Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 104

Aiheet - Oksa

Metsätalous / joutsa
: 28.06.20 - klo:16:30
kattelin tuossa uusimmasta koneviestistä joutsan mainosta ja siinä oli g20 pro koura.    saman näköinen kuin keslan joten:   onko siinä rasvanippoja?   ja onko mah. saman valmistajan tekemä?   ittiä kiinnostaa sen takia kun omaan on kahmarit,   - jotka on hyvät ja epäilyttää tuo nipattomuus vuosien varrella..      jos uutta niin olisko tuo..?
Vapaa sana / postin kulku
: 24.06.20 - klo:08:20
höh,   maantaina posti toi laskun jossa eräpäivä jo pari päivää aikasemmin..    missä lie säilötty?    ja eilen kattelin pellolla kun postin auto kaartoi lähelle laatikkoa mutta ei mitään kuitenkaan tuonut,   kuten ei tiistaisin aikasemminkaan miulle..        nooooo, kilsa lisää kuljetustaksaan,  tyhjästä!                       on siinä uutella pomolla aika homma saaha tuo postintoiminta kuntoon.               kaveri laittoi yhen komponentin kunnostettavaksi jo toukokuussa ja nyt se on hävitetty eikä kukaan tiiä missä lie..         kone ei toimi ilman sitä ja nyt on himppa epäselvää onko saatavissa etes uutta   osaa ja mistä sen voisi saaha..
Metsätalous / vaijettu uutinen
: 24.06.20 - klo:08:03
luke laskenna et hiilinielu lisääntyny noin 46%   ja siitä ei olekaan kerrottu kansalle sitten missään muualla kuin metsälehtessä.    kiva!     eihän sitä nyt luonnon myönteisistä toimista voi kertoa kun se ei tuo rahaa olikarkeille..     ihan neukkumenetelmää!
Vapaa sana / uspi ladattava suihku
: 18.06.20 - klo:20:42
onpa muuten hyä keksintö.    ostin tuollasen ku oli tyrkyllä ja  nyt pakko myöntää;   on hyä kampe.   säästää vettä oikein reilusti.  ja toimii vaikka missä.       
Vapaa sana / kun aletaan...
: 15.06.20 - klo:08:06
laittamaan putjettikuriin ja maksamaan velkaa...     paljon luulette esim. pääomaveron nousevan ja alvin?   mistä leikataan?     kun noita tyttöjä tuolla hallituksessa riittää kuiteski,   vaikka matti kait yrittää hieman toppuutella..
Maidontuotanto ja lihanaudat / arka elikko
: 15.06.20 - klo:07:57
tänä aamuna kattelin huuli pyöreenä navetalla kun olin ottamassa lehmiä sisälle..    viimesenä tuli vanha lehmä joka on aina liikkunut silleen rauhallisesti.   oven suussa sysksyllä poikiva hieho tuhahti sinne päin ja niin tämä matami kääntyi kannoillaan ja vitoi tarhan läpi ja kujasia kohti mettää..  (mettään pääsevät varjoon päivällä)        vajaa sata metriä pisteli ennen kuin pysähtyi ja kattoi tuleeko kukaan..
      ja kun tuo jo 4 kertaa poikinutkin ja kylän komeimmat sarvet,   ni ei voi kuin ihmotella kuin on elikko tosi arka,   ei mitään auktoriteettia.        noooo, multa nyt kyllä melkein voi sanoa ettei tuossa karjassa ole johtoelikkoa..
huomasin tuossa, kun paimen piippaili,  että onkin kasvusto alimmalla langalla jo!   nyt mietin millä niittää..   ja ensin meinasin ostaa akkutrimmerin mutta sit heräs kymysys;   kun laitumella aikas tavoin nokkosta ni eipä taija mennäkään..    joten nyt hakusessa pensasleikkuri.   sillähän katkiaa jopa pikkasen paksumpikin korsi.   gardenaa kattelin kunolis jo akkuikin kotona,   onko kellään moisen käytöstä kokemustaa?
Kasvintuotanto / taas..
: 09.06.20 - klo:11:59
eemelille rennien paikkaa,   kun luin mtstä tuota ennustetta satoista..    viljaa on kylvössä ja enusteena tulossa jopa reilusti ylimäärä.   elikkä viljan hinta soomessa ei nouse ainakaan..         siinä sitä taas närästyksen paikkaa,  kepun kanssa.
kysellä taas!     mikä mahtaa olla puutoksena kun hieho katelee niska kenossa laipiota?   ja nyt huomasin et tuo nuorin vasikkakin kattelee samoin.    vitamiinit ja kivennäiset on jaossa ihan normaalisti;   joten epäilen että joku hiven puuttuu.    mutta mikä ja mistä saa täydennettyä.   ellit ei hirmusti nuista osaa sanoa..
Vapaa sana / tunkosta
: 01.06.20 - klo:17:03
kävin tänään noin ekan kerran keskustassa ja joka paikka oli populaa täynnä.    mut ei sepe istunna viälä itellan kahveossa..     oikein hirvitti kui alkaa viirus levitä..    noooo, ei miuta haittaa ku alotan istus urakan..   taimet tuli!
Vapaa sana / hs viikko 20/2020
: 17.05.20 - klo:10:20
luin juuri aamiaispöytässä tuota ja siinä oli mielenkiintoinen juttu;   ´jos pahin toteutuisi`.     oli suomalaisen von freymannin elosta sotasaksassa.          siinä käsiteltiin sitä suurta itsemurhaepiteemiaa joka lopun vaiheessa saksan väestöä kalvoi.       syanidi-kapseleita jaettiin kuin pinssejä kansalle.       ja lukematon määrä niitä myös käytti.             uutta miulle oli tuo kohlin vaimo,  joka oli joutunut kokemaan neukkusotilaiden ystävällisyyten henk.koht ja sitten sen johtosta teki lopullisen päätöksen 2001.         

          nyt on ollut muutamissa metioissa juttua kuin paljon on vanhuksia kuollu jne..  ja pohtittu jopa sitä kuin paljon net eloonjääneet maksaa..  ja mikä on hinta noille muutamille ( 1-10 vuotta ) elinvuosille.   

ite kannatan eutanasiaa ja nyt jos milloin olisi aihetta taas vaikka miettiä olisiko sen laillistaminen oikein.        mistä mahtais saata tuota kaliumsyanidia?                                            kun kerran sykiatriansairaaloisa tyhjiä osastoja ja itemurhat noussu suomessakin,   yleensä keväällähän net lähtöö kiitoon..
ostin etran kampanjatarjouksesta fiskarsin uutet cuts+more sakset niiten monikäyttöisyyten takia, kun on aina tuolla verstaalla milloin mitäkin leikattavaa..            ihan kivat mutta...    miun sormet ei mahu silmiin!    piti mauserilla oikein mitata kun nuita fiskan saksia on sentäs ollu käytössä itelläkin jo vuosikymmeniä useita.     16,62 mm näytti mauseri pitkän silmän leveyteksi!!      pakko mitata sit vanhat moneen kertaa teroitetut ja  ylleriylleri,   niissäpä silmä oli19,52 !!      ja eikä kulumalla tuohon mittaan.                    on se hianoa kun suomessa väestö kohta euroopan vanhinta ja käyttökalut tehää lapsille joita sit kait reikasta tuotava käyttään noita!                      ja kun samaan aikaan liiteri myy saksisarjaa jossa silmäkoko jopa 26 milliä!!   sopii jopa hanskat kätessä leikkaamaan,   vaikka eivät leikkaa kaikkea muutenkaan.        onneksa on tullu joskus hankittua tuo sähköleikkuri joka sit nakertaa vaikka pellliä..
Vapaa sana / haaskuuseen.
: 17.05.20 - klo:08:08
ranskassa on menossa tonni kaupalla juustoja haaskuuseen kun ei kukaan enää syö niitä..   ite kattelin huuli pyöreänä kun liiterissä nakkaili tyttö banaaniterttuja   ( reilunkaupan )  laatikkoon,   ja kun ihmettelin;   ni sanoi ettei tuon näköisiä heillä pitetä myynnissä!      banaanit alkoi olla jo hieman syötävän näköisiä, hieman tummempaa laikkua kuoressa.      ihmettelenkin miksi myynnissä on vain raakaa tavaraa..     ite en niin hirveesti bantskuja syö mutta aina pitää viikon pitää pöytällä että kypsyvät syötäväks.      ja sitten samaan aikaan  oli samasa puotissa kunnolla homeessa olevia omppuja ( ulkolaisia ) myynnissä..                             ja se mikä miuta ihmetyttänny tuosa virmassa;   tuotteita,   yleensä elintarvikkeita, on pitkin hyllyjä ihan eri paikoissa kuin hintalaput.      eli asiakkaat kantaa mukana ja jättää sitten siihen jatkaen matkaa..                        molemmissa myymälöissä törmänny moiseen.   mutta en muissa kaupoissa..   
    haaskuuta saataan kait tuolla laillakin se metian vaatima määrä.      mutta onko mitään järkeä..?
Vapaa sana / 113 vuotta
: 14.05.20 - klo:19:58
aika hurjalta tuntui tuo uutinen espanjalais -naisesta joka tuossa iässä sairasti  koronan ja toipuu siitä.     ja kertoo että olipa tylsä tauti sairastettavaks.      olis kyllä kiva tietää lisää tuosta jutusta ja taustoista..       kun luulis että tuossa iässä olisi jo pienemmätkin tautit lähönpaikka.      ja miten ihmeessä tuollainen viirus oli kukistettavissa tuossa iässä ja yleensähän on vastustuskyky jo aika heikkoa..
Vapaa sana / miksi tuntureille?
: 21.04.20 - klo:08:32
aikovat rakentaa muutama kymmentä 300 metristä tuulimyllyä pohoseen.    miksi eivät laita rannikolle kun siellä,  ainakin silloin parikyt vuotta sit kun viimeeks kävin, tuuli aina.     ja siellähän on kulutuskin lähellä,  e tarvittis mettiä raiskata linjoja varten.     ja piuhaa kuluis paljon vähemmän kuin että linjat vetettäis pohosesta etelään..
Sivuja: [1] 2 3 ... 104