Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 13

Viestit - Hämeen hitain

Keväällä keksin taas uuden jutun, millä voi saada hommat persiilleen. Liian märkänä mylläämisen. Maat oli vielä heinäkuussa aivan lekasoraa. Kunnon kapillaarikatko. Asiaan, eilen taas toimi vipu ja sain ilmoituksen tehtyä.
Kasvintuotanto / Vs: viljan hinta
: 28.10.18 - klo:16:35
Mitäs tuo 250 bushelliä per eekkeri tekee tonneissa hehtaari? Ihme mittoja jenkeillä. Eikös tuo bushelli ole joku tilavuusmitta? Onnistuisikohan Suomessa maissi? Olen katsellut youtubessa, että minnesotassa kylväävät toukokuussa osaksi jään päälle ja nyt pui. Tekeekö pitkä päivä kesällä hallaa?
Kasvintuotanto / Vs: Herne
: 19.10.18 - klo:15:26
Ensimmäistä kertaa hernettä viljelyssä. Laji Rocket. Oli kyllä sellainen pehmeä lasku herneen viljelyyn. Mukavaa puitavaa. Jos ensivuonna saisi sitten taistella kunnolla puinnin kanssa. Pitää myös panostaa rikkojen torjuntaan. Taisi kuivatessa palaa enemmän energiaa savikan kuin herneen kuivaamiseen.

Niin ja kuivaus. Kyllä se kaksivaiheinen kuivaus varmasti hyvä olisi.
Yaran sivuilla on taulukoita. Sieltä lannoitus ja kasvi. Ei siihen taida PH vaikuttaa, vain fosforiluokka ja haluttu satotaso.
eiks tämä ole ihan normaali käytäntö? MYEL-maksut vähennetään perheen isommista palkkatuloista, eikö?

No itselläni on isommat palkkatulot, ja MYEL maksun ilmestyminen ykköslomakkeelle aiheutti verottajan päätöksen peruuttaa se kakkoslomakkeelle.

Tässä on erityinen syy, miksi halusin sen pois sieltä kakkoslomakkeelta, muutenhan se on ihan se ja sama.

-SS-

Mitä jos MYEL-maksun kierrättää metsäveroilmoituksen kautta. Silloin saa tappiotkin vähentää. Ainakin metsän määrä lisää maksua, joten miksi ei voisi laittaa metsälle osan maksuista?
Kasvintuotanto / Vs: Rapsi
: 05.10.18 - klo:14:15
Aurea rypsi 0 kg
Proximo rapsi 800 kg
DK7130 1800 kg

Aika tylysti näkyy ero kuivan vuoden kovalla savella kasvukyvyssä.
Multamailla ero voi olla toisinpäin.

Viimekin vuonna ero oli samansuuntainen, oli kuiva heinäkuu.
Ainoastaan 2016 Proximo menestyi yhtä hyvin kuin DK7130

Nyt kiusaksi jäi  40 kg käyttämätöntä Cruiser-peitattua Proximon siementä.
Ei enää saane käyttää ensi keväänä.

-SS-

Jos saadaan taas poikkeuslupa? Vai onko se mahdollisuus taputeltu?

Edelleen kaipaisin apuja pahkohomeruiskutuksen havaintoon? Mitä siihen pitäisi laittaa?
Itsellä oli kulunut säiliön ruuvin yläpää, siis se joka tulee siihen messinkiholkkiin, joka taas kannttaa ruuvin yläpäätää. Hankala selittää. Paikallinen sorvaamo täytti ja sorvasi ruuvin, niin taas toimii. Nyt olen nykäissyt säiliön ruuvin rasvauksen ajaksi 20cm ulos tankista ja näin saanut rasvattua koko holkin alueen punaisella vaseliinillä.

On niin helpossa paikassa tuo laakeri, että ihmetellä täytyy jos sen päästää tuohon kuntoon! Säiliötä putsatessakin sen ottaa sieltä pihalle.

Joo, käytettyjen koneitten kanssa pitää olla valmis tekemään remonttia. Ehkä jonain päivänä uusi puimuri. Tai ainakin tältä vuosituhannelta.
Itsellä oli kulunut säiliön ruuvin yläpää, siis se joka tulee siihen messinkiholkkiin, joka taas kannttaa ruuvin yläpäätää. Hankala selittää. Paikallinen sorvaamo täytti ja sorvasi ruuvin, niin taas toimii. Nyt olen nykäissyt säiliön ruuvin rasvauksen ajaksi 20cm ulos tankista ja näin saanut rasvattua koko holkin alueen punaisella vaseliinillä.
Joo, kai se on vain yritettävä. Voi ely-keskus taas tulla tuomitsemaan räpellykset. Mitäs muuten pitäisi laittaa lohkokortille pahkahomeruiskutuksen havaintoon? Taas iski valvonta.
Kyllä hallitus on taas tosi paljon huolissaan maatalouden kannattuvuudesta. Kannattavimman kasvin viljely lopetetaan. Hyvä Sipilä!
Muutenkin aivan ***** hyvään aikaan ilmoittivat tämän. Ei sitten voi kylvää syysrapsia mahdollisille kevätrapsimaille.
Itse kyllä tykkään ajo-opastimesta. On lohkoja, joissa ei ole yhtään suoraa reunaa, niin hankala on ruiskuttaa ilman opastinta. Vaahtomerkkarillakin tuli virheitä. Ei tosin otsikon mukainen opastin.
Mistä löytäisin uutta mattoa hyttiin? Heitin hiiren kusen polttamat matot kaatikselle. Oli kamala haju.
Kasvintuotanto / Vs: Rapsi
: 28.06.18 - klo:11:23
Täyteen kukintaan ruiskutuksessa tulee kyllä niin karmeat tallaustappiot, että tänä vuonna ajoin tautiaineet mospilanin kanssa kukkavarren kasvun alkuun. Pari kertaa ajoin kukintaan ja traktori painaa kasvustan sen verran maahan, ettei se siitä enään toivu.
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 13