Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 124

Viestit - Magia

Nostetaanpas ylös.Olisin ilmoittanut epämuodostuneenvasikan,muumion,mutta ei onnistunut ainakaan tällä köyhän miehen versiolla.

Syntymä-->Vasikka-->Merkittä kuollut.
Tämä onnistuu,mutta ei kysy  epämuodostuman syytä,tämäkin olisi karjanjalostusta ja näin vältettäisiin turhia poistoja omalta osaltaan.On tullut nähtyä kaksi muumiota ja yksi bulldoggi,doggi tiettävästi ainakin tulee sonninpuolelta.
Nostetaanpas ylös.Olisin ilmoittanut epämuodostuneenvasikan,muumion,mutta ei onnistunut ainakaan tällä köyhän miehen versiolla.
Sepehän saa sitten liiteristä alenukseessa hyvvee ummetuslääkettä.
Vapaa sana / Vs: petäjävetellä..
: 06.10.19 - klo:11:49
kaivo pirun kaakana torven päästä.   mut entäs jos haihunta ei enää kuivata?
Älä välitä Sepe kussee ommaan kaivoonsa,"vesi"ei pääse koskaan loppumaan.
Melko varmasti opittu tapa,tekemisen puutetta.
Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: 04.10.19 - klo:08:50
~55 milliä tuli vuorokauteen Savossa. Ei tätä nyt enää olisi tarvinnut, kun ei kesälläkään tullut.  :P
50mm täällä noin.Ti iltana tuli vettä kaatamalla.Puitavaa olisi monella pellolla,vihreitä kyllä pääsääntöisesti ovat ja märkiä.


Lähinnä ihmettelen sitä kun laiduntamista ihannoidaan karjankasvattajien toimesta..
[/quote]

Niin en tiedä ihannoinnista, mutta jokainen oma karvakorva on laitumella kesällä ja talvella ulkoilevat rajatummalla alueella. Onhan laiduntaminen naudan ominta osa-aluetta ja toimintaa lajityypillisimmillään. Vaikka tuntuisi, ettei just tällä hetkellä saa omasta mielestään lisäeuroja siitä toiminnasta, niin voi tulla yllättävänkin nopea asennemuutos vaikkapa nautojen pitämistä ritiläpalkkien päällä sisätiloissa kohtaan. Vrt virikehäkit kananmunantuotannossa.

Viimeisen viidentoista vuoden aikana on lehmälauma ollut karussa kaksi kertaa. Molemmilla kerroilla ukkonen oli rikkonut paimenpojan iltäyöstä. Lisäksi pari kertaa on tainnut yksittäinen vasikka aiheuttaa liikehdintää. Lisäksi kerran lomittaja unohti veräjän auki ja mammat penikoineen vaihtoivat omatoimisesti laidunta. Ei minusta ihan hirveän suuri ongelma, kun eläimiä on kuitenkin n. 250 laitumella yleensä seitsemässä eri paikassa/laumassa. Aidat pitää olla kunnossa. Vettä ja syötävää pitää tietysti olla. Syksyisin levottomuus lisääntyy, mutta siihen auttaa paalihäkki ja paali siellä. Varmaan jokin ikiaikainen talvilaitumille siirtymisvietti aiheuttaa tuon. Sähkökatkot, ukkonen ja valtion karja ovat hankalimmat satunnaismuuttujat.
[/quote]Sähkökatkot ei ole täällä ongelma,ovat niin lyhyitä.Ukkonen tahtoo pyrkiä paimenpojan kautta maihin,tässä hommassa paimenpojasta ja langoista tahtoo tulla entinen.Valtion lehmille parasta on ollut päivittäinen lankojen tarkistus,kulkeeko virta perille asti,mönkijä on iso  apu tässä.Peurat tulee olemaan tulevaisuudessa suurempi ongelma kuin hirvet.Paalihäkki todellakin ohjailee jopa lypsylehmienkin liikkumista.Automaatit hoitaa suurimman osan vedensaannista.Karkaamisia ei ole. 
Kai naudat tykkää seistä kurassa. Ne tuntee olonsa turvalliseksi, koska sudet ei pääse kimppuun siinä vellissä tai ainakin ne sotketaan sitten sinne kuraan. Parsi on kanssa tietysti turvallinen paikka lehmän mielestä.
Lehmä inhoaa eniten tuulta ja toiseksi eniten kosteutta.Qksa heinikossa taitaa d-arvo olla vähän liian matala lehmän mieleen...
Minkäänlaista järkeä en nää lehmän pitämistä vain vasikan synnyttämistä varten. Mutta jos nyt sitten kumminkin pidetään, niin kyllähän se rehu olisi hyvä saada halpana ja työmäärä minimiin. Siksikin laidunnus on järkevää. Toinen pointti kait kuluttajien tyytyväisenä pitäminen. Kyllä se laiduntava emokarja on varsin mahtavan näky. Varsinkin jos sitä verrataan jaloittelu tarhassa seisoviin suopotkupalloa pelaavien upotussyvyydellä seisoviin elukoihin. Näitähän nyt on emoista aina sinne harraste hevosiin saakka.
Hevoset on jännäjuttu,tämän tästä karkaavat liikenteen sekaan,aitoja ei ole korjattu koskaan silti en ole koskaan kuullut,pitäisi ampua ihmiselle vaarallisena..No jääväthän nuo rakan kanssa kakkkoseksi,saa omistaja lapiolla lapioida omansa pois.Liejussa saavat olla ja tuskimpa noilla siellä ulkona vettä ja ruokaa on aina tarjolla varsinkin talvella.
Kasvintuotanto / Vs: Apulannan hinta
: 28.09.19 - klo:08:44
Näillä viljan hinnoilla viherlannoituskin alkaa jo kannattaa. Yara oikeasti pelkää luomubuumia, 20 % peltoalasta, samalla  20% markkinoista häviää noin vain.

-SS-
Suomen pellot on hyttysenpaska Itämeressä Yaralle,tämän takia täällä voi harrastaa rahastamista,ota tai jätä ihan sama.
Kasvintuotanto / Vs: Apulannan hinta
: 27.09.19 - klo:07:33
Atrialta tuli eilen viesti, että lantojen hinnat nousevat. Käskivät tilata kiireen vilkkaan a-kaupasta.
Tulee tavallisesti nämä viestit,mutta eilen ei tullut.
Kasvintuotanto / Vs: viljan hinta
: 26.09.19 - klo:08:37
Viljanostokartelli voi pudottaa hintaa edelleen. Jos kotimainen
vilja ei liiku, tuodaan ulkomailta heti lisää. Mtk on tyytyväinen, kun
viljanhinta on pohjilla. Poliitikkojen puheet reiluudesta ovat pelkkää
sananhelinää. Ei ole edes sitä romaanikauppiaan takavalotakuuta.
Eipä kotieläintiloillekkaan taida tulla korvauksia korkeammista kustannuksista.Se on voi voi ja kärsi nahoissas tai lopeta.Muisti on lyhyt tai valikoiva. Kuivuudesta aiheutunutta kriisiä helpotettiin
viimevuonna kriisituella karjatiloille. Lisäksi jos tukihakemuksessa oli rehuohra,
sai tukea. Jos mallasohra, niin ei saanut. Loput rahat menikin viennin edistämiseen,
proagrialle ja melalle organisaatioiden pyörittämiseen.
Eli siis ,maskulaiset ajoi korvauksia karjatiloille,sai ne.Mitä teki samaan aikaan jauholakit?No,sitä mitä parhaiten osaa eli työnsi sormen perseeseen ja käänsi kylkeä pankolla ja vinkui miten toiset saa kaiken,Toisekseen etelänvilja ei tiedä etes mitä kato on.Täällä pohjosessa voi mennä ihan kaikki viljat eikä näitäkään korvattu ole.
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit 2019
: 26.09.19 - klo:08:28
Hyvin kutistuu kuivurissa brutto kuutiot netoiksi, onneksi jäljelle jääneissä jyväsissä kuitenkin kokoa ihan kivasti.
Näköjään mitä enemmän joulu lähestyy,sitä enemmän kuorma pienenee.
Vartiainen kuuluu Kokoomuksen vasemmistosiipeen, kutern Eemelikin, tosin sillä erotuksella, että Eetu naukuu lisää tukia, Vartiainen tuotantoa. Eemeli menee Juhanan ohi vasemmalta että heilahtaa...
Yhteistä herroille on,kumpikin on kova kertomaan satuja ja ovat yhä edelleen pihalla kuin se kuuluisa paskahyyssi.Onkohan kumpikaan herroista koskaan tehnyt mitään vai vain elänyt yhteiskunnantuella.
Vapaa sana / Vs: Sorkkis ylioppilaaksi?
: 26.09.19 - klo:06:57
Nyt, Sorkkis, siihen olisi mahdollisuus ainakin matematiikan osalta. Osaatko vastata seuraavaan ylioppilaskokeen kysymykseen:

Erään musiikkikappaleen esittämiseen kuluu 40-henkiseltä kuorolta 7 minuuttia ja 40 sekuntia. Eräässä esityksessä kolme kuoron jäsentä on flunssan takia poissa. Kuinka kauan tämän kappaleen esittämiseen kuluu 37-henkiseltä kuorolta?

http://yle.fi/plus/abitreenit/2019/syksy/N-fi/index.html?fbclid=IwAR0Xfeg1mWCZeiwWOUUecosJRgJIzVyiHFTbR_1jCrr2HNWdaztyyUX2UTU#q12
sorkkis tahtoo varmaan ekana tietää onko kyseessä savolainen kuoro :-\ :-\ :-\ :-\ :-\
Jos poisjääneet ovat hämäläisiä, nopeutuu esitys ainakin minuutilla.
Uatteleppa,jos savulainen kiertäminenkuartaminen ja venyttäminen jiä pois.Raumalaisista taas kukkaan ei hoksaa milloin esitys alkaa ja loppuu.
Sivuja: [1] 2 3 ... 124