"Niin... ehkä tuo kioskiruokinta juur ajaa lehmät tuohon lihomiseen/laihtumiseen"
Niin no en tiiä. Itte saan kyllä rehuja muutettua tuotoksen mukaan, mutta miten appeella ruokitaan 10 ja 60 litraa lypsävä niin, että toinen ei liho ja toinen ei laihdu. Vai osaako lehmä itte valita. Väkirehun työmenekki on ollut jo monta kuukautta suuruusluokkaa kerran kuussa soittaa rehufirmaan, että tuokaa lisää ja itte pitänyt huolta, että kotoisessa siilossa on ollu tavaraa. Karkearehut joutuu toki kantaa pöytään.
Näinhän se juu... Maailmalla +300 lehmäset navetat perustavat systeeminsä nimenomaan kioskista jaettavaan täysrehuun ja säilörehu sitten jaetaan mitä hienoimmilla automaatti systeemeillä
Käy vaikka kattomas...
Joo en viitti lähtee kun asia ei niin ajankohtanen, mutta apettahan siellä toki. Harvassa vaan ne maankolkat jossa samanlaiset tuotannon olosuhteet. jos vaikka ajattelee, että 6 kk sataa vettä ja 3 lunta, enempi tai vähempi, peltolohkot melko pieniä ja hajallaan, appeentekourakoitsijat on melko harvassa, ulkolämpötila vaihtelee 70 astetta vuosittain ja osan vuotta on melko pimeetä, työvoima on melko kallista ja rakentaminenkin on melko kallista. Nämä puoltaa sisällä tapahtuvaa vähätöistä ja vähän tilaa vievää toimintaa.