Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
  • Tavallinen aihe

Aihe Tilateurastamon rakentaminen ratkaisuksi lihan tuotannon heikkoon kannatavuuteen  (Luettu 38102 kertaa)

nuffieldmaster

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Konkari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 1719
Mitenkäs ne on ennen possut eläneet, ruoholla, perunalla ja viljalla ja luomuna kun ei ole juuri lannoitteita ollut saatavilla eikä juuri lääkkeitäkään. Rasvaa kunnon määrä nahkan alla eikä ole saparot tippuneet. Liekkö koko valkuaista tunnettu nimikkeenä näillä korkeuksilla. Eikai se nykyinen possu ole siintään muuttunut?

Miten, eikö perunaa tai nauriita tms. käytetä enää possujen ruokinnassa ???
Markkinoiden Wahwimmat Wieska -lumilingot saat Kuuksenvaarasta parhaimpaan hintaan!
040-7306421  SOITA!  https://www.youtube.com/watch?v=IbiCOqk3fho

bdr-529

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 7460
Mitenkäs ne on ennen possut eläneet, ruoholla, perunalla ja viljalla ja luomuna kun ei ole juuri lannoitteita ollut saatavilla eikä juuri lääkkeitäkään. Rasvaa kunnon määrä nahkan alla eikä ole saparot tippuneet. Liekkö koko valkuaista tunnettu nimikkeenä näillä korkeuksilla. Eikai se nykyinen possu ole siintään muuttunut?

Miten, eikö perunaa tai nauriita tms. käytetä enää possujen ruokinnassa ???
Ei kestä siantuottajan perse moisia reseptejä, eikä kuluttaja halua maksaa nostalgiasta enempää kuin mitä bulkki maksaa.
Mielipiteeni on voinut muuttua, mutta ei se tosiasia, että olen oikeassa.

landehande

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 5390
  • verkuilla tulevaisuuteen

Mutta tämä nyt siirtyy pois itse asiasta. Tuntuu, että tilateurastamon rakentaminen ei keskustelijoiden mielestä olisi kannattavaa? Kuitenkin meillä on paljon tilateurastamoja jotka ovat menestyneet... Tietääkö joku, kuinka suurella osalla pienistä teurastamoista on omaa alkutuotantoa?

No kokeile!  Me, jotka omataan kokemusta tai näkemystä asiasta luetaan mielellään siitä miten homma sujuu.  Kait sussa sen verta on äijää, että näytät mihin pystyt.

bouli

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 5859
Kysäse pälkäneeltä strutsitilalta. Siellä piti laittaa tilateurastamo pystyyn useamman osakkaan voimin.
Kustannukset olisi olleet muistaakseni neljä-viis sataatuhatta euroa. Muistaakseni tarkoitus oli teurastaa n. 3000 nautaa/sikaa vuodessa. Henkilökunnan tarve tuolla määrällä on pari henkeä teurastukseen. Lihan leikkaukseen tarvitaan 1-2 henkeä.

Leikkuuhommiin todella pimeää työvoimaa Pälkäneellä:

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/kaksoissurmaaja-terhi-tervashonka-jai-kiinni/art-1288405261237.html

Pikkusen vajaa vuosi sitten viimeisen kerran puitiin ohraa tuon paikan nurkalla mistä oli lähtenyt nostelemaan.
Siinä ne muikit käppäili kymmenen metrin päässä puimurista eikä mitään aitaa välissä..
Melkein meni kylmät väreet kun tuosta kuulin, aina aatellut että siellä istuu vaan jotain kilikali juttuja tms. tehneitä..

Viimeksi muokattu: 05.08.11 - klo:23:50 kirjoittanut bouli

leka

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Harjaantunut
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 190
Mitenkäs ne on ennen possut eläneet, ruoholla, perunalla ja viljalla ja luomuna kun ei ole juuri lannoitteita ollut saatavilla eikä juuri lääkkeitäkään. Rasvaa kunnon määrä nahkan alla eikä ole saparot tippuneet. Liekkö koko valkuaista tunnettu nimikkeenä näillä korkeuksilla. Eikai se nykyinen possu ole siintään muuttunut?

Miten, eikö perunaa tai nauriita tms. käytetä enää possujen ruokinnassa ???

No eihän ne oo kasvanu sillonkaan. Miksi pitäisi mennä kehityksessä taaksepäin 100 vuotta ja syöttää paskaa sioille?? Nykyään pystytään eettisesti tuottamaan erittäin korkealaatuista lihaa... Sika puolella on kehitys menny eteenpäin hurjasti 20 vuodessa kun kahtoo vanhoja kuvia ruhoista. Ei paljo läskin seassa lihaa ollu, Ja se on saavutettu jalostuksella ja ruokinnalla.

Jätkä

  • Vieras
Mitenkäs ne on ennen possut eläneet, ruoholla, perunalla ja viljalla ja luomuna kun ei ole juuri lannoitteita ollut saatavilla eikä juuri lääkkeitäkään. Rasvaa kunnon määrä nahkan alla eikä ole saparot tippuneet. Liekkö koko valkuaista tunnettu nimikkeenä näillä korkeuksilla. Eikai se nykyinen possu ole siintään muuttunut?

Miten, eikö perunaa tai nauriita tms. käytetä enää possujen ruokinnassa ???

No eihän ne oo kasvanu sillonkaan. Miksi pitäisi mennä kehityksessä taaksepäin 100 vuotta ja syöttää paskaa sioille?? Nykyään pystytään eettisesti tuottamaan erittäin korkealaatuista lihaa... Sika puolella on kehitys menny eteenpäin hurjasti 20 vuodessa kun kahtoo vanhoja kuvia ruhoista. Ei paljo läskin seassa lihaa ollu, Ja se on saavutettu jalostuksella ja ruokinnalla.

Jep. Ja samalla lihasta on tehty terveelisempää ja makukin on hävinnyt. Suomessa kun grillaa sianlihaa niin se pitää olla tosissaan äklö-öljymarinaadissa ettei se kuivaisi ja olisi jotain makua ja jos vaikka Virossa ostaa sianlihaa ja grillaa sen siellä niin mausteeksi riittää suola ja pippuri kun läski pitää sen lihan mehukkaana. Valitettavasti.

nuffieldmaster

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Konkari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 1719
Mitenkäs ne on ennen possut eläneet, ruoholla, perunalla ja viljalla ja luomuna kun ei ole juuri lannoitteita ollut saatavilla eikä juuri lääkkeitäkään. Rasvaa kunnon määrä nahkan alla eikä ole saparot tippuneet. Liekkö koko valkuaista tunnettu nimikkeenä näillä korkeuksilla. Eikai se nykyinen possu ole siintään muuttunut?

Miten, eikö perunaa tai nauriita tms. käytetä enää possujen ruokinnassa ???

No eihän ne oo kasvanu sillonkaan. Miksi pitäisi mennä kehityksessä taaksepäin 100 vuotta ja syöttää paskaa sioille?? Nykyään pystytään eettisesti tuottamaan erittäin korkealaatuista lihaa... Sika puolella on kehitys menny eteenpäin hurjasti 20 vuodessa kun kahtoo vanhoja kuvia ruhoista. Ei paljo läskin seassa lihaa ollu, Ja se on saavutettu jalostuksella ja ruokinnalla.

Jaa kuitenkin yhden kyläläisen itsekasvattama possu oli todella hyvää. Annettu ruohoa, nauriita, perunaa, viljaa mitä nyt sattui saamaan. Vapaasti tönkänyt pihamaalla jne. Oli muuten tosi hyvää, ei saa kaupasta samanlaista, ja kuten jätkä sanoi, ei tarvitse juuri mausteliemiä, on todella hyvää pelkästään suolan ja pippurin kera. NAM  :)
Markkinoiden Wahwimmat Wieska -lumilingot saat Kuuksenvaarasta parhaimpaan hintaan!
040-7306421  SOITA!  https://www.youtube.com/watch?v=IbiCOqk3fho

leka

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Harjaantunut
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 190
Mitenkäs ne on ennen possut eläneet, ruoholla, perunalla ja viljalla ja luomuna kun ei ole juuri lannoitteita ollut saatavilla eikä juuri lääkkeitäkään. Rasvaa kunnon määrä nahkan alla eikä ole saparot tippuneet. Liekkö koko valkuaista tunnettu nimikkeenä näillä korkeuksilla. Eikai se nykyinen possu ole siintään muuttunut?

Miten, eikö perunaa tai nauriita tms. käytetä enää possujen ruokinnassa ???

No eihän ne oo kasvanu sillonkaan. Miksi pitäisi mennä kehityksessä taaksepäin 100 vuotta ja syöttää paskaa sioille?? Nykyään pystytään eettisesti tuottamaan erittäin korkealaatuista lihaa... Sika puolella on kehitys menny eteenpäin hurjasti 20 vuodessa kun kahtoo vanhoja kuvia ruhoista. Ei paljo läskin seassa lihaa ollu, Ja se on saavutettu jalostuksella ja ruokinnalla.

Jaa kuitenkin yhden kyläläisen itsekasvattama possu oli todella hyvää. Annettu ruohoa, nauriita, perunaa, viljaa mitä nyt sattui saamaan. Vapaasti tönkänyt pihamaalla jne. Oli muuten tosi hyvää, ei saa kaupasta samanlaista, ja kuten jätkä sanoi, ei tarvitse juuri mausteliemiä, on todella hyvää pelkästään suolan ja pippurin kera. NAM  :)

Noh punasesta lihasta se tili tulee eikä läskistä  :-\ Hinta näyttää kehityksen suunnan.

keskisuomi

  • Tulokas
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 15
Tiedoksi.
Aikoinaan ,kun yritin saada tilateurastusta ja -myyntiä luomutuotteille se estettiin virkamiesten toimesta.
Läänineläinlääkäri ilmoitti,että he ovat tehneet alueellisen ennakkopäätöksen,että tilateurastamojen ja -juustomeijereiden toiminta estetään,he eivät lähde siihen ,koska ovat kuukausipalkkaisia. :o
Onneksi ilmoitti,kaikki teurastamot ja juustolat ovat saatu lopettamaan.

JoHaRa

  • Vieras
Mä olen ollut yhden "tilateurastamon" konkurssihuutokaupassa ja tuli tehtyä hyviä kauppoja  ::)

Jos tuollainen tilateurastamo on jossakin pusikossa niin asiakasparkkipaikan asfaltointia ei kannata suorittaa ihan ensimmäisenä työnä. Tai mitään parkkitaloa ei kannata välittömästi rakentaa. Mut kyllä tuollainen menestyisi hyvinkin mikäli myymälän saa sellaiseen paikkaan jossa on ihmisiä muutenkin...

Mä en ainakaan viitsisi hakea lihaa erikseen jostakin kaukaisesta osoitteesta. Ehkä kaikki muut viitsisivät  ???

bouli

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 5859


Mä en ainakaan viitsisi hakea lihaa erikseen jostakin kaukaisesta osoitteesta. Ehkä kaikki muut viitsisivät  ???

Joo, täällä lähistöllä aloitti tilateurastamo toimintansa joskus liki parikymmentä vuotta sitten.
Muutaman vuoden toiminnan jälkeen perustivat myyntipisteen sinne missä ihmiset muutenkin liikkuu.

Wejjo

  • Luomumaitoklubi
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 2232
Tilateurastamolle ja muullekin suoramyynnille on sijainti valtavan tärkeä ominaisuus - ja se sijainti pitää olla "samassa pihassa" kuin potentiaaliset asiakkaat muutoinkin kulkevat.  Tuossa on melko turha pettää itseään, ellei lähistöllä ennestään ruoka-asioilla liikkuvia asiakkaita, ennuste on huono. Jätkän mainitsema valintatilanteiden määrä on hyvä arviointiperuste siihen kuinka paljon asiakasliikennettä on oltava. Olen nähnyt monta hyvää ideaa ja hyvin toteutettua myyntihommaa, jotka ovat lopulta kaatuneet siihen, ettei sinne alkuinnostuksen ja markkinoinnin jälkeen asiakkaat päivittäisille ostoksille sitten jaksakaan erikseen mennä.

Ja sitten myytävä tavara, juuri tällä hetkellä en näe kovin vahvaa tulevaisuutta saman bulkin tarjoamisella, jota saa kaupastakin. Ei siinä pelkät tarinat tms. riitä, ihmiset mieltävät nykyisen sianlihantuotannon tehotuotannoksi, ja sen ainoa kilpailuvaltti on hinta.

Valtavasti joutuisit ainakin panostamaan markkinointiin, että pystyisit luomaan kuvan erilaisesta, paremmasta tuotteesta, ja sille pitäisi olla sitten vielä katettakin. Mikä se ero sitten olisi, millä seikalla ajattelit erottua?

Luomu on sitten asia erikseen, halusit sitä tai et, niin sille nyt on vaan kysyntää enemmän kuin tarjontaa. Ja luomu on juuri se joka sitten kilpailee näiden "melkein luomua" myyvien kanssa. Jos pyrit luomaan asiakkaalle kuvan erilaisesta, eettisemmästä tms. tuotteesta, niin se kysymys mikä asiakkaalta tulee on se että onkos tämä luomua? Ja kun ei ole, asiakas tuntee pettymystä, saattaa kokea jopa tulleensa huijatuksi.

Mutta ettei menisi lannistamiseksi, niin näen ajatuksissasi paljon hyvääkin. Jos tuo sijainti on mietitty hyvin, ja saat kumppaniksi hyvin yhteensopivan yrittäjän, niin ei ole sanottua vaikka onnistuisikin. Elintarvikeviranomaisten kanssa toimiminen on oma lukunsa, ja siinä varmasti olisi hyvä apu jo hommassa toimineen yrittäjän tuki.

Tuohon teurastamon kustannuksiin en osaa sanoa muuta, kuin että pidä housut jalassa aluksi - kaikki turha pois, perustoiminnoilla ja selkeillä rakenteilla alkuun. Ja suunnitelmat skaalattavaksi, eli sellaiset piirustukset, joista toiminnan muuttaminen/laajentaminen on mahdollista edullisesti. Tuossa elintarviketekniikassa ja rakentamisessa kun löytyy varmasti miljoona hyvää ja kaunista, johon voisi rahaa laittaa, mutta ne eivät itsessään tuota mitään.

Agronautti

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Konkari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 1562
Tiedoksi.
Aikoinaan ,kun yritin saada tilateurastusta ja -myyntiä luomutuotteille se estettiin virkamiesten toimesta.
Läänineläinlääkäri ilmoitti,että he ovat tehneet alueellisen ennakkopäätöksen,että tilateurastamojen ja -juustomeijereiden toiminta estetään,he eivät lähde siihen ,koska ovat kuukausipalkkaisia. :o
Onneksi ilmoitti,kaikki teurastamot ja juustolat ovat saatu lopettamaan.

Eikö tuollaisesta olisi jo pitänyt kannella vaikka oikeusasiamiehelle tms.
Ei kai se ole virkamiehen asia päättää millaista elinkeinotoimintaa alueella toimii...

Wejjo

  • Luomumaitoklubi
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 2232
http://www.makkaramestarit.fi/

Tuossa on muuten yksi vaihtoehto ostajien palveluun, myyntiauto. Tuo voisi olla yksi ratkaisu ellei tila ja teurastamo ole luonnostaan ostajien lähellä. Tai sitten myyntipisteen eriyttäminen muutoin - tosin siinä tulee sitten myyntihenkilöstön palkkaus erikseen, aika iso kynnys sekin tuolla määrällä.

Jätkä

  • Vieras
Tiedoksi.
Aikoinaan ,kun yritin saada tilateurastusta ja -myyntiä luomutuotteille se estettiin virkamiesten toimesta.
Läänineläinlääkäri ilmoitti,että he ovat tehneet alueellisen ennakkopäätöksen,että tilateurastamojen ja -juustomeijereiden toiminta estetään,he eivät lähde siihen ,koska ovat kuukausipalkkaisia. :o
Onneksi ilmoitti,kaikki teurastamot ja juustolat ovat saatu lopettamaan.

Eikö tuollaisesta olisi jo pitänyt kannella vaikka oikeusasiamiehelle tms.
Ei kai se ole virkamiehen asia päättää millaista elinkeinotoimintaa alueella toimii...

 Vaikka ei ole oikeutta päättää mutta kannattaa uskoa ennen kuin rakentaa, sillä pikkubyrokraatit ovat *****maisin ihmisryhmä maailmassa vaikka soittelet heidän pillin mukaan. Aina löytyy tulkinnanvaraisia asioita joista voidaan asettaa toimintakielto ja kun on muutellut kylliksi asioita byrokraatin pillin mukaan niin lopettaminen ei olekkaan hullumpi vaihtoehto.