Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 138

Viestit - Magia

Mun täytyy varmaan unohtaa kylvöt sitten kokonaan. Siemenet idättämättä, lajittelematta, kalusto rempallaan jne...
Täällä on vielä hiihtokell...
Kun eivät enää paskan kanssa pärjää.
Aprillipäivänä hyvä suunnitella, mutta onhan tuossa ajatusta.
Eikös marketeissakin aikanaan seteleilä liikuteltu kassoilta pois tuollaisen putken avustuksella.

Nythän sitä voitaisiin käyttää siirtämään Loimaalaisten rahoja takaisin c-alueelta.
Jyväjemmareiden järjenjuoksu näkyy olevan yhtä nopeaa kuin pankolla makoilu.
Vapaa sana / Vs: tos-maksut
: 31.03.20 - klo:11:01
Tietääkö Eemeli joutuuko Kaikki tissinkoittajat maksamaan Faballe oman sonnin tekemistä tempuista ?
Kaikkihan se täydessä viisaudessaan maksaa sitten kaikki nuo tarkastusmaksut.rekisteröimismaksut,ym.mitä meikäläisellekkin on siunaantunut.Tulee muuten pikkuisen isompi summa kuin jostain  tos-maksusta.
elämme mielenkintoisia aikoja. Euriborit nousee. Saa nähdä milloion pankit vetää tosiaan käsijarrusta.
Jarrukahvan otti nyt Valio käteensä, kun muilta puuttui rohkeutta. Se oli vasta neljäs jarrutusketjussa. Tässä järjestyksessä sen olisi pitänyt mennä: 1. Valtion investointipolitiikka, 2. tuottajat., 3. pankit, 4. maidon ostajat. Tähän asti kaikki ovat painaneet vain kaasua kuluttajien ja kaupan halvan hinnan toivossa. Hinnan lasku vain lisää tuotantoa ja se sit.en edelleen laskee hintoja, kunnes tulee äkkipysähdys.
Eihän Suomen toimissa ennenkään ole ollut järkeä ja nykyisin vielä vähemmän.Ennen ja  varsinkin nykyisin kaikkien töppäilylle maksajat on valmiina ja maajussi ottaa nöyräästi kaikki maksut vastaan.
Vapaa sana / Vs: Muu Suomi
: 29.03.20 - klo:20:09
Koski Tl ei päässyt mukaan, valitettavasti. Joutui jäämään Pohjois-Suomeen. ;D


Eetulle sopiva kartta.
En juurikaan mitään ymmärrä maidontuotannosta, mutta ihmettelen tuota kiintiö-juttua. Hinnallahan tuo tuotanto olis alentunut kaikkein tasapuolisimmin. Vai olisiko käynyt Valion kannalta huonosti eli isoimmat ja velkaisimmat tilat olisi kyykähtäneet tai vaihtaneet leiriä. Oksa ja kumppanit satavuotiaineen kivinavetoineen ja pikkukarjoineen olis jääneet jäljelle. Enkä tällä siis väheksy oksaa tai muitakaan pieniä tiloja

Kuljetuksen kannalta joku pieni tila saattaa olla hyvinkin hyvä meijerin kannalta. Sopivalla reitillä rekan kyytiin mahtuu vielä pienemmän tilan maidot, muttei isomman ja toisaalta isolta ei tule nuppia tai rekallista kerralla, joten ajelisi kuitenkin vajaalla. Sitten on iso tila tehokkuudessa meijerille hyvä, kun viedään yksi tai kaksi puolikasta tyhjänä ja tuodaan saman verran täysiä paluuna. Jos vielä paluuna tuotaisiin jotain vasikoiden juomaa tilalle päin.lli teillä kuin teurastamoilla.
Meijereillä taitaa olla nykyään pahempi ralli teillä kuin teurastamoilla.Eri meijerit kiertää samoja teitä ja ainakin kolmen sortin maitoa kerätään.Lisäksi Arla ajaa kaiken maidon pohjoisesta etelään.
Onko joku kieltänyt suomalaisia ottamasta yhteyttä kausityövoimaa normaalisti käyttäviin tuottajiin ? Kokeile onneasi, saatat päästä pellolle.
Eetuhan on aina pihalla ja pellolla,ainakin kirjoituksissaan.
Vapaa sana / Vs: Seisokki uhkaa?
: 28.03.20 - klo:13:54
No,eipä tuota pelata jääkiekkoakaan tänä keväänä...havis amandakin kiittää.
Kuinka moni iso tuottaja mahtaa siirtyä kilpailijan leipiin...? Vai ottako esim. arla tällä hetkellä uusia tuottajia
maidon purkittajilla sama liika maito ongelma, kun kulutus tippuu. Arla ei ole tainnut enää muutamaan vuoteen ottaa uusia tuottajia.

Kuulin huhua että investointituki uusiin navetoihin olisi tippumassa reilusti ensi rahoituskaudella. Tuskin uusia alle 100 lehmän navetoita tulevaisuudessa enää rakennetaan. Yhdysvalloissa rakennetaan jo vuosittain tollaisia 9500 lehmän navetoita https://youtu.be/c41Aahto7VY?t=166
Amerikassa taitaa harvemmin olla puhtaita jersey-karjoja,enemmän tanskalaisten juttu.Ehkäpä pitoisuuksista maksaminen näkyy tuollakin.
" Matematiikka on kaunista ja hyvää, mutta luonto vetää meitä nenästä."

- Albert Einstein
Tässä Suomen "kukkiville"virkamiehille huoneentaulu.
Vapaa sana / Vs: Muu Suomi
: 27.03.20 - klo:15:13
Nyt kun Uusimaa on joutunut karanteeniin, niin maamme on jaettu kahteen osaan. Tästä seuraa eräs järkyttävä tilanne joillekin, jotka eivät asu Uudellamaalla:

-Eemeli huomaa asuvansa Muu Suomessa.

-Veeti tajuaa olevansa Muu Suomessa.

-Sepekään ei pysty pakenemaan faktaa, että hänestä tuli äkisti Muu-suomalainen.

https://www.youtube.com/watch?v=vWEt5dMYrtc


Juu,ihan tundralla vielä.
hieman tarkennusta;  jos meijeri näkyy niin rahtikulu ei kait niiiiin hirmuinen?      joten;  miksi etelässä ei meijerin kupeella ole suurnavettoja?
Ota huomioon,Eetu kahteloo maailmoo pottukuopan luukusta.
Kurkatkaas valmaan   ;D
Siellähän ne sopimustuotannonehdot on.Ei näköjään suomenmaassa päästä etes noista kiintiöistä eroon,vaikka tuotanto alenee.Hyvä vai huono,vaikea sanoa,mutta ainakin kärsijöitä tulee.Valion ovi tulee paukkumaan myös.
Jotkut lopettajat haluavat että heidän lehmänsä jatkavat eloaan jossain muussa karjassa.
Näin tekevät.Osa myyjistä pelkää ettei oma karja ole riittävän hyvä myyntiin,osa myy sitten ihan kaikki.Kyllähän se itse eläimen näkeminen pitäisi ostajalle kertoa melko paljon,ei toki kaikille.
Onko toverit miettineet koronatauvvin vaikutuksia maatalouteen, kuten maijjonhintaan/-kulutukseen, juuston menekkiin lihamarkkinoihin jne. Ettätuota kannattaako tulevalle suvelle apulantoja ostaa, vai pannaanko kantturat korkalaitaseen...

Äkkiseltään ajattelen, että maatalous voisi olla jopa ala joka hyötyy. Kotimaisuus saattaa olla valinnan kriteeri. Ainakin hamstraus aalto kadotti kaupasta ihan oikeaa ruokaa jauhelihaa , makkaraa jne. Ilmastovouhottajat saivat  hetkellisesti sen mitä halusivatkin tosin ilman kukkakaalikeittoa.  Eiköhän tulevaisuus ole perus nautinnoilla mässäilyä. Hyvää perus ruokaa ja tavallisuutta ...
Koulut kiinni joten kouluun ei maitoa mene eikä ravintoloihin . . Maitoa ei hamsrata koska pilaantuvia elintarvikkeita ei osteta kuin se mitä menee . Naudat haetaan noppeesti eli lihasta pulaa .

Kotona nyt leivotaan , tehdään ruuat itse joten sitäpuolta se kyllä lisää . Maito menee suurinpiirteinein ennallaan . Sata-Maito kai suurin Salon Seudun maidon toimittaja Kimmin Vihanneksen kautta kouluihin ja baareihin .
Naudat haetaan nopeasti,koska haettavia ei taida liiemmin olla.Ei taida tänä keväänä syntyä etes vasikkaruuhkaa.
Sivuja: [1] 2 3 ... 138