Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 119

Viestit - Magia

Vapaa sana / Vs: öökyeläkeläisille
: 23.08.19 - klo:09:41
Vihreiden nuorten puheenjohtajien Amanda Pasasen ja Sameli Sivosen mukaan moni nuori on menettänyt uskonsa eläkejärjestelmään.

Mitä uutta? Kukaan 20.vuotias ei usko eläkejärjestelmään. En minä ainakaan. Tein monta vuotta töitä ennenkuin eläkettä rupesi kertymään. Eikä niistä töistä sittenkään kertynyt eläkkeitä kuin joitakin kymppejä.
  Mitä meikäläisen eläkkeisiin tulee, niin laskin että 10 vuotta eläkkeellä ja vasta olen omillani. Kuinka lie Oksalla. Hää varmaan koettaa tissiä vielä seitenkymppisenä. Antaa eläkkeen kasvaa korkua. Tulee se toinen miljoona. Ottaa sit hautaan mukaan.
Et sinä kyllä ole liiemmin eläkemaksuihin tuhlannut.Onneksi viljelijöillä on myeli,joka mielellään ottaa enemmän kuin antaa.Tai no tuosta onnesta tiedä.
korvamerkki jos puuttuu niin huomataan mutta kun kokonainen karja puuttuu niin hätiä mitiä :D :D :D :D

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/f3e18ab3-1006-4482-958d-cf12778ad3a1
Sama tuli mieleen.Nykyäähän kyllä korvamerkinhyvinvointi on tärkeämpi kuin sen kantajan.Kyllä jos 40 sutta olisi samanlailla ihmisten vaivoina,ei olisi ihmisille vaaraksi ja hyysääjiä ja jopa ruokkijia löytyisi. Ei Laukaan ympäristöjohtajalle ole tullut mieleen ettei noita ajamalla eikä ampumallakaan kiini saa,ruuan perässä ne sieltä metästä pois on tulleet.
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit 2019
: 21.08.19 - klo:15:39
Eli meinaatte että 20.8 keli loppuu ja talvi tulee?

Tänään alkoi puinnit yhdellä kuivurillisella. Tuoretta on seassa, mutta ei auta enää ihmetellä, kun pikkuhiljaa alkaa toisesta päästä mennä peltoon ts. kasvustot sekavia. Melkeen 3,5 tuntia ollut poltin päällä ja mittarin mukaan puintikosteudeltaan 22% ohrat oli nyt 19.5 % luokkaa. Tuoreet sekoittaa pakkaa.

Pakko aloitella, tällä tahdilla puinnit ois tällä aloitustahdilla ohi noin Marraskuun 25. päivä eli tahdin pitää kiristyä huomattavasti ja keliä pitää riittää. Ei vain kenenkään viljat vielä hätyytä, omat kaikista valmiimpia mutta ne tuoreet laikut. Ihmeellistä, ei ole jälkiversontaa kun ei satanut kesällä, mutta jotain hitaampaa versiota kuitenkin. Kaikilla sama tilanne, on käytetty aineita ja lannoitettu millä vain ja lajista riippumatta.
Kylmiä varjopaikkoja.Kylmyys on pitänyt kuivuuden pois ,mutta lämppösumma on jäänyt alhaiseksi.Ensimmäine kesä varmaan jolloin sekä kuivuus että kylmyys vaivaa samana kesänä.
leikkaa hieman sieltä ja tuolta ja hups, se raha on taas kasassa..   ja hiemna jos tinkii jostain ni hyää tuloo..     mikä tuossa on ollu aikasemminkin vaikiaa?
Juu ja maajussi-parka ku on juoksutettu jo henkihieveriin,niin nyt pitää hakea kannattavuutta yhteistyöstä.Mistähän seuraavaksi?Kyllä puoluetukeen ym. omaan poliitikkojen perseeseen löytyy rahaa.Miten olisi yhteistyö poliitikoille eri puoleiden kesken ja puoluetuen pienentäminen?
Maidontuotanto ja lihanaudat / Vs: HK Scan
: 19.08.19 - klo:14:05
Ihmeen hiljaa ollaan  vasikkapulasta, vaikka pakkohan tuo lypsävien määrän väheneminen on tuntua, eikä emojakaan mahdottomasti ole lisää tulossa(en ihmettele). Suomessa taidetaan nähdä  vielä melko pula naudanlihasta, sianlihassakin kiina taitaa lähivuosina ostaa kaiken ylimääräisen. Ellei sitten ilmastonmuutos saa kasvissyöntiä vallalle.
Teurastamot ja meijerit odottavat lypsylehmien poikimisten siirtyneen ja olevan vielä edessä viime kesän takia.Oma veikkaus on,kyseiset lehmät on jo syöty viime talvena hyvin pitkälle.Siemennystilastot ei kerro tätä.
Onko tällä palstalla miten sellaisia jotka miettineet lehmien ja peltojen myymistä pitkään ja ovat viimein sen tehneet ilman mitään olemassa olevaa muuta ammattia tai edes tietoa mitä tekis , kunhan vaan pääsee eroon tolkuttomasti raatamisesta? Onko eteen avautunut yllättäen uusia ovia ,joiden olemassa oloa ei ole huomannut aiemmin?
Joo, ovia on nyt koko kolhoosin väelle niin paljon, ettei kaikkia ehdi edes läpi koluta. Osalla jo vakkarityöt, osalla ei, mutta leivän syrjässä kaikki kiinni. Pakko on suositella, kun alkaa kunto mennä lehmien kanssa talostellessa ja into vaihtuu pakokauhuun, jos vielä velkojen kanssa pääsee kuiville, niin mikäs on elellessä.

Nyt en tiedä mitkä ne uudet ovet on. Mutta itte olen ajatellut, että lomittajaksi en kyllä tulisi ikinä lähtemään, jos omat elukat pois laittaisin. Tämä ei koske piikaa, mutta moni on näinkin toiminut. Sitten toinen juttu jonka olen omassa kropassa huomannut, että työ joka tehdään kokonaan seisaallaan ja kovalla lattilla täytyy unohtaa. Polvet huutaa hoosiannaa, jos on vaikka navetan pesupäivä seisaallaan koko päivän. Mutta kuka sitä lehmien jälkeen ruumiillista työtä oikeastaan aikookaan tehdä. Eikö silloin ole aika tehdä tili kiinteistö ja pörssisijoituksilla ja niitä seuraamalla. Välillä harrastella jotain mukavaa jne ...Eletään vaikka nolla korolla.
Kukaan meistä ei lomatoimiston ovea ole avannut, se on niin laskevan auringon ala, ettei mikään.. Toisaalta puhtaasti ruumiillista työtä ei myöskään kukaan tee. Minun duuni on enemmän henkistä sorttia, joten siinä ei paljon ruppi rasitu, joutuu jopa käymään lenkillä nykyään, että mahtuu ovista kulkemaan. Rompetta jäi pihaan sen verran, että jonkun urakoitsijan paikkarina voi silloin tällöin käydä, mutta velattomia, joten eipä ole pakko lähteä siihenkään. Tärkeintä, että saa lumet pois pihasta sitten, kun sitä rupiaa ripistelemään.
Ja koulutuksia on tarjolla niin paljon, että oikeasti saa valita, kun osa porukasta käy sinne tahtomassa vain sen takia, että saa päivät tankattua, joten oikeasti tekevistä ja suomea puhuvista alkaa olla pula.
Että ei sitä koko elämäänsä kannata riehkasemalla pilata, kun voi tehdä muutakin.
Eikait se piika ole sortunna dementtiahiihtoon?
Vapaa sana / Vs: SATO / TUET
: 17.08.19 - klo:04:08
CAP - tuki on alun perin ollut hinnanalennuskorvaus peltoviljelytuotteiden hinnan romahdettua kansainvälisten markkinoiden dumppaushintojen tasalle. Suuri sato merkitsi suurta tukea, Suomesta vaan ei saatu suurta satotilastoa aikaiseksi. Olisi taksassa Ranskassaoki voinut jakaa tuet maakunnittain kauppaan tulevan viljan perusteella, mutta näinhän ei tehty. Sittemmin on jopa 2/3 tuista maksatettu kansallisista varoista, aivan oikeudenmukaisesti pohjoiseen, erinäisten aluepoliittisten iltalypsyjen perusteella.

-SS-
Kyseinen tukihan Saksassa Ranskassa on isompi kuin Suomessa,mutta etelän vetelien tukihimo kaikki kaikki mulle kateus ei riitä kattamaan kuin Pohjois-Suomen.Tai sitten ollaan vain umpityhmiä...
Mtech on varmaan päivittänyt taas valmaa,on ollut kaksi päivää pimeänä. Montakohan lehmää on kuollut turhaan näiden typeryyksien takia?
Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: 16.08.19 - klo:07:25
ei toimi.     ite katoin tänään et kuusi kuuroa yli ja vettä kertyi se 3 milliä..   et koko kuun satemäärä onkin sit se 9 milliä..     kopiton vaari seisoo ilman pyörää ulkona ..   mut kun ei vettä vaan saa...                    laitoin laitumeks äpärettä ja siihen peltoon ei meinannu saaha nuita metallisia aitatolppia pystyyn.   se peltilirpuke mureni kun yritti polkea.       maa on kuivaa ainakin pariin metriin.   ojatkin nyt helppo ylittää, ei kastu töppönen.

Alku viikosta aitoja kans tein , niin pirun kovaa oli maa. Eilen pudotti reilun 20 mm vettä vartissa  Tänäänkin satanut koko päivän tihuttamalla. Viimeiset rehutkin olis mukava tehdä ennen puinteja, mutta vain pilvipouta päiviä luvassa jatkuvien sateiden välissä. Paskamaisia tälläiset sadekesät. No välillä oli sentäs vähän kuivempaa.
Vuosi sitten keväällä ja nyt heinäkuulla oli niin  kuivaa ettei hiekkamaille saanut reikää ei sitten millään. Poraa käyttävät tuohon kovien maiden ongelmaan.
Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: 14.08.19 - klo:08:32
Nyt tulee vettä ja paljon . Eilen oli lämpöä yli 20 astetta , taitaa puimattomat syysviljat itää .
Ens viikolle lupaavat vettä ja paljon.
Koko meijerikentän saisi vetää kölin ali.Keskinäisellä kissanhännänvedolla paskotaan niin tuottajien kiuluun ettei tuottajakentä taida enään koskaan palautua ennalleen Suomessa.Kauppa tosin taputtaa hunajaisia käsiään ja pulleita masseja ja kiittää tyhmistä alkutuotantoportaista.
Palaatanpa tähän.
Minkälaisen katteen olette laskenut/saanut vasikasta välikasvatuksessa eli n. 2vk-6kk ikään? osto, juomarehu, jauhot,nupotus, kuivikkeet,  yms miinustettuna ja jos ajatellaan että n. 1kg päiväkasvulla.
Tällä hetkellä ei kannata etes ajatella,mikäli ei ole keinoa varmistaa vasikoiden saanti.
Taisi olla suuren ajattelijan kapasiteetille liian suurta.
C-tukia perusteltu heikommilla olosuhteilla, mutta jos todistelette itsekin olosuhteiden parantuneen, perusteita ei enää ole.
Tiedätkö sinä Eetu mistään mitään?
Kasvintuotanto / Vs: Jälkiversonta 2019
: 13.08.19 - klo:07:03
Aukustissa  viittä vaille vitusti.Eiku puimaan pääsato valamista.
Uusi mittayksikkö...Wolmarissa ei oöe jälkiversontaa eikä jälkiversonta ole suurempi ongelma näillämain.Mutta on ollut niin kylmää kuin ryssän helvetissä ettei varjopaikat ole vielä etes joutuneet.
Valelääkäreitä saitilla tuntuu olevan.
Toinen harrastus lienee valeviljelijä.
Etkö Eetu kestä arvostelua?Itse olet kumminkin koko ajan muita jyrsimässä.
Sivuja: [1] 2 3 ... 119