Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 219

Viestit - Magia

Vapaa sana / Vs: Polttonesteiden hinnat.
: 10.03.23 - klo:07:56
Kannattaa muistaa, että kokoomus ei lähde hallitukseen, joka alkaa peruuttelemaan ilmastotoimissa.


petteri on kyllä hyvin krapulaisen näköinen tuossa kuvassa hikeäoikein pukkaa otalle, jottei vaan selittäisi että näin  korkea viskipullo tuli eilisehtoolla kumottua :o :o :o :o :o
Eilen radiossa,kun Orpo ottaa selfien,niin mikä se on?...perhepotretti.
 8)
Luomu merkitsee eri asioita, kirppispomppa ja löysä huivi kaulan ympärillä ratikkapysäkiltä Greenpeacen konttorille kävelevälle nenärengasnuorelle kuin peltoja elääkseen viljelevälle ammattilaiselle. Luomutarkastusten sanktiot ovat kaksinaismoralistisia, koska täysin luonnollinen tila on viljelykasvin sukupuutto.

Jos tarkastusta tekemään osuu sellainen idealisti, joka viljelee luomuansa Vallilan siirtolapuutarhassa, poimien toukkia kasveista ja suihkutellen mäntysuopavettä, niin eihän semmoinen voi käsittää, millainen ala on 1000 ha, ainakin jos on matikka vaihdettu satuluonto-oppimääriin.

-SS-
8)
Kättä lippan vaan..

https://tukes.fi/kemikaalit/kasvisuojeluaineet/luvan-hakeminen-uudelle-valmisteelle

 https://tukes.fi/kemikaalit/kasvinsuojeluaineet/luvan-hakeminen-uudelle-valmisteelle/rinnakkaisvalmiste

Jokainen tietty vastaa omista tekemisistään.
Puolassa vissiin laittavat kättä lippaan...täällä sitten selitetään tämäkin asia Eu:n syyksi.Tulliin jäävät ilman lupia ja maatalouskaupat voi rauhassa nostaa hintoja täällä.
Kolme kappaletta noin 1000 m  halkaisijalla olevaa ympyrää olisi mukavat lohkot.  Olisivat samalla peruslohkoja ja kasvulohkoja. Olis helppo kolmen kasvin vuoroviljellä.
Ulkokehältä kun aloittaisi työt niin tulisi pian valmista kun joka kierroksella kierroksen matka lyhenee.   ;D
Ympyrässä tulee päälekkäiskylvöä-ajoa.
Vapaa sana / Vs: Eemelin Kepu-glasit
: 04.03.23 - klo:21:53
Onkos niissä näkökenttänä pieni ruutu keskellä linssejä.
Ikäänkuin tiirailisi maailmaa sontaluukun takaa.
Ennen sontaluukku kuin pottukuopanluukku.
^
Ei täällä ole enää moderaattoria. Se on käynyt selväksi. Sorkkis  teki ennen tunnisttettavia paluita oltuaan ensin päänimmarilla hetken pois kuvioista. Oliko sorkkis vielä modekin ? No niin tai näin , olihan se suuri persoona. Noita mahtavia väittelyitä , joissa se taisi väitellä jopa itseään vastaan kyllä ihan kaipaa. Ja sitten on toisia ...
Yhteen aikaan ,kun Eetusta sanoi poikkipuolisen sanan,napsahti bänniä heti...
Kuluttajakyselyn mukaan,kuluttajat eivät osta enään kotimaista vaan halvinta eli se on ihan sama mitä siinä maitopurkinkyljessä lukee,onko ilmastoystävällistä tai muuta,hintalappu ratkaisee.
Tässä tapauksessa on jossain määrin oikeusmurhaa mukana, ei siitä mihinkään pääse. Kyllä se jossain lehdessä perusteli miksi herneen kasvatuksessa asiat pitää tehdä niinkuin ne tehtiin. Kyseessähän on torimyyntiin tarkoitettu, palkoina kerättävä tuorreherne. Ei mikään A-rehulle puituna toimitettu rehuherne. Siinä kasvatuksessa oli vähän omat metodit, jotka perustui useamman vuosikymmenen kokemukseen. Mielestäni tätä pitäisi olla aika vaikea kiistää, etteikö mies tiedä ja osaa sitä mitä on tekemässä. Se on selvää, että kun pinta-alat on isoja, niin joka nurkassa kasvusto ei voi olla onnistunutta. Eihän se onnistu taviksessakaan. Nyt vaan puhutaan jo niin isoista rahoista, että ely-keskus ei malttanut olla peukaloimatta tukia ja Niko otti raskaasti itseensä, syystäkin. No, jatkossa pääsee huomattavasti helpommalla, kun lisäillään viherhömppää ja nostellaan tukia. Sitähän tässä kai haluttiin. Valvokoon viranomaiset sitten niitä. ;D
Muualla euroopassa viljely on se ykkösjuttu,tarkastukset on se sivuseikka.Täällä Suomessa taas,pilkunnussiminen,byrokratia,tarkastukset on se ykkosjuttu ja viljely se sivuseikka.Tämä Suomen systeemi ei voi toimia suuremmilla pinta-aloilla.
mut kuleksiiko?   ei ihan kaikki posti löytä perille...  ku taas karhu ku ei alkuperäistä laskua tullukaan....

Törmännyt samaan. Mukavilla saate sanoilla, että lasku menee perintään jos ei kahden viikon sisällä makseta. Uhkauksesta viiiiittuuntuneena soitin työn suorittajalle, että missä alkuperäinen lasku mahtaa viipyä. Olin jopa sen perään aiemmin  kysellyt. Alkuperäinen lasku oli kuulemma vielä lähettämättä, vain kirjanpitäjä oli saanut laskusta oman kappaleensa.

Elämässäni  tiettävästi yksi maksu on yhä maksamatta. Laskun hinta jossain 500-1000 euron välissä. Senkin perään kyselin, niin saaja meinas, että on jo niin vanha tapaus että unohdetaan koko lasku . Jaa niin nyt muistuu toinenkin. Ellin laskua kyselin mutta ei ollut sillä kirjoissa ei kansissa, ei ikinä tullut. Toiselta elliltä tuli ehkä kolme tai neljä kertaa niitä kyseltyäni lähes 2v päästä hoidoista. Päivänmäärät, hoidot, lääkkeet ihan oikein. No ei ollut rahan tarvetta, vaikka verottaja oli 70k euroa vailla :)
Juu,noissa ellien laskuissa on eniten sanomista,mutta johtunee siitä,on niin monta erinlaista laskuttajaakin nykyään.Toivottavasti jo kaikki osaa käyttää puhelinta,on tullut tuohonkin törmättyä...Yks Valion polttoainelasku on jäänyt saamatta,karhu kyllä tuli perille.Lähettivät reskutkonttrasta alkuperäisen sähköpostilla ilman korkoja,maksu heti.
Kasvintuotanto / Vs: Itämerivähennys
: 28.02.23 - klo:07:20
Jotkut Eemelit haluaisivat lopettaa kotieläintuotannon Suomesta. Kuvittelee, että vientiviljan lisäämisellä hinta paranee. :o
Ensi viikolla lähttee ensimmäiset sonnit teuraaksi tauon jälkeen,monikohan ottaa uudet vasikat?
Nyt viikon aikana saaneet 14 rusakkoa tästä nurkilta… saa nähdä paljonko on jäljellä kun tulee taas selkeä ilta niin tulee navetan valoihin syömään

Ja lisäksi säkillinen naakkoja
Rusakot loittonee eivät heti tule takaisin,mutta kunhan taas tulee uudet,niin sitten sama meno jatkuu.Täällä on parhailta pelloilta ammuttu toista sataa rusakkoa eikä tuo rusakkokannassa ole kesällä näkynyt yhtään.
Kasvintuotanto / Vs: viljan hinta
: 26.02.23 - klo:06:57
1960-luvulla viljakaupan minimiykskkö oli kangassäkillinen. Nyt se on 9 akselinen yhdistelmä. ::)
Sota-aikana viljasäkki on ollut todella arvossaan.Mitähän sota-ajan ihmiset tuumaa nykysestä menosta,kun tukea maksetaan rikkaruohonviljelystä?
hei,  onkos nuita väkäsiä enää missään..   lie kuluneet loppuun..?
Ei oo,ei tuu eikä tilata,näinhän noista väkäsistä ennen sanottiin.Hankkija,halla ja hukkakaura,viljelijän pahimmat viholliset.
Kasvintuotanto / Vs: Apulannan hinta
: 23.02.23 - klo:06:46
Kryptot, nfc:t yms ovat hyvä esimerkki siitä että maailmassa on paljon kusetettavia idiootteja, mutta voi välillä tehdä sellaisiakin kauppoja joissa molemmat osapuolet tekevät ihan hyvän diilin. :)

Tosi raskas elämä jos ajattelee aina kassalla yms. että jos toinen osapuoli ei tule kusetetuksi niin itse tulee.  ;D
Yaran kanssa sitä vaaraa ei ole ettei tunne itsensä tulleen kusetetuksi.
Maidontuotanto ja lihanaudat / Vs: Kerpele
: 22.02.23 - klo:12:42
nyt oesi vissiin joku kantturatuki haussa
Hiehoista lähinn pitää hakea pohjoista kotieläintukea,ens torstaina viimeinen hakupäivä,löytyy vivusta ilmoituspalkin  alta ylhäältä kansalliset kotieläintuet.
Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 219