Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 206

Viestit - Magia

Vasikka kortti ei ikinä ole ollut virallinen asiakirja. Joskus vuonna miekka ja kirves mulle oli tulos vasikka auto ja mää en löytänyt niille kortteja . Niiden muistaakseni silloin piti siihen aikaan  olla korvis pussissa lähetetyt, mutta ei ollut. Laskentakeskuksesta silloin jo sanottiin että ei estä vasikan myymistä niiden puute.
Mulla meni toisen vasikan kortilla vasikka välitykseen.Vaihdettiin ostajan kanssa kortteja postin kautta.Menee niitä kyllä vasikoita välitykseen varmaankin toisen vasikan tiedoillakin...
ohan meillä paljion muutakin normaalia.   uutisissa sanoivat että lämpö laskee normaalista jopa 24 asteeseen...   ja on normaalia istuskella katuilla liikenteen tukkona..  jne..
Eetun elämässä ummetus on ollut normaalia jo kymmeniä vuosia.
Sepen ja Eetun kannattas keskittyä monopolin pelluuseen ja muistelemaan menetettyä nuoruutta...ja toivomaan ettei eturauhanen pahasti oikuttele.
Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: 09.08.22 - klo:11:51
Nyt on kuitenkin lievä pelko perseessä kun vesi ollut tänä vuonna kohtuu herkässä et koska se raaka aukeaa. Toivottavasti ei tule 2017 vuoden toisinto.  :-\
Tuskin nyt sentään. Ainakaan täällä Pohjanmaalla ei vuosi 2017 mennyt pilalle sen vuoksi, että olisi satanut erityisen paljon, vaan siksi että lämpösumma oli alhainen, päivät pilvisiä, ja kasvustoissa jatkuva kosteus vaikka ei olisi satanutkaan. Usein oli niin, että aurinkoa ei näkynyt ja sumu leijui koko päivän, vaikka sademittariin ei mitään kertynytkään.
Nythän on yöllä melko rankka kaste,mutta eiköhän se lämmön myötä vähene ainakin.
Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: 08.08.22 - klo:08:08
81mm nyt Elokuun saldo. Tasaisesti on sadellut, ihan jokainen päivä, pe-la monsuuni repesi mukavasti tässä kohdalla ja tuli "vain" 37mm. Ihan lähellä 60-70mm, joka oli näköjään normia. Ojat on aika täynnä, mutta ainakaan omille pelloille ei oo vielä vesi noussut mutta toki sitä jossain on, kun vajaa kahden viikon sademäärä yli 100mm.
Tuliko lakoa?Tässä ei satanut kuin vajaa kymppimilli,meni matalapaineet hipoen yläpuolelta ohi.
mutta onko napapiirin ja a-b alueen välillä mitään?

Siinä on valtava vuoristo, esim. Pertunmaalla.
Etelässä kukkula on mäki,pohjosessa mäki on taas tunturi.
Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: 05.08.22 - klo:05:06
~100 milliä tullut alle kahteen viikkoon, yli vuorokauden mittaiset rehuntekopoudat loistaa poissaolollaan. :P
Saatiinhan eilen nauttia poudasta,tännään varmaan jo sattaa usiamman kymppimillin ettei pääse unohtummaan satteen ihanuus.Täällä rehu vaikuttaa  vielä keskenkasvuiselta,sade hidastaa vanhenemista kuten myös kylmyys.Viljat on pelottavan hyviä,kuivaamista tulloo.
Tarjosin Atrianmiehelle,ei huolinut.Olisi kuulemma hyvä olla jonkinlainen kortti,mutta tällä hetkellä ei pakkoa ole ja osallekkan ei oteta.Niin ja nautarekisteriuudistus on pyllystä,huonosti valmisteltu.
Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: 31.07.22 - klo:11:54
Pikkusen vajaa sata milliä jäi heinäkuun sademääräksi.No,ens viikolla taas lissää.
Jonkun kans tein netiss keväällä, suht monimutkaiset se opiskelu materiaali. Koe meni läpi ja muutamia väärin. Se jäi hieman mietitytää, kun ei voinnu tarkistaa jälkeenpäin mitä teki vääri. Jos vastaa rimaa hipoen väärin ja ei tiedä mitä teki väärin, eiköse aika harhaanjohtavaa sekin?
Juurikin näin.Keväällä tein Bernerin,yks väärin ,vaikka en koskaan juuri ole myrkyttänyt,tosin yks piti luntata,ei hajuakaan onko kasvinsuojeluaineilla nelinumeroiset rekisterinumerot.Nämä kysymyksethän on enemmän yleistä,ottaa huomioon Suomilinjan ja päättelee,niin eiku rohkeasti kokeilemaan sähkösesti.Sitäkään tosin en tiedä,paljonko rikastuin tiedolla,että kasvinsuojeluaineilla on nelinumeroiset rekisterinumerot.
Tännäänhän nuo radiossa puhuvat Lappeenrannassa teurastamolta karanneista sioista.Tuli vaan mieleen,mitähän hälytyskeskuksessa on aateltu,kun sinne on soittanut autoilija joka ajoi sian hengiltä tiellä...
Periaatteessa hyvä ajatus tappaa rikkakasvit rajaojasta, mutta suosittelen harkitsemaan, koska eroosiovaikutus tulee näkymään ikävästi, kun kuolleitten rikkakasvien juuret eivät enää sido penkkaa. Mitkä rikkakasvit ovat suurin ongelma ko. ojassa? Juolavehnä?
Erroosio riippuu maalajista.On nämä suojavyöhykkeet kyllä sellasia paskaheinävyöhykkeitä,että olis myrkylle hommia.
Ehkäpä hirvensarviöljyäkin kannattaa koittaa, jos mikään muu ei tehoa.
Tuo haisee NIIN pahalle,että karkottaa itikatkin ja rusakot hetkeksi.Terramyciniähän ei tahdo saada,jotkut ellit harrastaa sitä pilkunnussintaa rajustikkin,eläinrääkkäys koskee myös ellejä..Haavojen pesu kylmällä vedellä on nykyään käytössä.
Kasvintuotanto / Vs: viljan hinta
: 27.07.22 - klo:10:54
tuloooo.   kuhan kahut puinnissa ni jo on hinnat taas tutulla tasolla..     kohta kait rehujenki hinta laskea...    kuhan kalliilla ostetut viljat jalostettu..   -   tammikuu 23!
Plus rahit pilivissä.Ei Suomessa ole pelekoo maatallouvella rikastumisella.
Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: 27.07.22 - klo:10:48
Yli 70mm tässä kuussa ja lissee tulloo...
Sivuja: [1] 2 3 ... 206