Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 206

Viestit - Magia

Sama huomio. Uutta tieliikennelakia kun lukee, niin minkäänlaista jarrutonta vaunua ei suurellakaan traktorilla saa vetää, paitsi tyhjänä. Vanhakaan traktori ei taida pelastaa.
Laista saa käsityksen että kytkentämassa ei saa ylittää 3500kg vaikka sitä ei olisi traktoriin leimattu.
Ai siis että vanhalla tuhtilla ei sais ajaa käytännössä mitään vaikka traktori olisi minkä ikäinen  ???

Edelleen olisin kiinnostunut tietämään et mikä on isoin kaupasta saatava kärry alle 3m laitakorkeudella  ::)
Meinaatko ostaa vai myydä viljaa?
Vapaa sana / Vs: Vilijan vilijelijät
: 23.07.22 - klo:10:40
Varsovan liitto turvasi mahtavat satoennusteet. Kohta saadaan tännekin virallinen satoennuste, niin ei tarvitse arvailla.
Lukella on tietämys aina kohillaan.Mehtämarjojakin tuli ensin kohtalaisesti ja sitten runsaasti.No tuon lopullisen arvion näkkee jokkainen ihan itekkin metässä.Turhanpäiväsiä ennustuksia.
Vapaa sana / Vs: uus varia nntti
: 23.07.22 - klo:10:29
Onhan se hauskailmiö.Mennään häihin juhlimaan tai minne vaan  ja sitten koronan kanssa vietetään krapulaa...
Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: 23.07.22 - klo:10:20
Mutta sehän on hyvä että on perheen tai kylän kesken teillä laatuaikaa naakkahätistyksissä. Noi naakat on yksi piruja. Kokoviljasäilörehu on itsellä ollut paras tapa houkutella naakkoja, siis meillä on kaikki ruokintapöydät taivasalla. Sitä syöttämällä on naakoilla pöytäkatettuna kokoajan. Pahimpana kesänä hakkas 500 paalia puhki ja asia huomattiin vasta syötettäessä,  niistä piti leikata sellainen 30 sentin mätä hattu pois. Naakka on kanssa yksi eläin jonka voisi mielestäni hävittää kokonaan

Eihän sitä Varsinais-Suomen maakuntalintua nyt noin vaan voi hävittää. Se on meille varsinaissuomalaisille niin rakas lintu.
Se tuo naakkakin on harmiton lintu kuten rusakkokin on,mutta en tiedä minkä takia nykyään kaikki metänelukatkin viihtyy asutuksen kanssa samassa.Helpporuokako houkuttelee tuhoeläimeksi ja runsaat kannat.Kumpaakin eliölajia saisi harventaa vaikka myrkyttämällä reilusti.
Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: 23.07.22 - klo:06:03
Jos sen käyttö kohteeksi luetellaan nurmet ja samassa etiketissä taikka Tukesin listassa ei ole varoaikaa niin anna mennä. Varminta on tulostaa sieltä Tukesin sivuilta lista missä on edellä mainitut asiat ja päivämäärän kera

Anteeksi nyt jankkaamiseni. käyttö sallittu 10.6.2022 jälkeen nurmilla ja varoaika 7vrk. Kysymys kuuluu... Onko ohra nurmi kasvi, onko vihantavilja nurmikasvi. Toki nurmen perustaminen suojaviljaan  ;D Kuten joskus kirjoitin mullin rehuja jo ihan tarpeeksi en paalaa noita ohria vaikka naakat söis kaikki - ja sen kait tekevätkin. Tänään yhteistyössä laumaa hätistelty, tiedä sitten oliko mitään apua. Mutta se on ihan varmaa että apilattomien nurmieni kasvinsuojeluaineeksi valikoituu kinvara. Kiitos siitä tiedosta !
Viljana olen pitänyt ja myrkytetty on sellaisilla myrkyillä viljat joissa on selvät lyhyet varoajat,tavallisesti se 10vrk.Kyllä viljasta saa lehmillekkin mieluista rehua,arvot säilyy jonkin verran pitempään tähkälle tulon jälkeen kuin timpassa.Vihantavilja on taatusti varmat apa saada ongelmakestorikat voimakkaaseen kasvuun.
Vapaa sana / Vs: Uniper
: 19.07.22 - klo:12:12
Tästähän se kaikki alkoi. Myytiin sähkönsiirtoverkko pois, siitä saadut rahat laitettiin Venäjän voimaloihin ja Uniperin ostoon ynnä muuhun vastaavaan.
Kyllähän tuo jo silloin herätti laajasti ihmetystä, että miksi tuottoisa monopolin asemassa oleva siirtoverkko myydään ulkomaille.
https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000005922926.html
Myytiinhän Sonerakin ruotsalaisille,vaikka puhelinyhtiöt tuskin koskaan tappiota tekee.Eikä nykyinen Kemirakaan komeile kyllä tappiotilastoissa.
Kasvintuotanto / Vs: Glyfosaatti
: 19.07.22 - klo:08:42
Äsköön pirauttelin lantamannenille ja kyselin glyfo tilannetta. Tällä hetkellä hyllyt on tyhyjänä, mutta kuun vaihtees pitääs tulla joku määrä myyntiin ... hintakin vaan reilu 2 kertaa edellissyksyn hinta. Samalla kyselin lantojeni perähän. Nehän piti tulla heinäkuus. Myyjä uskoi,  että toimitus venyy lokakuulle  ::)

Ompas paska kauppa. Parissa päivässä tuli kasvinsuojelu.fi - "myymälästä" glyfot kaukokiidolla pihalle.

https://www.kasvinsuojelu.fi/tuote/glyfokem-360/
Se tuo glyfo on enemmän viljaukkojen aine,karjatiloilla käyttömäärät on pienempiä.Kaukokiito tosin käy tämän tästä,
niiin,  paremmin maksaa sit talvella..
Paljonko se pö maksaa tällä hetkellä?Saa nähdä kuinka kalliiksi sähkö nousee.
Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: 17.07.22 - klo:09:46
Onneksi nyt on ennusteista poiketen ollut lähes poutaista koko viikon. Tai onhan sitä vähän ripsinyt, mutta ei oo haitannut tupatöitä.
Onko essu olunna tyoasuna?Täällä on satanut tällä
 viikollakin,mutta toivottavasti poutaantuu nyt.
Kasvintuotanto / Vs: viljan hinta
: 15.07.22 - klo:11:36
Taas kerran mtk näyttää kenen etuja ajetaan.
Mksi ihmessä kasvinviljelijä maksaa mtk-maksuja

Jep.
Aivan samaa mietin.
"Hyvä sato tulossa, tavara ei lopu"
Ei se sitä tarkoita, etteikö siitä silti pidä maksaa hintaa. Millä kulut saa katettua ja jotain rahaa käteen kun.
Karjatilallisille tämä on ollut jo vuoden arkea.Osa menee konkkaan,osa lopettaa ja loput etsii lisätuloja ja etenkin säästöjä.Huoltovarmuus Suomessa on hienoa sanahelinää.
Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: 13.07.22 - klo:23:04
Kannattaisikohan alkaa vaan viljelykiertoa suunnittelemaan kuivien kesien mukaan? Syysvehnä pääkasviksi ja sit täydennykset maissilla, mailasella ym. Kuivan kestävillä kasveilla..
ainakin 20 vuotta noita on koitettu. Syysvehnää, syysruisvehnää, ruokonataa, koiranheinää, apiloita, sinimailasta ja nyt maissia toista vuotta. Viime talvi vei syysvehnän, ruokonadan, apilat ja mailaset 100%. Ruisvehnästä ja koiranheinästä hävisi puolet. Maissi kasvaa ihan kohtuullisesti. Sadetusta on käytetty 40 vuotta.
Talvituho oli melko totaalinen kun talvi vei voikukan ja saunakukankin.  ::)
Jääpolte vei pari vuotta sitten ihan kaiken paikkapaikoin,syksyllä sitten oli näissä länteissä oikein mukavasti rikkaruohoja nurmessa.10mm on jo satanut ja koko ajan tulloo lissee ja ennustuksissa on myös lissee.
Kannattaa käydä paaleja katsomassa,on noita paalinpurijoita paikkapaikoin aivan tuhottomasti.Arsenikki on minun ehdotus yhä edelleen ongelman ratkaisuksi. Poikkeusluvalla käsittääkseni saa antaa haulikkoa myös kesällä.
Ei minusta noissa vaatimuksissa mitään salaliittoteoriaa ole.Betoniparret pitäisi kyllä poistaa,parsimatot on keksitty jo aikojen alussa.
Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: 09.07.22 - klo:08:00
Kahdeksi päiväksi lupaa yli 30mm tänne,jos tuo toteutuu,niin saa olla tyytyväinen,epäilisin 100mm heilahtavan taas jossain.15:sta lupaa lämmöksi.Ne jotka toivoo sadetta,pitäisi kyllä teloittaa maanpettureina.
Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: 07.07.22 - klo:23:32
^
On näyttänyt taivas siellä suunnassa synkältä monena päivänä,paljonko on kertynyt mittariin?
Tänään tuli täs nätisti satamalla 5 milliä.Heinäkuulla 21.

Robotti leikkuri hajalla niin akka on joutunut lykkäämään käsin. On sitten nostanut koko mittarin taas pois ja ei mun tuu sitä muutenkaan katteltua. Pitääs kait ostaa joku sääasema. Mutta mun mielestä ihan riittämiin sitä on tullut vaikka viikonloppuna oli puhetta tuos kylällä , että pirun suuria vaihteluja pienelläkin alueella. Niinkuin lauantain sateetkin oli toisespääs pitäjää lähellä 40mm meillä silloin vaan 7mm

Korijaan edellistä kirjoitustani.
Akka oli vaan siirtänyt ja tyhjännyt eilen illalla mittarin (niin ja leikannut sen nurmikon) 18mm oli tämän päivän saalis.
Varmaan sama pieni sadealue sattui taas kohdalle,yli 15mm vettä muutama milli eilisen puolella.Huomisen sadetta en ole etes ennusteesta varmistanut,mutta tod,näk,sataa.
Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 206