Sopii miettiä mitä karhottaminen (ja pöyhiminen) merkkaisi sitten isommalla karja- ja päämäärällä.
Juuri sitä tässä mietitään ja testataan
Pitääpä pistää tämä homma uudelleen harkintaan. pH oli näytteessä alle 4 ja kaikki säilönnälliset tuloksetkin ok, mutta tuo sokeri oli tosiaan jotakin 28 pintaan. Tämä viittaisi tosiaan siihen, että sitä on kulutettu jo väärässä paikassa ja väärään aikaan. Syönnissä ei mitään ongelmaa sinänsä ole ja rehun pituus on noukinvunulle tyypillistä pitkää ja pätkää. Vaan näitä tietoja pitää nyt alkaa vähän soveltamaan.
Jos pH on alle neljän, on se ainakin käynyt. Sokeria tosin pitäis jäädä yli 50 pinnaa, mutta tästähän ollaan montaa mieltä. Isossa karhossa hautominen lisää vääräntyyppisien bakteerien kasvua, kun massassa ei vielä oikeita ole mukana. Siihen päälle pidemmän silpun väkisin tuoma lisäilma tiivistyksen jälkeen. Löytyykö rehusta valkoisia homeklimppejä? Se kun on varma merkki puutteista siilotyössä.
Oma jännäys taitaa olla ohi. ka 24% hernevehnä ei tunnu kuumenevan siilossa, vaikkei rintaus etene kuin 10-15 senttiä päivässä. Nyljen koko rintauksen kumminkin joka päivä. Nostin riskiä reilusti avaamalla sen alle 10 pv sulkemisesta