Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 13

Aiheet - Peurajussi


Millä tasolla mennään?  ??? Lähtökohtana sellainen, että silppuriketju-urakointia olis mahdollisesti ostettavissa ja pyöröpaalausta melko varmasti. Niitto voidaan hoitaa itse. Pellot 0-7 kilsan päässä, peruslohkoja melkein saman verran kuin hehtaareja ja kulkuyhteydet vuokrapelloille ei aina kovin kummoisia. Suurin osa kapeissa saroissa. Siiloja ei (vielä) ole. Siinäpä pähkinää..  :P Pyöröpaalaus tuntuu luontevimmalta ja se onkin hoidettu itse tai urakoitsijan kanssa. Nyt kun tuota omaa konetta vielä pähkäilee niin olis hauska kuulla mihin hintaa muut urakointia ostavat.

Laskelmat sanoo että suunnilleen yhtä kallista on teettää paaliin kuin paalata itse minun tilanteessa.

Miksi traktoreissa ei ole jo sähköistä voimansiirtoa? Millaisia ongelmia siihen liittyy? Moottorin perään generaattori ja napamoottorit, ei kai luulis olevan kalliimpi kuin koko voimalinja portaattomine askeineen? Olis hyötysuhteet kohdallaan eikä tarvis itkeä mikä on paras portaaton..  8)

Suosituksia? Laiskana miehenä mahdollisimman helppokäyttöinen aine hakusessa. Eli siis sellainen ettei tietenkään tarvitse pestä pois mutta aineen ei tarvis jättää mitään tahmeaa paskakalvoa, johon tarttuu kaikki sonta seuraavassa käytössä. Joku huuhtelukirkaste vois riittää pintapelleille, mutta muuten pitäis löytää riittoisa ja sopiva aine suojaukseen kun tulee painepesurilla aika pitkälle kalusto putsattua.

Mikähän tuota rääpälettä mahtaa vaivata, millä sadetanssilla saadaan peura taas poukkoilemaan?

Starttasi huonosti pidemmän aikaa, uudehkolla (kunnostetulla startilla). konsultaation jälkeen totesin että startti vaihtoon ja Boschia tilalle. Ei muuttunut ääni kellossa.. vieno napse käy startilla ja virtaa on. Missä mahtaa sijaita tappokytkin, voisko se oireilla noin? Suunnanvaihtimen vipua saa vemputtaa ihan mielensä mukaan, ei vaikutusta.

6200 SpecialEdition kyseessä. Jos joku tarvii tykille hyvää maalitaulua niin vois olla myytävänä.  :P
Kasvintuotanto / Nurmen kylvö
: 03.08.14 - klo:23:52

Meinasin muutamalle avokesantolohkolle kylvää nurmen siementä ensi kevään huippuja helpottaakseni. Mahtasko ehtiä itää/talveentua niin hyvin että kannattaa normaali siemenkustannus ottaa tähän saumaan? Lämpimiä kelejä luvassa ja kosteuttakin on. Suojaahan noile piruille ei saa kylvää, vähän starttia matkaan ja menoksi..

Onko kanssaihmiset alkaneet miettiä käytännön toimia vastustuskyvyn kohentamiseksi nautojen tarttuvia tauteja vastaan? 

Asia nostaa taas päätään talvipöpöjen saattelemana. Jo pelkästään virusripulin vastustamiseksi tehtävillä toimenpiteillä on mahdollista vaikuttaa myös muiden tautien leviämiseen. Tarkoitus ei ole tulla vainoharhaiseksi uusien taudinaiheuttajien edessä, mutta mielestäni ammattitaitoon kuuluu se että asioita suunnitellaan etukäteen ja mukaudutaan muuttuviin tekijöihin toimintaympäristössä. Kauttaaltaan kasvava tautipaine aiheuttaa mielestäni muutostarvetta omassa toiminnassa, koska asia on vahvasti myös taloudellinen.

Vanhoissa navetoissa on omat haasteensa tautisulkujen suhteen, moneen muuhun asiaan voikin vaikuttaa. Taajaan rakennetut maatilat ja muu kuin suljettu yhteistyö ovat riskitekijöitä sinänsä. Entäpä vierailuryhmät tulevaisuudessa? Kuinka niihin suhtaudutaan nimenomaan tautiriskin kannalta?


Miks juottoikäinen vasikka syö paskaa?  ::)

Yksi neliviikkoinen sonni alkoi tonkia kuivikkeita kuin sika ja mussutti sieltä pieniä heinän korsia ja turvetta sekä lantakikkareita. Vähitellen ryhmän kolme muuta hieman vanhempaa ovat ottaneet oppia ja nuolevat kuivanutta köntsää mistä vain sattuvat löytämään. Putsasin ryhmiksen ja nakkelin stallrenit, yksi tolppa oli jäänyt vähän likaiseksi mutta vasikat ovat nuolleet sen nyt kiiltävälle pinnalle.  :o

Ryhmiksessä runsas kuivitus, pääasiassa purua jota lisätään paljon. Tarjolla vapaasti heinä ja säilörehu, vesi sekä vasikan täysrehu. Täysmaitoa 12 litraa päivässä. Kasvu noin kiloa päivässä joten luulis ettei isompaa fibaa ole. Laitoin jopa nuolukiven noille vanhemmille vasikoille ja järsivät sitäkin aluksi paljon. Tilaa on 4 neliötä pikkuvasikkaa kohden, kuiva vedoton karsina sekä virikkeiksi vielä runsaasti kuivikkeita ja seurustelua ihmisten kanssa. Ei pitäis olla stressitekijöitä.

Joku on tässä tyhmä, joko isäntä tai vasikka..  :-X

Miten olette toteuttaneet, onko tarkkoja vaatimuksia vai riittääkö ylimalkaiset tiedot?   ::)

Kannattaako moiseen siirtyminen lypsikeillä? Olen ollut laadukkaan täysrehun kannattaja. Jonkinmoinen auma tuoresäilöttyä ohra/kauraa pitäis saada tuhottua kesään mennessä. Puolitiivistekokeiluista vähän paha maku, tiedä sitten onko viljan osuus jäänyt pieneksi kun sitä ei erillisruokinnassa kovin paljoa saa menemään. Toki rypsin kanssa pitäisi saada menemään aika hurjasti. Jos naapurissa olis apetiloja niin vois myydä tuon tavaran sinne, mutta välimatkaa on.  :P
Vapaa sana / Kusilaitteet autoon
: 21.01.14 - klo:07:26

Kohta niitä saa!  :o KLIK

Vielä ehtii ostaa pikkunakun pelkällä egr:llä. Tulevaisuudessa sitten vissiin ajellaankin vanhalla kunnon merikonttivolvolla, siihenhän voi rakennella vaikka häkäpöntön.  ;D
Joku on ruvennut meikäläisen navetassa sankariksi. Hiukan korpeaa kun noille tippa-iitoille ei koskaan tapahdu mitään pahaa mutta kaikki vahingonteko kohdistuu näihin 50 kiloa lypsäviin.

Nyt oli taas neljännes puskettu ja verimaitoa sekä kudosta lähti runsaasti. Luultavasti kudos tukkii tiehyeitä koska maidontulo aika huonoa ja maito on vähentynyt nopeasti. Streptokokkikin sinne muutti asumaan. Neljännes on siis pinkeä, mutta eläin muuten hyväkuntoinen ja lypsää muista ihan normaalisti.

Onnistuuko jättää neljännes umpeen tai onko hyötyä penisiliinistä, saisko tuota vielä sulamaan?  :-\
Vapaa sana / Synttärilahja
: 09.01.14 - klo:12:26

Sanokaas te 50- vuotiaat ukot tai tuon virstanpylvään ohittaneet, mitä tuon ikäinen toivoo lahjaksi?   8) Vai onko se sama viinaa ja naisia iästä riippumatta..?
Kasvintuotanto / WebWisu
: 05.01.14 - klo:17:10

Kokemuksia? Meisinki olis vähän järkeistää tuota muistiinpanohelvettiä kesäkiireiden aikana. Ulkopuolinen on tehnyt datanaputtelun syssyllä ja wisun omien suunnitelmieni ja muistiinpanojen pohjalta, mutta jäisi ainakin yksi turha vaihe pois jos saa pellon laidasta muistiinpanot tehtyä? Onko tuo karttasovellus toimiva?  ???
Vapaa sana / Uusi osoite
: 30.12.13 - klo:13:06

Miten käytännössä saadaan kiinteistölle uusi osoite? Eräs kiinteistö otettiin tuotantokäyttöön ja sille on joskus ollut oma postiosoite, mutta sitä ei ole käytetty varmaan kymmeniin vuosiin. Netistä en löytänyt apua.  ???
Vapaa sana / Halvahkoja sakuja
: 29.12.13 - klo:19:43

KLIK!

Miten voi X3 penari edes teoriassa maksaa tehtaalla noin vähän? Miettikääs mitä traktorit mahtais maksaa tehtaalla..?  :-X
Sivuja: [1] 2 3 ... 13