Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 249

Viestit - Magia

just.   ja mitä sit tehään kun ei valmassakaan ole moisista mitään??   se että netistä löytys kaikki mut eipäs olekaan....   helevattu miuta ketuttaa kun vklopuna ei mikään toimi..   ite teen sentäs 7 päivästä viikkoa..      täälläpäin on vaikiaa saaha elli toimimaan pertai-tiistai kun joku keksii just saaha sen hommansa moisille päiville... päivystys maksaa sit maltaita kun elli tuloo 250 kilsan päästä toteamaan ;   enpä tiijä!                on alueita joilla nuo elikota harvassa ja ellit sen myötä...   mut lemmikeille nuita ykstyisiä löytyy..   jokka sanoo ekan kerran näkevänsä elävän lehmän!!!    tosa yks tuttu luomuilija moista manas..
Kunnallisilla elleillä kyllä on hoitovelvollisuus ja,jos tämä ei heidän toimien takia totteuvu,niin tee valitus,Kunnallinen ei pysty valikoimaan töitään,kiirelliset ensin ja sitten tuotantoelukat.Olin jostain lukevinani,kunnilta jää koirienkin hoitovelvollisuus pois,en tiedä pitääkö tuo paikkansa.Täällä hyvin paljon yksityiset hoitaa kaikkia elukoita ja näillä alueilla tahtoo kunnalliset sitten keskittyä lyijykynien terottamiseen...
Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: 18.05.24 - klo:18:41
Yritetään nyt tehdä sateen suhteen mitä tehtävissä on. Jätin 2 siemen/apulantakärriä peittämättä ulos, toinen on 14 km päässä. Kollegalla on ollut puimuri pihalla 2 viikkoa. Saa nähdä tulisko pari tippaa vaiko ei.
Ei onnistu taikominen.Syy tähän on se,että esteri ihan veetuilakseen  kosteena täällä,missä vettä ei todellakaan tarvita.
Tuo on vähän tehokkaammalle korjuu ketjulle kuin pyöröpaalain. Joskus on olkia vedetty saman kokoluokan karhottimella, jos on kuivia ja vähän niin on joutuisaa paalata.

Tuo on se ajosilppuri ketjun kevein yksikkö niin mato kyllä kiittäää kun ei koko peltoa tampata.

Tässä meidän urakoitsijalla oli joku Massikan 12 metrinen 4 roottorinen karhotin, sen jäljestä tuli hyvää rehua kun oli paljon pyöriä ja pienet roottorit, ei turhaan yrittänyt tasoittaa peltoja karhotin. Tietysti noukin karhottimet on parhaita puhtauden kannalta. Kuinkakohan noi uudet aurinkopyörä karhottimet, nehän ottaa periaatteessa kiinni vain  sänkeen.

Junnuna tuli sellaisella 4 pyöräisellä Viconilla ajeltua, pitäisiköhän viritellä ajoon kuivien heinien tekoon.

Mä olen ajanut Pötikän 2-roottorista melko paljon - olisko jossain >2000-2500 ha paikkeilla. Tyyppi taitaa olla vanha 882 tms.
Ei silläkään ole maata raa***** jos tajuaa vähän säätää kun maalaji muuttuu betonisavesta turvesuoksi.. eikä pelloksi kutsuta sellaista mikä ei kunnoltaan ole peltoa ja niittäjä on jättänyt riittävän sängen. Ainahan jossain reunapientareella voi maa vähän pöllähtää, mutta useammat myyränkasojen hajalevitykset ja penkan piiskaukset tekee kyllä niittokone eikä karhotin. Jo senkin vuoksi että niittäjä ei näe tarkkaan mitä vaikka reunassa on. Pitää myös hyväksyä että aina ei saa ihan joka kortta mukaan. Lyhyt, painavatähkäinen mutta harva kokovilja on pahinta kun se putoaa ihan maahan sängen pohjalle. Sitä ei saa tarkkaan millään.

Onhan niitä ongelmalohkojakin ollut - esim edellisenä vuonna ojitettu turvelohko jossa salaojat olivat täyttämisen ongelmista johtuen vajonneet vuodessa paikoin hyvinkin paljon. Keksin sitten kannatella 'siipiä' hydrauliikalla jäykkänä niin että pikkupyörät eivät päässeet putoilemaan niihin monttuihin...

Muista merkeistä ei mulla ole kokemusta - no yhden päivän ajoin samantapaista Kuhnia. Taisi olla piikkivarsia enemmän siinä.
Se Pötikän pitkän varren päässä oleva etupyörä saattaa olla ihan fiksukin, se pitää haravien pyörintäkehän etureunan aina maahan nähden oikealla korkeudella. Ei tökkää eteen tulevaan kumpareeseen kun pyörä kulkee juuri siinä haravien edellä. Toisaalta se painaa kohdaltaan heinää maahan mutta hyvin kevythän sen kuorma on. Kädellä nostaa kevyesti.
Joskus on pitänyt oikein ihmetellä miten hyvin Pötikkä selviää jostain rinnepeltojen välisestä satulapinnasta; ei raavi maata mutta suurin osa heinästä lähtee mukaan.

Todella kuivalla kelillähän on ongelma maasta ilman mukana nouseva pöly vaikka mikään ei maahan osukaan. Savella jo vauhdikkaampi ajaminen nostaa traktorin renkaiden mukana hienoksi jauhautunutta pölyä ilmaan.

Viconin 'köysiautomaatti' löytyy minunkin ladostani :-)  Helpiä sillä joskus pyöriteltiin paalaajalle. Ja toivottiin ettei tule kovia tuulenpuuskia :-)
Homma oli mahdotonta jos tuuli kovaa.
Kuivalla karhoo kuka vaan,märällä maaperällä ne taidot punnitaan.
Kyllähän nurmi talvikosteudella yleensä kohtuullisen ensimmäisen sadon tekee savimaillakin.
Riippuu pohjavedenkorkoudesta.Vedet,jos on matalalla,ei varsinkaan enskertalaisista tule mittään.Täällä taitaa kosteutta riittää,on sen verran märkiä pellot vieläkin,ovat kyllä jäässäkin vielä,ei pellot paljon viherrä vielä,+26 on lämpöö kumminkin ollu.Viime talavi ja syksy oli poikkeuksellisen kylymiä -40 pakkasineen.
Vapaa sana / Vs: Eemeli ja kesä
: 16.05.24 - klo:17:21
Kusilahell ei koskaan kesä tuu,sielläkö aina ihan aina aurinko paistaa risukassaan...toisekseen.ei myöskään pottukuoppaan paljon päivä paista.
Maidontuotanto ja lihanaudat / Vs: silotite
: 16.05.24 - klo:17:02
Siinä yksinkertaisesta asiasta tulee haastavat olosuhteet, kun verkosta siirtyy muovisidontaan.
Muovi on todella kätevä paalia avatessa,kunhan muistaa,että verkkoo ei ole.
Maidontuotanto ja lihanaudat / Vs: silotite
: 15.05.24 - klo:22:50
Saa nykypaalaimiin muovisidonnan,ainakin agroniciin ja mäkkäriin.Toimii,mutta huonommin kuin verkko ainakin mäkkärissä
Pelkällä normi lämppärillä se ei kyllä hajoa, mutta ehkä kuuma vesi voisi avittaa. Mutta tekemätä on jäänyt  ???
uudehkosta eemeli-mersusta halkes laki aikoinaan kun reipas pari tuntia oli päästetty himpun yli 30 asteen pakkasessa ja vastaantulijaakaan ei ollu tullu varmaan varttiin. voi toki olla lasissa jokin valmistusvikakin.
Pohjosen tissinkoittaja on käyny hyvissä ajjoin kusella siihen lasin päälle ja ihan varmuuven vuoks...
Kasvintuotanto / Vs: Kylvöt 2024
: 13.05.24 - klo:20:37
Samanlaista ennusteiden mukaan luvassa kuin viime vuonna kylvöjen aikaan ja jälkeen. Kuumaa ja kuivaa.
Pyh,joka päivä satanu,tännään viimex muutaman pisaran,tällä kertaa sentään vettä.Ei haittais yhtään,vaikka en näkis vettä tänä vuonna kuin kaivossa korkeintaan.
Vapaa sana / Vs: eemeli
: 12.05.24 - klo:13:40
Joo ennevanhaan, kepulla ideologia viedä saunantaakse ja lopettaa, toivottavasti viimeisetkin kepuloiset pian kuulevat kekkosen jo kuolleen.
Ja jokaisen aloitukseni voi kaataa faktoilla.
Monen monituista kertaa olen kysellyt, miksi olet kepuloinen, kepulipuolueen viimeaikaiset saavutukset.
Hiljaista on.
Tietääkö Emppu sanontaa,oma paska haisee paljon paremmalle kuin toisen paska.
Kasvintuotanto / Vs: Kylvöt 2024
: 12.05.24 - klo:13:29
Tehty on niin paljon ettei enää muista mikä päivä on kyseessä, noh lauantaihan se eilen. Olin lähteny seiskan jälkeen pellolle, syönyt vähän heikosti ja nopeasti päivällä ja illalla kun olen viemässä kylvökonetta halliin niin pihaan tulee corolla missä on takakontissa kylmää kaljaa. Käytihin Forssassa ABC:llä ja jossain Loimaan Baarissa. No puol viiden aikaan kyyditsivät kotiin ja nyt pitäis taas kivuta traktorin hyttiin. Tosin tänään on lepopäivä, äestelen vaan niin ei tarvii keskittyä sen kummemmin.  ;D

Mitä yöhön tulee niin naismenestys menee käsi käessä maanviljelyksen kanssa, antaa vielä odottaa itseään.
Häntä pystyyn vaan!
Vapaa sana / Vs: eemelin kirjoitukset
: 10.05.24 - klo:19:35
Eikös tämä ole ihan normaalia politiikkaa. Jos ei ole tyytyväinen johonkin asiaan, niin saahan sitä Suomessa yleensä olla eri mieltä. Vihervasuristo kritisoi suureen ääneen mm. persujen politiikkaa. Se kun on sitä väärää politiikkaa.

Tukialue- ja tuotantosuuntakiistoissa kukaan ei oikein voi perustella kansallisia tukia niin, että ne ovat erisuuruiset tukialueesta riippuen. Kasvinviljelyssä, joka on ihan oikeasti luonnon armoilla tapahtuvaa toimintaa, ei ole käytännössä samanlaisia tuotantoon sidottuja tukia, jotka ovat eri tukialueilla erilaiset. Tukialueet ja erilaiset kansalliset, sääolosuhteista riippumattomat tuet ovat poliittisen päätöksenteon tuloksia.

Se, että millaisella intensiteetillä ja fanaattisuudella näitä asioita tuo esille tai palauttaa hyvin lyhyen kestoiseen muistiin päivittäin, se on sitten toinen juttu.
Näkkyy tuo pyörremyrskyn tapanen tuuli ja sakea lumituisku laskeutuvan etelään.Toivottavasti sattuu moppelinkin tiluksille ja vähintään samalla voimalla.Siitähän se vasta parku alakaskin.
Vapaa sana / Vs: Suomalainen maaseutu liite
: 10.05.24 - klo:17:39
Miksi aina nostetaan kateuskortti esiin.
Unohditko, kuka kirjoitti aloituksen ?
Emppu on pesunkestävä tissinkoitosta haaveileva kepulainen,olis MTK;n jäsen,jos huolittas ja narsisti.Asus vielä tundran takana,mutta perintöpottukuoppa sijaitsee etelässä böndellä,Kusilahella.Kahukaurantuottaja,taijot ei muuhun riitä.Tosimiehet ossuu reikään pimmeelläkin,Emppu tarttee tukkee tuohonkin eikä sittenkään onnistu.
Kasvintuotanto / Vs: Syysrypsi
: 10.05.24 - klo:17:08
^
Tekoälyteksti on vielä vähän huonoa suomen kieltä.
Novalla nykyään tekoäly lukee uutiset.Yks aamu tuli kello viiden iltapäivä uutiset,piti vähän aikaa miettiä,onkohan tullu nukuttua vähän liianpitkään...
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 249