Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 ... 241 242 [243] 244 245 ... 247

Viestit - Magia

Kolmiportainen vasikkakasvatus jossa maitotilalle jää vasikat aina välillä kuukaudeksi "jos sattuu olemaan ruuhkaa" on kyllä tyhmä systeemi kaikkinensa. Ainakin maitotilojen kannalta.

Järkevämpää on, että joko vieroitetut 2-3kk vasikat (joista maksetaan kunnolla jos ne on kunnolla hoidettuja, kuten useimmilla isoilla tiloilla alkaa olla) voi viedä suoraan loppukasvatustilalle (jossa niille voi ekat 3-4 kuukautta antaa samaa rehua kun muillekin kun vaan antaa väkirehua vapaasti lisäksi), tai sitten ne vasikat pitäisi oikeasti hakea ternijuton jälkeen eli 2-3 päivän ikäisinä kuten euroopassa. Nyt maitotila joustaa ja kärsii ongelmat aika täysimäärisesti, ja välikasvattajien "erityisosaaminen" on sitä mitä jokaisella lypsylehmiä pitävällä tulisi olla joka tapauksessa.


Toki olemassa olevien pienten tilojen systeemit käsityöjuottoineen ovat sellaiset, että se kannustaa hankkiutumaan sonneista eroon mahdollisimman nopeasti. Mutta uudessa navetassa (maitotaksi tai juottoautomaatti) ei juuri lainkaan lisäisi työmäärää että sonnitkin juotettaisiin kokonaan itse. Kunhan vasikkatiloja ei turhanpäiten ole alimitoitettu.
Vaikka Antti-x esittää olettamuksia,siitä olen samaa mieltä,vasikoissa maitotilat on ne jotka joustaa ja maksaa ketjun toimimattomuuden,kiitos teurastamojen H.joen.Nykyään ei enään kyllä ole joustovaraa.Ennen haettiin vasikat vieroitettuna 2-3kk iässä,kyllä tämä nykyinen systeemi on kumminkin käytännöllisempi. Minä vähän epäilen saavan A:lta paremman tilin 13vrk ikäisestä 64kg blondisonnista  kuin Antti-x 2-3kk:stä vasikoista.Teurastamojen kanssa jos tiliä meinaa saada nykyään,kokoa pitää olla,pitää luokittua ja olla sopiva rasva.
Kuohihe se,niin menee napatyräisestä lehmästä tai ainakin näin uskoisin ettei nämä kaikki tietävät pilkunveivaajat enään erota kumpi on kyseessä.
Sittenhän pienimaitoisempia ja lyhytmaitoisempia lehmiä ei kannata liharodulla siementää? Me ollaan tämä nyt raskaasti huomattu, ollaan koitettu lopettaa lyhytmaitoisemmat suvut käyttämällä lihasonnia ja näiden kausi on lihatiineydessä entistä huonompi ja entistä lyhyempi. Parina vuonna olen jättänyt lihasonnin melkein kokonaan käyttämättä ja karjan keskituotos nousi lähes 2000 kg. En tiedä voiko oikeasti lihasonnitiineydet pudottaa maitoja noin ankarasti? Ainakin jos on ay-lehmä, lihomaan taipuvainen, lyhytmaitoinen ja tuotokseltaan alle keskitasoa, niin jos sille ei voi oman rodun sonnia laittaa niin kantsii mielummin teuraaksi laittaa.
Lyhytmaitoisuus ei ole ongelma vaan seuraus.Poistat ongelman ongelmaiset,niin katoaa myös lyhytmaitoisuus.
Lypsyukolle sanoisin,usko silmiäsi,sitä kautta voit oppia paremmaksi kuin testit on.Semmarille ilmoitus mahdollisesta tiineydestä,osa ainakin jättää siementämättä tiineen.Muista havannoista voi myös informoida.
Kasvintuotanto / Vs: onks tullu vettä?
: 30.10.16 - klo:05:14
22,9mm tässä kuussa,20,3mm tässä sateessa.Jalat jää kiinni pintaliejuun ja on paikka paikoin liukasta.
Vapaa sana / Vs: Sorkalle kuumetta
: 29.10.16 - klo:03:32
Luitteko tämän päivän MT siinä sorkkaterveydestä entistä enemmän sorkkaongelmia mitä enemmän pihattoja (kuralillinki). Mitä ihmettä eikös se pihatto ole naudan taivas niinhän täällä sitä on ylistetty ja kaikki viranomaisetkin ja viherpipertäjät mites tässä näin kävi..
Ei niin pahaa, ettei jotain hyvää..pihatossa pitää panostaa siihen, että lehmä kävelee. Parsinavetassa ei tarvi, riittää, kun kahdesti päivässä nousee ylös. Pihatossa niistä oikeasti pidetään huolta, eikä vain keväisin tasota.
Eipä kyllä oikeasti taida olla ongelmiakaan parressa niin paljon kuin pihatossa.Parressa ongelmat ei tartu ja toisekseen kaikki elukat saa ruokaa.Ulkoilupakko takaa myös sen että H.joki hoitaa sitten heikoimmat parsielukat,kuulemma.Paljonkohan pihattoelukoita putoaisi navetan taakse,jos ihan oikeasti joutuisivat ruuan syömään ulkoa.
Huh...

Kunhan tällä vuosikymmenellä saataisiin edes lehmien juomapuoli kuntoon.

Eniten ruokapulaa taitaa olla laiduntavilla lehmillä? Puolet kesästä seistään savikossa. Mielestäni tämä on eläinsuojelulain vastaista. Mitään syömistä ei ole tarjolla..
Mitä sinä nyt höriset.. siinä rapakossa seistessäänhän nämä lehmät kuittaavat sitä laidunnuspakkoa. Siihenhän ei tule armahdusta sääolosuhteitten takia.. Ja itsehän ne kantturat paikkansa valitsee, varmasti siellä takalohkolla olisi kovaakin maata seistä.
Täällä on  suosikkilohko se takalohko...syy ei ole koskaan selvinnyt,minkä takia.
Se jäätyminen taitaa iskeä ennen kuppia, siis kupin alapuolen ja kylkien eristämisestä.

 Näin se menee. Lisäksi suosittelen hankkimaan pelkästään kaksipalloisia altaita. Yksipalloisen vesitilavuus on pieni joten se jäätyy tod. herkästi kaksipalloiseen verrattuna. Nelsoni on aivan hanurista mutta kyllä senkin saa tuunattua.
Juu,Nelsoni on hanurista,mutta kun oppii juonimisen,niin toimii.-30 on tainut nelsoni kestää,kahdella lämpökaapelilla,pinta-asennettuna.
http://www.koillissanomat.fi/uutiset/index.html?app=NeoDirect&com=6/226/167937/051760a3fe

Pari vuotta liian myöhään lähtivät, vastuita ei enää pääse pakoon :-P
Paljonkohan osuusmaksuleikkuri on ?
Maksettuja tuskin maksetaan takaisin.
Kiva olis eu-tarkastajan mennä laskemaan eläimet ja tarkistamaan korvamerkit tollaisesta pikkukarjasta.
Ja ajatteles jos muutama  puuttuisi, joutuisi aloittamaan homman uudestaan..
Aatteles,jos poisto olis jäänyt ilmoittamatta,niin siinä vasta ettiminen.
Työn vaativuuteen nähden, pitäisi oikeastaan maksaa että saa koittaa tissit. Että sen verran palkkaa.
No..tietysti asian voi noinkin nähdä.  Viljasta saakin vain ne palkkansa, jotka homman osaa.

Mikä Sinun mielestäsi on sellainen viljan hehtaarisato, että voi sanoa osaavansa ja sitten pitäisi saada siitä palkkaa?
Eikö etes ProAgrian neuvojalta löydy osaamista,kun tuolaisia pitää maatilan emännältä kysellä?
Kuinka paljon Eemeli saa maataloustukea työpäivää kohti?
Sulla on nyt ihan väärä katsantokanta tähän asiaan.. Eemelin tulot ovat ihan liian pienet, vaikka se laskettaisiin miten, kun c-alueen maidontuottaja saa enemmän..siihen on turha mitään järkiselitystä antaa, kun Eemeli katsoo noiden tukien kuuluvan hänelle.  Eemeli ei koskaan saa riittävästi..tukea, henkisestä tuesta puhumattakaan.
Pottukuoppaanputoamisentuki ehdottomasti Eemelille,Veetille,Kakstahille.On aika ajanut sen verran pahasti ohi omaan napaan tuijottaessa.Se varmaan pienen peltoläntin kahuviljat pitäisi riittää toimeentuloon nyt niin kuin ennenkin.Suomessa ainoastaan maito-sika-sonni-siipikarjatilat nostaa keskikokoa,pyrkii samaan kokoluokkaan kuin muualla.Muut keskittyy tuista huutamiseen ja tukikikkailuun.
Ruotsissa kuluttajat haluaa syödä kotimaista nautaa ja siitä myös maksetaan. Suomalainen nauta on ulkomaista ruotsissa, ei sitä voi täältä sinne viedä. Suomessa tilanne on toinen, kaikki puljut valiosta alkaen tuputtaa tuontilihaa suomalaisille ja köyhä kansa ostaa, mitä muutakaan se voisi. Lihamarkkinat on suomessa sössitty ikuisiksi ajoiksi, eikä ne tule korjaanutmaan edes siinä ruotsin tilanteessa, jossa omavaraisuus putosi alle puoleen jolloin kuluttajat, kauppa ja teurastamot heräsivät tilanteeseen ja hinnat korjattiin kannattavalle tasolle. Mitä tehdään suomessa, no tuodaan markkinoille mifua ja tofua ja nyhtökauraa, härkistä ynnämuuta. Ei muuta kuin nauidat kaupunkiin ja viimeinen saa sammuttaa valot, ainahan voi hoitaa maisemia.. ja vuokrata peltoa maidontuottajille..

Sehän olikin kauppojen hinnoista jännä huomata että ei siitä kuluttaja joudu kovasti Ruotsissa maksamaan. Eli joku idiootti (veikkaan HK:ta) myy sitä nautaa liian halvalla kaupalle. Toki pig24:n pdf, kunhan sen löysi, oli jännä siinä suhteessa että ruotsalaiset tosiaan syö tosi paljon nautaa verrattuna esim. suomalaisiin. Mutta tosiaan syövät HK:n piikkiin kun hinnat ovat Suomen tasoa.


En sano että auttaisi mitään vaikka ruotsissakin olisi naudalla huonot tuottajahinnat, hölmöä vaan että HK kaataa rahaa sinne niin ettei takuulla ole rahaa tilityshinnan nostoon suomessa.
HK ruotsissa, atria venäjällä, paperitehtaat ameriikassa yms, se on jännä ettei voittoja voi maksaa kotimaan tuottajille, vaan ne täytyy hassata ulkomaanseikkailuihin.. Olis kirveellä töitä, mutta itte en enää viitti lähteä vaikuttamaan, kun tuottajauraa jäljellä enää muutaman vuoden alasajoprosessi, eikä yksi ihminen paljoon pystyisikään.
PP ei taida kumartaa kovin syvään teurastamoon päin.Valitettavasti lopettaminen on vaihtoehto lihapuolella.
Ja ai juu... kun käytössä on paalirehu, niin appeen sekoitusmäärä todennäköisesti tehdään paalijaolla. Eli määrä on joko liian pieni tai liian suuri. Jaon ajankohta muuttuu, ruokintapöytä on tyhjänä ja tuotos alenee. Ainakin virallisen mielipiteen mukaan 😅😅
Tavallisesti kyllä oppii ottamaan huomioon tuon paalien koon muuttumisen ihan erillisruokinnassakin.Rehun muuttuminen onkin sitten vaikeampaa.
Ajastaan varmaan saa myös hyvän resistenssin noille antibiooteille.
Sitten kuolee johonkin pikkunaarmuun kun sopiva bakteeri pääse jylläämään.

Juuri näin. Tuohon se antibiottien hulvaton käyttö vähitellen johtaa.
On jo johtanut. Näitä resistenttejä bakteerikantoja on niin navetassa kuin sairaalassakin.. Navetassa ne voidaan hoitaa kirveellä, mutta sairaalassa on pakko jotain yrittää.

Mistä niitä on Suomessa navetoihin tullut? Eikös juuri tuon hillittömän käytön pitänyt aiheuttaa noita resistenttejä kantoja ??

(Oikeasti väärinkäyttö ja kuurien lopettaminen kesken niitä aiheuttavat) 😅😅
Resistentteihinkin on lääkkeet,mutta suurempi ongelma taitaa olla kannat joihin pitäisi penkun tehota,mutta ei tehoakkaan.Minkä takia tätä ongelmaa ei etes tutkita?Voisi jopa auttaa resistenttienkin kanssa. Vai johtuuko tämä siitä ettei sinne labraan voida tuota niitä lääkkeiden kohteita tutkittavaksi.
Sivuja: 1 ... 241 242 [243] 244 245 ... 247