Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 115

Viestit - Magia

Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: 15.07.19 - klo:23:38
Ei satanut kuin kuiville heinille, joten huonolta näyttää.
Tänään satoi vähän,edellistä sadetta en etes muista,maa alkaa olla yhtä kuivaa kuin vuosi sitten..Kuivista heinistä tuli vihreitä kylmässä kuivattuja todella kuivia heiniä,kuuro meni 20km päästä ohi.
Vapaa sana / Vs: Tehoisa lämpösumma
: 14.07.19 - klo:07:16
Ihan -60/-80 lukujen keskiarvoilla mennään, jopa pikkasen yli.
Joten turha parkua ennätyskylmästä.
Tainnut vain pari pikkutotuutta unohtua, kepuloisessa hypetyksessä.

Juoskaa, juoskaa lujempaa ja kasitonnareita pukkaa, kunhan lajike on riittävän eteläinen..
Eetun kahukaurat on jo nyt puintikumtosia,lajikkeella ei ole väliä.
Vapaa sana / Vs: Pollakisuria
: 14.07.19 - klo:07:06
Unohit MTK:n ja pohjosen ahnaat tissinkoittajat...vai tulleeko nåistä ummetusta Eetulle.
Kasvintuotanto / Vs: Hallaa
: 13.07.19 - klo:08:46
Viiden aikaan aamulla kattoin lasipieles olevaa mittaria ja se näytti +3. Tosin mittari maasta +2m ja järvestä noin 30m päässä, joten alavilla mailla on varmasti ollut hallaa. Paljonko ohra muuten kestää tähkälle tulo vaiheessa / pari viikkoa täysin tähkällä ollessa pakkasta? Kun tässä kovalla maallakin oleva ohra on näin aamulla aika vaalean näköistä. Voi toki johtua auringon suunnasta, eipä tuota ole tullut paljon tähän aikaan päivästä ennen ihmeteltyä.
Sanovat maidolla olevan arimmillaan eli ei ollenkaan kestä pakkasta.
Jontikassa sama vika muuten muutama vuosi sitten,kulki kylläkin eteenpäin muttei taaksepäin.Halvaantui lopuksi kokonaan.Joku jousi poikki kytkimestä oli mennyt.
maastullissakin, jotta keskilämpötila nyt yli keskiarvon.
Saksalainen vehnälajike ei vaan ole tainnut tottua siihen.

Sä et näköjään maanviljelyksestä mitään tiedä, se tekee vaan hyvää viljoille, että on nyt viileää, helteet tässä vaiheess olisi olleet katastrofi viljankasvulle. Ja eipä Tampereen pohjoispuolella saksalaisia vehnälajikkeita viljellä, joku hölmöeemeli voi sitä tietysti yrittää.
Eetun tyhjä pottukellari kertoo kaiken ja täys paskahyyssin alusta.
Maidontuotanto ja lihanaudat / Vs: hianoa..
: 11.07.19 - klo:11:51
mutta kun ei pysty lisäämään elikkoa tuohon tilaukseen.   ei saa näkyviin elikoluetteloa saati muuta..      neuvontavideokin aikasempi versio..

Ekkö sää oo käyttänyt MM:ää  ? Ensin painat vasemmassa lähes yläkulmassa olevaa lehmää. Sitten tapahtumat ja listaukset. Sen jälkeen klikkaat sen raadon syntymä tunnuksen sinne oikeaan laitaan ja klikkaat  väärinpäin kierrettävän kiertoliittymän kuvaa. Luulisin että onnistuu. Itte en ole tuota toimintoa käyttänyt, mutta justiin vaihdoin sukupuolen yhdelle vasikalle ja sen myötä käyttötarkoituksenkin. Eipä noinkaan ole vielä ennen käynyt, mutta korjaus oli helppo toimenpide. Onneksi en sentäs kiimaan odotellut - sonnia :(
Vähäsellä käytöllä helpommalla pääsee,kun soittaa tuonne ei ruuhka-aikaan eli ei heti aamusta,ei tarvitse sanoa kuin elukan syntymätunnus ja he sieltä sanovat kuka soittaa,mistä haetaan ja milloin.En muista tuleeko viesti vielä,kuski tavallisesti soittaa ja lyö raatolapun kouraan sitten vasta kun elukka on kyydissä. H.joella on esimerkilliset tietoliikenneyhteydet.
Kasvintuotanto / Vs: Biologinen sotilas
: 11.07.19 - klo:11:04
Kaikki lupiinit aiotaan hävittää kasvattamalla maahamme suuri gammayökkösten armeija tuhoamaan tämä teiden varsien haitallinen vieraslaji . https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/tiede-tekniikka/tilaajille-7.140698?aId=1.466688
Virkamiesviisautta?Kuvitellaan yökkösen popsivan vain lupiinit eikä mitään muuta.Hölmöläisten peitonjatkamista.
Kasvintuotanto / Vs: Heinän paalaus hinta
: 10.07.19 - klo:07:07
ei kukaan taija tuollasta hintaa maksaa..  kyllä se 10- 13 euroa alkaa olla kipurajalla   ja mikä happo  ni himppa kait lisää..

No höpö höpö.
10,5 euroo alviton hinta viime kesältä verkolla 125cmetrisestä.8 eurollakin olen kuullut paalattavan,mutta kilpailu on kova,kun niitä kalliita paalaajia on vain liikaa  tarvitsijoihin nähden.
Eikös se ennusta ihan normaaleja suomalaisia säitä.

Kannattaa pyöritellä karttapalloa, jos todellisuus on mielestä hävinnyt.

Älkääkä sitten siellä tundran takana alkako vinkumaan ja vaatiko kriisitukea, jollei se
saksalainen vehnälajike ennätä puintikuntoon.
Jaha,Eetu perusetelänvetelä ei etes tiedä mikä on kylmä heinäkuu.Mitähän Eetu,jos menisit vaikka jollekkin napero-palstalle jakamaan viisauksiasi.Täällä tuskin kenelläkään tulee ikävä paskahyyssi-viisauksiasi.
Kasvintuotanto / Vs: Kylvöt 2019
: 09.07.19 - klo:05:51
niklas kaura vaalenee jo uhkaavasti.  vappuna maassa.

Ensimmäiset Aukusti ohrat maassa 26.4. Taisi se kasvuaika olla taulukoissa 83vrk. Eli puolitoista viikkoa vielä ja pois. No höpön höpö, keväällä kesti pari viikkoa ennen kuin tuli edes pintaan ja kesä nyt on ollut mikä on. Vettä ja villapaita kelejä.Sanotaan nyt että katsotaan kuukauden päästä (viime vuonna 1.8 ja kylvö oli tainnut mennä toukokuun puolelle).
Täällä Wolmari ei ole tullut etes tähkälle eikä nokka jäässä ilmoilla tapahdu yhtään mitään.Kasvustot säästyy kuivuusvaurioilta kylmyyden ansiosta,viljat on todella reheviä.Kuivaa heinää kokeilla tehdä.
Kasvintuotanto / Vs: Ohran nokitähkä
: 07.07.19 - klo:09:22
Itellä toriaa..mutta onko nyt siis niin että ei se peittauskaan mitään auta? aina pitänyt sitä peittausta hieman turhana

Onko täällä muitakin jotka ei peittaa tos-ohriaan kuin minä. Tosin saattaisin peitata, jos omistaisin (malttaisin ostaa) sopivat laitteet. Tosin empä paljon muutenkaan siemeniä kunnostele. Kuivaajasta otettu vanhoille kippikärryille ja sieltä keväällä ek:n lumikauhaan ja kippaus koneeseen. Nyt kyllä laiskuuksissani lähetin siemen näytteen Hauholle. Hyvin iti ja suurella tuhannen jyvän painolla, kuten viime kesän viljalle oli ominaista. Nyt sadekesänä ei taida tuollaista tavaraa saadakkaan. Mutta nokeen... nyt en tiedä,sillä hukkis kierrokset vielä tekemättä, mutta Jyvä oli todellakin noki herkkää :(
Ei ole koskaan peitattu eikä nokipäät ole vaivannut kuin sertisiemenestä kasvatettua ohraa.Oli vielä peitattua.Ei tuo itävyyden tarkka tietäminen ole pahasta.Sitä tosin en tiedä miten tarkkoja nämä tarkaksi sanotutkin on ja kevätkin vaikuttaa paljon,paljonko niitä oraita tulee.
Vapaa sana / Vs: Idiotismi 2019
: 06.07.19 - klo:14:15
eihän luke sqnonu millasta se lahopuu metissä pitää olla..  sahattua tahi höylättyä..
Hyvä pointti!
Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: 06.07.19 - klo:13:41
Joku 40mm kesäkuussa,4mm tähän mennessä heinäkuussa.Viimeksi enemmän 10mm satanut juhannuksena.Ei sada tällä hetkellä,aurinko tulee esiin ja tuskin tulee satamaankaan.
Vapaa sana / Vs: Uusia viestejä 27
: 05.07.19 - klo:09:30
Tietysti aika kultaa muistot, mutta nyt on pakko kyllä todeta, että tuossa  paikallisella hautausmaallakin vietetään tapahtuma rikkaampaa elämää kuin täällä. Tämä alkaa oikeasti olla kuollut ja kuopattu.. Ilmeisesti Webbarin virkaan on nyt laitettu ihminen, jonka nuttura on aivan liian kireällä tai sitten on hiekkaa siellä...
Mitä silloin tapahtui,kun lähdit kuten moni muukin vakikikrjoittelija?
Sivuja: [1] 2 3 ... 115