Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 234

Viestit - Magia

On tuosta pakkasesta se hyöty,vihdoin ja viimein liejusulkeiset loppui.
https://www.thomann.de/fi/the_box_cl_106_top_mk_ii.htm

Jotain tällaista pistäisin kaiuttimiksi ellei tule sopivaa käytettyä vastaan

Ja esim tällaista kuuntelisin  ;D

https://www.youtube.com/watch?v=GI6CfKcMhjY
Antille suosittelisin,vaikka Diabloo aamuherätykseksi...toki Turunseuvulla Matti ja Teppo toimii aina.
Hontahan se on mönkijöiden kunkku,  eikä polariksen kanssa häviä hinnoissakaan. Kiinalaiset lie sellasia että uskaltaako niillä etäämmäksi kotonurkilta lähteä.Ihan kätevä pelihän tuo mönkkäri on ja talveksi kun laittaa alle telaston, melkein jo mootorikelkan veroinen. Tykkään kyllä.
Telamönkijä on pikkasen hijas kulukemaan,tosin telat on ainoo keino päästä hangessa mönkijällä liikkeelle.Hupivehehän se mönkijä on,ainakin siihen asti ,ku semmosen hankkii.Aitahommiin ehoton ykkösvehe,jos laitumia on muutakin kuin se perseenkokonen pläntti navetannurkalla kuten muuhunkin,missä pittää liikkua pellolta ltoiselle.Traktori on vain niin toivottoman kömpelö mönkijän rinnalla.Mehtään en ite mielellään mönkijällä lähe,on sen verran onneton maavara.
Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: 12.10.23 - klo:09:23
2013 ei ollut kasitonnarien vuosi syysviljalla. Syy lienee syys-lokakuun äärimmäinen kosteus. Joulukuun äkkipakkanen umpiliettyneeseen maahan viimeisteli työn. Ruis oli keväällä ihan hengissä olevan näköinen, mutta oras kitui kevään ja tuotti melko hipsua kasvustoa. Mutta puitiin kuitenkin joltinenkin sato, vaikka esimerkiksi ruutukokeet peruutettiin sen vuoden osalta.

-SS-

Tämän vuoden syysviljat oli mitä oli, viime syksynäkin oli tosi märkää. Muttei tällaista. Tänään tullut jo 52 milliä mittariin vettä. Nyt myrskyää armottomasti ja sade hellittänyt hetkeksi. Yli 180 mm vettä kolmeen ja puoleen viikkoon. Eikä loppua näy. Ennätykset paukkuu, ja näitä sateisia loppusyksyjä on ollut useita, oisko kolmas neljään vuoteen. Syysviljat meinaa hukkua väkisinkin jo syksyllä, ei tarvi talvea jännittää, keväällä saa paikata tai uusia kaiken.
750mm on kohta sääasema mitannut tänne vettä vuotuiseksi sademääräksi,tämä aiheuttaa myös sitä ettei pellot voi millään kuivua,vettä on vain yksinkertaisesti liikaa.Juu eilenillalla tuli vettä tuiskuttamalla,tuntui,että katot hajoaa,todellinen koiranilma ja sähköt taas yön poikki,ihme kyllä aamulla saivat päälle.
Halapa kiinalainen löytyy,ei pala jalat,500cc riittää kyllä voima,huono vetämään ja varsinkin kääntymään.Entinen Yamaha palaveli pitkään oli kaikinpuolin hyvä kone,lämmitti tosin kesällä jalakoja.Kyllä kummallakin hommat kesällä on tullu tehtyä,talavellahan niitä ei sitten ookkaan.
Taitaa possu loukkautua vertauksesta...
Nopealla googletuksella sisältää ainetta jota on murskatussa valkosipulissa, eli jos ajaa vaikka kilon valkosipulia tehosekoittimella mössöksi ja vettä ja energialiuosta sen verran sekaan että saa lääkintäpullolla kaadettua, niin vaikutus on varmaan sama  :D
Eikö ollu etes käytetty "hiehoja samaa tarkottavia sanoja",että näyttäs paremmalta  tai hiivaa ja natriumkarbonaattia?
paljon on muuten separatiokuivikkeen m3 tahi tonnihinta ?    onko tuon hajuhaitta millanen?
Taitaa Antti tehä ja käyttää ite kuten myös sähkön.Se kiinnostas tietää ,monestikko "samat paskat"menee separaattorin läpi?
Kutterit tuli heti,toki eivät koko talveksi riitä,tilattu heti,kun maakaasunhinnan kerrottiin nousseen.Erittäin kuivaa paalattua tämän vuoden olkea on myös,ostettua paalaavalta viljamieheltä,omat menee mulleille syöttöön enemmän heinää kuin olkea.Ei näin kosteilla ilmoilla paljon viljoja puida ja vielä vähemmän kuivia olkia paalataan.
Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: 01.10.23 - klo:18:26
Syyskuu 106mm. Viimepäivät vähemmän, vain sellaista märkyyden ylläpitävää kosteutta eli viime yönä 5mm, pari päivää aiemmin 13mm jne. Ihan ketun märkää, kolmatta rehuasatoa edelleen tekemättä karjatiloilla kun ei edes karkeille hietamaille ole asiaa, ja jos olisi kahden päivän pouta, sataa sitä ennen 30mm tjsp. että vesi seisoo pelloilla. Vettä on melkeen jokaisella pellolla jossain. Roundupin ruiskutukset onnistui kun teki radikaaleja muutoksia rengastukseen, aiemmin odoteltu kantavaa keliä, se piti tehdä sitten ihan itse. Muuten saa peltotöiden osalta sylkeä kattoon. Kuivimpia maita voisi kyntää toki huoletta, mutta rounduppaus estää homman pariksi viikoksi eikä pskaa voi ottaa vastaan pelloille ihan hetkeen.

Karkean hietikonkin päistenurkissa kynnetylläkin syysvilja harvahkoa kun kosteus kurittanut, puhumattakaan kaikista notkelmista jotka jo hukkuneet. Eipähän tarvi jännittää millaisia talvituhoja tulee, kun  ne on tulleet jo. Melkein 100mm tullut 15.9 jälkeen, jolloin sain viimeiset kylvöt tehtyä. Olosuhteet oli täydelliset siihen saakka, silloin keli muuttui toiseen ääripäähän.
Sama kuin täällä paitsi kakkosrehu jo takkus ja myrkkyruisku uppos melko syvälle ja viljoja jää tod,näk.puimatta ja syysviljoja ei ole.Niin ja viime päivinä satanu ihan tarpeeks.Toivottavasti ens viikon myrsky jää etelän ja Viron  ihmeteltäväks.
Kasvintuotanto / Vs: Peltotuet 2023-2027
: 26.09.23 - klo:09:57
Tällä saitilla oli keskustelua aktiivi-viljelijä,miten se määräytyy.Tukihaun ja verottajantietojen on oltava sama,tieto löytyy omista tiedoista vivusta,viikko aikaa muuttaa tietoja.Maataloustoimisto lähetti asiasta sähköpostia,itsekkin jouduin muuttamaan tukihakemusta.
Vapaa sana / Vs: Läskipää kusessa
: 26.09.23 - klo:09:45
Kohta Suomen maataloustuet on syyllisiä Vartiais-reppanan näihinkin ongelmiin.Ei ollut kyllä mikään yllätys nämä rikosepäilyt.
Nykyään kaikissa tapahtumissa on tärkeää tietää etes suunnilleen,paljonko väkeä tulee,koska kaikki maksaa enemmän kuin ennen.
Kasvintuotanto / Vs: Syyskylvöt 2022
: 19.09.23 - klo:15:55
Tuohan oli taas yksi monista tulonsiirroista C-alueelle, joka saattoi joltain jäädä huomaamatta. Siellä nurmella kaikki ni rahaa valuu. Saas nähä riittääkö lopulta potti edes 30€/ha tasoon..
Siinä vain ois käyny niin ettei ymppi alueen ulkopuolella olis tällä kauvella kiinnostanu senkään verran,jos muutoksia ei olis tehty kuin aiemmin,pelkkä perustuki ei välttämättä suuremmin houkuttele sitoutumaan ja tästä olis voinu seurata kysymys, aiheellinenkin,eikö kyseistä tukea maksetakkaan koko Suomeen.
Voi hyvät ja rakkaat ystävät.. kun se maailma ei pyöri hyväntekeväisyydellä. :-\
Juu ja mitä vähemmän on kusetettavia,niin sitä enemmän on loppuja kusetettava,mikäli kauppa ei kateistaan tingi.
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 234