Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
  • Tavallinen aihe

Aihe Tulevaisuuden maataloustuotannon yksikkökoko  (Luettu 36138 kertaa)

JoHaRa

  • Vieras
Vs: Tulevaisuuden maataloustuotannon yksikkökoko
Juu ;D Jos lehmien elopaino arvataan 50 kilon tarkkuudella ja maitoja ei energiakorjata, niin miksi ihmeessä ruoat pitäisi laskea grammalleen  ;D

***Toisaalta miksi pitäisi tietää lehmän elopaino tai energiakorjattu maitomäärä?

Tehdään rehuarvoiltaan/koostumukseltaan sopiva seos ja annetaan lehmän huolehtia muusta.

Tuo kommenttini liittyi erillisruokintaan. Mutta oikeasti. Miksi mitataan edes maitoa? Sehän riittäisi, että paska analysoitaisiin kunnolla ja rehustus tunnettaisiin tarkasti. Jos ruoka ja paska ovat optimissa niin on myös maidontuotanto riippumatta sen määrästä  ;D

apemies

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Konkari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 1699
Vs: Tulevaisuuden maataloustuotannon yksikkökoko
Miksi mitataan edes maitoa? Sehän riittäisi, että paska analysoitaisiin kunnolla ja rehustus tunnettaisiin tarkasti. Jos ruoka ja paska ovat optimissa niin on myös maidontuotanto riippumatta sen määrästä  ;D


***Näin juuri...

Nimimerkki...ei rehujen analysointia...eikä koneellista ruokintasuunnitelmaa 3 vuoteen...

JoHaRa

  • Vieras
Vs: Tulevaisuuden maataloustuotannon yksikkökoko
Miksi mitataan edes maitoa? Sehän riittäisi, että paska analysoitaisiin kunnolla ja rehustus tunnettaisiin tarkasti. Jos ruoka ja paska ovat optimissa niin on myös maidontuotanto riippumatta sen määrästä  ;D


***Näin juuri...

Nimimerkki...ei rehujen analysointia...eikä koneellista ruokintasuunnitelmaa 3 vuoteen...

Hyvä !!! Rehut voi analysoida lehmillä tarkemmin kuin koneilla.

Turkka

  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 526
Vs: Tulevaisuuden maataloustuotannon yksikkökoko
yhdeltä tutulta meinas jäädä laatulisät teurastamolta saamati,ku ei ollu rehuja analysoitu ja ruoksu tekemäti! kasvut huiteli kuitenki 650grammaa ;)

JoHaRa

  • Vieras
Vs: Tulevaisuuden maataloustuotannon yksikkökoko
yhdeltä tutulta meinas jäädä laatulisät teurastamolta saamati,ku ei ollu rehuja analysoitu ja ruoksu tekemäti! kasvut huiteli kuitenki 650grammaa ;)

Bruttoa  ;D

Turkka

  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 526
Vs: Tulevaisuuden maataloustuotannon yksikkökoko
sitäki ;)

SomeBody77

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 4301
  • Ensin rahahommat, sitten omille pelloille
Vs: Tulevaisuuden maataloustuotannon yksikkökoko
Miksi mitataan edes maitoa? Sehän riittäisi, että paska analysoitaisiin kunnolla ja rehustus tunnettaisiin tarkasti. Jos ruoka ja paska ovat optimissa niin on myös maidontuotanto riippumatta sen määrästä  ;D
***Näin juuri...

Nimimerkki...ei rehujen analysointia...eikä koneellista ruokintasuunnitelmaa 3 vuoteen...
Hyvä !!! Rehut voi analysoida lehmillä tarkemmin kuin koneilla.
Tätä minäkin olen ihmetellyt. Onko järkeä ruokkia yksilöä kalliisti, kun massaa voi ruokkia halvalla? Onko sille jotain muuta perustetta, kuin mahdollisuus päästä paistattelemaan 100 tonnari kerhoon? Lehmän kyky tuottaa maitoa perustuu paljolti sen kykyyn syödä kuiva-aine kiloja. Silloin tasapainoinen ape karjan keskituotokseen ja "paska-analyysiin" perustuen, toisi kuitenkin esiin hyvät yksilöt.
Ensin rahahommat, sitten omille pelloille

apemies

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Konkari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 1699
Vs: Tulevaisuuden maataloustuotannon yksikkökoko
yhdeltä tutulta meinas jäädä laatulisät teurastamolta saamati,ku ei ollu rehuja analysoitu ja ruoksu tekemäti! kasvut huiteli kuitenki 650grammaa ;)

***Ei tämä tosiaankaan ole malliesimerkki miten toimia. Historiassa on kuitenkin kertynyt ruokintasuunnittelukokemusta sen verta, että uskaltaa omat lehmät näin ruokkia.

vms1

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 6759
  • Pitäisiköhän teksti edes joskus oikolukea.
Vs: Tulevaisuuden maataloustuotannon yksikkökoko
Kertokaa nyt gts tai joku muu että miten ruokintapöydän leveys vaikuttaa työmenekkiin. Ketuttaa jos pieneltä maidontuottajalta on jäänyt jokin huomioimatta.

Onko järkeä ruokkia yksilöä kalliisti, kun massaa voi ruokkia halvalla? Onko sille jotain muuta perustetta, kuin mahdollisuus päästä paistattelemaan 100 tonnari kerhoon? Lehmän kyky tuottaa maitoa perustuu paljolti sen kykyyn syödä kuiva-aine kiloja. Silloin tasapainoinen ape karjan keskituotokseen ja "paska-analyysiin" perustuen, toisi kuitenkin esiin hyvät yksilöt.

Asia ei vaan valitettavasti tunnu ihan näin yksinkertaiselta. Tuntuu vaan, että lehmä ei muuta maitotuotosta rehun mukaan vaan se laihtuu korkeatuotoksen aikana ja lihoo matalan tuotoksen aikana. Tällöin kioskilla on helppo muuttaa ruokintaa yksilöllisesti maitotuotoksen mukaan. (huomaattekste meikäläiselle on kohta tarjolla viinapullo kioskeiden tekijöiltä kun niitä niin mainostelen):D mutta tosiasiassa melko vaivatonta ja edullista ruokintaa.
Älä usko sitä mitä agrosta luet, mutta muista kertoa se naapurille.

Hyvä jos puoletkaan totta.

Maataloudella on mahdollisuus tulla miljonääriksi.............

jos on miljardööri aloittaessa.

Vastaranta

  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 902
Vs: Tulevaisuuden maataloustuotannon yksikkökoko
Näinhän se juu... Maailmalla +300 lehmäset navetat perustavat systeeminsä nimenomaan kioskista jaettavaan täysrehuun ja säilörehu sitten jaetaan mitä hienoimmilla automaatti systeemeillä  ;D ;D ;D

Käy vaikka kattomas...
uskoo olevansa niin ainutlaatuinen, että häntä voivat ymmärtää vain muut huomattavat henkilöt tai instituutiot

Make

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 8362
Vs: Tulevaisuuden maataloustuotannon yksikkökoko
Kertokaa nyt gts tai joku muu että miten ruokintapöydän leveys vaikuttaa työmenekkiin. Ketuttaa jos pieneltä maidontuottajalta on jäänyt jokin huomioimatta.

Onko järkeä ruokkia yksilöä kalliisti, kun massaa voi ruokkia halvalla? Onko sille jotain muuta perustetta, kuin mahdollisuus päästä paistattelemaan 100 tonnari kerhoon? Lehmän kyky tuottaa maitoa perustuu paljolti sen kykyyn syödä kuiva-aine kiloja. Silloin tasapainoinen ape karjan keskituotokseen ja "paska-analyysiin" perustuen, toisi kuitenkin esiin hyvät yksilöt.

Asia ei vaan valitettavasti tunnu ihan näin yksinkertaiselta. Tuntuu vaan, että lehmä ei muuta maitotuotosta rehun mukaan vaan se laihtuu korkeatuotoksen aikana ja lihoo matalan tuotoksen aikana. Tällöin kioskilla on helppo muuttaa ruokintaa yksilöllisesti maitotuotoksen mukaan. (huomaattekste meikäläiselle on kohta tarjolla viinapullo kioskeiden tekijöiltä kun niitä niin mainostelen):D mutta tosiasiassa melko vaivatonta ja edullista ruokintaa.
Kyllä se vaan ainakin viimeiset 9 vuotta on tuntunut yksinkertaiselta. En oo kioskeja kaivannut.
Mystinen kesälaatumies

JoHaRa

  • Vieras
Vs: Tulevaisuuden maataloustuotannon yksikkökoko
Kertokaa nyt gts tai joku muu että miten ruokintapöydän leveys vaikuttaa työmenekkiin. Ketuttaa jos pieneltä maidontuottajalta on jäänyt jokin huomioimatta.

Onko järkeä ruokkia yksilöä kalliisti, kun massaa voi ruokkia halvalla? Onko sille jotain muuta perustetta, kuin mahdollisuus päästä paistattelemaan 100 tonnari kerhoon? Lehmän kyky tuottaa maitoa perustuu paljolti sen kykyyn syödä kuiva-aine kiloja. Silloin tasapainoinen ape karjan keskituotokseen ja "paska-analyysiin" perustuen, toisi kuitenkin esiin hyvät yksilöt.

Asia ei vaan valitettavasti tunnu ihan näin yksinkertaiselta. Tuntuu vaan, että lehmä ei muuta maitotuotosta rehun mukaan vaan se laihtuu korkeatuotoksen aikana ja lihoo matalan tuotoksen aikana. Tällöin kioskilla on helppo muuttaa ruokintaa yksilöllisesti maitotuotoksen mukaan. (huomaattekste meikäläiselle on kohta tarjolla viinapullo kioskeiden tekijöiltä kun niitä niin mainostelen):D mutta tosiasiassa melko vaivatonta ja edullista ruokintaa.

Niin... ehkä tuo kioskiruokinta juur ajaa lehmät tuohon lihomiseen/laihtumiseen  ;D

vms1

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 6759
  • Pitäisiköhän teksti edes joskus oikolukea.
Vs: Tulevaisuuden maataloustuotannon yksikkökoko
"Niin... ehkä tuo kioskiruokinta juur ajaa lehmät tuohon lihomiseen/laihtumiseen"

Niin no en tiiä. Itte saan kyllä rehuja muutettua tuotoksen mukaan, mutta miten appeella ruokitaan 10 ja 60 litraa lypsävä niin, että toinen ei liho ja toinen ei laihdu. Vai osaako lehmä itte valita. Väkirehun työmenekki on ollut jo monta kuukautta suuruusluokkaa kerran kuussa soittaa rehufirmaan, että tuokaa lisää ja itte pitänyt huolta, että kotoisessa siilossa on ollu tavaraa. Karkearehut joutuu toki kantaa pöytään.
Lainaus käyttäjältä: Vastarantalink=topic=13752.msg207309#msg207309 date=1260523825
Näinhän se juu... Maailmalla +300 lehmäset navetat perustavat systeeminsä nimenomaan kioskista jaettavaan täysrehuun ja säilörehu sitten jaetaan mitä hienoimmilla automaatti systeemeillä  ;D ;D ;D
Käy vaikka kattomas...
Joo en viitti lähtee kun asia ei niin ajankohtanen, mutta apettahan siellä toki. Harvassa vaan ne maankolkat jossa samanlaiset tuotannon olosuhteet. jos vaikka ajattelee, että 6 kk sataa vettä ja 3 lunta, enempi tai vähempi, peltolohkot melko pieniä ja hajallaan, appeentekourakoitsijat on melko harvassa, ulkolämpötila vaihtelee 70 astetta vuosittain ja osan vuotta on melko pimeetä, työvoima on melko kallista ja rakentaminenkin on melko kallista. Nämä puoltaa sisällä tapahtuvaa vähätöistä ja vähän tilaa vievää toimintaa.
Älä usko sitä mitä agrosta luet, mutta muista kertoa se naapurille.

Hyvä jos puoletkaan totta.

Maataloudella on mahdollisuus tulla miljonääriksi.............

jos on miljardööri aloittaessa.

e0777

  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 645
Vs: Tulevaisuuden maataloustuotannon yksikkökoko
"Niin... ehkä tuo kioskiruokinta juur ajaa lehmät tuohon lihomiseen/laihtumiseen"

Niin no en tiiä. Itte saan kyllä rehuja muutettua tuotoksen mukaan, mutta miten appeella ruokitaan 10 ja 60 litraa lypsävä niin, että toinen ei liho ja toinen ei laihdu. Vai osaako lehmä itte valita. Väkirehun työmenekki on ollut jo monta kuukautta suuruusluokkaa kerran kuussa soittaa rehufirmaan, että tuokaa lisää ja itte pitänyt huolta, että kotoisessa siilossa on ollu tavaraa. Karkearehut joutuu toki kantaa pöytään.
Lainaus käyttäjältä: Vastarantalink=topic=13752.msg207309#msg207309 date=1260523825
Näinhän se juu... Maailmalla +300 lehmäset navetat perustavat systeeminsä nimenomaan kioskista jaettavaan täysrehuun ja säilörehu sitten jaetaan mitä hienoimmilla automaatti systeemeillä  ;D ;D ;D
Käy vaikka kattomas...
Joo en viitti lähtee kun asia ei niin ajankohtanen, mutta apettahan siellä toki. Harvassa vaan ne maankolkat jossa samanlaiset tuotannon olosuhteet. jos vaikka ajattelee, että 6 kk sataa vettä ja 3 lunta, enempi tai vähempi, peltolohkot melko pieniä ja hajallaan, appeentekourakoitsijat on melko harvassa, ulkolämpötila vaihtelee 70 astetta vuosittain ja osan vuotta on melko pimeetä, työvoima on melko kallista ja rakentaminenkin on melko kallista. Nämä puoltaa sisällä tapahtuvaa vähätöistä ja vähän tilaa vievää toimintaa.

en tiedä oliko sinulla viljaa kioskilta mutta minun mielestäni juuri se 360sadepäivää vuodessa puoltaa kioskeista luopumista ettei sitä viljaa tarvitsisi kuivata.

vms1

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 6759
  • Pitäisiköhän teksti edes joskus oikolukea.
Vs: Tulevaisuuden maataloustuotannon yksikkökoko
Onhan mulla vilja toki kuivana, mutta vehkeet sallii myös tuoreesti säilötyt. Tällä hetkellä en vaan näe mitään syytä vaihtaa kun vilja tipahtaa 80€ kärryyn naapurin tilalla. Itte en mielestäni saa tuoresäilöttyä samaan hintaan. Omat suojaviljat menee paallin.
Älä usko sitä mitä agrosta luet, mutta muista kertoa se naapurille.

Hyvä jos puoletkaan totta.

Maataloudella on mahdollisuus tulla miljonääriksi.............

jos on miljardööri aloittaessa.