Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 9

Viestit - ruisleipä

Kasvintuotanto / Peltohommat
: 17.01.20 - klo:15:23
Nyt olisi hyvät ilmat tehdä peltohommia ainakin täällä missä ei lunta ole. Mitä olette pelloilla tehneet? Kyntö, salaojitus, syysviljojen/kevätviljojen kylvö, ruiskutuksiakin voisi jopa harkita ...
Sikatalous / Saksan possua
: 02.12.19 - klo:16:38
Kyllä saksalainen osaa sian kasvattaa. Tuli syötyä sianpotkaa hapankaalipedillä ja sianniskaa, bratwurstia perunamuussin kera hyvää on ja edullista.  Tämä tapahtui Saksassa. Suomalaistenkin pitäisi enemmän käyttää possua ravintolaruokana.
Isotuoppi olutta, sianniskaa ja siihen perunaa lisäksi niin luulisi Suomessakin hintojen nousevan...
Maidontuotanto ja lihanaudat / Vs: HK Scan
: 29.05.19 - klo:14:58
"LSO Osuuskunta osallistuu HKScanin antiin "merkittävällä osuudella" – Osakkeiden rahoitusta tai euromäärää osuuskunta ei kerro."

Minäpä arvaan, että rahoitus tapahtuu lainarahalla ja vakuuteena osakkeet, jotka pankki haluaa 100 % vakuudeksi ja lainalle noin 5% korko.  Merkittävä osuus voisi olla esim. 500 000 - 1 500 000 euroa. Tai sitten kovistellaan jäseniä  maksaa osuuspääomaa täyteen. Onko muilla minkälaisia arvailuja?

Maidontuotanto ja lihanaudat / Vs: HK Scan
: 29.05.19 - klo:13:06
Vuoden 2018 lopussa oli LSO:lla pankkitilillä rahaa 37 000 euroa kun vuoden 2017 lopussa vastaava summa oli 450 000 €. Tämä  löytyy taseesta kohdasta rahat ja pankkisaamiset. Ei sillä summalla paljon osakeantiin osallistuta...
Maidontuotanto ja lihanaudat / Vs: HK Scan
: 07.01.19 - klo:22:06
HK on varsinainen kurssiraketti tällä hetkellä. Jännästi kurssit toimii jos ajattelee maaseuduntulevaisuuden uutisia... tältä päivältä.
Maidontuotanto ja lihanaudat / Vs: HK Scan
: 28.12.18 - klo:00:07
Niinhän minä viimeisessä lauseessa kirjoitin. Sarkasmi on hankala laji.
Maidontuotanto ja lihanaudat / Vs: HK Scan
: 27.12.18 - klo:23:06
Hienoa 1,30 kurssi. Tulevan toimarin ilmoittamisen jälkeen kurssi laskenut 1,95:sta 1,30:n. Ehtiikö uusi toimari edes ottaa hommaa vastaan. LSO on todella kyvytön hoitamaan hommaa. Jos äänistä on 60 prossaa niin nyt pitäisi valtaa käyttää.
Ehdotus LSO:lle
Ensiksi
1. ilmoitus, että LSO tulee pääomittamaan HK:ta 100 milj. eurolla, 2. Hallitukseen on nimitetty talousalan ammattilaisia, yksi pankkimaailmasta, yksi liha-alata ja hallitusta tulle johtamaan Lauri Ratia 3. HK:n ja LSO:n kokouksissa lopetetaan keskustelua sonnin ja vasikan hinnasta

sitten heräsin ja päästin kissan ulos...
Maidontuotanto ja lihanaudat / Vs: HK Scan
: 22.12.18 - klo:20:12
Jos nyt pitää jotain ohjeita antaa HK:n johdolle,  niin luopuminen kokonaan naudan teurastuksesta vain se määrä lihan ostoa kun on tarvetta. Keskittyminen vain broileriin ja sikaan. Sikateurastuksetkin erityismietintään. Jos firmalla on hallussa broileri ja sikaketju niin se mahdollistaa nopeisiin liikkeisiin koko ketjussa niin tilalla kuin tuotteissakin. Se, että sitoudutaan johonkin emolehmän tuotantoon, jossa yksi lehmä synnyttää vasikkan, josta puolesta tulee lihaa lopulta parin vuoden päästä teurstukseen ei kuulosta oikein pisnekseltä muuta kuin tukien kautta. Broitsu/sika ketju erittäin tehokkaaksi ja nautaketjun myynti A:lle ja Snellulle niin se voi olla ainut selvityimisen mahdollisuus. Se miten tällaiseen ratkaisuun sitten LSO suostuisi voi olla että ei mitenkään. Mutta se on suomessa nähty, että pelkällä lehmän tappamisella ja jauhelihan myynnillä ei tiliä tehdä missään vaiheessa ei tilalla eikä teurastamolla.
Ugh olen puhunut
Maidontuotanto ja lihanaudat / Vs: HK Scan
: 19.12.18 - klo:19:25
Sitä on hyvä miettiä paljonko lehmästä maksetaan  ja kuinka nopeasti haetaan jos ei ole firmaa joka hakee. Tämä on ja on ollut (r.i.p. Portti) kaikkien osuustoiminnallisten firmojen hallinnon ongelma. Mietitään vasikan hintaa kun pitäisi miettiä millä saataisiin tuotteita kaupaksi. Hallintomiehillä on oma lehmä/sika/broileri aina lähinnä sydäntä ja se miten tämä vaikuttaa minun tilaan. HK:lla on johtaminen/hallinto mennyt todella alamäkeä jos lehtien jutut pitävät paikkansa, että kaikki jotka ajattelivat firman parasta on potkittu/lähteneet ja jäljelle on jääneet ne joiden toiminta/päätökset vaikuttaa heti omaan tuotantoon ei osakkeen omistajiin. Hallituksen valitaan osakkeen omistajien edustajat, jotka tekevät päätöksiä ja antavat toimitusjohtajalle raamit mitä pitää tehdä. Hallituksen ulkopuolella olevat toimijat/tuottajat/muut henkilöt eivät saa ohjeistaa toimitusjohtajaa tai hallitusta. Yhteyttä tietysti voi pitää. Tällä hetkellä tuntuu, että HK:ta johdetaan kuin pientä kyläseuraa.
Maidontuotanto ja lihanaudat / Vs: HK Scan
: 18.12.18 - klo:19:53
Mikään ei voita Australian hyvää pihvilihaa. Suomessa myydään satatonnarin lihaa pihivilihana tai maitorotusta sonnia joka on kasvanut pimeässä matalassa navetassa karsinassa toisten kavereitten kanssa. Toista se on Austaralian aavoilla laitumilla käyskennellyt Aberdeen tai kunnon Saksassa kasvanut  rasvanen sian potka :) varsinkin jos sen syö saksalaisessa perinneoluttuvassa :):)
Maidontuotanto ja lihanaudat / Vs: HK Scan
: 18.12.18 - klo:16:12
Eli tuottajilta.

Tässä Kiskolan ja kauppalehden arviota:
"Kauppalehden arvion mukaan HKScanille on hyvin kriittistä se, onko kassavirta kääntymässä positiiviseksi jouluneljänneksen ja ensi vuoden ensimmäisen neljänneksen aikana."
Vaihtoiko LSO-osuuskunta toimitusjohtajan ja suuren osan hallitusta, koska sen tuottajaomistajilla on suuri huoli rahoituksen ja pääoman riittävyydestä?”Rahoitustilanne on tällä hetkellä turvallinen. Se ei kaadu päälle ensimmäisenä.”Syksyllä saatu kallis hybridilaina on jo syöty. Sen jälkeen osakeanti olisi ainoa mahdollisuus vahvistaa omaa pääomaa, jos kassavirta ei käänny riittävän nopeasti. Ovatko LSO:n tuottajaomistajat huolissaan siitä, että he voivat joutua osallistumaan antitalkoisiin?

En ota kantaa. Nyt sellainen ei ole työpöydällä, kaikki huomio on lyhyen aikavälin toimissa”, Kiskola sanoo.

Ja LSO:n tilanne:
LSO näyttää havahtuneen kriisiin vasta, kun sen HKScanilta saamat osingot ovat tänä vuonna vaarassa.
Viime vuonna LSO sai HKScanilta osinkoina 3,1 miljoonaa euroa. Siitä kaksi miljoonaa menee velkojen lyhennykseen ja 800 000 euroa tuottajille maksettaviin osakepääoman korkoihin. Vaatimattomalla puolen miljoonan euron liikevoitolla LSO selviytyy vain korkomenoistaan.

LSO:lla velkaa 25 miljoonaa (20,1 milj pitkäaikaista+4,6 milj. lyhytaikaista) eli jos LSO meinaa pääomittaa HK:ta niin sen pitää ottaa tuottajilta rahaa. Jos nyt oikein katselin vuosikertomusta niin jos pääomittamisen tarve olisi esim. 40 milj. niin jokaisen tuottajan siis jäsenen pitäisi osallistua 40 000 euron summalla (jäseniä vuoden 2017 lopussa 1 035 kpl).
Maidontuotanto ja lihanaudat / Vs: HK Scan
: 18.12.18 - klo:13:23
Onko lopulta niin, että kiista vasikan/sonnin  hinnasta kaataa LSO:n ja HK:n... 
Maidontuotanto ja lihanaudat / Vs: HK Scan
: 12.12.18 - klo:20:47
Ajatelkaa, että vaikka yhden kylän kymmenen isäntää laittaisivat puukaupparahat tai perustuet, jotka huomenna kilahtaa tilille HK:n osakkeisiin niin saisivat ison siivun "isosta" pörssiyhtiöstä. Tämä osoittaa kuinka helposti HK on vallattavissa tällä hetkellä. Tosin äänivaltaa jää saamatta ja tämä samalla vie innostusta osakkeesta ja se näkyy myös hinnassa.
Maidontuotanto ja lihanaudat / Vs: HK Scan
: 12.12.18 - klo:20:01
1,59 alimmillaan. Ehdotan että nyt kannattaa kaikkien laittaa puukaupparahat HK:n osakkeisiin. Ajatelkaa, että nyt valtran hinnalla pääsee 20 suurimman omistajan joukkoon. Jokainen voi tästä päätellä jotain...
Maidontuotanto ja lihanaudat / Vs: HK Scan
: 02.12.18 - klo:17:24
"LSO:lla on valit kai ensi vuonna ja silloin kannattaa maidontuottajien ottaa edustajistossa valta.
Se onnistuu koska yli puolet LSO:n jäsenistä on maidontuottajia.
Ei se välttämättä johda siihen että yritys tekisi parempaa tulosta, mutta voisi ainakin nautapuolen arvoketjua kallistaa enemmän maidontuottajien suuntaan. Eli lehmästä lähemmäs sama kilohinta kuin sonnista yms."


Juuri tämä on ongelma tuottajaomisteisissa osuuskunnissa. Puhutaan vasikan hinnasta kun pitäisi puhua siitä missä osuuskunnan varat on? Onko varat miten arvostettu? Miten yhtiö, jonka omistajia ja äänivallankäyttäjiä tuottajat on miten sillä menee. Sillä aikaa kun omistajat/äänivallankäyttäjät miettivät omissa kokouksissa vasikan tai sonnin hintaa tai miten oma tila hyötyy tai ei hyödy jostain hinnoittelusta niin voi yhtiön hallinto/johto tehdä mitä lystää koska ei se lopulta kiinnosta omistajia. Sen näkee tämän palstan keskustelusta. Joko asiat on liian vaikeita tai hankalia. On helpompi vaikka hallintoneuvoston kokouksessa kuunnella johdon raporttia asiasta, jonka jälkeen juodaan kahvit ja lähdetään tilalle hommiin.  Yritysmaailma on niin raaka, että siellä pitää olla todella kovat ammattilaiset niin hallituksessa kuin firman johdossa. Hallituksen puheenjohtajan pitää olla todella kova luu. Sitä pitää toimitusjohtajan vähän jopa pelätä. Aina kun toimari menee hallituksen kokoukseen pitää olla verokortti mukana. Pahinta on jos hallituksen pj ja toimari on hyviä kavereita. Olen jonkin verran tuota systeemiä nähnyt.
Tästä kirjoituksesta saa olla myös eri mieltä.
Sivuja: [1] 2 3 ... 9