Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3

Aiheet - ruisleipä

Kyseessä New Holland L85. Katkesi kytkinvaijeri. Onko hyviä ohjeita kuinka sen helpommin vaihtaa. Tankki ja etukuormaimen sovitteet mukavasti tiellä.  Ei taida olla lattiassa mitään luukkua??
Kasvintuotanto / Uudella systeemillä
: 12.06.20 - klo:15:19
Tänä keväänä otin viljanviljelyssä uuden taktiikan (kasvilajina ohra).  Harva kylvös, typpeä 50kg/ha.  Tarkoituksena saada tuet, päästä puimaan ajoissa, vähän satoa (pieni kuivauskustannus) sadolla peittää viljelykustannukset. Oma siemen, parilta vuodelta varastoon jääneet lannoitteet. Omat pellot,  Peltoon ajettu keväällää ennen kylvöä glyfosaatti. Kasvinsuojelu rikka+tauti yhdellä ruiskutuksella juhannuksen jälkeen. Kevyt muokkaus ja kylvö samalla kertaa. Polttoainetta meni  keväällä 10l/ha sisältäen kaikki toimet, työtunnit minimissä. Luulen, että sadossa ei paljon  minun maalajeilla eroa edellisvuoteen. Sadolle jo ostaja tiedossa.  Elanto tulee tietysti muualta. Mitä mieltä olette. Olenko maatalouden pahin vihollinen vai tulevaisuus...
Kasvintuotanto / Kukkii
: 22.04.20 - klo:13:26
Skånessa rapsi kukkii. Mites meillä, joko kukkii muu kuin Toyotan ovi.  Missä vaiheessa syysrapsit on?
Kasvintuotanto / Peltohommat
: 17.01.20 - klo:15:23
Nyt olisi hyvät ilmat tehdä peltohommia ainakin täällä missä ei lunta ole. Mitä olette pelloilla tehneet? Kyntö, salaojitus, syysviljojen/kevätviljojen kylvö, ruiskutuksiakin voisi jopa harkita ...
Sikatalous / Saksan possua
: 02.12.19 - klo:16:38
Kyllä saksalainen osaa sian kasvattaa. Tuli syötyä sianpotkaa hapankaalipedillä ja sianniskaa, bratwurstia perunamuussin kera hyvää on ja edullista.  Tämä tapahtui Saksassa. Suomalaistenkin pitäisi enemmän käyttää possua ravintolaruokana.
Isotuoppi olutta, sianniskaa ja siihen perunaa lisäksi niin luulisi Suomessakin hintojen nousevan...
Miten on onko vasikka liian kallis vai halpa. Jos on niin perusteita.
Nyt kun on vuosi kulunut edellisestä kriisistä niin onkohan kyseinen korotettu kriisituki milloin maksussa. On se hurjaa kuinka nopeasti nämä tulee maksuun :) näin atk aikana.
Kasvintuotanto / kriisiä
: 30.08.18 - klo:08:05
Jos nyt oikein tulkitsin niin  näin C alueen kasvinviljelijänä jäin kriisituen ulkopuolelle. Ainut vaihtoehto on siis nostaa viljan hintaa kun myyn talvella viljaa kotieläintiloille. Olisiko noin 20-30€/tn sen hetkisen markkinahinnan päälle oikea tasoa?
Onko minkälaista remonttia tullut tänä syksynä puimuriin. Itsellä mennyt yksi laakeri, joka maksoi 21,90. Työt keskeytyi noin pariksi tunniksi. Puimurina Sampo 680 ja vm 90 tunteja 1300h.
Koneet, laitteet ja tekniikka / Se ei käy
: 07.08.18 - klo:08:13
Täältä kun tieto löytyy niin kertokaa mistä tällainen mystinen vika johtuu. Syyllinen fiat 780, (ajettu n. 12000h) joka sammui yllättäin tyhjäkäynnillä ja ei enää lähde käyntiin ei edes vetämällä (ei edes uhkaa lähteä). Tutkittu on että polttoainetta on, suodattimet vaihdettu, siirtopumppu toimii, ainakin käsikäytöllä. Huono on ollut lähtemään käyntiin aikaisemmin ja konetta on silloin tällöin kylmänä starttipilotilla autettu käyntiin kun akusta on virta uhannut loppua, mutta näillä helteillä lähtenyt ilman kepulikonsteja eli mikä voisi olla syyllinen, voisiko olla syöttöpumppu tai sammutin jäädä pumppun sisällä jumiin ei kai suuttimien kuluminen aiheuta tuollaista täydellistä hiljaisuutta. Kiitän jo etukäteen hyvistä vinkeistä mistä voisi lähteä vikaa metsästämään.
Maidontuotanto ja lihanaudat / Hinta
: 01.08.18 - klo:19:28
Miksi Valio laski maidon hintaa. Minusta huono peruste on se, että Euroopassa maidon hinta laskee. Eikös se ole nousussa?
Laittelin sunnuntaina sadepäivän ratoksi vähän tavara myyntiin tori.fi ja nettikoneeseen. Ainoat yhteydenotot ovat tulleet s-postiin englanniksi ja kyselty vieläkö on tavara myynissä. Kummatkin gmail osoitteista. Onko kokemuksia näistä. Onko robo joka laittaa koe kyselyitä vain onko ihan oikeita yhteydenottoja. Tavaraa kun ajattelee mitä on myynnissä niin vähän oudolta tuntuu. Että joku alkaisi Keski-Euroopasta asti hakemaan 900 egen tavaroita....
Olen katsellut noita ja näkyy joka lähtöön ja hintaan. MT tukun tuotteet olisi mielessä, mutta heidän sivuilla ei ollut hintoja mutta kun katselee nettikoneesta niin hinnat löytyy aika jännä systeemi. Hyvät nettisivut mutta ei yhteystietoja muuta kuin lankanumero. S-posti olisi nykypäivää...
Onko kokemuksia kyseisestä firmasta?
Mistä olette ostaneet kultivaattorin osat suomesta  tai EU alueelta. Ai niin ja tietysti mikä on paras terämalli kultivaattoriin.
Tästä on aikaisemminkin keskusteltu, mutta kumpiparempi. Tulee malliston köykäisemmästä päästä. MP tuntuu hinnoittelu selvältä. Onko Ismellä pärstä hinnoittelu ja tuo varustelupuoli ainakin nettisivujen perusteella on hankala löytää tosin etsijässäkin voi olla vikaa...
Sivuja: [1] 2 3