Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 14

Viestit - Hämeen hitain

Irtotavara vs. säkkitavara.

Irtona saa aina tankit aivan täyteen, säkeissä on aina säiliöt vaille. Riippuu tietysti koneesta, määrästä ja lajikkeesta. Säkki siementä ja säkki lantaa, sitten taas välillä säkki lantaa. Täällä täyteellään säkeistä. Irtona voisi kylvää kerralla enemmän.
Kasvintuotanto / Vs: Syysviljat 2018
: 24.04.19 - klo:12:15
On kyllä tasaiset ceylonit. Ei varmaankaan 8-tonnaria tule, mutta kohtuu hyvin joka paikasta.
DK7130 taas vaihteeksi. Pitäisi olla peitattu jollain uudella aineella. Saas nähdä, syökö kirpat.
Tarkista ainakin Arskan vaihteesta öljyt. Ei mitään mainintaa ohjekirjassa tai vaihteessa, ettei ole öljyjä.
Pöytä pois, ketjut poikki niin eturumpu putoaa syliin. Se on siinä hahloissa.
Siis tarkoitin, että ei maksettaisi alle 5 hehtaarin lohkoille. Tuo taulukko 2 on ilmeisesti rehuohra-ala + vehnäala.
https://www.ruokavirasto.fi/viljelijat/tuet-ja-rahoitus/kriisituet/kriisituet-kuiville-alueille/

No ei tuossa kyllä puhuta lohkoista?
Edit. Ei pitäisi lukea maastullia.
Maastulli, sivu 7 tänään. Toivottavasti ymmärsin väärin.
No voi voi, 5 hehtaarin lohkoraja. Se siitä sitten.
Kasvintuotanto / Vs: Peltovuokra tilanne
: 21.11.18 - klo:14:09
Ja jos joskus pääsisin "päätoimiseksi jauholakiksi", talvet kyllä tekisin palkkatöitä vastaavia hommia. Ihan mukavaa puuhaa tämäkin.
Kasvintuotanto / Vs: Peltovuokra tilanne
: 21.11.18 - klo:14:02
Kouvolan alueella on monet kotieläintilat joutuneet luopumaan laajennusinvestoinneista tai kokonaan eläimistä, koska sivutoimiset eivät halua myydä tai vuokrata peltojaan, vaan ovat mieluummin sivutoimiviljelijöitä. On tuo sovutoimisuus sitten niin ihanaa.
Maatalouden rakennemuutoksen suurimpia esteitä ovatkin nimenomaan palkkatöissä käyvät viljelijät, eivät urakointia tai muuta sivubisnestä liitännäisenä harjoittavat tilat.

Sivutoimisina pidän juuri heitä, jotka käyvät säännöllisessä palkkatyössä.
Mitä ihmettä?? Miten se palkkatyö nyt on niin suuri kivi kengässä tai kanto kaskessa? Mutta muut bisnekset on ihan OK? Itse olen myös palkkatyössä. KiKy-aikana kyllä saa painaa duunia, ei ole liikaa vapaata. Pitäisi varmaan sitten laittaa firma pystyyn ja ryhtyä alihankkijaksi, niin sitten saisi hyväksynnän vai? Ihme touhua.
Keväällä keksin taas uuden jutun, millä voi saada hommat persiilleen. Liian märkänä mylläämisen. Maat oli vielä heinäkuussa aivan lekasoraa. Kunnon kapillaarikatko. Asiaan, eilen taas toimi vipu ja sain ilmoituksen tehtyä.
Kasvintuotanto / Vs: viljan hinta
: 28.10.18 - klo:16:35
Mitäs tuo 250 bushelliä per eekkeri tekee tonneissa hehtaari? Ihme mittoja jenkeillä. Eikös tuo bushelli ole joku tilavuusmitta? Onnistuisikohan Suomessa maissi? Olen katsellut youtubessa, että minnesotassa kylväävät toukokuussa osaksi jään päälle ja nyt pui. Tekeekö pitkä päivä kesällä hallaa?
Kasvintuotanto / Vs: Herne
: 19.10.18 - klo:15:26
Ensimmäistä kertaa hernettä viljelyssä. Laji Rocket. Oli kyllä sellainen pehmeä lasku herneen viljelyyn. Mukavaa puitavaa. Jos ensivuonna saisi sitten taistella kunnolla puinnin kanssa. Pitää myös panostaa rikkojen torjuntaan. Taisi kuivatessa palaa enemmän energiaa savikan kuin herneen kuivaamiseen.

Niin ja kuivaus. Kyllä se kaksivaiheinen kuivaus varmasti hyvä olisi.
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 14