Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 52

Viestit - Imme

Maksoin just 4,62 €/kg valmiista sinimailasseoksesta. Mielestäni ei paha, vrt. just joku Iki-timotei +3 €/kg.

Siinä ei kyllä mailasta kauheesti sitten ole?

5.90€ kg  60% mailasta 15 punasta ja 25 nurminataa
Tasapohjasiilo pyöreänä niin edullinen uutenakin ettei kestä mitää muita leikkejä vertailla. 195m3  7000 euroo
Michalin rehusiilon "Pölyputkea" voi käyttää myös puhallukseen, tuohon sopii pantaliittimillä 160mm traktorilietson värkit suoraan kiinni. Täytyy olla harjaluukku puhaltaessa auki, ilmaa liikkuu runsaasti
Vapaa sana / Vs: Pimeäajo
: 26.11.13 - klo:13:58
Kiitos huolenpidosta. Tuskin tuo elokuusta niin kauheasti on muuttunut, silloin oli kaikki kunnossa. Toki ei liika tutkiminen kait pahaa tee..
Vapaa sana / Pimeäajo
: 26.11.13 - klo:13:32
Onko kukaan muu pannut merkille pimeäajon muuttunutta luonnetta, meinaan etäisyysarviointi vastaantulevissa autoissa. Tällä merkitystä tietenkin vain valaisemattomilla tieosuuksilla ja aktiiviselle kuljettajalle joka ohittelee. 

Ennenvanhaan 20v sitten oli likimain vain yhdenlaisia lamppuja, etäisyysarviointi oli helpompaa. Nyt valaisuteholtaan, väriltään ja toimintatavaltaan niin erilaisia tuikkuja liikenteessä että usein tulee tunne, hitto hyvin tuosta olisi vielä ehtiny.

Olenko havaintoineni yksin?
Sellainen että lypsy ihanneoloissa menee tunnissa. Eli oheistöineen 2h. Eli ongelmien sattuessa 3h     

Takaalypsy faxt exitillä on mielestäni hinta nopeus suhteen edukkain.
En niin väittänyt. Tarkastelit vastauksessa vain sinun lähestymissuunnasta vaihtoehtoja. On mahdollisuus tilanteisiin jolloin etukäteen kiinnittämällä on hävinnyt hinnassa, tai myyntiaikaa muuttamalla vielä enemmän saatavissa.
Tämä on toinen puoli kuviota, joka on huomioitu vastauksessa. Esittämissäsi toimissa on mahdollista hävitäkin, jota ei tapahdu silloin kun oma vilja seisoo siilossa.
JOS rakennat 270m3 sisäpuolisella kartiolla olevan siilon ettei tarvitse lapiotöitä ottaa laskentaa mukaan.  Siiloon menee vehnää reipas 200tn  siilon hankintahinta n.13000 euroa ja siilo pystytettynä oman työn määrästä riippuen laatta huomioiden 15-23000 siilon lopullinen hinta. 40 euron kertahyöty/viljatn maksaa heti 30-50% hankintahinnasta takaisin. Toki tuollaista hyötyä ei saa jokavuosi.  Ja tämä on todella yleisen tason keskustelua, ei jaksa alkaa tänne kirjoittamaan yksityikohtaisesti, tulisi raamattu. Hinnat siis alv 0%   
Tasovarastointi puoltaa paikkaansa monessa kohdassa, mutta en ala spekuloimaan varastoinnin hinnalla kun vaihtoehtoisten käyttötapojen taloudelliset hyödyt ilman olemassaolevaa markkinaa vaikea arvottaa.
 
Listataan tähän  kaikenmaailman pienimmätkin edut jota näette riittävän oman varastotilan olemassaolosta. Aiheeseen liittyen ensiviikonlopuksi täydennyskoulutuksessa täytyisi olla laskelmia koostettuna ja perehdytysosioon mahdollises uudet näkökulmat ovat tervetulleita. Ehdin vielä rustailla spekulointia.

Anteeksi, viljanvarastointi jäi mainitsematta, niin keskittynyt omiin asioihinsa että luuli sen olevan kaikille itsestäänselvää :D

Laita siihen seminaariisi lyhyesti ja yksinkertaisesti jotenkin näin:

"Nykyisellä maatalouspoliittisella linjauksella, ts. tukitasolla, on viljeltävän pinta-alan optimointi olemassaolevaan varastotilaan nähden aina kannattavampaa kuin uusien varastotilojen rakentaminen keskusliikkeiden omistaman viljan ilmaista säilyttämistä varten."

Saat kympin. Tai viitosen, riippuen arvosteluskaalasta.

Vitosta haetaan rivin jatkoksi, mutta mikäli itse viljely on kannattavaa en ihan allekirjoita tuota. On mahdollista saada tälläisessa hintatilanteea yli 30% tuottoa sijoitetulle pääomalle, tietyin reunaehdoin.
Nykyisin tehdään kahdella noukkarilla, tehostamistoiveita on toki aina olemassa. Koneet 6600 pötteri -07 ja krone zx350 -11,  n 200ha kertakorjuu menee tuskastelematta.

Ajatusta oli välillä ajosilppurin ostamisesta kun sadonkorjuusaunomisia istuessa tuli tuollaisia ehdotuksia rehunteosta, jos siihen ajosilppuriin lähtisi.

2015 on tarkoitus lemmulaa laajentaa ja pidetään focus selkeästi siis siinä.
Winnamo, tasovarastot ei ole mun harjoitustöissä oikeen korkees huudos monipuolisuudestaan huolimatta.  Kuinka usein tälläinen hinnanlasku on mielestäsi todennäköinen joka 2012/2013 satokausien välissä tapahtui.
Listataan tähän  kaikenmaailman pienimmätkin edut jota näette riittävän oman varastotilan olemassaolosta. Aiheeseen liittyen ensiviikonlopuksi täydennyskoulutuksessa täytyisi olla laskelmia koostettuna ja perehdytysosioon mahdollises uudet näkökulmat ovat tervetulleita. Ehdin vielä rustailla spekulointia.

Anteeksi, viljanvarastointi jäi mainitsematta, niin keskittynyt omiin asioihinsa että luuli sen olevan kaikille itsestäänselvää :D
Mielenkiintoista, jaksaakohan miina vielä nostaa vahingonkorvauskanteen kun eläimet olleet aiheetta siirtokiellossa on siitä varmasti tullut taloudellisia menetyksiä.
Siis voin huoletta skipata alkuinnostuksen ja jättää muille.  Tarjolla muutaman tilan rehujenteko, jossa kertakorjuuala n700ha ha. ha hinta silppurointi ja karhotus pitää olla alle 100€. Kuulemma niittoihmisiä saa aina 25 euron luokkaa. :(     Jatkan omien kanssa puuhastelua.
Sivuja: [1] 2 3 ... 52