Ei nyt suoraan liity apulantatukeen, mutta.
Olen jo pitkään ollut sitä mieltä, että tämä nykyinen tukijärjestelmä tuhoaa itse itsensä. Ei kestävä ratkaisu voi aina olla että työnnetään lisää yhteiskunnan rahaa rattaisiin. Kun kaikki osapuolet tietää tarkalleen mikä on tukitaso: kauppiaat, ostajat, vuokranantajat jne jne. Viljelijoiden tulotaso ei parane pitkällä aikavälillä vaikka tukitasot tuplattaisiin.
Sama ilmiö on jo nyt näkyvissä esim. Asumistuissa, ei sielläkään puolella vuoralainen rikastu vaikka kuinka postilaatikosta työnnetään lisää rahaa. Vuokra sattuu nousemaan samaa tahtia.
Kaveri ketä päivätyökseen pelaa finanssi mailmassa arvioi, että jos ja kun solidaarisuuden ja yhtenäisyyden nimissä Ukraina otetaan EU- n jäseneksi niin Viroa pohjoisempana ei tuoteta kuin heinää ravihevosille ja joitain ihan erikois kasveja pienellä voluumilla.
Nyt tapetilla on myös oma- ja huoltovarmuus. Tällääkin arkumentilla tätä nyt ehdotettua tukea on perusteltu. Tosiasia on vaan että tuo on jo menetetty aikoja sitten. Karttaa tutkimalla elämme käytännössä saaressa joka on riippuvainen meriyhteydestä, kuten myös maatalous. Ilman meriyhteyttä maataloustuotanto pysähtyy melko pian. Poltto- ja voiteluaineet, kasvinsuojelu, lannoitteet, koneet ja laitteet tulee pääosin meriteitse. Eli ei silläkään arkumentilla voida huijata veronmaksajia kovinkaan pitkään. Vai miten pitkään luulette, että voitte pyörittää omaa tuotantoanne jos kaikki tuotteet, raaka-aineet mukaan lukien olisi kotimaista perua. Oma juna pysähtyisi varmaan ensimmäiseen ölynvaihtoon tai laakerin rikkoutumiseen.
Anteeksi vuodatus, mutta mielestäni nykyinen suunta ei viitoita kovin valoisaa tietä alkutuotannolle.