Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 219

Viestit - Magia

Tällaisena pilkkikautena kalat ovat usein salaisissa paikoissa jään alla. Pitäisi olla joku rautakankitoimisto, jossa asiat väännettäisiin rautakangesta aikojen alusta lähtien. Ongelmaksi muodostuu oletukset, että ihmiset osaavat käyttää kaikenlaisia laitteita ja älypönttöjä. Totuus on kuitenkin se, että yhä harvempi osaa älydigilaitteiden todellista toimintaa. Yltiöpäisen koodausopetuksen myötä yhä harvempi osaa laitteen toimintaa, koska koodaus antaa väärän kuvan laitteen toiminnasta. Ja miksi pitäisi mitään opetella kun guukle ja tekoäly kertovat vastauksen ongelmiin.

Se on tietotekniikassa sama kuin vaikka autoissa: melko harva tietää miten se DSG-laatikko siellä volkkarin alla oikeasti toimii ja mitä siellä on sisällä. Riittää kun osaa ajaa, tankata, viedä merkkivalon syttyessä huoltoon ja maksaa rahoitusyhtiölle suojelurahat...

Samoin useimmilla meistä ei ole käsitystä miten ja missä kaikki sähköpostiin liittyä infra ja bittiketju toimii, ja mitkä ovat sen mahdollisuudet ja rajoitteet.
Eihän koko s-postia enää taida juuri käyttää kuin me vanhat parrat ja sitten business-puoli. Kaikki muut käyttävät jotain pikaviestintä tms.

Miksi pitäisi tietää miten se DSG-laatikko toimii?  Mitä sillä tiedolla tekee?  Vian sattuessa  ei kuitenkaan tavallinen talliainen osaa  tai pysty sitä korjaamaan, eikä niin ole edes tarkoitettu. Sama juttu tässä tietotekniikassa, ei niitä kaikkia bittien liikkeitä tarvi tietää eikä digilaitteiden toimintapeeiaatteita, ei niistä tiedoista ole mitään hyötyä, ei kaikkien tarvi olla nörttejä eikä autoinsinöörejä. Sitäpaitsi uudemmat autot,  etenkin nuo 2010  jälkeen tehdyt, on sellaisia, ettei niille paljon pysty itse tekemään huolto- ja korjaushommia.
Nykyautoissa nämä laatikot on sen verran arvokkaita ettei tarvitse tietää muuta kuin romuttamon osoite,pahemman vian sattuessa.Lisäksi nykyisen tietotekniikan suuri ongelma on,aivan turhan nopea tekniikan vanheneminen.
Lainaus käyttäjältä: Heino Leino link=topic=97466 ;D.msg1692560#msg1692560 date=1676838157
mikäsesemmonenjäläkitilion
Joko Kuusamo muisti Heinoo ossuusmaksulaskulla? ;D
Jokusen sentin Pohjolan Maito maksoi jälkitiliä oliko loppuvuoden maidolle,mitenkäs muilla?
Maidontuotanto ja lihanaudat / Vs: Kerpele
: 18.02.23 - klo:10:06
Pitääköhän ne kansallisetkin hakea tänä vuonna naudoille ja onko tällä kuulla Valion vastuullisuustoimenpiteiden valinta?
Kasvintuotanto / Vs: Apulannan hinta
: 18.02.23 - klo:09:54
Ihmettelen kyllä miten se apulannan tuottaminen yhtäkkiä nyt noin paljon halpeni🤔
Ihmettelen myös sitä miten nyt tätä mietin närkästyneenä😳
Luulisi että tuntuisi hyvältä kun lannat halpene mutta ei. Harmitus tässäkin päälimmäisenä mielessä🤦
No ainakin maakaasun hinta on laskenut reilusti..
No ainakin lannotteiden myynti on laskenut reilusti eikä myynti kasva,jos hinnat ei laske ja tulot isännillä laskee.Muu paska mikä asian ympärillä on pyörinyt  on suurinpiirtein puppua ja rosvo/paskalaivan voiton maksimoimista.
Vapaa sana / Vs: Olkiluoto.
: 17.02.23 - klo:07:28
Eilen ratioon lähetti kuulija viestin,jos olkiluoto3:sta löytyy ehyt osa,se alkaa olemaan uutisen paikka.
Vapaa sana / Vs: Positiivinen Vesilahti
: 13.02.23 - klo:00:38
Vesitiivinen posilahti...    🎅
Kusinen Kusilahti...
https://www.iltalehti.fi/digiuutiset/a/c611269b-b7c2-42e0-abcd-b154735d8328

Kumpikohan on paremmin käryllä tietoturva- vai tietotekniikka-asiantuntija? No ainakin yksi ihminen meinaa jo nauruun kuolla, mutta onhan sillä jo ikääkin.
Eetu on niin dementointunut,lääkkeet unohtuneet ottamatta ja todellinen luonto paljastuu.
Kasvintuotanto / Vs: viljan hinta
: 12.02.23 - klo:10:06

Näyttää ennätyaikaiselta keväältä, joten kevätrapsin siemen ostoksille..hopi..hopi..ennenkuin loppuu..


Näyttääkö? Nythän juuri julkaistiin pitkän ajan ennuste, joka ennakoi keväästä tavanomaista lämpimämpää, mutta huhti-toukokuun osalta tavanomaista sateisempaa... Kevätrapsin aikainen kylvö on toki hyvä, mutta kylmä maa ja jurova kehitys ovat kyllä myrkkyä tuholaisten kanssa taistelemiseen, ikään kuin piste tehokkaiden torjunta-aineiden kieltolistan päälle.
Pörriäiset ja ilmasto kiittää...eilen just katoin Väli-Amerikan kullanhuudonnasta miten käytettiin elohopeaa luontoa säästämättä.
^
Varastomiesten tai lähettäjien kämmejä on tullut vaikka järjestelmä pitäisi kait olla ihan aukoton  ;D Viimeksi kiitolinja toi kivennäissuursäkkiä, tai se olisi pitänyt olla. Suursäkki oli korvattu 20kg säkillä  ::) Kuski vaati kuittauksen koska toi sen mitä oli lähetetty. Ei ollut kuulemma sen vika.  Tosin tuli siinä muutakin 250 kg edestä vaikka piti olla 850 kg. Soitto myyjälle joka vakuutti ensin että on kuitattu lähteneeksi varastosta. Soitti parin tunnin päästä, että varaston kuvatallenteet on tutkittu. Suursäkki ei ole lähtenyt tai sen tilalle lastattu 20kg eri kivennäistä. No mä tiesin tuon ... mutta kun järjestelmässä kuittaus SS luovutuksesta kuljetukseen.
Mulla ei ole ollut kuljetuksien kanssa muuta ongelmaa kuin se,viimeksi oli kaks suursäkkiä päällekkäin,piti jälkeenpäin itse siirtää säkit etukuormaajalla pumppukärryllä paikalleen.Scenkeriltä/Vähälältä naiskuski soittaa aina ja tulee ilmoitus,muutkin soittavat melkein aina.Gmailin ja Outlookin kanssa ei ole ollut ongelmia,toki Outlookkia ei paljon tule käytettyä.Gmailissa ainakin on se hyväpuoli ettei heti mene tukkoon.
Kyllähän tuollainen riitaa aiheuttava lihansyöntilainsäädäntö pitäisi laittaa suosiolla lepäämään, kunnes kasvissyöjä-kokoomus ohjaa sen sukkana läpi.


Entäpä,jos Vartiainen popsii siinä suomalaista sika-nautaa,kun just on lopettanut suomalaisen maatalouden lyttäämisen hännystelijöittensä kanssa.
Kasvintuotanto / Vs: Kevätruis
: 08.02.23 - klo:09:59
Kuinka nopea tuo kevätruis on kasvattamaan kortta? Ajatuksena laiduntaa sen sato ja aluskasviksi kylvää persianapilaa ja raiheinää? Lohkolla on paljon hevonhierakkaa, jostain kuulin että tuollainen kasvusto hillitsisi sitä. Siis luomuna pähkäilen…
Vihantavilja laitumella vain lisää hierakoita,ei kärsi mm.kuivuudesta vaan vapaata tilaa saadessaan kasvaa rajusti.
Mulla ei löydä älyTV yhteyttä,johtusko paskasta säästä.
Nyt Kiina on suutuksissaan ja uhkaa toimenpiteillä, kun ampuivat alas.  On tämä ihmeellistä, että ei saa enää vakoillakaan vapaasti toista valtiota.  ;D ;D ;D
Eihän ne sateliitit muuta teekkää...
Alkuvuoden pysyi aika vakiona, mutta nyt notkahti 10snt alaspäin kertapäivityksellä.

Ja ryssän driisselille  tuli samalla osto kielto. Mää luulin että se vaikuttaa hintaan toisinpäin. Jotenkin ei mun jakeluun mee nämä energian hinnan muodostukset, olkoot kyse sähköstä tai naftasta. Toisaalta itseään mua viisaampinakaan pitävät eivät tiedä tulevista hinnoista näköjään yhtään mitään. Tai siis ennustamisen lahjat heilläkin heikot, vaikka ennustavatkin - siis  ihan päin persettä.
Euroopan maat on ostaneet ryssää varastot pullollee,siitä johtunee pöittoöljyn maakaasun  hinnanlasku.
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 219