu koville tuon lumen kanssa.
Ai sä olet selaillut sukusi historiaa.
Empun sukupuussa ei oo paljon elämää,on lähes yhtä kuollut kuin kirjanpainajan kuivattama kuusi.Kuten jo aiemmin totesin Kusilahell saa sisarukset mennä keskenään nainisiin...
Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 245