Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 14

Viestit - Hämeen hitain

Kasvintuotanto / Vs: Puinnit
: 01.10.23 - klo:15:23
Rapsi odottelee vielä yöpakkasia. Voi olla, että laatu menee, mutta vielä on paljon vihreätä. Jos se siitä vielä. Ainakin on sitten helppoa puitavaa, kun pakkanen hoitaa kasvuston puintikuntoon.
Kasvintuotanto / Vs: Syyskylvöt 21
: 10.06.22 - klo:21:53
Syysohrat SU Ellen ja KWS Tenor ihan dööd. Selvisikö kellään mikään syysohralajike?
Kasvintuotanto / Vs: Poltto-öljy 1,49x €
: 09.03.22 - klo:22:53
Melkoista turbulenssiä öljyn hinnassa, taas tuli 10% alas. Nesteen toimitusaika näytti 10 päivää. Itse ajattelin pitää tuolista kiinni ja seurata, en vielä tilaa. Voi olla, että paniikkiostot nostaa hintaa, tai sitten löpö on loppu.
Otetaanko muuten hehtolitrapaino vastaanotossa ennen lajittelua vai lajittelun jälkeen? Että tuleeko roskista takkiin alhaisen hehtolitrapainon muodossa ja roskien muodossa vai miten siellä toimitaan?
Kasvintuotanto / Vs: Syyskylvöt 21
: 30.08.21 - klo:23:14
Pari viikkoa sitten kynnetty oli tänään äestyskunnossa. Maa oli tosi kovaa. Ehkä se syysohra kuitenkin vielä onnistuu.
Nyt kolmena kuivauskautena on uunin ensimmäinen käynnistys seisokin jälkeen polttanut sähköpääkeskukselta yhden vaiheen sulakkeen. Sulake on aina se sama. Käry käy heti kun uunin puhallin yrittää käynnistyä. Tämän jälkeen sulake kestää aina koko kuivauskauden eikä puhaltimen kanssa ole mitään muita ongelmia. Onko kokemuksia vastaavasta ongelmasta?
Puhaltimen moottorin laakerit ovat kuluneet ja korroosiota kertyy sen verran, että on ryytynyt pitkän seisokin aikana. Liikkeellelähtö on korjannut tilannetta ja moottori pyörii taas jouhevammin. Varsinainen vika ei ole sinällään poistunut vaan pahenee vuosien myötä ja jossain vaiheessa puhallinta ei saakkaan enää käyntiin. Puhallin mitoitetaan siten, että on ns. kaikki pelissä, jolloin laakeritkin kuluvat enemmän mitä jossain muualla. Mielestäni kannattaisi laakerit vaihtaa, niin välttää remontin kuivauskaudella.
Jep . Vaihtoehto yksi . Toinen vaihtoehto: Liitin löysässä ja hitsaa kiinni ensimmäisessä käynnistyksessä . Veikkaa kyllä Kylmiksen vaihtoehtoa ja minun on yksi vaihtoehto . Taistele.
Voi myös tähtikonna olla talven jäljiltä jumissa.
Kasvintuotanto / Vs: Syyskylvöt 21
: 20.08.21 - klo:10:01
Märkää on, taitaa jäädä syysohrat säkkiin. Kohta jää syysvehnätkin.  :-\
5.9. on viime vuodelta todennettu hyvin onnistuneeksi kylvöajankohdaksi. Elä sen mukaan.
Hyvä juttu. Ei niin synkkää, ettei vähän harmaatakin.  ;D
Kasvintuotanto / Vs: Syyskylvöt 21
: 19.08.21 - klo:23:08
Märkää on, taitaa jäädä syysohrat säkkiin. Kohta jää syysvehnätkin.  :-\
Kasvintuotanto / Vs: Syysklyöt 21
: 04.07.21 - klo:19:03
Glyfosaatti ja parin viikon päästä kyntö. Vanha nurmi on mureaa.
Kasvintuotanto / Vs: CLEARFIELD®
: 03.07.21 - klo:10:02
Kahtena vuonna oli CL-rapsia ja rikoista puhdasta oli. Hehtaarikustannus on vaan kovin kallis, näin pienviljelijälle.
Kasvintuotanto / Vs: Rapsi
: 12.06.21 - klo:16:41
Syysrapsi on ihan ok. Lopettelee kukkimista. En ruiskuttanut ötökkäaineita kertaakaan. Pelkästään galeran vetäisin toukokuun alussa. Aika hyvin selvisi talvesta. Sulamisvedet tosin teki muutaman aukon, mutta turvemaakin talvehti.
Kasvintuotanto / Vs: Syyskylvöt 2020
: 25.04.21 - klo:15:25
Olen yrittänyt glyfolla vetäistä puinnin jälkeen, mutta ei sillä kaikkea jääntiviljaa ole saanut tuhottua. Pitäisi varmaan jyrätä puinnin perään ja sitten glyfoa. Herneen jälkeen mcpa piti kyllä itäneet herneet sen verran pienenä, että eivät tuoneet lumihometta.

Tuosta Harry's farm-jutusta. Yritin etsiä cabbage stem flea beatleä kääntäjällä, mutta ei ilmeisesti ole ongelma Suomessa, kun ei edes käännöstä löydy? Joku kirppa se taitaa olla.
Simultasta ei niin tietoa, mutta Tume. Pyörän vaihto, pyörät on kahdella akselilla. Koko akseli irti ja sitten päästä rengas kerrallaan akselilta pois. Kylvösyvyys on jotain 2-5 cm, vähän tuurista kiinni. Onko kukaan lisännyt mitään pyörää kylvösyvyydelle? Ja sitten ne siemenputket. Aina joku repsottaa. Kannattaa vaihtaa eteenkin takaputket, ne on vähän pidemmät. Paljonko rapid vaatii vetotehoa?
Alvarit on todella epätasaisia. Sateista lähti versoamaan. Osa tähkällä, osa tupessa ja lippulehdellä. Taitaa olla syyskuu pitkällä, kun tuota pääsee puimaan.
Kasvintuotanto / Vs: Glyfosaatti
: 03.07.20 - klo:23:42
"EU:n alueella glyfosaattia sisältäviä tuotteita saa myydä enää vuoden 2022 lopulle saakka." Ja minä kun luulin, että rekisteröinti on voimassa tuohon asti. Toimittajalla taitaa olla parempaa tietoa, ettei rekisteröintiä jatketa?
Sivuja: [1] 2 3 ... 14