Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 6

Aiheet - Aimo Jortikka

Vapaa sana / Turve / Hamppu
: 20.09.20 - klo:14:52
*** Kyllä Ohisalo on sanansa mittainen nainen , toki jäätävän cool noin muutoinkin  :P , mutta että nyt on keksinyt korvaavaksi elinkeinoksi turvemiehille hampunviljelyn jos vaan saisivat yksin asioista päättää. Mikäs , iloa elämään ja ohutta yläpilveä maaseudulle. Kyllä vihriät rules !
*** Onko porukoilla kokemuksia moisesta värkistä. Jos sellaiseksi terapiavärkiksi hommaisi pienille kylvöaloille. + ja - saa vapaasti kertoa. Yleensäkin onko verrattavissa kotimaisiin tuotteisiin ?
Vapaa sana / Rinne 2
: 08.12.19 - klo:21:27
*** Jotenkin tuntuu , että aloittava "uusi" hallitus ei kauaa kestä. Ja miksi kestäisi. Ihan samoine ministeri taaperoineen alkaa taas sekoilemaan ja Ana nykii naruja taustalla.

 *** Hieman kiinnostaisi laittaa joku kunnon F-250 tai vaikka sitten nykyään mainostettuna kyseiseen ajoneuvoluokkaan ihan vaan Ranger. Kovasti paljon säästäisi vuotuisissa veroissa verraten henkilöautoon. Vaan onkohan liikennevakuutukset sitten oleellisesti karkeammat ?
Vapaa sana / Sääpalvelu
: 16.10.17 - klo:16:45

 *** Toimiikos Maastullin sääpalvelu kaikilla muilla ok ?! Toki se mullakin sateita näyttää , mutta muutoin ei tottele komentoja kun koettaa ennusteita paikallissäässä tulevaisuuteen vaihdella ja aina tykkää vaan niitä Helsingin ilmoja näytellä ja nehän kiinnostaa kuin kilo sitä itteään.
Koneet, laitteet ja tekniikka / Oniar
: 05.01.17 - klo:13:36

 *** Onkos kellä näitä Oniarin isoimpia kuormaijia käytössä. Voimaa näyttäs paperilla ainakin olevan hintaluokassaan ylivoimaisesti. Mukava ois livenäkin nähdä ja kokeilla. Liekkö näitä näytillä Keskonkaan pihoilla kuinka likellä Mikkeliä ?!
Vapaa sana / Maidon pohjoinen tuotantotuki
: 13.08.16 - klo:12:43

 *** Kyllähän tuo otsikossa oleva tuki , jota C-alueelle maksetaan,  kieltämättä ei oikein markkinatalouteen istu. Tämä tuki ei lisäksi näe missään tilastoissa kun maidon tuottajahintaa vertaillaan EU.ssa. Pahimmillaan tai parhaimmillaan tuplaa tilastohinnan. Toki yleisimmin pyörii alta 10 c / litra. Kyllä veikkaan , että ajat jolloin suomessakin on maitoa tuotettava vertailukelpoiseen hintaan elikkä ns. Itämeren altaan hintatasoon lähenee ja yllättävän ripeästikin ehkä. Suomalainen maatalous on isojen haasteiden edessä ja siinä ei traktorimarssit ja menneeseen takertuminen auta.
Vapaa sana / Karisma
: 09.06.16 - klo:09:44

 *** Kovasti paljon näyttäisi siltä että kokoomus vaihtaa puheenjohtajaa. Vahmimmasta ennakkosuosikista Orposta voi karisman osalta sanoa , että sitä on kuin Vanhasen Matilla konsanaan.
Vapaa sana / Makea uutinen
: 07.06.16 - klo:11:24
Metsätalous / Rahti
: 06.11.13 - klo:15:39

 *** Mikähän mahtaa olla nykyään rahdin hinta puutavaralle. Kymmenen vuotta sitten rekallinen tavaraa siirtyi 150km alle 6€ / motti. Miten lie nyt ?!  Onkos alan tuntevia paikalla. Tuli vaan mieleen,jotta vieläköhän ensiharvennuspuussa kantohinta on rahtia enemmän tehtaalla :)
Koneet, laitteet ja tekniikka / Vectra
: 02.05.13 - klo:15:41

 *** Onkos kellään kokemuksia Vectrasta farkkuna. Kiikarissa vm. -07 . V6 koneella.
Vapaa sana / Fantastista
: 01.04.13 - klo:08:37

 *** Meillä on mahtava Hallitus. Niskalenkki niin markkinavoimista kuin kunta- ja soteuudistuksista on ja pysyy. Kerrassaan loistavaa. Ja kaikille kukkaruu*****nen kuravettä kaupanpäälle ;)
Metsätalous / Kopran veto.
: 15.02.13 - klo:14:59

 *** Versowoodin Kopra ehdottaa 50€/ha metsämaksua. Perustelee tasaisemmalla puukaupalla. Ja verovähennettävänä  ei edes kustanna mitään. Vähennysaika 5v. Miten lie ?!  Jos ajatellaan että esim. 100ha metsätila maksaa 5v sitä metsämaksua,tekee se 25 000 €. Sitten kuvitteellinen 100 000 € puukauppa josta vähennetään tuo 25 000 €. Saadaan tuloksi 75 000 €. Josta verot pois eli 25 000 €. Puukaupasta jäisi siis käteen 75 000 €. Mutta ennakkona olisi jo metsämaksuina maksettu ajanjaksolla myös 25 000 €. Joten nettotulot olisi 50 000 €.  Ja kokonaisveroprosentti muhkeat 50 %. Ei helvata. Taidan suositella tuon ehdotuksen perusteella Verson pomolle kopraanvetoa kertakaikkiaan. Ja tasaisesti puuta saa sirkkelinteriin ihan vaan riittävästi puusta maksamalla. Ei se mitään avaruustiedettä ole veikkonen sentään !

 *** Mitenkäs se nykyään on tilanne,saakos sitä jo heti bonuksia uuteen liikennevakuutukseen,mikäli ei ole siirrättää entisestä vahinkohistoriaa ?  Ihan kuin olisin joskus asiasta kuullut. Kun sitä ei entisistä kamppeista millään henno luopua  ;D
Metsätalous / Nallen teesit
: 09.11.12 - klo:17:49

 *** Nalle se taas huutelee halvan puun perään. Ja erikoisesti huoli on kuiduttavasta teollisuudesta. No, raaka-aineen hinta on ollut jo 30v sama. Miten helvetissä silloin aikoinaan teollisuus pärjäsi ?!  Jotenkin koomista puhetta :)  Nykyään paperin hinnasta alle 4% on suoranaisia raaka-aine kustannuksia, siis kannolla. Sanoisin Nallen harrastavan täyttä paskan puhumista,mikäli uskottelee halvan puunhinnan takaavan menestyksen.  Mitenkään fiksuna nyt en kyllä koskaan tätä vanhaa stallaria kyllä olekaan pitänyt, eipä sillä.
Sivuja: [1] 2 3 ... 6