Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Sivuja:1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 9
  • Tavallinen aihe

Aihe Tilateurastamon rakentaminen ratkaisuksi lihan tuotannon heikkoon kannatavuuteen  (Luettu 38247 kertaa)

landehande

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 5390
  • verkuilla tulevaisuuteen
Jos jotain erikoista haluaisi nyt sioillaan tehdä niin tässäpä kaikille toimiva idea:

20-40 kiloisten porsaiden myyminen kokonaisina ja palvattuina. Tai puolikkaina.

-Ei lihan leikkaamista, ei pakkaamista pikkurasioihin, ei sataa tuotetta... Koko sika yhdellä kerralla ja kilohinnalla. Tuollaiselle voisi lätkäistä ihan hyvän hinnankin, olisipa loistava herkku isompiin juhliin tai talouksiin. Ostaja voisi jakaa sen sitten naapurien kanssa jos lihaa tuli liikaa yms..

Ja tuollaisen isomman möykyn viitsisi hakea vaikka vähän kauempaankin  8) Minä ostaisin heti tuommoisen vaikka jouluksi mutta ei niitä saa nyt mistään  ;)

 Et ole näköjään käynyt kovin monessakaan keittiössä. Yleensä keittiö on niin pieni  että kun tuodaan kaksikassia ruokaa ja kaljalaatikko niin kaikki kylmätilat ovat täynnä ja puolet kaljoistakin pitää varastoida jonnekin autotavaratilaan ja jos sinne tuodaan bonuksena  20-40kg lihaa niin…

Juu... Ei tällä liikeidealla olisi köyhiä tarkoituskaan ruokkia. Kai neljännessika sentään mahtuisi pariksi päiväksi kerrostaloyksiöönkin  ???

Köyhistä olen samaa mieltä, mutta miten takaneljännekselle saa omenan suuhun?  ::)

hes_su

  • Tulokas
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 16
Minun mielestä Joharan idea on varsin hyvä. Eihän sillä koko liiketoimintaa pyöritetä, mutta muun toiminan osana se on hyvä. Ylipäänsähän tilateurastamon pitää tarjota yksilöllistä palvelua ja tehdä sitä, mitä asiakas haluaa. Tuollaisessa porsaasahan kate olisi oletettavasti varsin hyvä ja kiva lisä muuhun myyntiin.

Osaiskos joku sanoa, mistä mahdollisia lihanleikkaajia voisi kumppaniksi kosiskella? Pitääkö laittaa vain juttua liikkeelle ja katsoa jos joku "ilmoittautuisi" :).

Keskustelua on ollut myyntipaikasta. Minun myyntipaikkani tulisi olemaan aika korvessa, mutta olen ajatellut hommat myyntiauton/ja joista voisin myydä suoraan lihaa kuluttajille. Kiertelisin toreilla, asuntoalueilla (vähän kuin jäätelöauto) ja etenkin kauppojen parkkipaikoilla. Lihaa voisi myydä myös kaupoissa itse omalla lihatiskillä, tämä on kuulemma varsin suosittua? Myymälän osuus liikevaihdosta olisi varsin pieni, mutta sen olemassaolo olisi kokonaisuuden kannalta tärkeä. Myymälän yhteyteen voisi rakentaa kaikkea härpäkettä, lamma- ja lehmälaitumen ja villisikatarhan. Miltä kuulostaa, fiksulta vai lapselliselta?

cosmic_cowboy

  • Vieras
Osaiskos joku sanoa, mistä mahdollisia lihanleikkaajia voisi kumppaniksi kosiskella? Pitääkö laittaa vain juttua liikkeelle ja katsoa jos joku "ilmoittautuisi" :).

Keskustelua on ollut myyntipaikasta. Minun myyntipaikkani tulisi olemaan aika korvessa, mutta olen ajatellut hommat myyntiauton/ja joista voisin myydä suoraan lihaa kuluttajille. Kiertelisin toreilla, asuntoalueilla (vähän kuin jäätelöauto) ja etenkin kauppojen parkkipaikoilla. Lihaa voisi myydä myös kaupoissa itse omalla lihatiskillä, tämä on kuulemma varsin suosittua? Myymälän osuus liikevaihdosta olisi varsin pieni, mutta sen olemassaolo olisi kokonaisuuden kannalta tärkeä. Myymälän yhteyteen voisi rakentaa kaikkea härpäkettä, lamma- ja lehmälaitumen ja villisikatarhan. Miltä kuulostaa, fiksulta vai lapselliselta?

Eiköhän nuo suuret toimijat välillä vähentele miehistöään leikkuulinjoilta. Tuskin vaan laittavat parhaita tekijöitä ulos ja voit saada jonkun ay-pukarin pyörittämään yhden hengen aktiivista ammattiosastoa nurkkiisi.

Muuten tuo viritys kuulostaa siltä että toivottavasti on paljon vävyjä ym. talkoolaista kiertelemään läskiautolla harvaanasuttua isänmaata. Ja vielä jotain tarhoja...? Lamma taitaa olla ihan OK.

http://www.lammashow.co.uk/

Vastaranta

  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 902


Keskustelua on ollut myyntipaikasta. Minun myyntipaikkani tulisi olemaan aika korvessa, mutta olen ajatellut hommat myyntiauton/ja joista voisin myydä suoraan lihaa kuluttajille. Kiertelisin toreilla, asuntoalueilla (vähän kuin jäätelöauto) ja etenkin kauppojen parkkipaikoilla. Lihaa voisi myydä myös kaupoissa itse omalla lihatiskillä, tämä on kuulemma varsin suosittua? Myymälän osuus liikevaihdosta olisi varsin pieni, mutta sen olemassaolo olisi kokonaisuuden kannalta tärkeä. Myymälän yhteyteen voisi rakentaa kaikkea härpäkettä, lamma- ja lehmälaitumen ja villisikatarhan. Miltä kuulostaa, fiksulta vai lapselliselta?

Kuulostaa siltä, että projektisi on ideointivaiheessa. Kaikki hullutkin jutut pitää miettiä läpi, kunhan lopulta ymmärtää karsia kaiken toimimattoman pois.

Asioiden suuruusluokkia kannattanee pohtia; esim. "autosta parkkipaikoilla" ja jätkän laskemana "vuodessa asiakkaat valitsevat sen 500 000-750 000 kertaa tuotemerkkinne tuotteen ostoskärryyn" eivät mun mielestä oikein osu samaan maaliin?


uskoo olevansa niin ainutlaatuinen, että häntä voivat ymmärtää vain muut huomattavat henkilöt tai instituutiot

hes_su

  • Tulokas
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 16
Homma tosiaan on ideointivaiheessa ja tässä vaiheessa kaikkia ajatuksia mietitään ennakkoluulottomasti. Tottakai homma hakee muotoansa ja osa ajatuksista putoaa pois, jopa suurinosa ideoista jää toteuttamatta. Mitä tulee tuohon myyntiin, niin, mites se myynti mielestänne pitäis hoitaa jos ei myyntiautolla? Kaupan hyllylle on turha mennä ennen kuin asiakas on oppinut arvostamaan tuotetta, on valmis maksamaan siitä enemmän ja osaa hakea sen hyllystä. Kauppojen parkkipaikoillahan käy iso määrä asiakkaita, jos siellä myynnin tekeminen ei ole fiksua niin, missä?

landehande

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 5390
  • verkuilla tulevaisuuteen


Keskustelua on ollut myyntipaikasta. Minun myyntipaikkani tulisi olemaan aika korvessa, mutta olen ajatellut hommat myyntiauton/ja joista voisin myydä suoraan lihaa kuluttajille. Kiertelisin toreilla, asuntoalueilla (vähän kuin jäätelöauto) ja etenkin kauppojen parkkipaikoilla. Lihaa voisi myydä myös kaupoissa itse omalla lihatiskillä, tämä on kuulemma varsin suosittua? Myymälän osuus liikevaihdosta olisi varsin pieni, mutta sen olemassaolo olisi kokonaisuuden kannalta tärkeä. Myymälän yhteyteen voisi rakentaa kaikkea härpäkettä, lamma- ja lehmälaitumen ja villisikatarhan. Miltä kuulostaa, fiksulta vai lapselliselta?

Kuulostaa siltä, että projektisi on ideointivaiheessa. Kaikki hullutkin jutut pitää miettiä läpi, kunhan lopulta ymmärtää karsia kaiken toimimattoman pois.

Asioiden suuruusluokkia kannattanee pohtia; esim. "autosta parkkipaikoilla" ja jätkän laskemana "vuodessa asiakkaat valitsevat sen 500 000-750 000 kertaa tuotemerkkinne tuotteen ostoskärryyn" eivät mun mielestä oikein osu samaan maaliin?




Mun miälestän kannattais myydä vaan tuhat sikaa auton perästä ja kolminkertaisella hinnalla ja joku oikeen huippu tarinaniskijä myyjäksi.  Se tekis arkipäiville neljä sikaa päivässä. Äkkiähän semmoset palottelee luppoaikana kotiin tultua ja sitten reippaana aamukuudeksi torille. Kilon paketeiksi muutettuna pitäis saada neljä sataa asiakasta per päivä. Kahteen riviin komennettuna vaan kakssataa per jono.  Viis minuuttia per asiakas, niin tekee 33,333 tuntia, kahdella tarinaniskijällä 16,666 tuntia per päivä. Juu kyllä neljä sikaa klaaraa päivässä jos asiakkaat ei jää kehumaan kuinka hyvää pikasika on.

landehande

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 5390
  • verkuilla tulevaisuuteen
Joku toinen vois kyllä hoitaa omenanmyynnin.

leka

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Harjaantunut
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 190
Osaiskos joku sanoa, mistä mahdollisia lihanleikkaajia voisi kumppaniksi kosiskella? Pitääkö laittaa vain juttua liikkeelle ja katsoa jos joku "ilmoittautuisi" :).

Keskustelua on ollut myyntipaikasta. Minun myyntipaikkani tulisi olemaan aika korvessa, mutta olen ajatellut hommat myyntiauton/ja joista voisin myydä suoraan lihaa kuluttajille. Kiertelisin toreilla, asuntoalueilla (vähän kuin jäätelöauto) ja etenkin kauppojen parkkipaikoilla. Lihaa voisi myydä myös kaupoissa itse omalla lihatiskillä, tämä on kuulemma varsin suosittua? Myymälän osuus liikevaihdosta olisi varsin pieni, mutta sen olemassaolo olisi kokonaisuuden kannalta tärkeä. Myymälän yhteyteen voisi rakentaa kaikkea härpäkettä, lamma- ja lehmälaitumen ja villisikatarhan. Miltä kuulostaa, fiksulta vai lapselliselta?

Eiköhän nuo suuret toimijat välillä vähentele miehistöään leikkuulinjoilta. Tuskin vaan laittavat parhaita tekijöitä ulos ja voit saada jonkun ay-pukarin pyörittämään yhden hengen aktiivista ammattiosastoa nurkkiisi.

Muuten tuo viritys kuulostaa siltä että toivottavasti on paljon vävyjä ym. talkoolaista kiertelemään läskiautolla harvaanasuttua isänmaata. Ja vielä jotain tarhoja...? Lamma taitaa olla ihan OK.

http://www.lammashow.co.uk/

Atrialta saatta tulla semmonen "ammatti teurastaja" joka ei oo 20 vuoden aikana tehnyt muutaku leikannu korvia päivästä toiseen.. Entiset yrittäjät on kaikista pahimpia, koko ajan jotain omaa bisnestä pyörittää siinä työn lomassa eikä keskity olennaiseen.

Terminator

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 7310
  • Demokratian ja ihmisoikeuksien puolesta! YTK:FI


Keskustelua on ollut myyntipaikasta. Minun myyntipaikkani tulisi olemaan aika korvessa, mutta olen ajatellut hommat myyntiauton/ja joista voisin myydä suoraan lihaa kuluttajille. Kiertelisin toreilla, asuntoalueilla (vähän kuin jäätelöauto) ja etenkin kauppojen parkkipaikoilla. Lihaa voisi myydä myös kaupoissa itse omalla lihatiskillä, tämä on kuulemma varsin suosittua? Myymälän osuus liikevaihdosta olisi varsin pieni, mutta sen olemassaolo olisi kokonaisuuden kannalta tärkeä. Myymälän yhteyteen voisi rakentaa kaikkea härpäkettä, lamma- ja lehmälaitumen ja villisikatarhan. Miltä kuulostaa, fiksulta vai lapselliselta?

Kuulostaa siltä, että projektisi on ideointivaiheessa. Kaikki hullutkin jutut pitää miettiä läpi, kunhan lopulta ymmärtää karsia kaiken toimimattoman pois.

Asioiden suuruusluokkia kannattanee pohtia; esim. "autosta parkkipaikoilla" ja jätkän laskemana "vuodessa asiakkaat valitsevat sen 500 000-750 000 kertaa tuotemerkkinne tuotteen ostoskärryyn" eivät mun mielestä oikein osu samaan maaliin?




Mun miälestän kannattais myydä vaan tuhat sikaa auton perästä ja kolminkertaisella hinnalla ja joku oikeen huippu tarinaniskijä myyjäksi.  Se tekis arkipäiville neljä sikaa päivässä. Äkkiähän semmoset palottelee luppoaikana kotiin tultua ja sitten reippaana aamukuudeksi torille. Kilon paketeiksi muutettuna pitäis saada neljä sataa asiakasta per päivä. Kahteen riviin komennettuna vaan kakssataa per jono.  Viis minuuttia per asiakas, niin tekee 33,333 tuntia, kahdella tarinaniskijällä 16,666 tuntia per päivä. Juu kyllä neljä sikaa klaaraa päivässä jos asiakkaat ei jää kehumaan kuinka hyvää pikasika on.

Pitää vain saada asiakas ostamaan kilon sijasta kaksi, niin ei tuhraanu turhaan aikaa myyntiin.
Äkkiä se asiakas pari kiloa sikaa ostaa kun tarjolla on jauhelihaa, pihviä, suolakinkkua ja savupalvia.
"Jos kannatat ihmisen oikeuteen valita vapaasti ja haluat kasvattaa yhteistä hyvinvointiamme, niin klikkaa www.ytk.fi"

"*****ilu on luonnon lahja ja sitä pitää käyttää  hyväksi!"

"Kun ay-politrukilta argumentit loppuu, alkaa kepu roistoksi huutelu."

karvankasvattaja

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 572
Toiset myy vaikka housut äiteen jalasta ja toiset ei myy mitään. Ottasin ensin teurastuksen ostopalveluna ja lihat vakuumissa kotio tai savustettuna miten vaan, sitte myymään.. Jos tavara lähtee käsistä ja vielä on ylimäärästä aikaa niin ehkä sitte oma teurastamo.
Myyntipuoli ensin kuntoon kun sieltä vasta saa tilin

JoHaRa

  • Vieras
Toiset myy vaikka housut äiteen jalasta ja toiset ei myy mitään. Ottasin ensin teurastuksen ostopalveluna ja lihat vakuumissa kotio tai savustettuna miten vaan, sitte myymään.. Jos tavara lähtee käsistä ja vielä on ylimäärästä aikaa niin ehkä sitte oma teurastamo.
Myyntipuoli ensin kuntoon kun sieltä vasta saa tilin

Kyllä joku tuollainen koemarkkinointi kannattaa tehdä ennen rakennuslupien hakemista. Samalla saa testattua itsensä ja myyntitaitonsa. Jos aikoo myydä 3000 sikapalapeliä vuodessa ja pitää firman kiinni päivän viikossa niin se on sitten melkein 10 sikaa päivässä  ::) Jos sisko ostaa yhden ja anoppi toisen niin vielä kahdeksaa sukulaista pitäisi senkin vuoden ensimmäisenä maanantaina vaivata  :o

landehande

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 5390
  • verkuilla tulevaisuuteen
Toiset myy vaikka housut äiteen jalasta ja toiset ei myy mitään. Ottasin ensin teurastuksen ostopalveluna ja lihat vakuumissa kotio tai savustettuna miten vaan, sitte myymään.. Jos tavara lähtee käsistä ja vielä on ylimäärästä aikaa niin ehkä sitte oma teurastamo.
Myyntipuoli ensin kuntoon kun sieltä vasta saa tilin

Eiks sit jo kannattais ostaa joulun jälkeen kaikki  ylijääneet tanskalaiskinkut melkein ilmatteeks ja myydä niitä hirmu juttujen kera. Kauppa se on joka kannattaa.

Kunnan terveystarkastajalta kannattaa ennakkoon kysyä, että saako jutut olla siivottomia ja jollei, niin sitten puunata joka hampaanväli jutut siivoiksi. En tiä meneeks yhtä hyvin kaupaksi.

Viimeksi muokattu: 07.08.11 - klo:17:07 kirjoittanut landehande

landehande

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 5390
  • verkuilla tulevaisuuteen


Keskustelua on ollut myyntipaikasta. Minun myyntipaikkani tulisi olemaan aika korvessa, mutta olen ajatellut hommat myyntiauton/ja joista voisin myydä suoraan lihaa kuluttajille. Kiertelisin toreilla, asuntoalueilla (vähän kuin jäätelöauto) ja etenkin kauppojen parkkipaikoilla. Lihaa voisi myydä myös kaupoissa itse omalla lihatiskillä, tämä on kuulemma varsin suosittua? Myymälän osuus liikevaihdosta olisi varsin pieni, mutta sen olemassaolo olisi kokonaisuuden kannalta tärkeä. Myymälän yhteyteen voisi rakentaa kaikkea härpäkettä, lamma- ja lehmälaitumen ja villisikatarhan. Miltä kuulostaa, fiksulta vai lapselliselta?

Kuulostaa siltä, että projektisi on ideointivaiheessa. Kaikki hullutkin jutut pitää miettiä läpi, kunhan lopulta ymmärtää karsia kaiken toimimattoman pois.

Asioiden suuruusluokkia kannattanee pohtia; esim. "autosta parkkipaikoilla" ja jätkän laskemana "vuodessa asiakkaat valitsevat sen 500 000-750 000 kertaa tuotemerkkinne tuotteen ostoskärryyn" eivät mun mielestä oikein osu samaan maaliin?




Mun miälestän kannattais myydä vaan tuhat sikaa auton perästä ja kolminkertaisella hinnalla ja joku oikeen huippu tarinaniskijä myyjäksi.  Se tekis arkipäiville neljä sikaa päivässä. Äkkiähän semmoset palottelee luppoaikana kotiin tultua ja sitten reippaana aamukuudeksi torille. Kilon paketeiksi muutettuna pitäis saada neljä sataa asiakasta per päivä. Kahteen riviin komennettuna vaan kakssataa per jono.  Viis minuuttia per asiakas, niin tekee 33,333 tuntia, kahdella tarinaniskijällä 16,666 tuntia per päivä. Juu kyllä neljä sikaa klaaraa päivässä jos asiakkaat ei jää kehumaan kuinka hyvää pikasika on.

Pitää vain saada asiakas ostamaan kilon sijasta kaksi, niin ei tuhraanu turhaan aikaa myyntiin.
Äkkiä se asiakas pari kiloa sikaa ostaa kun tarjolla on jauhelihaa, pihviä, suolakinkkua ja savupalvia.

Totta!  Mitä lyhyemmät jonot, sitä helpommalla pääsee.

Wejjo

  • Luomumaitoklubi
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 2232

Pitää vain saada asiakas ostamaan kilon sijasta kaksi, niin ei tuhraanu turhaan aikaa myyntiin.
Äkkiä se asiakas pari kiloa sikaa ostaa kun tarjolla on jauhelihaa, pihviä, suolakinkkua ja savupalvia.

Mun mielestä tuos luomupossu.fi systeemissä olis ideaa, kun siinä konseptina on myydä aina se kokonaisuus, asiakkaan valittavaksi jää leikkuutapa. Tuossa ei käy niin, että jää käsiin tietty osuus - jokainen myymättä jäänyt osa kun on suoraan tappiota.

Tuollaiseen systeemiin asiakkaat voisivat oppia, ja ne jotka ei opi eivät sitten ole asiakkaita. Eli rohkeasti valikoidaan asiakkaaksi vain ne jotka on suoraan kannattavia. Tilauspohjalta toimien suhteellisen riskitön, toiminta helppo sopeuttaa kysyntään ja ruuhkatilanteissa voi toimitusaikoja neuvotellen päästä järkevään ratkaisuun sekä tilaajan että toimittajan suhteen.

Kilokauppana tehden myyntiin vaan tuhraantuu aikaa, ja kun siinä on tavaraa oltava aina varman päälle varattuna, ovat hävikit helposti kohtuuttoman isoja.

Wejjo

  • Luomumaitoklubi
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 2232
Mun miälestän kannattais myydä vaan tuhat sikaa auton perästä ja kolminkertaisella hinnalla ja joku oikeen huippu tarinaniskijä myyjäksi.  Se tekis arkipäiville neljä sikaa päivässä. Äkkiähän semmoset palottelee luppoaikana kotiin tultua ja sitten reippaana aamukuudeksi torille. Kilon paketeiksi muutettuna pitäis saada neljä sataa asiakasta per päivä. Kahteen riviin komennettuna vaan kakssataa per jono.  Viis minuuttia per asiakas, niin tekee 33,333 tuntia, kahdella tarinaniskijällä 16,666 tuntia per päivä. Juu kyllä neljä sikaa klaaraa päivässä jos asiakkaat ei jää kehumaan kuinka hyvää pikasika on.

 :D  Tää on mun mielestä erinomainen ajatteluleikki. Kertoo tosi hyvin millaisesta urakasta on oikeasti kyse jos aletaan pienissä erissä myymään. Tuohon rinnalle kun pohtii sen, mikä se olisi se syy miksi asiakas sitten ostaisi tästä erikseen sen samanlaisen lihapalan, jollaisen hän saisi sen saman parkkipaikan vieressä olevasta kaupasta, johon hän jokatapauksessa on menossa tekemään muut ruokaostokset.

Ei ole helppo kuvio saada toimimaan.
Sivuja:1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 9