No entä se kylvö rikkojen ruiskutuksen jälkeen? Eikö silloin saisi laajemman kemikaali varaston käyttöön. Itäminen tosin on vähän niin ja näin mutta kai se niillä heinäkuun sateilla itää ja puintien jälkeen lähtee kasvuun kunnolla? Voi tosin vaatia olkien "pöyhimistä", mutta siitä nyt ei olisi haittaa muutenkaan.
Kannattaa varmaan ensimmäisenä vuotena vain kokeilla pienessä mittakaavassa, koska mielestäni on melko suuri mahdollisuus, ettei siemenet siellä "kunnon" kasvuston katveessa lähde matkaan ollenkaan. Menee vain kalliit siemenet hukkaan, ja iso työ. Sitten ne kesän sateetkin on suuressa roolissa, eri maalajit varmaan käyttäytyy erilailla ym. Kumma ettei näitä kokeiluja ole edes MTT:n tutkimusasemat ensin kokeilleet, kokeilut jää meidän viljelijöitten harteille, ja niistä voi tulla kalliitakin kokeiluja. 
Tuo kesällä orastuminen on jäänyt tutkimuskokeissakin tapahtumatta. Kuiva kesä 2010 - 2011 hankalia. 2012 tietenkin oli hieno kerääjäkasvivuosi. Hallinnon edustaja ei tiennyt Maaseutumedian Veikon kertomasta kerääjäkatumus -mahdollisuudesta ennen valvontaa. Vaan piti kiinni mielipiteestään, että viimeistään kylvöalan muutosilmoituksessa kerääjäkasvi olisi otettava pois.
Se olkien alle jääminen on todellinen uhka, ainakin on puitava 40-50 cm sänkeen. Tai jotain.
Tuo aikaisen kasvinsuojelun jälkeen kokeileminen on itselläkin ajatuksena, käytettykin rikkaäes vaan on hieman arvokas, ja itse rakentelu ei oikein nyt tänä keväänä mahdu suunnitelmiin. Se 15.8 mennessä kylvö tuli koulutuksissa jo esille soveliaana viljakasvillekin, eli tämä sieppari-kerääjä - vaihtoehto. Tarkkaan ei kerrottu, miten sen saa kylvää, voiko kyntää kunnolla, äestää ja laittaa kerääjän. Vai pitääkö suoraankylvää sitä kerääjää. Saakohan edes olkiäestää.
Eli kysymyksiä tuli enemmän lisää kuin saatiin vastauksia.
-SS-