Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 75

Viestit - nAGGI-nYLYGGI

Tervehdys!

Onkohan kellään tietoa, onko mistään mahdollista saada fellow säiliöitä käytettynä? Tarve ois Torro 5700 löytää uus säiliö, kun entinen hapokas "tein itse ja säästin" -säiliö tuli peruutettua tarpeeks monta kertaa rehukasaan ja se repes vähän irti. :P Aika suolasen hintasia ovat uutena laittaa moiset säiliöt.

Rusakko kuittaa..
Täällä T7.220 AC NH ja mitä nyt on vajaat 1000 tuntia ensimmäiseen vuoteen rullattu koneella, niin ureaa on menny se 300-350 ltr. 200ltr tynnyrissä hinta kotiin tuotuna n. 230-240€. Säiliö on 44 ltr urealle ja 400 peeöölle ja ureaa pitää tankata n. 2,5 täyden peeöö tankillisen jälkeen aina se 44ltr.
Se on morjens!

Tuli tässä tänä aamuna vastaan mieluisa yllätys, kun oli taas TM 140 purskauttanu öljyjä kenttään ja tällä kertaa kardaanin stefan falskatessa. Stefan ja laakerin välistä oli mennyt rikki sokka, joka oli ruhjonu sitten mennessään laakerinkii aika huonoon kuntoon, joten vaihtaahan sekin pitäisi. Nyt kuuluukin kysymys, että mistä saisi vastaisuuden varalle sellaisen KUNNOLLISEN ulosvetäjän, jolla pystyisi vetämään laakerit irti akselilta --> tähän tyyliin http://www.youtube.com/watch?v=QhBADmrMufs.

Onko jollakulla kokemusta vastaavanlaisesta laitteesta ja mistä moisen on hankkinut?
On taas ihan huippu topicci lukea. Toiset kertoo miten ovat saaneet oman hommansa pelaamaan ja ovat vieläpä tyytyväisiä tekemiseensä...sitten tulee nämä tapaukset Töhö1 ja hänen paras kaverinsa Tumppu2. Nämä kertovat, miten asiat ei voi mennä hyvin noin tehdessä ja että kyllä se on testattu, paskaa tuloo!! Oiskohan tuo vika siinä omassa tekemisessä, eikä näiden, jotka saavat sillä tulosta aikaan?

vms on alottanu näitä paalaustopicceja jo vaikka kuin monta, jossa on kysyvinään että mikä rehunkorjuumuoto on paras ja toimivin ja päätyy aina itse siihen lopputulokseen, että kyllä se paalaus voittaa, vaikka kuinka toiset olisi päätyneet tekemään rehunsa kelasilppurilla. Kysytään kysymisen ilosta, eikä niinkään asian kiinnostavuuden kannalta.

Shrekille nostetaan hattua ja toivotaan, että muutkii alkaa tekemään hommansa kunnolla ja niinkun parhaaksi toteavat, eikä itke täällä siitä, miten minun oma tapa on se ainut oikea ja jos Jumalan sanaa ei olisi kirjattu mihinkään, niin se heidän eepoksensa olisi luultavasti juuri sitä itseään.

..ainiin, täällä tehdään kaikki omilla koneilla, niitto yhellä miehellä(itse), noukkarilla rehun keruu (itse), siilolla 1 mies. Niitettyä saa noin 20ha vuorokaudessa ja seuraavana saa sen suurinpiirtein kerättyä. Koko rehun keruu ohi 2-3 päivää. Tiiän, näpertelyä on ja muut tekis sen nopeammin, paremmin ja vieläpä halvemmalla, mutta näin ne nyt vaan nopat on sattunu pöydälle kolahtamaan.
Olipa hyvä huomata, että kerralla tuli kunnon vastaus. Taidankii ottaa heti yhteyttä noihin tahoihin ja alkaa jahistamaan palikoita koneeseen, jotta saa lajittelut loppuun.
Tervehdys arvon kolleegat. Onko kellään palstalaisella tiedossa mistä saisi hankittua suht nopeaan tahtiin Petkus (vm-87)-merkkiseen lajittelijaan kumityynyt, joiden varassa ko. kone väpäjää. Isäukko oli ostanu joku 10v sitten uudet gummit ja nyt alkaa olemaan yks semmosessa kunnossa, että pitäs vaihtaa. Koetin itse etsiä ko. koneen varaosia, enkä löytänyt noita varaosia kuin ulkomailta tuoden. Jos jollakin on sattunut jäämään http://www.nettikone.com/petkus/k-531/1166960 (6. kuva listalla) tuollaisia ja olisi niistä valmis luopumaan korvausta vastaan, niin tämä Nasse-Setä olisi hyvin, hyvin iloinen.

Jos on edes antaa vinkkiä että mikä pulju Suomessa näitä nopsaan saa hankittua, niin sekin tieto jo auttaisi.

Kiitos ja kumarrus.
Laskekaapas pikaisesti paljonko tekee kun kolme konetta liikkuu noin 1500h kappale per vuosi reilun kympin keskikulutuksella?

Täälläpä kun on Suomen suurimmat yrittäjät arvostelemassa toisten tekemisiä, niin eihän niitä lukuja ja tilastoja voida uskoa, kun ei itellä satu menemään enempää.  ;D

Oma kulutus viime vuonna n.14000ltr, peltoa vajaa 100ha, +pellon teokset +urakoinnit kaivinkoneella + huviajelut.
On se kova jätkä, justiin oltiin viemässä vankilaan ja nyt on jo käytännössä pääministeri taas ;D ;D ;D ;D

Justhan ne haastatteli jotakii proffeessoorriiia, joka kerto syynkii tuohon. Italiassa ihmiset lukee todella vähän lehtiä ja kirjallisuutta yleensäkkii ja korvaavat kaiken tämän teeveen toljaamisella. Italiassa - kuten hyvin tiedetään - taitaa olla Isä Silviolla aika kova mahti noitten töllöttimien antimiin kuitenkii? Hyvin on hommansa hoitanu oikeeseen aikaan se huijari.  ;D
Suomalaista laatutyötä rakennusrintamalta, jos se ei homehdu niin se romahtaa  :o

Mutta kun se on niin vaikeaa arvioida. Lunta ja lämmönvaihteluita kun ei tule kun joka vuosi. Ota siitä nyt sitten rakentaessa selvää  ;D

tuon  maneesin  sortumisen  aiheutti   sen   ympärille  kasvaneet  kuuset  jotka
estivät  tuulta  pyyhkimästä  lunta  ohuemmaksi  katolla  ::)

Onneks kaikki muut rakennukset Suomessa on tehty 10ha aukeelle. Ei oo kuuset eikä kävyt vaikuttamassa tönöjen kallistumiin.  ;D
Suomalaista laatutyötä rakennusrintamalta, jos se ei homehdu niin se romahtaa  :o

Mutta kun se on niin vaikeaa arvioida. Lunta ja lämmönvaihteluita kun ei tule kun joka vuosi. Ota siitä nyt sitten rakentaessa selvää  ;D
Vapaa sana / Vs: Eu:n taloudenpito
: 19.02.13 - klo:13:13
EU:n talous muistuttaa paljon keskimääräisen suomalaisen kunnan taloutta kerrottuna miljoonalla  ???

Josta pässä onkii edessä Eurrooppalainen "kuntaliitosten" kierros!  ;D
Nämä Kemera-tuet sun muut joutais heittää hiuksista hevon persiiseen. Niillä tuetaan taas sitä harmaata paperinpyörittäjien massaa, joka ei hyödytä ketjua millään tavalla. Jos tekemistä halutaan tukea, maksettakoon se kunnollisena tuotteen hintana. Jos kaikki tässä maailmassa pistetään tukikannusteiseksi, niin eihän täällä kohta käy paskallakaan kukaan, jos ei siitä tukea tilille napsahda. Omia metsiä joitain hehtaareja syksyn/talven aikaan raivattu, puhdistettu polttopuut moton edeltä pois, mutta en kyllä tukia mokomasta työstä hae. Jos ei riitä, että metsät siivoamalla saa paremman kasvun ja laadukkaampaa puuta, niin olen sitä mieltä, että kannattaa metsät laittaa lihoiksi ja kiertoon.

Mitä tulee sitten tähän Kopran ehdottamaan metsätilamaksuun, jonka suuruus olisi n. 50€/ha. Omalla kohdalla se tarkoittaisi noin 7500€/v menoja, mikäli en tekisi mitään puukauppaa siellä. Jos tällä omalla pinta-alalla mietitään, niin joka vuosi pitäisi lahmata jotakin metsästä, mutta jos sitä lahmattavaa nyt ei vaan satu olemaan, niin kalliiksihan tuo tulee. Oliko Kopran ehdotus sellainen, että mikä tahansa puun myynti katsottaisiin tuon metsätilamaksun kumoavaksi vuositasolla. Vai pitääkö tämä "ulostulo" käsittää niin, että esim. tehdessäni 5000€ puukaupan, saan vähentää vain tuon 5000€ verotuksessa pois ja loput on maksettava vaan ja ainoastaan siitä ilosta, että on sattunut tässä metsiin investoimaan?
Täysin pöhlöä uutisoida turvallisuustarkastuksista joissa katsotaan, ettei lapioita ja kärryjä loju hujan hajan. Samalla kerrotaan, että rakenteita ei tarkasteta näissä tarkastuksissa.

Kuvista voisi arvella rakennuksen vaan levinneen. Murtuma seinän ja "kattotuolin" liitoksessa. Kolminivelkehä heikko. Vetotangot tai vaijerit sitomaan seinien yläpäitä keskenään olisivat voineet olla ratkaisu tai olivat liian heikot. Myöhäistä spekuloida silti, mutta jos jotain joku oppisi.

Näin juurikin. Tähän ihan naapurustoon on tehty maneesi, josta tuttu kirvesmies meinasi lähteä, ellei tuentoja tehdä eri tavalla suunnitellusta. Suunnitelmissa ei nimittäin tällaisia tuentoja ja ristiin sitomisia ollut, joita kirvesmies halusi. Samoin seinät jäykistettiin täysin vanereilla, sillä lappeen kaltevuus jätettiin todella loivaksi, mikä epäilemättä lisää lumikuorman kertymistä normaalinakin talvena, saati sitten runsaslumisena sellaisena.

Mikähän ihme siinä muuten mahtaa olla, että Suomessa tahdotaan väkisin tehdä näittä "lättäkatto" rakennelmia? Tämän muodin kehittäjä pitäisi pistää jalkapuuhun ja tuon lisäksi antaa tunti turpaan. Keneltä se on pois, jos lumet tulevat ajallaan ja liian usein pois katolta, kun että ne nököttäisivät siellä katolla koko talven ja sulavat vasta juhannukseksi pois lumiesteiden kohdalta?  >:(
Eikä yllätä sekään, että vaikka viljelijäväestön tukia leikataan, niin hallintoon satsataan lisää rahaa. Hip Hip Hurrr.... -_-
Sivuja: [1] 2 3 ... 75