Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 9

Viestit - ruisleipä

Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: 16.06.20 - klo:10:51
Monet pyrkii hurjiin satoihin ja kasveille ajetaan monenlaista ainetta ja lannoitetta ja sitten unohdetaan se tärkein eli vesi. Eikö olisi kaikein paras, että sadetettaisiin viljoja ja kun kosteusolosuhteet ovat kunnossa niin sitten laitetaan muu tarpeellinen lisäaine. Tiedän, tiedän että tulee vastaväitteet, että vaatii kalustoa, energiaa, ei sovellu kaikille lohkoille ja tietysti vaatii vedenottamon. Puimureihin ja traktoreihin satsataan kuitenkin satojatuhansia ja ne ei kuitenkaan tuota yhtään satoa. Tällaisina kuivina vuosina yhden traktoin verran satsaaminen sadetuslaitteistoon voisi antaa aika hyvän tuoton ja silloin nuo muut panostukset tulisivat täysimääräisinä käyttöön. Energiapuoleen varmaan löytyisi ratkaisua aurinkosähköstä osittain. Vettä on helppo ja halpa johtaa pitkiäkin matkoja.  Voi olla, että olen täysin väärässä...
Kasvintuotanto / Vs: Uudella systeemillä
: 13.06.20 - klo:10:36
Maalajit hietamoreeneja, juolat jäivät syksyllä ajamatta. Miksi normaalia harvempi kylvö niin siilossa ei ollut enempää tavaraa :). Tosin sekään ei oikein onnistunut, kun iti "liian hyvin " siementä 180kg/ha. Tautiaineet siksi kun on varastoon jääneet.  Viljavuus ja vesitalous  on pelloilla hyvä.  Yritän tehdä viljelyn hyvin, mutta mahdollisimman pienillä panostuksilla jatkossa. Tarkoituksena saada kauppakelpoinen sato.  Viisain ratkaisu oli vuokrapelloista luopuminen.  Kun laskee vuokran (edullinen n .140 €/ha), työtunnit, tienpäällä kulkemiset jne.  jota tulee yllättävän paljon  vaikka etäisyys ei ollut mahdoton (2-8 km) niin kaikki ylimääräinen työ mitä se aiheutti kun itse tekee niin nyt pystyy vuosi tasolla n.2 viikkoa käyttämään muuhunkin kuin koneissa istumiseen, esim. laskutettavan työn tekemiseen tai veneilyyn :)
Kasvintuotanto / Uudella systeemillä
: 12.06.20 - klo:15:19
Tänä keväänä otin viljanviljelyssä uuden taktiikan (kasvilajina ohra).  Harva kylvös, typpeä 50kg/ha.  Tarkoituksena saada tuet, päästä puimaan ajoissa, vähän satoa (pieni kuivauskustannus) sadolla peittää viljelykustannukset. Oma siemen, parilta vuodelta varastoon jääneet lannoitteet. Omat pellot,  Peltoon ajettu keväällää ennen kylvöä glyfosaatti. Kasvinsuojelu rikka+tauti yhdellä ruiskutuksella juhannuksen jälkeen. Kevyt muokkaus ja kylvö samalla kertaa. Polttoainetta meni  keväällä 10l/ha sisältäen kaikki toimet, työtunnit minimissä. Luulen, että sadossa ei paljon  minun maalajeilla eroa edellisvuoteen. Sadolle jo ostaja tiedossa.  Elanto tulee tietysti muualta. Mitä mieltä olette. Olenko maatalouden pahin vihollinen vai tulevaisuus...
Laskutus perintäyhtiön kautta niin rahaliikenne toimii...robo, lowell, svea jne . näitä on vaikka kuinka paljon ja joistakin on mahdollista saada jo laskutuksen yhetydessä rahaa heti tilillekin.
Kasvintuotanto / Kukkii
: 22.04.20 - klo:13:26
Skånessa rapsi kukkii. Mites meillä, joko kukkii muu kuin Toyotan ovi.  Missä vaiheessa syysrapsit on?
Nyt kun valio vähentää tuotantoa- vähemmän lehmiä- maitotilat ei pysty laajentamaan maidontuotantoa niin oma sonnikasvattamo- vasikkapula kasvaa- vasikanhinta nousee-lehmän hinta nousee- sonninhinta laskee ???? Vai miten se nyt oikein menee vai meneekö mitenkään....
Kasvintuotanto / Peltohommat
: 17.01.20 - klo:15:23
Nyt olisi hyvät ilmat tehdä peltohommia ainakin täällä missä ei lunta ole. Mitä olette pelloilla tehneet? Kyntö, salaojitus, syysviljojen/kevätviljojen kylvö, ruiskutuksiakin voisi jopa harkita ...
Sikatalous / Saksan possua
: 02.12.19 - klo:16:38
Kyllä saksalainen osaa sian kasvattaa. Tuli syötyä sianpotkaa hapankaalipedillä ja sianniskaa, bratwurstia perunamuussin kera hyvää on ja edullista.  Tämä tapahtui Saksassa. Suomalaistenkin pitäisi enemmän käyttää possua ravintolaruokana.
Isotuoppi olutta, sianniskaa ja siihen perunaa lisäksi niin luulisi Suomessakin hintojen nousevan...
Maidontuotanto ja lihanaudat / Vs: HK Scan
: 29.05.19 - klo:14:58
"LSO Osuuskunta osallistuu HKScanin antiin "merkittävällä osuudella" – Osakkeiden rahoitusta tai euromäärää osuuskunta ei kerro."

Minäpä arvaan, että rahoitus tapahtuu lainarahalla ja vakuuteena osakkeet, jotka pankki haluaa 100 % vakuudeksi ja lainalle noin 5% korko.  Merkittävä osuus voisi olla esim. 500 000 - 1 500 000 euroa. Tai sitten kovistellaan jäseniä  maksaa osuuspääomaa täyteen. Onko muilla minkälaisia arvailuja?

Maidontuotanto ja lihanaudat / Vs: HK Scan
: 29.05.19 - klo:13:06
Vuoden 2018 lopussa oli LSO:lla pankkitilillä rahaa 37 000 euroa kun vuoden 2017 lopussa vastaava summa oli 450 000 €. Tämä  löytyy taseesta kohdasta rahat ja pankkisaamiset. Ei sillä summalla paljon osakeantiin osallistuta...
Maidontuotanto ja lihanaudat / Vs: HK Scan
: 07.01.19 - klo:22:06
HK on varsinainen kurssiraketti tällä hetkellä. Jännästi kurssit toimii jos ajattelee maaseuduntulevaisuuden uutisia... tältä päivältä.
Maidontuotanto ja lihanaudat / Vs: HK Scan
: 28.12.18 - klo:00:07
Niinhän minä viimeisessä lauseessa kirjoitin. Sarkasmi on hankala laji.
Maidontuotanto ja lihanaudat / Vs: HK Scan
: 27.12.18 - klo:23:06
Hienoa 1,30 kurssi. Tulevan toimarin ilmoittamisen jälkeen kurssi laskenut 1,95:sta 1,30:n. Ehtiikö uusi toimari edes ottaa hommaa vastaan. LSO on todella kyvytön hoitamaan hommaa. Jos äänistä on 60 prossaa niin nyt pitäisi valtaa käyttää.
Ehdotus LSO:lle
Ensiksi
1. ilmoitus, että LSO tulee pääomittamaan HK:ta 100 milj. eurolla, 2. Hallitukseen on nimitetty talousalan ammattilaisia, yksi pankkimaailmasta, yksi liha-alata ja hallitusta tulle johtamaan Lauri Ratia 3. HK:n ja LSO:n kokouksissa lopetetaan keskustelua sonnin ja vasikan hinnasta

sitten heräsin ja päästin kissan ulos...
Maidontuotanto ja lihanaudat / Vs: HK Scan
: 22.12.18 - klo:20:12
Jos nyt pitää jotain ohjeita antaa HK:n johdolle,  niin luopuminen kokonaan naudan teurastuksesta vain se määrä lihan ostoa kun on tarvetta. Keskittyminen vain broileriin ja sikaan. Sikateurastuksetkin erityismietintään. Jos firmalla on hallussa broileri ja sikaketju niin se mahdollistaa nopeisiin liikkeisiin koko ketjussa niin tilalla kuin tuotteissakin. Se, että sitoudutaan johonkin emolehmän tuotantoon, jossa yksi lehmä synnyttää vasikkan, josta puolesta tulee lihaa lopulta parin vuoden päästä teurstukseen ei kuulosta oikein pisnekseltä muuta kuin tukien kautta. Broitsu/sika ketju erittäin tehokkaaksi ja nautaketjun myynti A:lle ja Snellulle niin se voi olla ainut selvityimisen mahdollisuus. Se miten tällaiseen ratkaisuun sitten LSO suostuisi voi olla että ei mitenkään. Mutta se on suomessa nähty, että pelkällä lehmän tappamisella ja jauhelihan myynnillä ei tiliä tehdä missään vaiheessa ei tilalla eikä teurastamolla.
Ugh olen puhunut
Maidontuotanto ja lihanaudat / Vs: HK Scan
: 19.12.18 - klo:19:25
Sitä on hyvä miettiä paljonko lehmästä maksetaan  ja kuinka nopeasti haetaan jos ei ole firmaa joka hakee. Tämä on ja on ollut (r.i.p. Portti) kaikkien osuustoiminnallisten firmojen hallinnon ongelma. Mietitään vasikan hintaa kun pitäisi miettiä millä saataisiin tuotteita kaupaksi. Hallintomiehillä on oma lehmä/sika/broileri aina lähinnä sydäntä ja se miten tämä vaikuttaa minun tilaan. HK:lla on johtaminen/hallinto mennyt todella alamäkeä jos lehtien jutut pitävät paikkansa, että kaikki jotka ajattelivat firman parasta on potkittu/lähteneet ja jäljelle on jääneet ne joiden toiminta/päätökset vaikuttaa heti omaan tuotantoon ei osakkeen omistajiin. Hallituksen valitaan osakkeen omistajien edustajat, jotka tekevät päätöksiä ja antavat toimitusjohtajalle raamit mitä pitää tehdä. Hallituksen ulkopuolella olevat toimijat/tuottajat/muut henkilöt eivät saa ohjeistaa toimitusjohtajaa tai hallitusta. Yhteyttä tietysti voi pitää. Tällä hetkellä tuntuu, että HK:ta johdetaan kuin pientä kyläseuraa.
Sivuja: [1] 2 3 ... 9