Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 148

Viestit - Magia

mutta sorkkis moisesta jo palkokasvin nenäänsä vetää...
Kohta tukia reppanalle maksavat moisesta viljelystä,alkaa olemaan sen verran laajaperäistäviljelyä.
Heenon kantsii hommata jo veevi...
miula elhon 50 senttinen käärin ja kauppias pitää varastoa miulle ja toiselle käyttäjälle...     saa nuihin muovia ku vaan kehtaa vaatia.   en tiiä miks pitäis laittaa 750 tilalle...?
Luulin viime kesään asti noiden vehkeiden olevan museoitu. Maitoautossa kumminkin oli kyydissä noita 500 rullia. Piti ihan varmistua,että todellakin kyse on 500muovista.
https://stat.luke.fi/tilasto/26

Pikkuisen faktaa .

Kunnei kaekki ossoo/uskalla avata linkkejä......lainaus luken tilastosta ; "Maidontuotanto väheni lähes kaikkien ELY-keskusten alueilla edellisvuoteen verrattuna. Tuotanto lisääntyi Kainuussa, Etelä-Pohjanmaalla ja Pohjanmaalla."
Ihan olis toivottavaa jauholakkienkin keskuuvessa tuo 7prossan vähennys viljelijöittenmäärässä,höpöheinäpuolella aluks sopiva määrä olis 70prossaa.Ylimääränen pelto pistetään vaikka pojulle,halvemmaksi tulloo ku tämä pankkoviljelyn tukeminen.
Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: 07.07.20 - klo:22:57
Vihdoin ! 14mm yöllä, ei pöläjä enää , jees !
Joku 25mm ukkoskuurosta 20minuutissa noin,maat alkaa valumaan alamäkeen...sataa tällä hetkelläkin.40mm lienee mennyt rikki tältäkin päivältä.Melko hulppeet sademäärät 8päivään eikä etes loppua näy,100mm on paljon vettä noin lyhyessä ajassa.
Vapaa sana / Vs: Koko ajan on tehty jotain
: 05.07.20 - klo:09:32
Muut tuottajaryhmät vastaavat itse omasta sektoristaan.
Maidontuottaja maksattaa muilla.
Juurikin tästä syystä olisin perunantuottajana hyvin vihainen ja äänekäs jos tuollaista epäkuranttia tuotetta olisi kuluttajille tarjolla kaupan tiskissä. Menee maine jokaiselta perunantuottajalta, kun pelkkää rupua, vihertävää ja pehmeää varhaisperunaa ovat laatikot täynnä.
En jaksa uskoa, että tuollaisena ne maasta nousevat, välissä täytyy olla huono pakkaaja, myyjä tai peräti tuottaja, joka hautoo niitä jossakin, että peruna muuttuu suorastaan vastenmieliseksi tuotteeksi.. Kannattaisiko käyttää energiaa ja yhteistävoimaa, että myös perunalla olisi ostajia ja näin ollen perunantuottajan tuotteella kysyntää.
Eetun tunkkaisessa pimeässä kuopassa potut näyttää  samalta ja kun kyse on jumalan valitusta isännästä,niin tietysti todella upeilta,vaikka totuus olisikin jotain muuta. Sama taitaa koskea lähes kaikkia tähän ketjuun osallistuneita isäntiä,sorkkis lienee saanut vaan bännlä ettei pysty pankolta huutelemaan. Nolatkaa vaan lisää itseänne,totuus on tuolla ulkona ,ei pankolla.
Mitä virasto puraisi? Saihan Valio pitää vapaan lehmän maitonsa. Virasto vaatii vain, että maitopurkin kuvat vastaavat todellisuutta. Kyllä laidunkuvatkin käyvät, kunhan lehmät vain ovat todella laitumella. Nykyään taitaa vain olla niin, että ei-vapaat lehmät ovat laitumella lain määrääminä, mutta harvempi vapaa lehmä siellä oleskelee. Näiden maidon kuvitukseen sitten pitäisi etsiä kuvia läävistä.
Kuluttajat on siinä luulossa myös Juustoportin osalta,ei heidänkään vapaamaito taida laitumelta peräisin olla.Käsittääkseni Atria myös maksaa lisän pihattoelukoille,mutta ei parsinavettaelukoille,jotka koskaan ei ole ritilää nähneet eikä koskaan juurikaan sisällä pakolla olleet eikä koskaan kiinniolleet. Samaa linjaahan hyvinvointikorvaus jäljittelee.
Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: 04.07.20 - klo:22:20
Millä imurilla noi ohrat syksyllä puidaan ? Tähkä vielä mukavasti 15-20cm maasta, mutta kun se kääntyy terävälle mutkalle niin tipahtaa terän ulottumattomiin. Olkiakin olis ollut mukava saada, mutta täytyy keksiä muuta .
Älä välitä,tässäkö taas tämä heinäkuu nokka jäässä katellaan sadetta,täällä sataa nytkin,voi olla tyytyväinen puintiaikaan ettei vihantaa tullut tuon enempää.
Eipä taida viljoista paljoa kostua säilörehunkorvaajana,viljat jää kohtalaisen lyhyeksi.
Oksa nyt lienee tekee perusteellista puhdistusta uusilla puutarhasaksilla.Vissiin naapurin muijan puutarhankin klippaillut puliksi.
Ja sinulla käy katteeks,ku naiset pyörii oksan ympärillä...
Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: 03.07.20 - klo:09:30
Taas tuli 2 milliä. Vapusta 48.Ei tulvi pohjanmaa...
Näyttää ennusteet niin sateiselta etteköhän tekin osanne saanne.
Mulla on ollut muutama Taarupin murskain ja yhdessäkään ei ole ollut huohotinta uutena ja en ole myöskään lisännyt jälkeenpäin. Öljyn määrähän on erittäin tarkka mitata, muistaakseni palkin pohjalla öljyä 6-8mm. Yhden kulmavaihteen teininä räjäytin kun laiton liikaa öljyä.  Siitä ei jäänyt koneeseen kiinni kuin kiinnityspultit ja vääntyneet nivelakselit
Tässä lienee syy,minkä takia meidän Taarupinperä on edellisessä elämässä hitsattu.Laakerinvaihdonyhteydessä paloi koko teräpalkki ja on ollut edellisessä elämässä todella huonolla pidolla. Korjauksien jälkeen on edelleen soivapeli. Kakkoskone.
Vapaa sana / Vs: Mukavan rauhallista
: 02.07.20 - klo:05:42
Kaikki rauhoittui kun tuli vähän vettä ja alkoi päivät lyhenemään ;D
Vesikeli antoi muutakin ajateltavaa kuin "pohjoinen". :)
Nämä kaks kaveria maidontuotanto-osiosta,evp ja sorkkis,ovat menneet tapaamaan parhaita kavereitaan eli omaa kättään ja sorkkapukkia.
Heinät jäähtyi jo laossa:

Otatko hevosimmeisiltä rahat pois?
Kovaan ääneen huudetaan markkinataloutta apuun "parantamaan"  Valion asemaa. Kun sitä kerran oma-aloitteisesti yritettiin huudettiin apuun kilpailuviranomaiset. Säännöt on säännöt mutta ei kaikille samat.

Eivät ehkä samat, mutta jopa markkinatalouden mallimassa USAssa on erinäisiä lakeja määräävän markkina-aseman väärinkäytöstä ja muusta vastaavasta, osin jopa merkittävästi tiukemmat kuin meikäläiset.

Tuohan oli ihan selkeä tapaus. Valiolla oli määräävän markkina-asemansa (80-85% maidontuotannosta) turvin ensin pistää "hintahäiriköt" eli hinnalla kilpailevat pienemmät kilpailijat pois pelikentältä vielä alemmilla hinnoilla. Kun kilpailijat olisivat läkähtyneet eli kassa kuivunut, niin oli tarkoitus tietysti nostaa hinnat takaisin tai korkeammalle tasolle kuin lähtötaso, tappioiden kattamiseksi. Valion kassa olisi kestänyt tuon kyllä, pienempien kotimaisten kilpailijoiden ei.

Tämän selkeämpää markkina-aseman väärinkäyttöä ei juurikaan ole ja ansaitusti KIVI siihen puuttui, pisteet siitä. Valio sentään tajusi häviävänsä oikeudessa koska rikos oli niin selkeä ja sopi korvauksista ennen oikeudenkäyntiä. Valio muuten sai aikanaan kilpailuvirastolta luvan tuohon määräävään markkina-asemaansa erään Aito-Maito -kahinan jälkeen jossa oli vähän sama sävel. Kilpailija pois laudalta suuruuden ekonomialla eli isommalla markkina-asemalla. Se oli siinä kiikun kaakun -päätös, siitä tuli se kivi-maitokin. Mutta kilpailuvirasto olisi hyvinkin perustellusti aikanaan voinut estää Valiota saamasta nykyistä markkina-asemaansa. Ihan lainsäädännön nojalla. Sitä mietin, että jos kilpailuvirastossa oli vielä samoja henkilöitä töissä, jotka tuon luvan aikanaan antoivat, niin että mitä mahtoivat miettiä kun tämä uusi tapaus tuli. Katuivat luvan antamista?
JäyhäJököttäjä taitaa olla kokenutkin tuottaja? AitoMaito kaatui omaan tyhmyyteensä,unohdettiin tuottajat,Suomen huonoin tuottajahinta. Kivin toiminta tappaa suomalaiset hyttysenpaskankokoiset firmat kuten Valio,ulkolaiset jättifirmat kuten Arla vie markkinat.
Sivuja: [1] 2 3 ... 148