Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 113

Viestit - Magia

Vapaa sana / Vs: Kumma juttu
: tänään kello 09:27
Äkkiä luulisi, että petojenhalaajat ovat  enemmän kaupunkilaisvihreitä naiseläjiä. Petokorvauksia muuten maksetaan eteläänkin ja hinnastokin lienee sama.
Kotieläimistä korvaus on surkea ja H.joenkin maksun maksaa omistaja itse.
Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: tänään kello 08:55
No niin kaadetulle reilun 5ha:n rehulohkolle oli sitten taas osunut joku monsuuni sade. Tai ukkoskuuro se kait oli ollut. Lähdin kattomaan autolla, kun oli sielläpäin vähän synkkää. Kotona ei tullut tippaakaan, parin kolmen kilometrin jälkeen piki oli märkä. Perillä 10km tietä pitkin, ehkä 4-5 linnuntietä naapurin kylvöksellä suuria laksoja ja muutamassa tienhaarassa sateen kuljettamaa sepeliä korkeammalla olevasta pihasta. Kylätiehenkin oli kaivanut "puroja". *ittu näitä sadekesiä. Sadetta ei ennusteta ja silti sataa joka välissä :(
Tuo on ihan tuttua,kotona ei sada yhtään,10 km päässä uppoaan rehuvehkeillä peltoon ukkoskuuron jälkeen.Eilen satoi tässä pihassa 1,5mm 1km päässä enemmän.36,3mm on koko kuun sademäärä. Heinät pistettiin paaliin ennen sadetta,tänään lisää,jos ei sada.
jepjep.  saabi sepe käytä kyyläämässä.  on paketisa nyt ja kuhan kasvaa pikkasen ni harmonia päälle ja taas mennään...     kohta, kuhan ripsauttaa vettänsä, ajelen sakujaarat peltoon ja jään uottaan uutta rupeamaa..

Oot sää hyvä saamaan hommas järjestykseen. Mä oon tehnyt muutaman hehtaarin viikko tahdilla rehua jo toista viikkoa :) Nytkin kaadetut heinät makaavat vesimärkinä maassa. Oikeastaan alkaa kyllä tuntua olo lomalta, aurinko paistaa illalla terassille ja akka meni töihin loman loputtua :)
Joko tähkii.Täällä  heinikot eivät tule tähkälle ei sitten millään.Kovia satoja tulee,rannikolla tiettävästi ihan kovimmat.
Vapaa sana / Vs: Tukihakemuskone jumittaa
: 14.06.19 - klo:12:56
Sinutkin ehdittiin tuomitsemaan tumpeloksi.
Tai sitten suurimmat ulvojat ovatkin näitä syyllisiä, ainakin tyhjyydestä päätellen voisikin olla.

Voisitko, vanha äijänrähjä, painua v1ttuun siitä ulvomasta?
Eetu kylläkin tarttee kartan tuonnekkin menemiseen ,on sen verran outo asia...Kyllä huhtikuulla tukihakemuksien lähettäminen onnistu vallan hyvin.
Vapaa sana / Vs: Ajoiko kepu miinaan
: 12.06.19 - klo:10:56
Eetu vois kokeilla miinanpolkijanuraa Ambomaassa.
Vapaa sana / Vs: KKV!
: 12.06.19 - klo:10:37
Kuulemma mannaa alkaa sataa varsinkin C-alueelle  luomupelloille !
Onko iikan Äo pienempi kuin kengännumero?
Pouttu tekee Lidllille Dulano tuotteita. Komiaasti Suomen lippu paketissa. Ahvenanmaan meijeri tekee näitä Pohjolan juustolan tuotteita. Tehneekö Kiva maidusta? Nämäkö Jari Leppä haluaa kieltää 🤣🤣🤣🤣🤣
Kivikin sitten sai pitkän ja haaartaan pohdinnan jälkeen aikaan päätöksen,Valion kivimaitoluovutus vähenee ja jopa loppuu kokonaan kaupanmerkeille.Terveisiä etenkin Maitomaalle.
Jos yhtään lohduttaa,niin tuossa loppuvaiheessa tuolle paras ratkaisu oli tuo lopetus.Se minkä näit aiemmin oli alkava juoksutusmahaongelma.Tuolloin olisi jo pitänyt hoitaa tuota ja vähentää väkirehuja,koska pötsin pitää toimia eikä toimi väkirehujen asidoosivaikutuksen takia.Alkulaitumella korrettomuus on se ongelma,omat lehmät syövät syöntiolkia häkistä vieläkin laitumen lisäksi,kuivaa heinää navetassa.Juoksutusmahaongelmasta seuraa lisää samaa ongelmaa ja venmyrkytys joka näkyy mm.sokeutena.Omille hoitaville terveisiii 6-10 vuotta jja tukikierukka...
Virostako kyseiset sorkanhoitajat?
ja kasvustot erilaisia.    uudet nurmet turkkia mutta vanhat heinä aikas harvoja ja lyhyehköjä..     liekö viime kesän pensominen jääny olemattomaks.        mikäs se olikaan tähkien osuus kunnon rehun aikaan..?
Täällä on lannoitetut nurmet nyt jo laossa,ei eroja eri-ikäisten kanssa tai no yli kolmaskertalaisista en tiedä.Lannottamattomissa sammakko etsii itselleen suojaa vielä.Tiheyttä ja pituutta löytyy viljellyissä nurmissa.
Kasvintuotanto / Vs: Maanäyte
: 10.06.19 - klo:11:07
Ota se näyte ja merkkaa ettet ola lanoittanut.Paperit on oltava aina kunnossa,
Vapaa sana / Vs: KIURUVEDEN MAFIA
: 08.06.19 - klo:05:57
http://www.maaseutumedia.fi/kolmen-miljoonan-maatila-myytiin-400-000-eurolla/

Asiaa on varmasti aiemmin tälläkin foorumilla käsitelty, mutta tapaus on kyllä niin törkeä, että on se syytä taas nostaa esiin.  Siinä on  röyhkeys Kiuruveden mafialla ollut huipussaan. Selvä ryöstöhän tuo tapaus on.
Eikös entisellä omistajalla ollut 4milj.velkaa?Taitaa tällä hetkellä olla parempi elämä ilman noita velkoja.
Totuudenmukaisempiin. - Tornioon, Tervolaan taikka Ylitornioon. On varaa valita.

Kymmenissä Lapin navetoissa loppui lypsäminen viime vuonna https://yle.fi/uutiset/3-10817559
Näillämain parhaissa kunnissa on loprttanut yli 30 tilaa vuodessa per kunta. Kyselyjen perusteella lähimain on kaksi karjaa ulkona näkyvissä koskien kahta kuntaa,oma ja yksi toinen omasta kunnasta yksi lähimmistä n.20km päässä.Viljaa ja etenkin höpöheinää kyllä piisaa.Eetu se on niin sydäntä lämmittävästi huolissaan pohjosen maidontuotannosta,mutta totuus on se,mitä vähemmän ihmisiä,sitä vähemmän on muutakin.
Vapaa sana / Vs: Eemelin tauti
: 06.06.19 - klo:08:38
Lihansyntiä välttelemällä sairastuu MS-tautiin, joka Eemelillä on levinnyt aivoihin.

https://www.hs.fi/tiede/art-2000006131176.html
Eetulla on ummetus noussut yläkertaan...
Vapaa sana / Vs: OP verkkopankki
: 06.06.19 - klo:08:36
Jo on sählinki  ;D

Ota pankkiin yhteys eikä tänne .

Säästöpankin pankissa kirjoitetaan ensi tilinnumero IBAN muodossa ja sitten vasta saajan nimi täydellisenä .
Yritysten nimet muuttuu ainakin oikeaksi.Toisekseen esitäytetyt tiedotkin on mahdollista saada.Viivakoodisysteemi olisi ihan helpoin.Epäilisin kyllä verkkomaksamisen yleistyvän tulevaisuudessa.
Sivuja: [1] 2 3 ... 113