Kerro ny mulle, että mikä esim. tässä on väärin?? http://www.highlandcattle.fi/historia.php
Esim. tuo hyötysuhteen ja terveyden ylistys. Ja kuvitelma siitä, että haikun liha olisi jotenkin erilaista. Tuo erilaisuus johtuu juurikin ruokinnasta, eikä mistään ylivoimaisesta kyvystä tuottaa jotain maagista lihaa.
Se on totta, että rotu on terve ja pitkäikäinen (jos kasvatusolosuhteet sen mahdollistavat). Liha on täysin erimakuista, maista vaikka! Itse olen syönyt lypsikkiä, limpparia, angusta ja simmentalia. Nekin eroavat toisistaan, enkä sano niiden maistuvan pahalta...roduissa on eroja kuten eri maiden viineissäkin.
Liha on tutkittu laboratoriossa Briteissä sekä hiljattain myös Suomessa, numerot eivät ole hatusta vedettyjä. Missään ei väitetä, että lihan maku on pelkästään rodusta johtuvaa, se on sinun oma ajatuksesi. Tottakai ruokinta vaikuttaa lihan makuun, selvä se. Lihan makuun vaikuttaa myös ympärivuotinen laidunnus/ulkoilu ja runsas liikunta. Se on totta, että joka ruho ei ole marmoroitunut. Alhaisen rasvaluokan omaava sonni ei tietenkään voi olla erityisen marmoroitunut. Mutta esim rasvaluokassa 3 näkyy esim. ulkofileessä ja joissain paistipaloissa ohutta marmoria.
On se kumma juttu....joku erehtyy kysymään neuvoja heikon vasikan hoitoon niin ei aikaakaan kun täällä vaahdotaan Highlandin kasvatuksen järkevyydestä ja keskustelu lähtee aivan väärille urille. Olisi tullut ihan erilaisia vastauksia, jos rotua ei olisi lainkaan mainittu tai olisi ilmoitettu joku toinen rotu

. Tähän saakka olen ollut paljastamatta rotukytköstäni, mutta nyt oli pakko tulla kaapista ulos!