Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 163

Viestit - aurajokilaivuri

Joko aggregaatti hankittuna? Sähköyhtiöt suunnittelevat ensi talvena tiukan paikan tullen katkovansa sähköt maaseudulta jotta sitä riittää kaupunkien tarpeisiin eikä kaupunkilaiset joudu kohtuuttomasti kärsimään sähkön puuttumisesta. Maalaisilla ei niin väliä.

Aggregaatit saattaa olla kaupasta lopussa ja sähkärillä kiire kytkentöjen kanssa siinä vaiheessa kun katkoista tulee ennakkoilmoitus tai yhtiö vain laittaa muuntajan pimeäksi.

https://www.ess.fi/paikalliset/4824195
Vanhat deeren osat on kyllä hyvissä hinnoissa. Omaan peuran vasaan kun kyselin yhtä ketjua niin laukkasella ja jossain muualla en muista missä maksoi 450-500€
Onneksi käytin tunnin googlailuun ja löysin moposportista vastaavan (tai jopa vähän vahvemman) moottoripyörän ketjun hintaan 69,90€

Rullaketjua kävin joskus tuolta hakemassa, sai ihan mittojen mukaan pätkittynä ja aika monenlaista näytti olevan varastossa

https://masino.fi/masino-group/yritykset/masino-konaflex
Itse olen huono neuvomaan, kun tämä tila ei ole vaihtanut omistajaa suvun kesken kun vanhempieni kanssa ja historiaa on tiedossa 1850 luvulle ja sinä aikaina on aina myyty eteenpäin. Konkursseja ei ole ollut, eli ”vapaaehtoisia” kauppoja. Tuntuisi kyllä pahalta tässä vaiheessa heittää pyyhe kehään vanhempiani kohtaan ja heidän elämäntyötään kohtaan.

Ei kai tuollaisessa nyt ole kovin kummoista historian taakkaa, vähän eri juttu jos on ollut suvulla tiedetysti jo 1500-luvulla.
Kasvintuotanto / Vs: Apulannan hinta
: 04.12.21 - klo:22:49
Ausseissa meinaa AdBlue loppua kun kiina on lopettanut urean viennin.

https://www.dailymail.co.uk/news/article-10269631/Australias-supply-chain-risk-COLLAPSE-month.html
Eli kovin monella tilallisella näyttää olevan joutilasta rahaa, jota voi sijoittaa osakkeisiin ja/tai rahastoihin.

Osakesijoitukset voi olla esimerkiksi vähäinen määrä raision tehtaiden osakkeita jostain kaukaa historiasta.

Mut otin opikseni ettei ikään meille tule V kirjaimella alkavaa merkkiä.

Voorti, Viiatti, Verku, Vendtti, Volvo ja mitä niitä nyt onkaan?
Intia-Pakistan suunnalla tehdään edelleen MF 35 ja satasarjaan pohjautuvia malleja uutena.
Eiköhän noihin -02 ja -03 saa purkuosana liki kaikkea, itse en muista aikanaan että muuta kuin oven lukko olisi ollut hankala löytää, toki massikkaan löytyy tarvikkeena kaikkea.

Purkuosissa on se ongelma että koneista tapaa hajota just samat paikat, ei paljoa lohduta vaikka suunnilleen kaikkia muita osia olisikin saatavana vaikka kuinka mutta ei sitä yleisesti rikkoontuvaa.

Helpommin ja nopeammin halkesi kiilojen kanssa kuin etanadynamentillä. Ja (akku)poravasara riittää kiilareikien tekoon, dynamenttia varten pitäisi ainakin ohjeen mukaan saada 30-40 mm reikä ja niiden poraaminen vaatii tehokkaammat laitteet.
Koneet, laitteet ja tekniikka / Rostselmash
: 19.08.21 - klo:22:33
Onko joku aikeissa lähteä huomenna vihtiin katselemaan, puintinäytöstä ei ole vielä luvassa.
Kasvintuotanto / Vs: viljan hinta
: 07.08.21 - klo:15:52
Joskus vuosia sitten laskin tänne palstalle viljapytyn hankintahinnan kuoletusta viljan hinnan nousulla. Luulen, etten ole edelleenkään kauheasti väärässä, jos väitän, että se jyvien säilöminen kannattaa aika hyvin. Sitä paitsi pönttöjen hinnat ovat nousseet vuosien saatossa ihan kivasti.

Suoran nousun lisäksi voi tehdä hyvän tilin jos onnistuu sekoittelemaan eri vuosien viljaeristä mahdollisimman paljon leipäviljakelpoista tai muuten juuri sopivasti tietyt laatuehdot täyttävää. Hyvin korkeasta valkuaisesta ei suomessa oikein saa kunnon korvausta muulla tavalla.


Virosta ostaessa ainakin että onko ollut kivipuimurina vai viljapuimurina. Melko rujossa kunnolla olevia sisuskaluja näkynyt sikäläisissä vaihtokoneissa.
Kasvintuotanto / Vs: Baytan 1 / hinta
: 19.04.21 - klo:17:54
2016 hinta 5 kg baytan-ämpäri yksittäin haettuna noin 170 eur alv0. Käyttömäärä max  150 g/100 kg  = 1.5 kg / tn

5 kilolla peittaisi maksimimäärällä 3.33 tn, jolla 250 kg siemenmäärällä pääsisi 13.3 hehtaaria josta tulisi noilla käyttö- ja siemenmäärillä noin 12.8 eur/ha.

Eli 10 eur/ha olisi voinut olla ihan hyvä arvio jos ei olisi tuutannut ihan maksimimäärää.
Sivuja: [1] 2 3 ... 163