Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 124

Viestit - Magia

Nyt tuntuu ilmasto keskustelu ottavan lihan ja maidon ympärillä kierroksia. Eurooppalainen Ihminen kulutti ruokaan 1300 -luvulla noin 8- 10GJ vuodessa , kokonaisenergian kulutuksen ollessa noin 50GJ.  Vuonna 2000 amerikkalainen ihminen kulutti ruokaan noin 12-13GJ , samalla hänen kokonaisenergian kulutus oli 300GJ/vuosi.
Nyt kiistellään 4% sisällä olevasta energian kulutuksesta, ts syödäänkö vihanneksia vai elänkunnatuotteita, kun leijonaosa kulutuksesta ovat palvelut, tuotanto, kuljetus ja kotitalouksien muu kulutus pl elintarpeet.

Kaupungistuminenkin perustuu viimekädessä halpaan energiaan. Helsinkiin tulee ilmastopakolaisia kahdesta suunnasta; etelän aavikoilta ja Kainuun salomailta. Kyse on kolikon molemmista puolista.
Moni toimittaja on sanonut Triplan olevan yksi mittaamattoman suuri ilmastontuhoaja.Syödä on pakko,mutta onko pakko kuluttaa nykyiseen malliin.
Kerran kävi niin kun ilmoitin vasikkaa syntyneeksi, että edellinen vasikka olikin jäänyt ilmoittamatta. En muista oliko se sitten 2 vai 3 viikkoa yli. No kun rekisterikortit oli kuitenkin täytetty  enkä viitsinyt alkaa kikkailemaan niin ilmoitin tapahtuman "minun maatilani" kautta rehellisesti oikeilla päivämäärillä. Ei ole vielä kukaan tullut valittamaan. En tiedä olinko jotain töpännyt vai miten oli käynyt, mutta jos se meni tuon "minun maatilani" uutuuden myötä säälistä läpi.

No tuota minäkin ajattelin. Siis sanktiot paukkuu jos tila on valvonnassa, mutta muuten ei vaikutusta. On mulla ainakin kerran lehmävasikalle kasvanut munat. Oli puolivuotias ja korjasin syntymä tietoihin ja lähetin MM:llä . Vasikka lähti seuraavalla viikolla sonnina välitykseen. Heti ilmoitin kun huomasin :)
Tämän takia on tullut tavaksi kääntää vasikka selälleen syntyissään tai kurkistaa hännänalle.On oma työnsä muuttaa noita tietoja jälkeenpäin varsinkin,jos ovat useampaan paikkaan menneet.Atrian kanssa kyllä on tietojen perillemenon kanssa naimisissa.En ihtelle yhtään ruuhkaa logistiikkapuolen puhelimissa.Perseestä ja syvältä.Ja nyt tarkoitan varoaikoja ja tälläisiä.
Mistä kanattaa kysellä?  WS  SuperStar mekkiseen  pesuaine annostelijoita?
Netistä.
mutta lapsillehan nuo nykyään tehään.   käyttäjät on sitä 15-25 vuotiaat kännykansa.     myö vossiilit joututaan käyttään mitä osataan..
Oksaki ottaa vain FabaMAPIN käyttöön,niin saa heittää siemennyskansiollakin lepikkota.Paitti että tekniikan ihmelapset ell tarvitsee paperin mihin harakanvarpaat vientästä.6-10vuotta...
En tiedä yleensäkkään minkä takia poistoilmoituksia pitää tehdä.Kumminkin kaikkien elävä syntyvien eläinten vastaanottaja tekee ilmoituksen.Raatokeräilyalueeseen kuulumattomat on sitten eriasia.
Vapaa sana / Vs: Tuleepahan käytyä
: 19.10.19 - klo:07:53
Ilmaston kannalta olis parempi jos porukka liftais tonne skuttaan.
Sama tuli mieleen,toisekseen tosi aktivisti elää metsässä metsästä eli huoltotoimituksia ei pitäisi tehdä.Taitaa vaan tamperelaisille tulla noutaja tuolla suolla ilman ulkopuolista apua. Tässä ilmastohommassa kyllä paskotaan toisten kiuluun täyttä häkää,vaikka omakin kiulu on kovaa vauhtia täyttymässä ja ihan omasta toimesta.Toki suomalaisia ei näytä haittaavan pätkääkään,jos pilaantuminen tapahtuu ulkomailla,niin itsekeskeisiä ollaan,ulkomaalaiset saasteetkaan ei tänne tule.
Tässähän ihan pitää alkaa Eetua säälimään,bänni on tainut pätkähtää päälle.Sormenpäänkovettumat alkaa lohkoilemaan,rennie-kauppias on ihmeissään,hyllyt täynnä rennietä.Ei Eetun-mökissä klo4 aamuherätyksi,.aamutoimetkin on normalisoitunut.Ja mikä parasta,kepu saa touhuta vapaasti,MTK saa kusta etelän jyväjemmaria rauhassa ögoniinj ja vielä kaiken huippuna pohjosen tissinkoittajat saa rikastua rauhassa tukipolitiikan ansiosta.
Nostetaanpas ylös.Olisin ilmoittanut epämuodostuneenvasikan,muumion,mutta ei onnistunut ainakaan tällä köyhän miehen versiolla.

Syntymä-->Vasikka-->Merkittä kuollut.
Tämä onnistuu,mutta ei kysy  epämuodostuman syytä,tämäkin olisi karjanjalostusta ja näin vältettäisiin turhia poistoja omalta osaltaan.On tullut nähtyä kaksi muumiota ja yksi bulldoggi,doggi tiettävästi ainakin tulee sonninpuolelta.
Nostetaanpas ylös.Olisin ilmoittanut epämuodostuneenvasikan,muumion,mutta ei onnistunut ainakaan tällä köyhän miehen versiolla.
Sepehän saa sitten liiteristä alenukseessa hyvvee ummetuslääkettä.
Vapaa sana / Vs: petäjävetellä..
: 06.10.19 - klo:11:49
kaivo pirun kaakana torven päästä.   mut entäs jos haihunta ei enää kuivata?
Älä välitä Sepe kussee ommaan kaivoonsa,"vesi"ei pääse koskaan loppumaan.
Melko varmasti opittu tapa,tekemisen puutetta.
Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: 04.10.19 - klo:08:50
~55 milliä tuli vuorokauteen Savossa. Ei tätä nyt enää olisi tarvinnut, kun ei kesälläkään tullut.  :P
50mm täällä noin.Ti iltana tuli vettä kaatamalla.Puitavaa olisi monella pellolla,vihreitä kyllä pääsääntöisesti ovat ja märkiä.


Lähinnä ihmettelen sitä kun laiduntamista ihannoidaan karjankasvattajien toimesta..
[/quote]

Niin en tiedä ihannoinnista, mutta jokainen oma karvakorva on laitumella kesällä ja talvella ulkoilevat rajatummalla alueella. Onhan laiduntaminen naudan ominta osa-aluetta ja toimintaa lajityypillisimmillään. Vaikka tuntuisi, ettei just tällä hetkellä saa omasta mielestään lisäeuroja siitä toiminnasta, niin voi tulla yllättävänkin nopea asennemuutos vaikkapa nautojen pitämistä ritiläpalkkien päällä sisätiloissa kohtaan. Vrt virikehäkit kananmunantuotannossa.

Viimeisen viidentoista vuoden aikana on lehmälauma ollut karussa kaksi kertaa. Molemmilla kerroilla ukkonen oli rikkonut paimenpojan iltäyöstä. Lisäksi pari kertaa on tainnut yksittäinen vasikka aiheuttaa liikehdintää. Lisäksi kerran lomittaja unohti veräjän auki ja mammat penikoineen vaihtoivat omatoimisesti laidunta. Ei minusta ihan hirveän suuri ongelma, kun eläimiä on kuitenkin n. 250 laitumella yleensä seitsemässä eri paikassa/laumassa. Aidat pitää olla kunnossa. Vettä ja syötävää pitää tietysti olla. Syksyisin levottomuus lisääntyy, mutta siihen auttaa paalihäkki ja paali siellä. Varmaan jokin ikiaikainen talvilaitumille siirtymisvietti aiheuttaa tuon. Sähkökatkot, ukkonen ja valtion karja ovat hankalimmat satunnaismuuttujat.
[/quote]Sähkökatkot ei ole täällä ongelma,ovat niin lyhyitä.Ukkonen tahtoo pyrkiä paimenpojan kautta maihin,tässä hommassa paimenpojasta ja langoista tahtoo tulla entinen.Valtion lehmille parasta on ollut päivittäinen lankojen tarkistus,kulkeeko virta perille asti,mönkijä on iso  apu tässä.Peurat tulee olemaan tulevaisuudessa suurempi ongelma kuin hirvet.Paalihäkki todellakin ohjailee jopa lypsylehmienkin liikkumista.Automaatit hoitaa suurimman osan vedensaannista.Karkaamisia ei ole. 
Kai naudat tykkää seistä kurassa. Ne tuntee olonsa turvalliseksi, koska sudet ei pääse kimppuun siinä vellissä tai ainakin ne sotketaan sitten sinne kuraan. Parsi on kanssa tietysti turvallinen paikka lehmän mielestä.
Lehmä inhoaa eniten tuulta ja toiseksi eniten kosteutta.Qksa heinikossa taitaa d-arvo olla vähän liian matala lehmän mieleen...
Sivuja: [1] 2 3 ... 124