Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 231

Viestit - Magia

^
Mikä on häkki ? Vai tarkoitatko näitä paalintuhoamis paikkoja ?
Ittellä kapeat käytävät parsirivien päässä / välissä ja kyllä jotkut lehmät muistavat lähes aina koukata sarvella siitä kulkiessa. Tosin tälläinen lehmä on mukava laittaa sitten joidenkin arvonsa tuntevien väliiin  ;D Sitä saa mitä tilaa.
Paalihäkki hyvinkiin.Tullee sarvista vaurioita ja toisekseen sopivanmittaisia sarvia särkyy.Takapuoleen kolmannen reiän sa kyllä puunoksantyngälläkin,persevauriot paranee hyvin ja nopeasti.
Eetun mätäpotut ja kahukaurat lähtee kellumaan uppoovasta laivasta.
Vapaa sana / Vs: Satovalehtelut
: 02.09.23 - klo:20:32
ja itelläkii jo 30% puitu vaikka ei puoliakaan saatu kuivuriin.....  -   ruuvin moottorivaurio...

Pinta-alasta 70% ja sadosta luultavasti 60-65%. Siis jos kaikki saisi pois. Tilanne siis ihan hyvä , jemmas aikalailla vuoden viljat omille kurmuille. Joten littuvilja tilalle, jos ei enää kuivaajaan kannata ajella. Siis edellyttäen että pellot joskus kuivaa. Nytkin katto kohajaa  :'(
Eppäilisin täällä pääsevän puimaan ens viikon lopulla,se on sitten eri asia kannattaako näillä kosteuksilla ja sadoilla puida,jos ylensäkkään on puitavaaa.Omat mennee paaliin,taitaa olla arvokkaampiakin paalissa.
Joulukuussa vissiin tulee tänä vuonna yleensäkkin ensimmäiset tuet.
nii kyllähän niillä nokkimajärjestys on, joskus kun uusi hieho tuli parteen niin ei välttämättä vieruskaveri tykänny, mahoton jytinä. Mut se kun on nupoja niin sillon on kun turnipsia nuijis, ei mitään vahinkoo. Joskus vietiin teurastamolle elikko kun vieruskaveri oli koukannut sarvellä silmän päästä ja kerran yheltä tilalta kun oli vain sarven reikä ottassa ja taju kankaalla. Tulihan siitä lihaa kun laskin veret pois, taintunut se vaan oli. J monta monta muuta sarven aiheuttamaa tapausta tuli nähtyä maakunnan elikoitten kanssa. Siksipä se nupoutus on hyvä tapa, niin elikoille kuin hoitajille. Jos elikko ei ilman sarvia pysy parressa on jossain jokin asia pielessä. Itellä aikonaan kun oli länget, niin pysyivät, liekö sitten niin isopäisiä :)
Sattuu olemaan kumpiakin nupoja ja sarvellisia.Nokkimisjärjestyksen kanssa ei ole mitään tekemistä sillä onko sarvet vai ei,kovin gimma tällä hetkellä on ay jolta on sahattu sarvet.Talavella parressa ei sarvista juurikaan ole haittaa,mutta kesällä sarvet ja häkki ei varsinkaan sovi yhteen yhtään.
Ottaen huomioon että ternivasikan hintaa on pudotettu melkein 20% viimeisen vuoden aikana, en pidättäisi hengitystäni.
Lisäks lehmävasikan risteytyksienkin hinta on ruhtinaalinen.
Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: 29.08.23 - klo:07:08
Vajaa 20mm tässä sateessa ja jäänee myös siihen ja satteille tiedoksi,ei tartte sattaakkaan.
Mistä löytyy käypänen syyläri puimuriin Mf 186 ?
Menikö tuulettajansiivet läpi?Meille haettiin lähes naapurista romutetusta puimurista.
4c\l Valio laskee maidonhintaa,saa nähä milloin seuraavan kerran.
heh,   meität vaan pakotetaan nuihin älypuhelimiin.   kun on kansa alkannu jo hankkia jopa sinpukoita puhelimikseen ku ovat niiiiin heleppoja käyttää ja ei tarttee kaikkee paskoo vääkistellä puhelimelle!   ite aina naarannu nuita mainoksia ku ei niissä kukaan puhelimella soita mut pitää siihen kameralle jos jotain vääntää..                              ja novalla just haastovat kui pitää otta kuvaa missä näkyy pinpikarvatkiii...    on aikoihi eletty!!
Briteissä on kovassa huudossa ottaaa näkukuvia kukkapelloissa.Kävikö oksa nakuilemassa kukkapellossa?
Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: 25.08.23 - klo:08:06
Just tein yöksi kalkkirahtarille ohjeita, ja piti varoitella kuivasta hiekasta pellolla, ettei jää kiinni. Viikko sitten satoi 0.5mm, sitä ennen kyllä sateli lähes jatkuvasti, muttei mitään mahdottomia. Silti tänään rahtipellolla oli vielä vesilätäkkö, kertoo enemmän tuon kohdan maan rakenteesta kuin keleistä. Mennyt viikko ollut tosi lämmin ja vähätuulinen. Käytännössä jokapäivälle on ollut luvassa sadetta, mutta niin vain ne on pysyneet poissa ja puinnit päässyt aluille. Eilenkin satoi niin lähellä ja jokapuolella, että piti lohkon tullessa valmiiksi lähteä kotiin puimurilla kohti sateen suojaa. Auttoi, sade pysyikin poissa muutaman kilometrin päässä "jokapuolella" mutta omalla kohdalla puinnit jatkui hetken ihmettelyn jälkeen.

Viimeisen 4 viikon sademäärä 106mm, hyvin tasaisesti sademäärät pienentyneet viikko viikolta. Sadepäiviä todella paljon, huomattavasti enemmän kuin poutapäiviä pl. kuluva viikko.

Puimuri on ollut joka yö kotona, nyt jätin rohkeasti rahtipellon laitaan. Saa nähdä oliko tämä se virhe, jolla sateen saa osumaan kohdalle :/
Täällä viimeisen neljänviikon sademäärä on n.160mm.Ajeles poju se puimuri kotio,eilen alako jo näkymään ennusteissa n.30mm kuuro,täällä loppuu pellolla kohta kaikki työt.
niko kivelälle?   ainakin saab hyän mielen vaikkei konetta kuntoon..   nauru kun parantaa....
Jaakko ja Erkki lienee Akronikin tekijöiden nimet.Jaakko lienee oikee kuru näitten vehkeitten kanssa,on tälläkin palstalla joskus vieraillut.
Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: 23.08.23 - klo:07:36
Kaks tippaa suurinpiirtein tuli eilen.mutta pelloille ei ole vieläkään mitään asiaa puimurilla,jos noin märkiä ovat edellisen rankan ukkoskuuron jälkeen,kaivurihommiksi menee kuten rehuntekokin.Taitaa maaperä olla näillämain kyllästetty vedellä piripinnan yläpuolelle ,kun lätäkötkään ei häviä kuin haihtumalla.
Kasvintuotanto / Vs: Apulannan hinta
: 23.08.23 - klo:07:17
Huomenna täytyy tilata lannoitteet, maksakoon mitä maksaa!
Laskin NK2:n hinnan,päälle 700euron mennee kottiin tuotuna täällä. Valikoimahan on melko suppee.Ennustavat melko maltillista hinnannousua,saa nähä pittääkö paikkansa.
Soita Kivelälle...
Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 231