Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 218

Viestit - Peurajussi

Toinen on vihreä ja toinen punainen, voi olla että toinen tulisi viettämään vähemmän aikaa korjaamolla kuin toinen, mutta tuskin tilastollisesti merkittävästi vähemmän.

Asia, jolla on keskivertomaajussin kannalta aivan vidusti merkitystä..  ;D

Näin paalisilppurin omistajana sanoisin että se silppu tehään paalausvaiheessa, paalisilppurit on lähinnä paalinpurkulaitteita..
Kasvintuotanto / Vs: Pellonkunnostus 2014
: 06.09.14 - klo:18:58
Maiseman monimuotoisuus mai ääs. Jokaista hävitettyä kiveä kohden on kymmenen muuttumatonta luonnon kiintopistettä, joita isännät ovat valmiita kiertämään polvesta polveen. Ei riitä huumorintaju noille hinattavalla kylvinkoneella ja 15 metrin ruiskulla. Täälläkin on ohjelmassa yksi aarin kokoinen kivikasa, pari irrallista lohkaretta, ojamaitten ajoa 700 metrin matkalta, täyttömaata kaikenlaisiin monttuihin, pajupuskien ja muun epämääräisen töhnän raivausta, yksi salaojakaivon lähtö täytyisi tiputtaa alemmaksi, pari saviläven kulmaa pellon suuntaan pitäisi tukkia... tuossa nyt aluksi...

Täälläpäin pellot ovat liki koko alaltaan jollakin tapaa monimuotoisia joten ei mullakaan itku tulis parista kivestä.. pakko tehdä välillä jotain järkeä tuohon viljelyyn.


44 lehmää ja nuorkarja kottarilla.. en enää tunnekaan olevani ainut valopää agrossa..  :o
Eikai ny sentäs. Kyl mää luulen että kuhnissaki on hydraulinen peräportti.oli kyllä fendtastista.

Todellakin. Polkimiin koskematta  :o

Mua melkein huimas..  :o
Vapaa sana / Vs: Kovaa tarinaa
: 06.09.14 - klo:12:13

Mahtaako tuo usein riimitellä kinttuja vuollessan..  :P  ;D

Tähän kai kuuluisi sanoa että paras paalain on se urakoitsijan paalain..  :P
Vapaa sana / Vs: Kun Suomi putos puusta
: 05.09.14 - klo:21:44
Enempään en pysty, ennakoita maksetaan puolison kans 5600kk. Sekin on ihme kierrätystä, kun tuota POHJOISTA tukea tulee suunnilleen saman verran. Ihme touhua tämä on.

Yhteensä vai per naama?
Ihan vaan mielenkiinnosta: mikä noista piennarmurskaimista sitten oikein on hyvä?

Palstaa kun lukee niin cabe on perseest, elho on paska, kronos kestää jos kiltisti ajellaan ja se nuhvikin haukku jonkin merkin ::)
Olen tullut siihen tulokseen, että hyvää ei olla taidettu noihin hommiin vielä keksiäkkään, paitsi metsuri ja raivaussaha.

Just.  ::)

Täs kai puhutaan elhon piennarmurskaimesta vai olenko väärässä ???


Juu.. meikä lähtee tästä nukkumaan..  ;D  :-X

Aika jännä jos akselit ovat sulakkeena.. mahtaa olla samat helyt kiinteäkammioisessa? Vaikka oman koneen kokemuksella en kyllä ihmettele enää juuri mitään..  :-X

Kaikki rispekti täältä, mutta tuo poikimaväli ei vaan oikein avaudu.. mitä veikkaatte mistä lukemista mammat napsuu umpeen? Sitä voi itekkin kokeilla juoda 3 litraa vettä ja olla viikon kusematta.
Itellä oli samat systeemit aikaisemmin...  Kottaraisia väkirehu pari kertaa päivässä.  Oli kyllä niin perheestä se homma verrattuna nykyiseen täysappeeseen.  Aikaisemmin hehkutti ettei ole ollut ruokinnallisia ongelmia pariin vuoteen...  No viikko sitten halvaantui yksi läski mamma :(

Onko loppulypsykauden mammat miten pulskassa kunnossa ja kuinka hankalaa sitä on appeella hallita? Joillakin alttius sairastua aineenvaihdunnallisiin on myös pirun paljon erilainen kuin muilla saman ryhmän elukoilla.

Sellanen juttu vaan että jos meen vaihtamaa paalainta vaunuun niin eihän siitä saa kuin nippa nappa välirahan tuen piiriin. Melkein kannattais jo myydä polkuhinnalla ja ostaa suoraan vaunu tuetusti. Tai sitten ostaa joku hyvä miljoona tuntia pyörinyt seko, jonka kanssa saa puuhastella ja ätistä ihan yhtä paljon kuin nykyisen vekottimen kanssa..  ;D

Aika vahva täysrehu, vr % 36. Säilis ME 11,5, rv. 154, ka 354. Säilis kyllä vaihtelee.. sulavuus välillä 680-720

Se mitä oon seurannut valkomesikkää nyt ekana kesänä niin tukahduttaa rikkakasvit 5 kertaa paremmin kuin papu..  :P
Jos mulla olisi laarissa 18 kuutiota  ilmaista valkomesikänsiementä, niin sitten kylväsisin sitä  ;D

Esikasvivaikutus ainakin on hyvä.. ensimmäisen vuoden koenurmille meni noin puolet normaalista typestä ja sato suurempi kuin normaalisti suojaviljaan perustetuilla lohkoilla.
Sivuja: [1] 2 3 ... 218