Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 [2] 3

Aiheet - ruisleipä

Mikä on yksinkertaisin ja halvin tapa järjestää kuvaa konehallista. Etäisyyttä 200 m, ei kotiverkon piirissä, en halua vetää piuhaa.
Kasvintuotanto / galera+agil
: 18.06.16 - klo:13:35
Nyt kun Galera on ollut markkinoilla jo vuosia niin oletteko tehneet minkälaisia seoskokeita ja minkälaisella tuloksella. Nyt tekisi kovasti mieli ajaa samalla kertaa galera+juolat+ötökät. Voisi laittaa myös tautiaineet vaikka ei niistä varmaan mitään hyötyä ole vielä. Oletkko saaneet kaikki tapettua myös rypsin :)
Onko tietoa mistä löytyisi Leican antennia, bluetooth. Googlen kautta oli huonosti tietoa. Agrimarketti opastinta on myynyt mutta hirvittää edes kysyä paljonko maksaa. Huonosti oli tietoa tehtaankin sivuilla....
Pidämme huolta, että asiakkaamme saavat viljelijätukien, maaseudun
hanke-, yritys- ja rakennetukien sekä markkinatukien maksut ajallaan ja oikein perustein.
Kasvintuotanto / hyvin lähti
: 23.10.15 - klo:20:02
 Vaikka on syyskylvöille oma aihepiiri niin kerron omasta tilanteestani. Kylvin rukiin (evolo) 28.9 kuivaan maahan, kylmää kuivaa, ensimmäiset oraat pintaan viime viikolla ja nyt vihertää mukavasti.  Satelee, lämmintä 8-9 astetta taitaa kuitenkin lähteä. Viime syksynä sama homma. Myöhäinen kylvö tuntuu ettei vihreätä missään, mutta tänä syksynä sato taso 5000-6000 vähän lohkon kohdasta riippuen. Puinti meni syyskuun lopullle. Johtuuko myöhäisestä kylvöstä. Eli aina kannattaa yrittää. Tähän teiltä erittäin asian tuntevia kommenteja ja tietysti joukkoon muutama vitt...
Kasvintuotanto / tuulee
: 10.06.15 - klo:20:48
Miten olette pärjänneet ruiskutusten kanssa? Täällä ainakin tuulee jatkuvasti niin, että ei onnistu. Joko sataa vettä tai sitten tuulee. Tälläkin hetkelläkin 5-6 m/s eikä yö näytä yhtään paremmalta. En muista omalla 20 v. maatalousuralta yhtä hankalia ruiskutuskelejä. Kylvö oli lasten leikkiä ruiskutuksiin verrattuna.
Kasvintuotanto / syysrapsi
: 31.05.15 - klo:16:07
Miltä näyttää tällä hetkellä? Itsellä 12.8 kylvetty ja on osittain aukkoista, mutta taas jossakin kovastikin tavaraa eiköhän siitä jonkinlaista satoa tule. Nupulla alkaa ensimmäiset olemaan mutta aika lyhyttä vielä. Rikkoja oli paljon ne ruiskutelin pois.
Kasvintuotanto / tautiaine
: 21.04.15 - klo:16:00
Oi te armoitetut kasitonnareiden kasvattajat. Mikä olisi paras ja tietysti halvin tautiaine ohralle ja miksipä ei rapsillekin? Antakaa kommentteja niin vertailen onko oma valintani kuinka pielessä ja joudunko muuttamaan valintaani....
Koneet, laitteet ja tekniikka / volvo xc70
: 20.12.14 - klo:09:51
Nyt kun alettu autoista keskustelemaan, niin onko kokemuksia volvo xc 70 laitteesta.  2,5t ja 2,4D kiinnostaa. Myös veljen vaimon ja kummin kaimojen kokemukset kiinnostaa, siis autosta.
Kasvintuotanto / Mitä tapahtuu
: 26.10.14 - klo:20:16
Viime viikolla oli -10 ja nyt näyttäisi olevan n. pariviikkoa 5-11 astetta plussan puolella ja samoin myös öisin olisi plussaa. Mitä tapahtuu rukiille ja syysrapsille? Tuleeko rapsiin lehtiä lisää. Entä ruis, vieläkö pensoo. Teillä kun kokemusta riittää niin kertokaa...
On ollut tuo puimurin remonttiketju. Niin mistä hommaatte nykyään Sampon varaosat lähinnä hihnat ja laakerit? Itse ostan Sampoa varten rautalangan, ilmastointiteipin ja popniitit lähimmästä halpahallista  ;) mutta lähinnä kiinnostaa nuo hihnat ja laakerit.
Kasvintuotanto / syysrapsi ja logran
: 11.08.14 - klo:09:27
Terve kaikki tietäjät. Ohjeet varoittelevat kovasti, jos on käytetty maavaikutteisia aineita rapsin syyskylvöstä. Onko näin. Jossakin ohjeissa se on vain suosituksena esim. logranin kanssa. Onko kokemusta asiasta vaikuttaako keväinen logranin tai muun vastaavan aineen käyttö syysrapsin taimettumiseen? Vai onko jopa parantanut satoa ;)
Kasvintuotanto / kasvustot
: 29.06.14 - klo:22:12
Viikonloppuna ajelin Pirkanmaan ja Uudenmaan läpi niin ihmettelin huonoja kasvustoja. Jos täällä lukee juttuja niin luulee, että kaikilla on tulossa vähintään huippusatoja, kasvustot ovat huippuluokkaa ja tähkät jo näkyvissä. Ainakin seuraavat huomiot tein. Paljon kellastuneita ja huonossa kasvussa olevia kasvustoja. Samassa vaiheessa kasvustot kuin Keskisessä suomessa. Todella vähän öljykasveja ja ne rypsi/rapsi pellot jota näin olivat huonon näköisiä. Omat kasvustot alkoi tuntumaan taas ihan ok kasvustoilta. (ovat veden ja kymän vaivaamia)  Poikkeuksia oli tietysti. Syysviljakasvustot, ja joitakin mukavan näköisiä ohrapeltoja. Mutta sanotaan n. 50% oli keskivertoa huonompia. Olenko väärässä vai oliko vai vääränlaiset aurinkolasit päässä.
Kasvintuotanto / syysviljat
: 07.04.14 - klo:22:23
Vähän oli viestejäkin Vehnästä/Rukiista. Itselläni ovat kyllä komean ruskeita pitkin peltoa. Vieläkö niistä tulee jotakin vai pitääkö alkaa uusinta kylvöille. Todella surkean näköisiä... :(
He te armoitetut sampo 680 tietäjät. Missä vika? Päähihna (kolmiurainen) joka tuo voiman moottorilta kuluuu toiselta sivulta (moottorin puolelta) ja lämpiää niin, että ihan savua muodostuu ja lenteli vähän hihnan suikaletta. Mielestäni kaikki on ok, ei laakeri vikaa kiristimessä eikä muissa paikoissa. Jotenkin tuntuisi että se ei kulkisi linjassa vai onko muuta arvailua. Voiko puintikoneiston kytkin olla liian tiukalla? Onko muilla ollut vastaavaa vikaa
Sivuja: 1 [2] 3