Kasvintuotanto / Vs: Tukien maksu
: 28.05.23 - klo:22:21
Pistetääs tähän,kirjautukkaa ennakkoverorekisteriin ennen apulantatuen hakua ja muistakaa yleensäkkin hakea koko tukea.
Onko oraat keltasenaVehnä ja ohra on väriltään jotain sellaista, mitä en ole nähnyt pitkään aikaan. Kaura tuntuu olevan ihan normaali. Olikohan tässä joku vioitus juttu, joka voi viedä satotason. Mielestäni se oli lähinnä kauralle. Siltä pohjalta joskus ruiskutin. SS:n viljelyneuvonta varmaankin kohta valaisee asiaa.
Heeno paameneks,siin kannoll istuis voip ruopasta vaik runnoo...ja lappuun rustoot itell palakkoo.
Siinäpä ei palajo leipä levene, jos itelleen maksaapi palakka omasta taskustasa. Vaen asijaan, kysymykseni johtuu siitä että parkraahviissa maenittiin, että vanahan aijjan korjaukseen ei saa rahhaa, jos siis ottaa lahon seipään poes ja pannee uuvven tilalle. Sen sijjaan jos tekkee kokonaan uuvven aijjan, niin korvausta saattas tulla jopa 1500 euroa hehtaarille ja kun on kuitennii yli seihtemen hehtaarin aluve, niin iso raha se oesi
Myönnän olleeni väärässä kun väitin vastaan. Kysyin tänään asiaa Elystä kun muuten soittelin. Tuen saa vanhalle lohkolle joka on loppunut taikka irtisanottu. Tuen saa jos purkaa vanhan aidan ja tekee uusista tarvikkeista uuden. Meillä on tulossa yksi lohko joka rajoittuu vanhaan melko pitkästi, pitää uusia se aita että saa tuen, ei riittänyt että lyö uudet eristimet toiselle puolen ja uusi lanka…
Katso viljelysuunnitelmasta ja kokeile.
Meillä tämä paljastui kun samalla lohkolla oli sekä laidunta että pelkkää säilörehua.
Nimenomaa tuo täppi aiheutti tämän.
Ruotsissa hinta on laskenut 1,72 kruunua eli reilu 15 senttiä tämän kevään aikana, hollannissa toukokuun hinta on 19 senttiä pienempi kuin joulukuun hinta. 3 senttiä on aika pientä ja tuskin viimeinen lasku täälläkään vaikka toki toivon että hinta pitää.
Totuudenmukainenhan kirjoitus.
Ottaahan se peruskepua koville, kun kirjoitetaan miten asia on.
Eilenkin maastullissa oikein otsikko, kun maidon hinta laskenut muutaman sentin.
Viljan hinta pudonnut puoleen, mutta se ei mtk:ta kiinnosta.
Yhteistyökumppaneilla on noita ollut rantalaitumilla, joihin olen toimittanut hiehoja. Hyvin on tuntuneet toimivan jos akku kunnossa eikä merivesi ole noussut aitalankojen korkeuteen.
Ei kai siinä minkäänlainen muu paimen auta kuin jaloilla liikkuva jos langat on vedessä.
Itsellä on vähäinen kokemus rantalaidunnuksesta. Viime kesänä lehmät intoutuivat kahlaan pitkälle järveen ja takasin tulo ei aina osunut laitumelle. Vanajavedessä oli pinta alhaalla viime kesänä ja kovapohjaista hiekkapohjaa noin 300 metriä alle kainaloiden (178) pitkä olen. Alkuun oli lyhyehköt suorat aidat järveen noin 50m pitkät, jatkettiin niitä toinen mokoma ja tehtiin noin 50 metrin viikset toista reunaa kohti, silti kahlasi vielä aidan väärälle puolelle. Pitkä poikki aita tietty poistaa tuon vaivan, mutta työläs pitää kunnossa aallokossa, vai vetäisikö vaan riistanauhan näköesteeksi?
Heinämaiden lopettamiseen huolellinen syyskyntö, ei välttämättä tarvitse glyfosaattia ollenkaan. Helposti muilla mätästys koneilla sitten onkin ongelmia. Tai sitten reilusti glyfosaattia ja suorakylvö
Tuossa on ollu sopimus viimme vuosituhannen puolelta, mutta saapihan sitä hakkea, eri assia että myöntävätkö. Oma hommasa on sitten se, että millon päätkökset tehhään ja rahhaa tuskin näkkee tänä vuonna.
Joo vuokrataso kyllä voittaa viljelyn kannattavuuden. Saa nähdä miten noille lupia tulee irtoamaan, noihin isoihin kymmenien hehtaareiden puistoihin. Pellot asutussa kulttuurimaisemassa voi olla heikoilla.
Meillä on alkamassa 400kw linjan uusinta joka liippaa rajalta🤑🤑, et pitäisköhän
Niistä tulee vaan kunnille tai kaupungille niin hyvät kiinteistöverotulot et kyl siinä saattaa maisema-arvot unohtua
ja hitto! enpä muistannukaan kui helevatun pitkään pitää tuolla delvotestillä pelata.. ei vieläkään tankkkiin maitoja...
Mitä se vaikuttaa, eikö sellasee saa paskaa ajaa.Olisko ollu että nestemäiset pitää levittää sijoittamalla ja kiinteä pitää mullata 12 tunnin kuluessa.