Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 14

Viestit - Hämeen hitain

Kasvintuotanto / Vs: Rapsi
: 17.10.19 - klo:09:15
Se, miksi keski-ikäinen pitää rapsia vaihtoehtona, mutta 80-vuotias ei, on hybridirapsi. 10-vuotta sitten en pitänyt kevätrapsia vaihtoehtona, mutta hybridit muuttivat ajatusmaailmaa, ei ilmastonmuutos.
Kasvintuotanto / Vs: viljan hinta
: 08.10.19 - klo:17:02
Hintojen lasku on pysähtynyt. Näillä sitten mennään seuraavaan syksyyn.
Kasvintuotanto / Vs: Rapsi
: 29.09.19 - klo:11:33
Noniin, tuli puitua loput DK:t. Buteo ei toiminut. Lehdet eivät kasvaneet missään vaiheessa. Taimet näyttivät samalta, kuin niissä taimissa, mistä oli elado kuoriutunut. Lehdet seulana ja aivan kurtussa. Keskisato taitaa olla 1000kg/ha.

Mikä olisi hyvä syysrapsilajike?
Kasvintuotanto / Vs: Rapsi
: 16.09.19 - klo:12:09
Itsellä tosiaan on jäänyt pakkasen valmistamaan rapsiin liikaa lehtivihreää. Pitää koittaa viikatteella, että miten alkaa valmistua. Vihertävät rapsit on vielä puimatta. Karholla tosin itämisen riski on suurempi, kuin pystyssä.
Kasvintuotanto / Vs: Rapsi
: 15.09.19 - klo:17:35
Poistuuko niiton jälkeen lehtivihreä siemenistä? Jos pakkanen iskee, siinä kyllä lehtivihreä jää.
Kasvintuotanto / Vs: Syyskylvöt 19-20
: 15.09.19 - klo:17:12
On kyllä tosi märkää. Pari viikkoa on satanut melkein joka päivä. Taitaa jäädä syysvehnän kylvöt tekemättä.
Kasvintuotanto / Vs: Syyskylvöt 19-20
: 08.09.19 - klo:21:26
Jos on oikein hyvä talvi, niin sitten onnistuu. Voi olla, että talvi vie.
Kasvintuotanto / Vs: viljan hinta
: 20.08.19 - klo:00:24
Syysvehnä: Voi kylvää tossilla, parempi hinta, kylvö puintien jälkeen. Miinuksena pienempi tuki.
Kasvintuotanto / Buteo
: 21.06.19 - klo:14:21
No mikä fiilis? Omat kokemukset on, että ei se mikään elado ole. Kirpat piti ruiskuttaa. Kahden vaiheilla, mitä ensikeväänä tekisi?
Toiset saa tilan lahjaksi, toiset perinnöksi. Toisilla on enemmän hakkuukypsää metsää kuin toisilla, toiset ostaa kovalla rahalla ja käy töissä, että saa kaikki maksettua. Ihme kadehtimista, tehkää enemmän töitä.
Kasvintuotanto / Vs: viljan hinta
: 09.06.19 - klo:22:04
Näin kävi, muokkasin kosteuden ja pelto oli sepeliä vielä heinäkuussa. Oli muuten nopeaa puinti. Pitäisi varmaan ostaa suorakylvökone.
Taidan kanssa siirtyä syysrapsiin. Harvassa on yli 2 tonnin sadot olleet. Kustannukset ovat niin kovin kovat. DK7130 ja siihen kaikki myrkyt niin ensimmäinen rapsitonni on syöty. Mikä olisi hyvä syysrapsi?
Kylmä siihen varmaankin oli syynä. Nyt eilisen ukkoskuuron jälkeen alkaa taimia putkahtelemaan maan pinnalle. Ihan ok, niin ja 1 kirppa ja vähän syöntijälkiä. Ei paniikkia kirppojen suhteen.
Saa olla viimonen vuosi, kun rapsia viljelen. Toisin kuin markkinamiehet väittää, tuo Drago tulee todella hitaasti pintaan. Vai onko kirpat ehtineet jo syödä ennen taimelle tuloa? Eli Buteo-peittausainekin toimisi huonommin kuin markkinamiehet väittää? Ja siemenmääräkin taisi olla liian pieni, 7 kg ha, vaikka on hybridiä. Mikä perkele siinä on, kun pitää ilmoitella ne määrät jonain saatanan miljoonina yksikköinä. Ei edes ole tuhannen siemenen painoa ilmoitettu. En pane pahakseni, vaikka kiellettäisiin kaikki rapsinvviljelyssä käytettävät kemikaalit, helpottaisi vaan päätöstä lopettaa näiden öljykasvien  kanssa puljaaminen.

DK7130CL tulee kanssa tosi hitaasti pintaan. 18mm sade tuli vähän huonoon väliin. Sateen päälle helle, niin hiukan kovettui maa. Viime vuonna Drago tuli kyllä ihan ok pintaan, vaikka oli tosi kuivaa. Hidastaako buteo sitten taimettumista?
Joo, buteo. Kyllä on ollut taas joku humoristi asialla, peittausaineen väri on harmaa?!? Ei mitää käsitystä kylvösyvyydestä. Olis ollut vaikka keltainen, mutta ei kun harmaa. En tiedä mille ihmeen punamultapellolle tuo on suunniteltu, täällä ainakin savet on harmaita.
Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 14