Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
  • Tavallinen aihe
  • Lukittu aihe

Aihe Mycoplasma Bovis  (Luettu 125354 kertaa)

KIELO

  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 200
Vs: Mycoplasma Bovis
Eläinkuva on pahimmillaan manipulointia. Käsitelty eläinkuva voi valehdella enemmän kuin tuhat sanaa.

http://www.maaseutumedia.fi/elainkuva-voi-valehdella


NIIN.
Missähän vaiheessa siitä maanviljelijästä tehdään eläinaktivisti

ILMEISESTI KOHTAPUOLIIN

KIELO

  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 200
Vs: Mycoplasma Bovis

Ykkösaamun kolumni

Alf Rehn: Suuri suomalainen työryhmä
📆ti 23.12.2014
🕔6 min
pysyvästi kuunneltavissa



   



Kuuntele

 

Näin joulua odotellessa sopii hyvin iloita kaikista niistä asioista jotka joulu, tämä rauhan juhla, mukanaan tuo.

Yksi näistä, eikä lainkaan vähäpätöisin, on se ihastuttava ja kummastuttava tosiasia, ettei joulun aikana, ainakaan joulupäivänä, ole yhtään ainoaa työryhmän kokousta. Tämä onkin Suomessa suuri juttu, koska tämä lienee ainoita päiviä vuodessa, jolloin ei pidetä ikävää juuri työryhmissä.

Syy siihen, miksi huomioin juuri tämän, ja juuri nyt, juontaa kuten niin monet asiat yhteen kokoukseen tässä taannoin. Istuin siellä hallituksen istunnossa ja kuuntelin, kuinka viitattiin siihen, miten erästä kysymystä tullaan puimaan valtiohallinnon työryhmässä.

Itse asia ei ollut niinkään kiinnostava, mutta tämä maininta herätti mielessäni kysymyksen, tärkeän sellaisen. Kysymys yksinkertaisuudessaan oli seuraava: Kumpaa on enemmän, Suomen kansalaisia tai suomalaisia työryhmiä?

Olettaisin, että kansalaisia on vielä hieman enemmän, ainakin jos lasketaan ainoastaan aktiivisia työryhmiä, mutta toisaalta työryhmät lisääntyvät näinä päivinä huomattavan paljon nopeammin kuin kansalaiset koskaan.

Tämä voi kuulostaa leikinlaskulta mutta väitän, että kyseessä on jotain paljon vakavampaa kuin mitä usein miellämme. Loputtomista työryhmistä on tullut niin luonnollisia, niin aina läsnä olevia, että emme enää edes näe sitä hulluutta, jota nämä edustavat. Samalla nämä kertovat oman tarinansa meistä suomalaisista ja yhteiskunnastamme.

Me suomalaiset rakastamme kertomusta itsestämme jäyhänä, vähäsanaisena kansana. Kertomuksissamme suomalainen mies on yksinäisen tien kulkija, joka tekee eikä selittele, samalla kun Vesa-Matti Loiri laulaa hiljaa taustalla. Kerromme itsestämme tarinaa, jossa meillä on ennen kaikkea toimintaa ja "reilua meininkiä", ja nauramme ruotsalaisille ja heidän kokouksilleen. Tämä on rakastettu kertomus kansallisesta olemuksestamme mutta se on vale. Se on satu, kaunis tarina, mutta hyvin, hyvin kaukana totuudesta.

Koska emme me suomalaiset ole hiljaisia, emmekä tuppisuita. Me vaadimme jatkuvasti, että meitä kuullaan. Vaadimme oikeutta kokoontua ja sanoa sanottavamme, ja auta armias, jos meitä ei kutsuta niihin aihioihin, joihin halajamme.

Me emme myöskään ole läheskään niin suoran toiminnan miehiä ja naisia kuin toivoisimme. Kyllä me teemme, välillä, mutta vain, kun on perinpohjaisesti selvitetty, että toimi on oikea ja oikeutettu, sallittu ja silitelty. Olemme harkitseva kansa, joka haluaa tehdä heti oikein, sellainen, joka mielellään näkee, että kaikki saavat osallistua ja olla mukana miettimässä. Me emme niinkään toimi kuin "fundeeraamme", käyttääkseni rakastetun presidentti Koiviston sanaa.

Joten me perustamme työryhmiä, sellaisia, joissa saa aihioida ihan sydämensä kyllyydestä, ja jotka eivät johda mihinkään niin hankalaan kuin toimintaan, vaan lausuntoihin, raportteihin tai harkintoihin.

Ei ihme, että meille on suotu työryhmiä, joiden tehtäviin kuuluu - lainatakseni suoraan erään kanslian kotisivuilta - "vahvistaa horisontaalista tutkimus-, ennakointi- ja arviointitoiminnan ohjausta, parantaa päätöksenteon tietopohjaa sekä kehittää toimintatapoja tutkimus-, ennakointi- ja arviointitiedon välittämiseen päätöksentekijöille ja yhteiskuntaan." Eli fundeerata.

Pidimme siitä tai ei, työryhmämme peilaavat meitä kansakuntana. Eivät täydellisesti, tietenkään, mutta voimme työryhmissä ja innostuksessamme perustaa näitä ja nähdä osan kansallista sielunmaisemaamme.

Näemme näissä hidasta harkitsemista, sitä jossa kaikki pelkäävät, että joku loukkaantuu, jossa yhteisöllisyytemme tekee meistä kaikista pelkureita. Ne kuvastavat tarvettamme keskustella, ja keskustella, ja keskustella, ja tämänkin jälkeen kasata vielä enemmän tukea sille, että olisi vaarallista tehdä jotain ilman vähintäänkin yhden työryhmän harkintaa.

Kaverini Saku Tuominen, mies, joka halutessaan on niin ei-tyypillisen suomalainen, että kansanedustaja Halla-Aho valmistellee hänelle erikoislakia, on aktiivisesti yrittänyt pureutua tähän.

Muistan esimerkiksi elävästi, miten hän julisti, ettei osallistuisi mihinkään Suomen satavuotisjuhlinnan suunnitteluun, jossa päätökset tehtäisiin työryhmässä. Hän totesi yksinkertaisesti, että elämä on liian lyhyt, ja että merkittävät asiat luodaan visioista, ei horisontaalisen arviointitoiminnan ohjauksen vahvistamisen kautta.

Nyt joulun aikana, jolloin saamme ainakin hetkellisen rauhan työryhmiltä, onkin hyvä aika miettiä tätä Sakun esimerkkiä. Saamme pari päivää vapaata työryhmiltä, mutta mitä tapahtuu kun vuosi vaihtuu ja palaamme töihin? Mitä jos emme palaisikaan niihin työryhmiin, näihin tasapaksun konsensus-ajattelun aihioihin, ja sen sijaan tekisimme jotain niinkin tavatonta kuin toimisimme ilman fundeeraamista?

Olisi hauska nähdä mitä tapahtuisi jos vuonna 2015 hyväksyisimme, ettei täydellisiä ratkaisuja ole, emmekä tästä syystä tarvitse niin intensiivistä harkintaa kuin tänään harrastamme. Olisi hauska nähdä ensi vuosi toiminnan vuotena, jolloin vähän harkitsemattomammatkin kokeilut saisivat tilaa. Olisi hauska nähdä jotain muuta kuin työryhmiä ja näiden fundeeraamista.

Nyt tulee joulu ja sen kanssa rauha. Toivon mukaan emme sitten palatessamme töihin jatka tätä rauhan palvomista, reteesti ryhmässä, vaan kokeilisimme välillä vaikkapa ihan täyttä rähinää.

Alf Rehn

Ykkösaamun kolumni 23.12.2014


Jaa ohjelma
 

KIELO

  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 200
Vs: Mycoplasma Bovis
PALAUTETAAN MIELEEN LAKI LAIDUNTAMISESTA

17 §

Laiduntaminen ja jaloittelu

Lypsylehmät ja pääasiassa maidontuotantoa varten kasvatettavat hiehot, jotka pidetään kytkettyinä, tulee päästää vähintään 60 päivänä laitumelle tai muuhun tarkoituksenmukaiseen jaloittelutilaan ajanjaksona, joka alkaa 1 päivänä toukokuuta ja päättyy 30 päivänä syyskuuta. Jaloittelutilan pinta-alan on oltava vähintään 6 neliömetriä siellä pidettävää nautaa kohden. Pinta-alan on oltava kuitenkin aina vähintään 50 neliömetriä.

Aluehallintovirasto voi myöntää vapautuksen 1 momentista tarkoitetusta laitumelle tai jaloittelutilaan pääsyä koskevasta vaatimuksesta, jos tuotantotilalla ei ole käytettävissään sopivaa laidunta tai jos muuta jaloitteluun soveltuvaa tilaa ei ole mahdollista kohtuudella järjestää taikka jos vaatimuksen noudattaminen on kohtuutonta liikenteeseen, maastoon tai etäisyyteen liittyvistä syistä. Vapautus myönnetään enintään kolmeksi vuodeksi kerrallaan ja se peruutetaan, jos vapautuksen myöntämisen edellytykset lakkaavat


Niin
Mikä hän tässäkin laissa mättää

Vapautusta ei voi myöntää koko karjan terveydentilan perusteella vaikka olisi tehnyt hakemuksenkin kyseisestä asiassa.

KIELO

  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 200
Vs: Mycoplasma Bovis

KIELO

  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 200
Vs: Mycoplasma Bovis
Informaatiota eläinkeräykstä Lohjalaiseen lypsykarjaan, joka menetti korvaamattoman suuren osan lehmistään mahdollisesti botulismin seurauksena.

 Kaikki lähti liikkeelle tästä Johan Wasströmin aloituksesta Lehmät-ryhmässä:

 Tarina siitä kun kaikki ei mene niin kuin Strömsöössä...

 Hyvä ystäväni ja yhteistyökumppanin rakentanut uuden robottinavetan. Navetta viittä vailla valmis . Eläimet jo navetassa ja alkoi homma sujumaan pikkuhiljaa hyvinkin . Löysi vielä erinomaisen karjanhoitajan ja kaikki näytti valoisalta.
 Yksi aamu pari vikkoa sitten muutama lehmä jäi parteen makaamaan. Eläinlääkäri paikalle ja luultiin että ruokinnan muutos saanut eläinten vatsat sekaisin. Kuoli lehmä kuoli kaksi ... Mitään syytä kuolemiin ei löytynyt. Evira ei edes viitsi yrittää auttaa kun joulu muka jo tulossa . Saaren klinikassa avattu lehmä ja jotain löydetty mutta syytä löydökseen ei tiedetä . Lisää lehmiä kuoli....Kuoli kymmenes ja viisitoista... Loppua ei edelleenkään näkyvissä. Kaikki lehmät antibiootilla ja maidot viemäriin jo toista viikkoa.
 Kaveri alkaa olla uupunut ja epätoivoinen kun pankilta ja vakuutusyhtiöltä ei heru mitään sympatiaa ...


 Kuolleiden lehmien määrä on tällä hetkellä 24 kappaletta, eloon jääneet lehmät lypsävät todella huonosti, ja syyksi on varmistumassa botulismi. TIla on joutunut vaihtamaan kaikki rehunsa, ja sairauden analysointi on ollut erittäin kallista.

 Vakuutusyhtiö ei korvaa menetyksiä.
https://www.google.fi/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=17&cad=rja&uact=8&ved=0CD8QFjAGOAo&url=https%3A%2F%2Ffi-fi.facebook.com%2Fevents%2F1439504139645949%2Fpermalink%2F1439566896306340%2F&ei=eXi3VJ74OurNygOcnIKgBw&usg=AFQjCNGeN9Yzuoz_hPNEa3LMET84fCAagA


https://www.google.fi/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0CB4QFjAA&url=https%3A%2F%2Fwww.evensi.com%2Flehmahiehokerays-lohja-finland%2F139765783&ei=xHu3VOGqDMfcywPX2IGYCw&usg=AFQjCNGWTx0ddOwQOKKypoQ-Hy30H-Uxpg

VOIMIA HÄNELLE
TIEDÄN MISTÄ PUHUN
JA AUTTAKAA HÄNTÄ




Viimeksi muokattu: 15.01.15 - klo:10:36 kirjoittanut KIELO

KIELO

  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 200
Vs: Mycoplasma Bovis

Kanttura

  • Tulokas
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 44
Vs: Mycoplasma Bovis
Miten ihmeessä tuo liittyy Mycoplasmaan....? ???

KIELO

  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 200
Vs: Mycoplasma Bovis
Eläimet muuttuneet, eläinten lääkintä ei
Lukijalta14.8.2013, 05:00 Tekstin koko: A A A

Olen taistellut virusta vastaan navetassani jo yli kuukauden. Aika laihoin tuloksin kylläkin.

On pistetty kipulääkkeitä ja hoidettu antibiootein. On hypitty tasajalkaa ja hakattu päätä seinään taistellessa byrokratiaa vastaan, jossa ei tunnu olevan minkäänlaista tolkkua.

Ennen kaikkea kukaan muu ei halua ottaa mitään vastuuta eläimistä kuin maanviljelijä. Ja kun hän ottaa sen vastuun, hän rikkoo jotain lakia tai EU-pykälää, kuten laiduntamis-, tartuntatauti- tai eläinsuojelulakia. Ja kaikki tämä tapahtuu eläinten hyvinvointiin vedoten viranomaisten puolelta.

Olenkin mietiskellyt, mistä nykyajan virukset ja bakteerit ovat saaneet näin paljon voimaa, että mikään lääke ei tunnu auttavan. Vielä 1980–90-luvulla eläimet olivat pienikokoisia ja lypsivät huomattavasti vähemmän kuin nyt, mutta niitä hoidettiin samalla antibioottimäärällä kuin nykyään: Eli 40 millilitraa lihakseen painoi eläin 500 tai 900 kiloa.

Sama koskee poikimahalvauksia. Maalaisjärki kun ei ymmärrä, miten yksi pullo kalsiumia voi vaikuttaa samanlailla 500-kiloiseen tai 900-kiloiseen lehmään. Mutta tarvitseeko maanviljelijän kaikkia ymmärtääkään?

Mielestäni tästä syystä bakteerit ja virukset voimistuvat, kun eläimiä alilääkitään. Tiedän kyllä, että viruksille eivät antibiootit vaikuta – ainoastaan kipulääkkeillä voidaan helpottaa eläimen oloa.

Nyt kun eläinlääkintälakia ollaan muuttamassa, toivoisin että valmistelijat ottaisivat tämän asian huomioon. Toivoisin myös, että kun koulutetaan nuoria eläinlääkäreitä, heitä ei peloteltaisi koulussa pykälillä niin, että he eivät uskalla jättää enää (suunkautta annettavia) kipulääkkeitä varalle taloon, kun pelkäävät ylempiä virkamiehiä. Ennen kaikkea toivoisin maalaisjärkeä tähän touhuun.

Ajattelija



Tuosta kirjoituksesta on todella pitkä aika minkä kirjoitin maaseudun tulevaisuuteen lukijapalstalle . En voinut kuvitellakaan minkälaiseen valitus/lappusotaan sitä joutuukaan. Ja kuinka vähän mikään taho välittää eläimistä tänä aikana kun joka tuutista tulee puhetta eläinten hyvinvoinnista. Niin ne ovat vain sanoja teothan ne pitäisi puhua. NIIN MIETITÄÄN TAAS TÄTÄ

taapero

  • Harjaantunut
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 137
Vs: Mycoplasma Bovis
Meillä uusi vasta valmistunut el puhui jopa 3 päivän kuurista, ettei tulis liikaa käytettyä ab:ia. Onkin valmistunut suomesta. Virosta valmistuneet antaa heti 5, tarvittaessa 7 päivän kuurin jotta pöpö kuolis kerralla.

KIELO

  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 200
Vs: Mycoplasma Bovis
http://www.mmm.fi/attachments/elaimet/tuotantoelainten_hyvinvoinnin_neuvottelukunta/mX1sYzURn/TEHVNK_PK_6_2014.pdf

Jospa meillekin perustettaisi maanviljelijöiden hyvinvoinnin neuvottelukuntapäästäisiin samalle tasolle eläinten kanssa

KIELO

  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 200
Vs: Mycoplasma Bovis
Yleisesti voidaan todeta
Jos eläimen omistaja tai haltija huomaa eläintensä
käyttäytymisessä tai yleisvoinnissa jotain
tavallisuudesta poikkeavaa – esimerkiksi
jalkojen aristelua, vapinaa, luomistapausten
lisääntyneen – on syytä soittaa eläinlääkärille.
Eläinlääkärin tehtävänä on sitten selvittää
mistä oireet johtuvat, onko kyseessä vastustettava
tauti vai jokin muu vaiva
 Täydentävät ehdot uusittu painos
http://www.evira.fi/files/products/1404888182226_eviran_julkaisuja_1_2012_uusittu_painos_120614.pdf

KIELO

  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 200

Köntys

  • Vieras
Vs: Mycoplasma Bovis

Tää se on kans yks Arvosupi  :o

KIELO

  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 200
Vs: Mycoplasma Bovis
Tärkein eläinten hyvinvointiin vaikuttava tekijä on ihminen

[/size][/size]http://www.google.fi/url?sa=t&rct=j&q=el%C3%A4inten%20laiduntaminen%20pakollista&source=web&cd=17&cad=rja&uact=8&ved=0CDoQFjAGOAo&url=http%3A%2F%2Fwww.mmm.fi%2Fattachments%2Felaimet%2Fnewfolder_20%2FzvPXcZn4P%2Friikka_peltolan_puheenvuoro.pdf&ei=v7oFVaPWJ8TgyQPCroCQCw&usg=AFQjCNF1_yu8PFbIWKrB8WwqIceNU6m4jw