Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 216

Viestit - Magia

Kasvintuotanto / Vs: Apulannan hinta
: 26.01.23 - klo:06:37
hups...  se nousooki vasta pertaina.   laittovat korjoovan viestin..
Kohta ei saa taas ollenkaan.
Voisiko kahden pandan suojelusta järjestää tarjouskilpailun ? Saattaisin itse harkita 1,4 miljoonan tarjouksen tekemistä.
Pelkästään niitten aita on helvetin kallis.
Eppäilisin tukikelvottomien elukoitten lähtevän kohta kovin nihkeesti  tiloilta varsinkin tässä tilanteessa.
heh,  tuhlata nyt rahaa moiseen.    ja miulla noita verkkopaimenia jo kaks.  toinen hoitaa nuorkarjan tarhaa ja toinen on muuten vaan..  lehmillä on paimen töissä ekan kolme viikkoa kun laitunnus alkaa ja käyvät laitumet läpi ja sit on jo joutavaa virrankulutusta.    jo neljäs vuosi menny ja sit syksyllä kun uusiin äpärepelloille pääsevät ni silloin toisen kerran pari viikkoa päällä.   eipä ole ukkonen nuita särkennä..
Akkupaimen on etälohkolle hyvä,varsinkin kun on noita valtion lehmiä laitumella ongelmaksi asti.Tuolla on käytössä ollut uusi,edellisen tappoi nauhoineen ukkonen,on erittäin kovaiskuinen,vaatii kohtalaisen hyvän akun,muuten virta ei tahdo kulkea nauhassa.
Mä luulin että se Vallu oli se ongelma siihen käynnistymiseen. Kyllähän nyt olisi aika ostaa uusi akku ja jättää temput tekemättä.

Hanki akkupaimen niin siinä saat käytettyä sen akun loppuun. Jos et halua helliä sitä kuten lypsyukko neuvoi.

Meillä oli uutena ostettu 705 Valmetti meiltä se lähti purkaamolle 16 vuoden palveluksen ja 15000 tunnin jälkeen, siinä oli alkuperäinen Tudorin akku kokoajan.
Mennee muuten hermo huonon akun kanssa nykyakkupaimenen kanssa.
eemeli ei nuyt ihan ole katyalla täss asiassa, sehän on silleen kun nautakasvatus ei ole tällä kertaa sitä parasta pisnestä ei lihatiloille oteta vasuja kasvaan, toki ne sitten on jäämässä maitotiloille missä ei määräänsä enempi ole vasikolle paikkoja. Mutt kuule eemeli, älä sitte parin vuoden päästä valita kun ei suomalaista nautaa ole saatavana, kyllä se markkinatalous on alkanut, mutta toimii hitaasti. Kestää se akansa syödä noi lehmätkin härnfileenä. Sitte saammekin pampalla kasvanutta pakastettua aberdeen agnusta pöytään.
Sitten saammekin pampalla eläinystävällisesti,ilmastoystävällisesti kasvanutta pakastettua jopa mädännyttä aberdeen angusta pöytään.Suomessahan ei nähdä omaa saunan taustaaa kauemmaksi.
Kyllä meillä syödään ihan pihasta samanlailla kun pellolta. Kasan takimmaiset helposti ehtii pilaantua kun on reikäisenä kevääseen, kun ei pysty purkamaan takareunasta kasaa. Pellolla kun on jonossa paalit voi kerätä aina risat pois rivistä heti syöttöön.
Rusakkohan syö mielellään piilossa takana,tod.näk.petojen talia ja repiikin takaa kunnolla.Ojanreunaan olen laittanut paalit niin etteivät pääse taakse,kesällä auttaa,talvella ehkä.
Face ja muut kanavat täynnä noita osto ilmotuksia vientiin. Mulla olis Sampo 609 ja muita, jotka vois hukata. Onko tietoo mitä ne noista maksaa?
Ne jotka ovat myyneet täällä samalle,sanovat maksavan hyvin.
juu,  kyl siellä kopissakii pitää olla hereillä miten ajelee ja kui on aura keulalla.         on nuita traktoriaurailijoitakin nähty joitten jäliltä tie pyykkilautaa ja silti penkat korkeita jo marraskuussa..    kaikista ei vaan nuihin....
Autollahan ei juuri enään aurata pikkuteitä,traktorimiehissä on eroja,tavallisesti keväällä on se kinttupolku jäljellä tiestä.Lumenmäärä tiellä sitten riippuu yksistään kuskin ja penkin välistä ja rahoituksesta. Viime keväänähän alkoi aika valtionteillä ettei niitä aurata.vaikka niillä ei pääse liikkumaan.
kerpele,  yks oli syömässä paalia päivällä ku lunta aurasin peöltotieltä...    ja saakeli ei ollu tussari kopissa..      kyl on röyhkeää..    ja kylällä ketään ei kiinnosta metästäminen..  ku on jotain mukavempoo hommoo..
Kaninmetästäjät on sukupuutossa kuten koirat myös melkein.Tuo pois ne paalit,kevättä kohti vain pahenee tuo jyrsiminen,kohta kokkoontuvat laumaan aukeille tai laita verkko eteen.
Mikäli neukkula olisi kaatunut jo aiemmin kuin 1989-90, niin olisiko se ollut pahasta ?
Ei olisi. Jopa Mooseskin on sitä mieltä, että Yhdysvaltain ei olisi pitänyt antaa aseapua Euroopassa sotineelle sotahullulle Neuvostoliitolle.
Tais tuo Aatu olla pikkasen pahempi sotahullu kuin neuvostoliittolaiset.Aatullahan oli tavoite tehä Saksasta arjalainen suur-hirmuvaltio,kaasukammioon kaikki muut.
Heino on tullu siihen käsitykseen (korjannetta jos oon käsittäny väärin) että uuvven ransettilaen mukkaaan sukupuoltaan voesi vaehettaa kerran vujessa. Mietin tuossa että miten ne nämä älymppielaeset ja muut urheilukisat asijaan suhtautuu, ettätuota voesikko nuoret "juhamietaat" oallistuo sitte naesten sarjoehin ja miten se äetiyspakkauksen kans... eikö jokamiehellä oo siemmenet sisällä?

Tuleeko Eemelistä Emilia?

Veetistä Vieno?


Markusta Marika?
Mirka Kesola?
Kasvintuotanto / Vs: Apulannan hinta
: 21.01.23 - klo:06:28
Onneksi tuli ostettua niin kallista, että valtio hoitaa kulut.
Tämähän lämmittää yhtä paljn kuin housuun kuseminen.
Maidontuotanto ja lihanaudat / Vs: Kerpele
: 20.01.23 - klo:23:10
Kannattaa nuo EU-palkkiot kaikki ruksia varmuuden vuoksi ettei joku loppukasvattaja mahdollisesti tule lankoja pitkin syksyllä kun ei ole asiat kunnossa. Ilmoittaa eläimet ajoissa kuten ennenkin ja pistää rastin kaikkiin ruutuihin, siinä kaikki.
Ei tainnu olla vipu-palvelussa kuin nautapalkkio mahdollista hakea täällä Eu-palkkioista .Toinen mahdollisuushan olis joku kili-kuttupalkkio tai vastaava.
Kasvintuotanto / Vs: Peltotuet 2023-2027
: 20.01.23 - klo:04:47
Se että tuet laskee pikkuhiljaa on ihan tervettä kunhan laskevat tasapuolisesti ja järkevää tahtia. Edestakainen poukkoilu on se surkein vaihtoehto. Itsellä tuet etelän maidontuottajana oli viime vuonna 15-16% koko liikevaihdosta.

Tuet ovat sopivalla tasolla silloin kuin oikeasti tuottavat lohkot pysyvät järkevässä viljelykierrossa ja heikommat voi yhtä hyvin metsittää. Tukien tehtävä ei ole pitää pellon arvoa selkeästi tuotantoarvoa korkeammalla tasolla vaan pitää ne tarvittavat pellot (ja tarve ei ole nykyinen peltoala vaan vähemmän) ainakin potentiaalisesti ruuantuotantoon kelpaavina.
Maailmalla käsittääkseni kärsitään viljelysmaapulasta eli mitä vähemmän viljelysmaata käytössä sitä suurempi nälnhätä kolmansissa maissa.
Sivuja: [1] 2 3 ... 216