Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 212

Viestit - Magia

https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/uutiset/8b3a96f7-cdb2-597e-9d05-da3e8f25c3d2

Jotain tarttist tehrä, jos joka vuosi maataloudella menee huonommin ja huonommin.

eekös varttijaenen tee ihan kaekkesa notta maatallous kaatuis Seon kokoommusta tua varttijaenen vae mikä se on Sano mitäs sanot Nsorattaa
Vartiainen kumppaneineen Eetuineen,on maataloustietämyksessä pihalla kuin paskahyyssi.Tai no ummetuksesta kärsivä Eetu on sen sisällä.
Lihanautapuoli ei kovin kummoisesti kannata ja voi olla pidempikin jakso luvassa sellaista, ja juuri kuulin että taas yksi iso lypsytilakin on konkussia hakemassa. Tukikuviot ja panosten hinnat uhkaa viljapuolta, eikä vilja ihan kaikkialla kummoisesti kasva. Että tavallaan aika ymmärretävää että ainakaan heikommille pelloille ei ole enää tunkua.
Energiahommelit voi vielä muuttaa asioita,mutta Suomessa kaikki lähtee todella hitaasti liikkeelle.Tuottajahintojen hidasta reagoimistahan pidetään hyvänä asiana,mutta tuo on todella tappavaa Suomen maataloudelle.Vasikanhinta tiettävästi on lähtenyt jo laskuun.
Kävi mielessä, aloitajahan on lammasfarmari? Eikö pässit vois viedä sinne? Aidata just se akue niin popsii kyllä sen pois?
On lampaita ja laiduntavatkin tuolla. On vaan sellainen maisemaketo, että nuo risut siellä "puistossa" häiritsevät. Ei minua, mutta maksajaa. Ja rahan edessä yrittäjän täytyisi olla nöyrä...
Eikös elukoitten syömät risut kuiva ja häviä varsin nopeaa itsekseenkin pois,sama vaikuts kuin glyfolla.Leppä ei kyllä lehmälle ainakaan kelpaa.Se on sitten eriasia,jos joku tarkastaja vaatii.
Kasvintuotanto / Vs: viljan hinta
: 07.12.22 - klo:19:46
Kyllä sen viljan hinnan tuosta vielä täytyy nousta🤔
Ukrainan tilanne näyttää pitkittyvän ja pitkittyvän ja lisäksi euroopassa oli ennätyskuivaa. Ja kun lannoitteistakin on pulaa niin pakostakin tulee pula myös viljasta.

Turha miettiä tommosia. Kaikki tieto minkä sinä tiedät on markkinalla. Ja markkina muodostaa sen futuurin hinnan tietojensa perusteella.

Kotimaan sato oli reilusti kulutusta korkeampi eli itseasiassa Suomen hintataso on edelleen Eurooppaan verrattuna korkea. Selitys on nollavarastot kauden alussa. Nekun saadaan normitasolle niin..

Niin markkina muodostaa tämän hetken hinnan tämän hetken tiedon perusteella. Tietohan muuttuu koko ajan jolloin hintakin voi muuttua.  ::)
Maailmanlaajuista lamaahan sitä povataan,silloin hinnat romahtaa..Viime keväänähän jo valkuaisenhinta tipahti,koska ostajien ei kannattanut ostaa.
Vapaa sana / Vs: Paalipihti by matu
: 03.12.22 - klo:18:30
Polttomoottori näkyvissä. Paalitkin taitaa olla tehty ja kääritty koneella.
Ostorehuja varmaankin,kun rekan kyydissä ovat.Polttomoottoria käyttää amishit.Tuon paalivehkeen kulettamiseen ei ihan joka suomalaisesta pulllapollesta olekkaan.
Vapaa sana / Vs: sähkyn säästö
: 01.12.22 - klo:14:53
ja mihin net etelässä sitä sähkyä oikein tarttee?   päiväki valosampi kuin pohosessa..
No,mm.oven avvaamisseen.Tännään tullut kuunneltua kuinka ihmisien elänä nyt helepottuu,kun sähkönsiirtovero laskee.Eikös Caruna ainkin juuri nostanut sähkönsiirtomaksuja eli rahathan menee taas väärään osotteeseen.
^
Nyt kyllä repee eemeliltä pelihame..

Joo.

Veetieemeli haroo tuskissaan hiuksiaan.🤣🤣
Eetu varmaan on niin stressaantunut koko muailman asijoiden hoijosta,että automaattinen seivaus on tullut joka karvalle.
Vapaa sana / Vs: Vaipuko eemeli nirvanaan?
: 01.12.22 - klo:04:42
juuu, varmaan joku toinen puolue olis hoitanu toisn...   mutta millä tavoin?    noooo, mitä väliii, kyl maatalous pärjää.
Siis kepuhan oli kokkareitten kanssa samoilla linjoilla eikä tämäkääm Eetulle passaa.Kyllä tuo on todellista salarakkautta kepua khtaan.
Maidontuotanto ja lihanaudat / Vs: kiva!
: 29.11.22 - klo:19:35
kuinkahan mahtaa olla vuoten päästä.   kuunnellu nuita turveukkoja ja aika pahalta näyttää.   tekijät ja koneet puuttuu jos suo vielä on..
Joku asiantuntija kesällä sano,loppu tulloo,ku nuoret ei lähe näin epävarmalle alalle.
Maidontuotanto ja lihanaudat / Vs: kiva!
: 28.11.22 - klo:07:17
On se jännää että täällä piipun juurella pari euroa kalliimpaa, kulujetustukiko sen teekke
Kauppa sen tekkee.Ei se oo hullu joka pyytää vaan se joka maksaa.
Vapaa sana / Vs: kaiken a & o
: 28.11.22 - klo:06:51
..on hyvä varautuminen!

ottosetällä on tallessa, viikattuna, intin suojaviitta suoraan 80-luvulta..kestää perinteiset keskitykset ja on oiva apu ja turva sen yhden itäisen pölkkypään uhkaamien taktisten paukkujen aikana..suojaa hyvin myös sateelta..

ottosetällä on kaapissa tähdillä ja muilla perinteisillä laadun merkeillä leimattuja jaloja juomia sitä legendaarista hetkeä varten, kun kepun kannatus laskee ensikerran alle kymmeneen prosenttiin..ilonpäivä..shille otetaan shitten!
Ota myös sitten,jos vihreet tippuu hallituksesta.
Maidontuotanto ja lihanaudat / Vs: kiva!
: 26.11.22 - klo:18:54
lavassa täällä oli 9,70 paali..    lavallisen varasin ja yhen turvepaalin 115 e.
Pölökynhinta on myös täällä tuo,nousee yli kympin,paitsi omassa kiskontaputiikissa on ollut jo viime vuona yli kympin.
Kasvintuotanto / Vs: Apulannan hinta
: 26.11.22 - klo:18:49
Yaran apulantakauppa sulkeutui pitkästä aikaa. Kai aika yllättäenkin, kun myyjän mukaan heidän liikkeelläänkin oli vielä avointa kiintiötä jäljellä. Joulukuun toimituksia myivät. Kysyin arviota toimitetuista eristä ja karkeasti 70% on ostanut ja aika pitkälle ne, jotka apulantaa aikovat ensi keväänä kylvää. Moni on sitten ilmoittanut, että he eivät osta apulantaa lainkaan vaan sumplivat viljelyksensä jotenkin muuten.

Yhteenvetona, ensi kauden hankinnat on tehty ja jos jollain olisi pääsyä myyntimääriin, niin siitä voisi tehdä laskelmia millaisilla lannoitemäärillä porukka meinaa pellot lannoittaa. Ite olettaisin, että viherrys tulee eteen sivukulmien pientiloilla ja niillä joilla on muualla työt ja maatalous pyörii 20-35ha harrastuksen merkeissä. Kuulemma viime kesälle oli jo aika paljon sitä ilmiötä, että naapuri käytännössä viljeli. Vaikuttaisi siltä, että rakennekehitys ottaa loikan eteenpäin tulevana kautena. Ensisyksyn kokonaissadossa luulisi kyllä näkyvän alemmat lannoitetasot, vielä jos viljanhinta ei keväälläkään tee minkäänlaista pomppua vaan ennemmin lipeää lähemmäksi 200e/t. Tulevia vuosia silmällä pitäen tulee olemaan tosi vaikeaa, kun apulanta maksaa paljon ja vilja on halpaa. Lannoitekustannus voi nousta sietämättömäksi.
Ai se meni tavan lannan osaltakin kiinni. Myyjältä tuli viesti, että luomulannan myynti menee kiinni ja tilaus pitäisi laittaa eilen ennen klo 15 sisään. Hinta luomussa nousee kai 35€ tonnilta. Hieman outoa kun hinta ekaksi laski ja nyt sitten taas nousi takaisin.

Olisi kiva tietää mikä peruste tuolle myynnin keskeyttämiselle on ollut. Toki asia on varmaan näin et kutakuinkin ens vuoden lannat on pääpiirteittäin ostettu ja nyt yaran täytyisi keksiä millä saataisiin viljelijää kupattua vähän vielä lisää. Euroopassahan lantojen hinnat ovat hieman laskeneet ja sitä myöten belorikin on joissain tuotteissa laskenut hintaa..
Se vissiin on toiveajattelua,että joku taho on torpeedolla ampunut merirosvolaivan alas,kivi ei ainakaan.
Maidontuotanto ja lihanaudat / Vs: HkScan
: 25.11.22 - klo:06:00
ja mikä mahtaa olla nuilla pienemmillä teurastamoilla tilanne?    ite en nuita hirveesti myy mutta atrialle kerran ja siitä kuullu monta vuotta...    saabiko käyttää tilannimeä...
Tod.näk. kaikilla sama,kuluttajat ei osta naudanlihaa,varastot täynnä,koko nautasektori pysähtyy.Atria ajaa enään ainoastaan lehmiä.
Maidontuotanto ja lihanaudat / Vs: kiva!
: 25.11.22 - klo:05:55
Täällä on kutteri loppumassa,mutta turvetta saa.Pölökky on kovvoo ku kivi.
Sivuja: [1] 2 3 ... 212