Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Jos haluaa hakea jännitystä elämään, niin kannattaa mennä Särkänniemeen, tuosta nurmen enallistamis-
pykälästä ei sitä saa.
Pysyvän nurmen ala vuonna 2018 oli 175 001 hehtaaria ja maatalousmaan ala 2 288 568 hehtaaria, eli viiteosuus on 7,65 %. Pysyvän nurmen säilyttämistä tarkastellaan koko maan tasolla.
Jos pysyvän nurmen osuus maatalousmaasta vähenee Suomessa yli viisi prosenttia, otetaan käyttöön pysyvän nurmen ennallistamismenettely, eikä olemassa olevia pysyviä nurmia saa ottaa muuhun viljelykäyttöön. Viitevuoden 2015 pysyvän nurmen ala on 132000 ha ja joka vuosi on tullut lisää pysyvää nurmea aika paljon, joten turha pelko.
Juu näin on.Toisekseen,jos haluaa kyntää tuon nurmen,joku valkuaiskasvi nurmi,ihan miten on jatkossa ajatellut tehdä.Sadonkorjuupakkoahan ei ole.
Ei tutkakuvat mitenkään tarkkoja ole.Täällä on satanut ,vaikaa tutkassa ei mitään näykkää.Jokohan vihdoin olis hallayöt ohi.
Mikä noista soveltuu nurmiviljelyyn?
Eikä kielenä ole vinkuintiaanien kyriliset kirjaimet.
Mulle tullee LukenKasKas viljalle ja nurmia ei tartte seuratakkaan.
En muista onko tästä ollut jo aiemmin juttua, mutta erilaisten heinänurmien ilmoittaminen tukihakemukseen yksinkertaistuu ja asia käsitellään tässä blogissa hyvin selkeästi.
https://www.ruokavirasto.fi/tietoa-meista/ajankohtaista/ruokaviraston-blogi/blogitekstit/blogi-rehunurmi-on-nyt-vihreampaa/
Eli tiivistetysti käytössä ovat seuraavat lajit
Rehunurmi
Laidunnurmi
Luonnonhoitonurmi
Siirtonurmi
Viherlannoitusnurmi
Suojakaista
Suojavyöhyke
Ja joissakin tapauksissa.
Luonnonlaidun ja niitty
Ympäristösopimusala pysyvä nurmi
Siemenviljelyalat ilmoitetaan sitten tarkemmin kyseiselle kasville.
Onhan tuo tervetullut uudistus. Olisivat nyt vieneet uudistuksen niin pitkälle et olisi vain yksi nurmi. Tai no tuo siirtonurmi on nyt hieman hankala käsite itselle et kuinka se tähän malliin sopisi mut siis yksi nurmi jonka tukitaso olisi viljan tukitaso miinus jotain. Nurmen käyttäjät kun saavat edelleen tuen ey pohjaisesti niin homma pelaisi noinkin. Jokainen saisi sillä "nurmellaan" tehdä sit mitä haluaa. Velvoite olisi minimissään sama kuin mikä nytkin viherkesannossa on et niitto kerran vuodessa. Jos korjaat sadon niin ok jos laidunnat niin ok. Suojavyöhykkeet yms. Määräytyisivät sitten niinkuin nytkin et mikäli vesistö niin oltava suojavyöhyke tai kaista jne.
Yksinkertaistaisi paljon koko systeemiä. Ei tekisi nurmen kasvattelusta niin houkuttelevaa jos tukitaso olisi alempi. Tätä voitaisiin korjata sitten ey kautta maksettavilla tuilla. Voisi helpottaa rakennemuutosta melkoisesti..
Jonkun käsi tuli yhtäkkiä mun taskuun 
Jep.Nurmillahan on tänä vuonna kylvö tai niittovelvoite,iso veli-valvoo vielä tuolta ylhäältä käsin.Toivottavasti karsivat myös niitä iänikkuisia"kuntta"peltoja.
4mm taas satoi,tuulee ja tällä hetkellä on ihan 3astetta lämmintä.
Se olis hyvä,kun nuo biokaasulaitokset kerräis nuo huonot paalit pois.
10,5mm pelekästään kesäkuulla,jotakin 40mm tais tulla toukokuulla. Enemmän tarttee lämpöö kuin vettä,osa pelloista on liiankin märkiä lumien takia.
heh, ja kiva kun on laitunnus mut tartteeko SE niittää kuten muut? jos ei laitunnakaan.. ite en nuihin kanssa lähtenä..
Itse ymmärsin tämän niin,joka lohkolla on oltava viljelyä eli kylvöä tai jotain muuta maataloustoimintaa,niin silloin pelkkä heinikko ei käy niittämättä tai kylvämättä.Elokuulla tulee sitten ne vipu-mobiili-kyselyt juurikin näistä mitä siellä pellolla on mahd.jätetty tekemättä.
Paaleista ei tarvitse enään välittää mitään,eivät pysty erottelemaan ovatko uusia vai vanhoja ja onko paalin alusta viljelty.
Lannoitteiden kustannustuki haettu, 10 minuutin nettihommalla pari tonttua "tienattu"
Kiitos tästä kepulle, vaikka niitä en kevään ek-vaaleissa äänestänytkään.
Melko nopeeta toimintaa, eka päivänä haettu ja viime yönä tuli 2 aikaa päätös jo.
Kuulin maksun olevan heti.
täälä nuo pienet on puonnu aika hyää tahtia... saa nähä miten maitonkeräily kehittyy... yökeräilyyn en halua enää...
Itte sain olla aikoinaan yökeräiyssä. Paras aika maidonhaulle, mutta ei toki hyvässä päiväkeräilyn ajassakaan mitään suurta vikaa.
Täällä on sen verran monta lopettajaa,että päiväkeräily muuttuu pikkihiljaa aamukeräilyksi.
-1 oli aamulla tässä mäenpäällä.pari astetta kylmempää alempana.Nurmet näyttää hyvin hailakoilta.Sade muuttuu pikkujiljaa vedeksi.Ensi yö on myös kylmä ,mutta huomenna lämpiää vähän ja sade jatkuu.Lumi ei juurikaan haittaa,tuo kylmyys on se huonompi asia eikä sekään niin paha olisi,jos kk sitten ei olisi ollut 30astetta lämpimämpää.On sitä ennenkin täällä kesäkuun alussa lunta satanut,nyt pitää vaan toivoa ettei juhannuksena enään lunta sada.
Ravinteet liikkuu huonosti kasvin käyttöön näin vilpoisilla keleillä.
Tuo voi olla syy ja mulla lannoitus perustuu vielä kuivapaskaan. Toki salttusta typpeä joku 30-50kg lohkosta riippuen. Mutta tuo jonka kanssa juttelin oli ihan väkilannoitteen käyttäjä. Toki oma havaintokin vain siitä lohkosta joka tuvan sohvalle näkyy. Ja voi näin päivittäin havainnoida että vaaleus ei ainakaan vähene .
Meillä laitetaan moniravinnelantaa starttilannaksi.
Näkkyy selekiivän yöksi,ens yönä tehdään uusia kesäkuun pakkasennätyksiä.Juu,koko päivän ruikkinut jotakin lumen tapasta,mullokset on valkoisena ja huomenna vielä lissää.Lämpenemistä suuremmin ei oo näkyvissä.
Tekis mieli sanoa, että nurmi ei juurikaan ole kasvanut viikossa. Ainakaan täällä, missä yöt lähellä hallaa ja pirunmoinen tuuli yötä päivää. Päivälämmötkin kait nippa nappa kymmenes. Tosin lannatkin ollut levitettynä vasta viikon ja yhden sadon taktiikalla mennään, joten jospa juhannukseksi. Mutta jospa noita leivän päälle särvintä hankkivia iltavuorolaisia saisi huomen aamulla paimeneen, niin yrittäis laittaa lehmät laitumelle. Enää ei kyllä itteä nappaa tuokaan homma, mutta kait se on pakko.
Tullee ihan paska vuosi.Heinikot vanahenee vain näin kylymällä ja elukatkin otan sisälle,vettä ja räntää luppailee nollakelillä.Toivottavasti ei oraat vielä palellu niiltä joilla on oraalla ja puidakkin meinaavat.